Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FuBu

13 bejegyzést írt és 442 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekünk még szerencsénk volt, mert rokonaink dolgoznak a Honvédben és úgymond "gyorsan" sorra kerültünk. Tisztelt Praxis!   Húgom a MÁV háziorvosi ügyeletére ment be, ahol arra panaszkodott, hogy szúr az oldala. Mar ott is annyit várt, hogy már nem bírt menni. Az orvos vakbélgyulladásra…..
Az elkövetkező fél év felért számomra egy rémálommal, folyamatos fájdalom, irritáció, égető érzés, gyakorlatilag minden nap a túlélésről szólt. Nem volt olyan ülő-, álló-, vagy fekvőpozíció, mely alatt nem éreztem volna az irritációt, belegondolni is szörnyű, hogy mi lett volna velem, ha fizikai…..
FuBu 2017.03.29 10:14:29
@SD9: Valamint a posztban oly sokat említett életminőséghez az is jócskán hozzátenne, ha probléma további gerjesztése helyett inkább a megoldásra koncentrálna és a többit egyelőre félretenné.
Ha nekem x éve tartó állandó irritáció lenne a végbelem környékén, biza nem transzparensezni járnék, mert a világon semmi, de semmi hasznom ebből nem származna.

Ezen felül a posztoló is beláthatná, hogy ez a konfliktus olyan szintre ért, ahonnan egyetlen résztvevő sem tud arcvesztés nélkül kilépni. Ő már gyakorlatilag a következő fejezetért jár a kórházba, írja a leveleket, vonul tüntetni, azok meg menekülnek előle, nem vagyok szent én is menekülnék.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Címzett   Segítséget kérnék. Olvastam utána már és tisztába vagyok azzal, hogy ezek a dolgok amiket leírok jogellenesek pusztán megerősítést szeretnék kapni. Szóval az én…..
FuBu 2016.08.23 12:32:54
@koprofágia: Én a tiszta sort szeretem, magam helyében megbeszélném, aztán, ha sehova se jutunk mennék a sunyiba.
Abból indultam ki, hogy mind a két fél korrekt.

Gondolom felvették a rendszergazdát, aki be akart illeszkedni, igyekezett segíteni, ő volt Mr. Jófej, akire lehet számítani. Aztán Mr. Jófej rájött, hogy egyrészt hiba volt, másrészt kissé visszaélnek a jófejségével. Ez nem egy feloldhatatlan konfliktus, értelmes feleknél.
FuBu 2016.08.23 13:04:38
@go!t: na, igen, nem tudom milyen a rendszergazdai felhozatal.
Azt se értem miért nem lehet részmunkaidőben foglalkoztatni.

De az is tény, hogy még vért izzadó titkárt se sűrűn láttam ... :D
Az utóbbi időben többfelé jártunk kórházba, de sehol sem fogadtak bennünket olyan szeretettel, mint itt. Tisztelt Praxis!   A kórházak működéséről és az ott dolgozó orvosok, nővérek munkájáról sok rosszat lehet hallani. Ezért szeretném megosztani a mi történetünket,…..
FuBu 2015.02.16 23:14:10
@asztalosani: nyilvánra nem adunk, de te is csak gondolod, hogy kamu, nincs rá bizonyítékod, csak ezt gondolod.
Tény, hogy engem nem zaklat fel az se, ha csak egy kamu poszt.

Amit leírt abból azt gondolom, hogy a felesége állapotával teljesen tisztában voltak és az esetlegesen más intézményekben vagy más szakemberek által adott szakvéleményhez képest a dicsért helyen több időt tudtak biztosítani. Lehetséges, hogy még nem olyan rég ért a végére a történetük és szüksége volt erre a gesztusra.

Ez csak egy köszönetnyilvánítás, annyi is írhatott volna, hogy Köszi XY, hálatelt szívvel gondolok a kórházra, mert úgy érzem .... Ennyi. Ez egy poszt nem mondhatjuk meg az írójának, hogy mit részletezzen.

Szíved/eszed joga nem elhinni, nem akarlak győzködni. :)
FuBu 2015.02.16 23:17:09
@FuBu: jajj, már hülyülök így estére még nem ért véget a történet. Elnézést, ott vannak ebben a kórházban. akkor még inkább érthető, hogy nem részletezi. :)
Mindenkép Akarsz-e még gyereket? 2014.10.19 19:38:17
Pár hónapja felébredtünk álmunkból, és valahogy mind a ketten rájöttünk, hűdejó lenne egy kistestvér. Nem nekünk, a Kukacnak. :D Na, igen. De hát anyagilag mi lesz? Ott a hiteltörlesztés, az egyetemi fizetés egy vicc én meg ugye állami csecsen élősködök. De akkor is, kell…..
Ó, lehetne a cím közhelyesen szilánkok, töredékek, de nincs kedvem elsült puskákkal hadba menni. Nagyon fontos a múlt, igyekszem mindent elraktározni, leírni, nehogy mindent elfeledjek, mire a Kukac kíváncsi lesz rá. Ennek fényében keresgéltem például a volt szomszéd…..
Mindenkép Lyukó - Varbó 2014.07.14 21:29:00
Meleg volt egész nap, nem is vagyok jól, meg általános szarazélet hangulatomnak köszönhetően ismét kirándulásra kényszerítettem a családot. Mire összeraktuk magunkat már dörgött az ég. Na, jó én aztán nem futamodok meg, úgy is annyi volt a terv, hogy elmegyünk Varbón…..
Tegnap esőnap, ígéret, jóslat a meteorológia részéről, hogy keddig nem tér vissza a kánikula. Mai napra felhős idő elvétve zápor, de csak délután. Ennek tükrében gondoltam átkozottul nagy sétát teszünk a Kukaccal. Nekiveselkedtünk, és megindultunk a Nyékládháza - Miskolc…..
FuBu 2014.07.10 20:42:20
@ipafaipapnak: Hali! Szerintem nem napszúrsá, mert hamar jól lettem, inkább talán enni kellett volna, meg amikor szarul lettem, nem rásprintelni, hogy mit nekem, hamar hazafutok. :D :D
Mindenkép Győr - Borsod 2014.07.02 23:17:15
Kirándulós képek jönnek, két különböző régióból. Győrben születtem és nőttem fel, de régóta Pesten laktam, több mint egy éve pedig Borsodban lakom. Sok Győri képet csináltam már, ezekből válogatok. Értékelni nem tudom őket, mert ott nőttem fel közel a Várhoz, ami…..
Mindenkép Jukac a Kukac 2014.06.13 23:00:12
Kukac 1 éves, született 2013. 06. 14. 05:58 (kórházi óra szerint 05:53) Jukundusz Maximus munkanéven indult, végül Jukac a Kukacból maradt a Kukac. J Nem részletezem ki a terhességet és a szülést, jó volt mind a kettő. Inkább minden hónapunkról írok pár sort. J UH…..
Mindenkép Főz - mos - babázik 2014.05.31 18:14:17
Nem voltak sem elvárásaim, sem illúzióim a gyermekágyas és az utána következő időszakkal kapcsolatban. Csak szerényen elképzeltem, hogy majd a Kukaccal andalgunk kettecskén nap – nap után. Édes baba csak eszik, alszik és bájosan mosolyog. Nem beszéltem meg vele a pocakban és nem…..
Mindenkép Állatos I. 2014.05.29 17:00:48
Szerintem az állatok fotózása az egyik legörömtelibb vállalkozás, persze a gyerekek mellet, mind a két csoport genetikailag cuki, ezért lehetőleg mindenkinek tetszik. Még az esztétikailag hátrányos helyzetű gyerMek és állat is lehet édesaranyosegyemmeg kategória. 1.…..
Mindenkép Hortobágy 2014.05.28 22:44:01
Csak a szokásos rész következik, pár képpel a Hortobágyról. Imádom a végtelen tájat, és a madárkórházba minden évben elmegyünk. Ez egy régebbi sorozat, van benne egy virágos makró is, mert bátor vagyok. :D A képek immár 4 éve készültek. Távolban a juhászok... Nem…..
Terveztem írni a családról. Ennél kicsit konkrétabban a családfáról. Igyekszem senki nem megbántani, vagy kiszolgáltatni. Csak olyanok szerepelnek, akik már nincsenek közöttünk, az utolsó kép kivételével.. A képek olyanok, amilyenre annak idején futotta… A családfáról……..
Mindenkép Túristvándi 2014.04.15 12:10:47
A minap láttam egy bejegyzést a facebookon. Hogyaszongya 10 titkos hely Magyarországon, amiről még nem hallottál. http://utazzmaskepp.cafeblog.hu/2014/04/08/10-titkos-hely-magyarorszagon-ezekrol-meg-biztos-nem-hallottal/ Ezek között volt a Túristvándiban leledző Vízimalom is. Mi…..
Mindenkép 2012 Sárospatak 2014.04.05 22:35:13
2012 Sárospatak   Patakon a Várban már ezelőtt jártam egyszer, már akkor magával ragadott a hangulata. Ezen felbuzdulva beleolvasgattam egy-két 16-17 századdal foglalkozó műbe. Ilyen például Benda Borbála PHD értekezése Étkezési szokások a 17. századi fő úri udvarokban…..
FuBu 2014.04.06 15:31:45
@maniacy: Én először alaposabban néztem körül a második alkalommal pedig inkább a fotózásra koncentráltam, de szerintem megyünk még ide, mert nagyon nagy a hely és mindig lehet újdonságot látni. :)
Néha fotózok, néha egészen tűrhetőek a képeim. Itt próbálok bemutatni néhányat. Lesznek benne babafotók is. :D Canon 400D-vel készült, régi gép, de jójaz. Szívesen fogadok tanácsokat, hogy lehetne jobb képeket készíteni. Még halas kép... Erről jut eszembe, sz…..
Praxis Dr. Laikus PHD emlékére 2014.02.19 09:51:48
Drága Laikusunk emlékét szívünkben örökké megőrizzük! Most búcsúzunk Tőle. Kedves állandó hozzászólók, olvasók, Mindenki!A Praxis blog sokak által eleget emlegetett (valószínűleg nem éppen pozitív kontextusban) megálmodója és szerkesztőjeként a lehető legritkábban…..
Itt egy két és fél éves kisgyerekről van szó, aki fél 11 - ig nem ivott, nem evett és egyébként is, már 4 darab árpa van a szemén! Tisztelt Praxis!   2012. március 26 - ára elő volt jegyezve a két és fél éves kisfiam, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház szemészeti…..
Undorítónak tartom a mentősök munka morálját és azt hogy telefonon keresztül eltudják dönteni a semmiből mikor szükséges és mikor nem szükséges kijönni a beteghez. Nagyon friss és negatív történet a mentősök hívásával kapcsolatban. Édesanyám szombati nap délután azzal…..
FuBu 2013.10.22 09:55:02
@Irkutszk: Nem akartam kirészletezni, de az sem életszerű, hogy ha apuka rosszul van, akkor az anyuka borogatás közben, kedvesen, nyugodtan ismerteti a tüneteket.
Nagyon nehezen és rosszul érthető módon mondjuk el mi betegek - kevés kivétellel - a tüneteket.
Nincs könnyű dolga a vonal túlvégén lévőknek.

Azért nincs értelme a posztnak, amit te is írtál,nem derült ki, hogy mi volt a probléma. Az derült csupán ki, hogy Istennek hála, mert apuka jobban a lett a mentős felkészültségét és tudását pedig a posztoló tökéletesen meg tudta ítélni. Ami kicsit visszapattanó csúzli, mert ugyanezt a mentalitást rója fel a mentősnek.
Praxis Miért kell heteket várni? 2013.10.11 09:47:30
Nem sürgős esetet miért nem lehet ügyeleti időben ellátni (ha sürgős nincs éppen)? Miért kell nekem hetekkel később, munkaidőben visszamennem, amikor valószínűleg ott is sorban fognak állni a páciensek? Kedves Szakmabeliek!  Nálam nincs semmi dráma, csak érdeklődnék,…..
FuBu 2013.10.11 21:45:09
@blackshíp: Hasonló jutott eszembe. Értem én, hogy ez egy eüs blog, de volt már, akinek felmerült a fejében, hogy miért nem szolgálják ki a kocsmában zárás után, pedig ugyebár ott ott kell maradni, vagy a bótba miért nem lehet bemenni záróra után. Az ügyeleti idő ügyeleti idő, ha előjegyzés van szerintem kénytelen kivárni, illetve el lehet intézni magánban vagy bármi.
A lényeg, hogy nekem betegként nem az a szerepem, hogy a másik munkáját, munkabeosztását firtassam. Semmi közöm hozzá. Nekem ez nem tetszik sok posztban.
Mindenki jobban akarja tudni a másik mit csinál.
Ez a posztoló legalább csak kérdez, bár alapból a világon semmi köze hozzá.
Az orvosom is bejött minden nap, úgy, hogy addig kétszer adtam neki borítékot, nem valami kiemelkedő tartalommal. Tény, hogy az orvossal nem cseverésztünk, barátok sem leszünk, de nem is ez volt a cél. A miskolci Semmelweis Kórházba született a fiam idén nyáron. A történetünk…..
Majdnem félidőig kihordott egy beteg gyereket, és kínok kínjával szülte meg, nem beszélve a lelki megrázkódtatásról, amit az egész család átélt. Élek a lehetőséggel, és én is megírom nevekkel a történetünket, ami a lányommal történt tavaly december elején. De az egész…..
FuBu 2013.10.02 13:52:59
@qbr: Akkor nálam más az utána menés. 12 heti UH-n az orvos nem tudta pontosan megmondani a nyaki redő vastagságot, két nap múlva már magán UH-n nyomultam.
Ha utánajártak miért nem mentek chorionboholy vételre? Azt a 12 héttől lehet.

Szerintem akaratlanul is utólag érzi úgy a posztíró, hogy látták már ott is.
FuBu 2013.10.02 16:30:59
@qbr: Ha bíztak benne, akkor közös a felelősség és nem szépe ez a visszafelé köpködés.
Teljesen laikusként azt gondolom, hogy ha más orvosnál is voltak, mert voltak és ő sem fedezte fel a problémát, akkor ez nem olyan könnyen meglátható gond. Esetleg a 12 héten nem sikerült meglátni.
Különösen ízléstelennek tartom a túlfizetett jelző használatát. Így én nem tudok őszintén együttérezni.:(

Aki gyereket akar, annak tudomásul kell vennie, hogy ez a terv nagyon nagyon rosszul is elsülhet. De erről nem az orvos tehet.
Ennyire nem lehet tekintettel lenni a másik emberre? Ennyire nem törődik még az orvos sem azzal, hogy kint már rosszul van egy betege? Egy szép reggel... Indulás egy kórházba. ”Csak” beutalókért… Szokásos. Nekem már az. Elindulunk, szép reggel van…hűvös, jól eső idő,…..
FuBu 2013.09.26 10:28:29
@Farkasokkal táncoló: Ebben az esetben ismét oda kell kilyukadnunk, hogy sajnos ez egy ilyen helyzet és nem az orvos vagy más hibája, ami történt. Akkor előreengedni sem lett volna értelme a nénit. :(

Mondjuk én azt sem értem miért nem ült le a néni.
Ennél a posztnál én sem az orvost látom hibásnak.

Itt én eget-verő bunkóságot sem látok.
Köszönöm, hogy leírtad, mi a menet, könnyebb megérteni mi miért van.
De a posztolónak sajnálatos gyakorlatából adódóan nem kellett volna ugyan így tudni?
FuBu 2013.09.26 10:40:07
@jágör68: Ez az A pont tényleg rendszeresen felüti a fejét. :(
Nem tudom, hogy ha az ezzel vagdalkozókat mindenki azzal csesztetné, hogy mit csinált fel lenne háborodva. De az eü személyzet foglalkoztatása közügy. Azért a fing befizetésért, amit levonnak mindenki azt hiszi ő a főnök.

Az akciós plajbászért bárki nevetve áll sorba akár fél lábon is, betegen is, de ha az orvosnál várni kell, akkor kiakad. Miért? Most nem erre az esetre gondolok, hanem általánosságban.
 Amikor bejutottam az orvoshoz, a kérdésére “miért jött?” –  válaszoltam és oda nyújtottam a rákszűrési meghívót. Az orvos erre kijelentette, hogy ez nem jelent semmit, a rákszűrés már nem kötelező és ezt nekem csak a közelgő választások miatt küldtek. Most…..