Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amerea

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011-es amerikai túránk során betekintést nyerhettünk Kalifornia luxus villanegyedeibe. Arra jutottam, hogy szeretnék egyszer Kaliforniai lány lenni én is. Végignéztük Malibu, Santa Monica és Venice Beach tengerparti ingatlanjait és azt kell, hogy mondjam, nem kell a luxusért messzire…..
  Fotó: Buszvezető hűsíti magát a nyári forróságban, Budapest, 1963. július 18. (Keystone/Getty Images)..
amerea 2014.07.19 02:08:53
A nyaralást mindenki megtervezi, hiszen ha elutazunk két-három hétre akkor elengedhetetlen, hogy részletes tervet készítsünk és költségvetést. Azért írtam két-három hetet, mert Amerikába nem érdemes kevesebb időre menni, a két hét a minimum szerintem, hogy egy adott hely…..
amerea 2014.01.21 06:14:56
@little troll: kiveve, ha szereted a termeszetet es korbeneznel egy kicsit a kornyeken.
amerea 2014.01.21 06:20:29
@Áron Gergely Hamvas: a pasim nyaron megtette az utat, nagy vonalakban NYC, NJ, PA, West Virginia, Ohio, Indiana, Illinois, Missouri, Iowa, Nebraska, Colorado, Wyoming, Utah, Nevada, California.. kb 5-6 nap volt. kihegyezve az `amerikai eleterzesre`
Amerikában továbbra is tart a rekord hideg és a hóvihar. Szombaton 1200 repülőjáratot, vasárnap pedig 2500-at kellett törölni Amerikában. A leginkább New York és Chicago légiforgalma érintett, de Philadelphia,Washington és Boston légiközlekedésében is vannak fennakadások. A…..
amerea 2014.01.21 06:09:59
@LallyPop: teny es valo, olyan a hohelyzet, mint barmelyik masik telen. nem tudom, mit kell magyarorszagrol panikolni...
Egy egészen durva történetet osztok meg ma veletek, melynek írója és elszenvedője, Annamária, akinek egy szép nap az az ötlete támadt az Egyesült Államokban, hogy egy évre Magyarországra költözik a már ott született fiával, hogy a gyerek is megismerhesse édesanyja hazáját és…..
amerea 2013.11.27 08:33:14
@lyken: en mar ott tartok lassan, hogy hazalatogatni is durva..
amerea 2013.11.27 08:33:36
@NC lany: Meg ismered biztos ezt a mondast: soha ne vitatkozz idiotakkal! lesullyedsz a szintjukre es legyoznek a rutinjukkal.

majdnem 5 eve elek az USAban es mar en is kezdem megkapni, hogy `amerikas` magyar, meg hogy mit dumal ez kintrol, stb stb.. attol, mert fizikailag nem vagyok otthon, nem jelenti, hogy ne szeretnem Mo-t/ ne lenne velemenyem.

a szomszed tehene dogoljon meg szindroma.

aki az orszaghatart sosem lepte at, vagy neadjisten a horvat tengerpartanl tovabb nem ment, sosem fogja megerteni, mit jelent idegennek lenni mindenhol (egy kis tulzassal), illetve hogy szeretnenk a multunkat & hazankat megismertetni a csaladunkkal (gyerekunkkel).

nem fogjak megerteni, mint azt sem, hogy hogyan kell beilleszkedni, egy kozos celert kuzdeni es igyekezni, hogy ne a kulonbseget hanem a hasonlosagot vegyuk eszre egymasban.

azt sem tudjak, milyen, amikor segitseg/hatter/csalad nelkul, az ember majdnem hatranybol bebizonyitja (nem az angyanyelven), hogy o a legratermettebb. nem apuci segitsegevel, vagy nulla nyelvtudassal, esetleg a haver boltjaban eladokent, vagy seftelve, mint mindenki..

azt ajanlom, ne is olvasd tovabb a blogot, igyekezz csak jol erezni magad, es ne hagyd, hogy a fiadban ez a frusztralt erzes asszocialodjon a magyarsaghoz - teher alatt no a palma (btw Olaszorszagban sem jobb, csak el vagyunk kenyeztetve, na).

udv SFbol
r
Kalózkodás. A modern kor előszeretettel használja ezt a kifejezést a szellemi tulajdon ellen elkövetett bűncselekményekre, köznapi szóval azok „ellopására”. Kezdjük azzal, hogy ellopni sem ingatlant, sem szellemi tulajdont nem lehet, csak ingóságot. A lopás fogalmára kiváló…..
amerea 2013.05.24 20:25:01
@különvélemény: az itunes gyujtemenyed a gepeden van tarolva, es at tudod konvertalni pl mp3ba es onnantol azt csinalsz vele, amit akarsz.
Az evidence based medicina elve határozza meg az orvostudományt, azaz olyan kezeléseket alkalmazunk és úgy alkotunk diagnózist, hogy az az elérhető szakmai bizonyítékok alapján a lehető legmegfelelőbb legyen. Ez az elv a közösségi médiában is alkalmazandó.Egy példa a múltból. A…..
Megtörve a csendet megosztunk néhányat az eddig gyűjtött célpontjaink közül. A lista jelenleg több mint 60 pontból áll, ebből szemezgettünk... Célpontjaink (saját listánk számozása szerint): 18. Plaza Hotel: A Central Park délkeleti csücskénél található, 1907-ben épült…..
amerea 2012.01.22 19:43:06
@Pakos: viszont nyaron furdoruhaban nyomulnak az eladok. de nem csak itt, ugyhogy ha legkozelebb valakit erdekel akkor masik boltot ajanlok, mert itt eleg hosszu mindig a sor (a fifth ave a leginkabb turistacsalogato)
Nem indulhatnánk útnak repjegy, vagy vízum nélkül. Mindezeken túl azonban volt több olyan hasznos, ámde közel se létfontosságú elintéznivalónk, amivel megspékelhetjük a kint tartózkodásunkat. A nélkülözhetetlen ügyek elintézése után szántunk időt ezekre a kevésbé…..
548 óra New York Procedúra 2011.05.20 07:00:00
A hónapok csak úgy repültek. Már csak hetek vannak hátra az indulásig, és a gondtalan, bár izgalommal annál inkább fűtött várakozás. Ne gondoljátok, hogy minden zökkenőmentesen ment. Igyekszem feleleveníteni a repülőjegy választással kapcsolatos mizériát, annak minden…..
Y U SO DUMB? ..
Rick Genest óriási anyagban szerepel a Schön! magazin címlapján (egy Rag&Bone kabátot viselve) és hasábjain. A képek a szokásosan vad arcával kezdődnek, majd egy-egy arcfelülete az alapozásnak köszönhetően eredeti szépségében tündököl, bármennyire ellentmondásos is ez.…..
Külföldön járva, ha nem épp a szállodában szeretnék otthagyni a soook-sok pénzünket (hanem inkább másra költenénk), azért egy-egy klasszikus helyen irigykedve gondolkodunk el rajta, hogy "Hú, de jó lenne, ha a hotelszobánk pont erre nézne!". A második, eggyel…..
LifeTILT Laura 50 nappal később 2011.09.07 04:00:00
 0.nap 60,3 kg50.nap 55,6 kg Eltelt 50 nap Laura programjából, azaz már majdnem elértük azt a napszámot, amit én egy csajjal maximálisan együtt tudok lenni egy kapcsolat keretein belül. Vége van Laura fogyasztó programjának, azaz mostantól kizárólag a testformálásra…..
Kate -azaz Catherine- szintén egy Sarah Burton által tervezett Alexander McQueen darabot választott az esti fogadáshoz: a vállpánt nélküli, A-vonalú szoknyás darabot csillogó övrész díszítette, hozzá pedig egy kabátkát viselt.Pippa egy elképesztő smaragdzöld Alice Temperley…..
Modorosblog A sértődött vidéki 2010.08.26 07:00:00
Vidék: (...) Az ország Budapesten kívüli része. (...) (Magyar Értelmező Kéziszótár)   Ahogyan a modoros dagadt sem dagadt, úgy a komplexusos vidéki sem vidéki. Nagyvárosi, kisvárosi, kistérségi. A Vidék az az ő elképzelése szerint biztos csak valami elmaradott dolog…..
amerea 2011.02.26 19:10:39
@Maxim_Isayev: csak hat pesten nem ezt jelenti:-))) hanem azt, hogy nem fovarosi!
OurFashion Minden lány álma 2011.02.02 22:36:00
Tegye fel a kezét, aki szerint csak helypazarlás egy jól megtermett, ruhákkal teli gardrób. Hmm, egy kacsót sem látok a magasban! Biztos, hogy mindenki féllakásnyi csodás birodalmat akar magának? Nem irodát vagy barkács szobát esetleg mosókonyhát? Örülök, hogy így egyetértünk,…..
Nem állunk be azoknak a sorába, akik hisztériakeltésre használják fel a tegnap éjjel a West Balkánban történt tragédiát. Meg kell várni, hogy a felelős szervek pontosan megállapítsák, hogy egyáltalán mi történt, mi vezetett három fiatal lány szörnyű halálához, és ezért…..
amerea 2011.01.17 06:53:07
@GMági: abszolut igazad van.. ezt probaltam en is hinteni a FBn, de elment a kedvem a svedkaromlas es a gyerekek hibaztatasa miatt... :-/
Gurul az első válogatás idén! Köszönjük a beküldőknek, a bennetek lakó aljas féregnek!Pszichopata állatRómeóCholaNutellás Fifiék esküvőjeCsinos Fotosop ArtistaAlaposan dokumentált barátnőAlaposan dokumentált tükörbe dőlésMilfBagázs  ..
amerea 2011.01.08 03:35:11
amerea 2011.01.08 03:47:10
Világutazó Kanapéról kanapéra 2010.04.06 10:13:00
Kanapészörf (couchsurfing) a szó szerinti fordítása annak a fiatalok körében igen kedvelt és elterjed utazási formának, mely az utóbbi évtizedben számos rajongót szerzett magának.  A kanapészörf lényege, hogy az utazók ellenszolgáltatás nélkül ingyenesen vendégül…..
Radiátort akarsz a fürdőszobába, a konyhába, a nappaliba? Nincs mese, az olaszoknál kell körülnézned ez ügyben. Mutatok pár példát, ők mennyire érzik ezt a műfajt. A gémkapocs radiátoron át a legófűtőtesten keresztül a kigyómelegítőkig bezárólag a Budapest bárral…..
amerea 2010.11.08 15:37:23
@Viziparaszt: Firenze is eszak olaszorszag es a ho az ritka madar arra... futes sincs am minden lakasban!
  Néhány hete a kezembe került egy riportkötet, mely szerintem az utóbbi idők egyik legérdekesebbje a műfaján belül. Mindez azért is különös, mert Kordos Szabolcs Tilos a belépés című könyve nem egzotikus tájakon, veszélyes terepeken játszódik, hanem olyan helyeken, amelyek…..