Regisztráció Blogot indítok
Adatok
newcy67

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ne sírj, leány,A férfiért,Légy hetyke, fürge, pörge,Csak vállat vonj, ha bánat ért -Hej, táncra, körbe-körbe!" Bizony, a jó Shakespeare mester nem csak veretes drámákat, hanem vérbő vígjátékokat is írt. Ki más készített volna filmet az egyik leghíresebből, a Sok hűhó…..
A Duna mellett húzódó budai kerékpáros fő csapásvonalon kezdték büntetni a kerékpárosokat. Az ok: letiltották a kerekpározást a Tímár utca HÉV-megálló felüljáróján. Ezen a gyalogos hídon lehetett átkelni a belváros és Óbuda között bringázóknak az Árpád fejedelem…..
A bumeráng lényege az, hogy ha eldobod és nem találsz el vele semmit, akkor visszajön. Na épp ezt csinálta a hajdani rádiósok által alapított Bumeráng magazin is: szart se talált, és visszaszállt a gazdáikhoz, most jelent meg utoljára. Általában ízléstelen dolog örülni annak,…..
Naiv ügyfél kideríti, miért kerül a vártnál sokkal többe a Telenornál a fix havi 800 perces, 16 ezer forintos csomagja. Teljesen hiába méri ugyanis telefonján a perceket, minthogy nyáron megváltoztatták a szerződés feltételeit. Ez alapján a 800 percéből 480-at beszélhet le…..
Hiába no, kell a bulvár a tehetségkutatásba, az X-Faktor élő adásaiban szereplő tucatnyi induló között lesz egy kakukktojás is. Nem mintha csodálkoznánk azon, hogy Csobot Adélt továbbjuttatták a mentorházból, csak kicsit idegesek vagyunk miatta. Ez egy tévéműsor, amiben a…..
Sokat változott a turizmus - a mai utazók már nem sétahajóznak, hanem eveznek. Nem csak lefotózzák a hegycsúcsot, hanem megmásszák. Nem csak megkóstolják a helyi specialitásokat, hanem meg is főzik. És nem csak szurkolnak a futóversenyen, hanem futnak - egészen pontosan azért…..
Természetesen egyértelmű, hogy a politikai pártoknak szüksége van olyan hősökre, akik népszerűségükkel, az általuk támogatott pártokat is hitelesebb színben tüntethetik fel, akik vonzóvá tehetik az amúgy kevésbé vonzó gépezeteket. Akik feltűnnek a rendezvényeken, elmondják…..
newcy67 2012.08.21 21:33:32
Nem nagyon szoktunk celebekkel foglakozni, de Schobert "update" Norbi egy olyan tökéletes vázlatot nyújtott arról, miként működik az üzleti lobbi, és hogy nem csak hasra van lefogyva, hogy nem tudunk szó nélkül elmenni 5 csillagos teljesítménye mellett. Kezdjük is rögtön Norbi…..
Rövid, de döbbenetes statisztikát állított össze egy győri kerékpáros: a gázolásos balesetek több mint 90 százaléka a város utóbbi években épített kerékpárútjainak átvezetéseiben történt, pedig a bringautakat elvileg éppen a biztonságosabb közlekedés érdekében…..
newcy67 2012.02.08 11:14:12
@fehso2:

Tökéletesen egyetértek. Győrött a kerékpárosok többsége figyelmen kívül hagyja a kerékpárútnál kihelyezett elsőbbségadás kötelező táblát a kereszteződéseknél. Természetesen ezt követően teli torokból üvölti le az autóst, amikor csak hajszálon múlik a csattanás. Sajnos ez a trend és minden tiszteletem a kivételeknek.

Hozzáteszem, hogy a győri sétálóutcában már annyi helyen ki van téve a kerékpárral behajtani tilos tábla, hogy egy élelmes fémtolvaj hosszabb időre biztosíthatná a megélhetését, de ez nem igazán érdekli a kerékpárosokat.

A legnagyobb tömegben is jó hangulatban, tempósan hajtanak, a gyalogosoknak kell sokszor félreugrani. Hajnalban és este pedig az embernek az az érzése, mintha a tilosban közlekedő kerékpárosok egy jelentős része a tour-ra készülne.

Úgy gondolom, itt naponta százezres nagyságrendű bírságot lehetne beszedni. Nem vagyok híve a mindenáron történő bírságolásnak, de szemtanúja voltam olyan pofátlanságnak, amikor a rendőr nagyon udvarias hangon kérte meg a kerékpárost, hogy legalább a sétálóutca kihelyezett tábláit vegye figyelembe és tolja inkább a kerékpárt, a kedves úriember ezt mindössze kb. 10 m-en keresztül tartotta be, majd újra elhatalmasodott benne a kerékpározás eufóriája és újra tekerni kezdett.

Félek kimondani: borítékolva van egy komolyabb baleset. Rengeteg babakocsis kismama, kisgyermekes család sétál arra, különösen a hét végén és jó időben. Legalább rájuk lehetnének tekintettel.
Máté még az júliusban írta a levelét, ebbe azt mesélte el, hogy az év legmelegebbnek mondott hétvégéjén vonatozott, s köszönhetően részben a Balaton Soundnak, a Flirt vonat teljesen tömve volt. Ez még az egyik dolog, emellett a fő hiba az volt, hogy ötven fokos hőségben…..
newcy67 2011.08.15 15:43:12
@vanek ur:

Lehet, hogy a (hol) Volt fesztiválra rendeltek különvonatot, de az biztos, hogy a Sopronból 5.57-kor startoló gyorsvonaton annyian voltak, mint egy kisebb menekültáradat, hiába turbózták fel a kocsik számát.

Késett is egy keveset, az útközben felszállóknak pedig csak állóhely jutott. Akkor a többséget legfeljebb a fűtés hiánya zavarhatta, mert igencsak csípős reggelre ébredtünk azon a vasárnapon.
Új MÁV blog Mínusz egy utas 2011.07.11 08:33:00
Andrea is pórul járt a július 9-i késés-sorozattal, Ő csak 50 kilométert szeretett volna megtenni, de ez 2 és fél óra alatt sikerült. Persze most már végleg befejezte a MÁV-val a történetet, amit személy szerint nem is csodálok, a napokban még több ilyen levél lesz itt…..
Enikőt szombat este hívta fel a Saphir Aqua hotel, hogy hiába fizette ki előre és vette meg a vonatjegyeket, mégsem mehetnek wellnesshétvégézni, mert tulajdonosváltás történt. Minthogy nemaradjle.hu-s kuponnal foglaltak, lemondási opciójuk nekik nem volt, csserébe viszont a hotel…..
Stumpf Pistánál már erősen rezgett a léc, de ha ő átment, a jó Balsai Pista miért bukna el? A 2012. január 1-én hatályba lépő új Alkotmányban az szerepel, hogy az Alkotmánybíróság létszámát 11-ről 15 főre kell növelni. Az új Alkotmányt húsvét napján az államfő…..
Egy újabb példa, miért nem szabad tele tankoltatni semelyik kúton. Ha bebizonyosodik, hogy csoda történt, a Vatikán elsőként Magyarországon avathat boldoggá benzinkutat. Nem hiába vagyunk Mária országa, náunk egy Skoda 45 literes tartályába akár 65 liter üzemanyagot is bele tudnak…..
newcy67 2011.06.01 11:27:21
@José Luis Povedilla:

Teljes mértékben egyetértek. Talán tavaly a csornai kúton a shopos hölgy elfelejtette felírni a smart kártyára a pontokat, majd előadta a nagy dumát, hogy minden rendben van, de a pontok majd másnap kerülnek jóváírásra. Amikor kiderült, hogy tele szájjal hazudott, akkor írtam egy levelet a shellnek.

Válaszukban tájékoztattak, hogy technikai okból maradt el a pontfelírás és pótolták.

Ilyenkor egy magára is valamit adó kereskedő minimum elnézést kér, de a shellnek eddig nem sikerült eljutni.

Azt pedig végképp unom, amikor szerencsétlen kutas mindenáron a v-power racing benzint akarja rám tukmálni azzal a szöveggel, hogy a kocsi legalább annyival kevesebbet fogyaszt ezzel a benzinnel, hogy a drágább tankolás ára simán visszajön. Ilyenkor szoktam válaszolni: ha nem így lesz, akkor kifizeted a differenciát? Ilyenkor csend lesz, megakad a marketing folyam, de van helyette hatalmas sértődés.

Aztán nagyon meguntam az egészet és már régóta nem tankolok náluk.
Az utolsó példányt Pokorni Zoltán ejtette el a TV2 legnagyobb állóvizében, a Mokkában. Magyar bálnát ezentúl a balneológusok cetjeink közkedvelt élőhelyén, gyógyfürdőinkben se keressenek, legfeljebb a Babits-kutató irodalomtörténészek (de csak az önköltségen diplomát…..
newcy67 2011.03.09 09:00:09
@holor:

Mi van akkor, ha Cipőéknek igazuk van és tényleg repül a bálna? Nem lesz akadály a hegyvidék! A bálna odarepül, lerakja a tojásait, majd - jó sokat - költ. Amikor kikel a "Kisbálna", akkor Péternek nevezik el és apja nem engedi el a bálba.
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
Vagy nagyszerű jóssal bír a Bors online divíziója, vagy elkérték az RTL időgépét, de valahonnan tudomást szereztek a tegnap esti VV Alekosz - VV Zsófi párbaj kimeneteléről. A honlapjukon megjelent cikkük kommentjeiben olvasható, hogy az írás már akkor elérhető volt a neten,…..
Unatkozik a Nemzet T(r)oll(j)a. Az aláírási nagyüzem szünetel, madridi észosztása után a külföldi érdeklődés is lanyhulni látszik személye iránt. De kedvenc mondásával élve no pain, no gain, feltűrt ingujjal nekilátott a hazai feladatok elvégzésének. Ne rémüljön meg a…..