Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dhpage

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vélemény-cikkünk kommentposztja...
dhpage 2012.12.28 13:52:07
@Pepejoe: +1 (ha már netes szleng) :)
dhpage 2012.12.29 01:15:10
@ommm: A belinkelt első videón pl. pálmafák vannak. Nyilván Kakucson ilyenből rengeteg van valóban.
Annyi év bénázása után tegnap végre átadták (de már régóta élvezhetjük) az Andrássy út biztonságosabbá és haladósabbá tett új bringasávjait a Bajcsy Zsilinszky út és az Oktogon között. Hogy az Oktogonon kívüli rész mikor lesz kész, nem tudjuk. Tegnap a Critical Mass…..
dhpage 2012.05.31 01:04:10
@aron_ha: :DD
Nem rémlik, hogy láttam volna már olyat, amit Sam. Joe fotózott le nekünk, mégpedig azt, hogy a halszálkás parkolásnál a szokásossal ellentétes irányban állnak a felfestett vonalak az aszfalton. Szerinte ez sok autósnak problémát okoz és valahogy nem akar sikeredni a két csík…..
A brit rendőrség videofelvétellel keresi azt a nőt, aki megütött és megrúgott egy idősebb férfit, aki kerékpárján közlekdeve lassította az egyébként meglehetősen gyér forgalmat Gloucestershire egyik mellékútján. A helyi sajtóban azóta nindzsa nőként emlegetett támadó a…..
dhpage 2012.05.15 23:15:44
@atpijkamo: Úgy látom ezek közül lehetsz valamelyik autós:

www.youtube.com/watch?v=QSiBVTtrS1w
 Újra vezet!Februári üstökösként tűnt fel a belpolitikai paletta egén és azóta is fennen ragyog Dr. Tilki Attila. Igen, csak így egyszerűen, hiszen ha meg kívánnánk szólítani, gondban lennénk a titulussal.   A történet ismerős lehet azoknak is, akik Szatmár…..
Vivian Maierről sokat hallhattunk az elmúlt évben, hiszen különleges története és nagyszerű fotói szinte az egész világot bejárták. Tavaly az elsők között számolt be a felfedezés híréről a Gyuraw blog, ennek a bejegyzésnek az aktualitását Vivien Maier mai születésnapja…..
autózz! Villamospótló járatok 2011.12.02 19:22:00
Pár napja már szerepelt itt Tibor első képes beszámolója, amiben dokumentálja nekünk a renitens közlekedőket. Ezúttal a dugót villamossínen kikerülőket vette célkeresztbe, igaz egyik alkalommal az illető kék villogót is használt, hogy jogosan vagy nem, azt persze sosem tudjuk…..
dhpage 2011.12.03 15:58:42
@Stonerock: "Ugyanakkor másik gyakori eset, hogy a rendőrautó mindenféle megkülönböztető fény- vagy hangjelzés nélkül megy végig a buszsávban."

És pontosan melyik kresz szabály szerint nem mehetne jelzés nélkül?
Mind az autósok, mind a biciklisek között vannak szép számmal renitensek. Ebből rendre vannak itt viták a blogon egy-egy ilyen tárgyú poszt kapcsán. Milyen az amikor összetalálkozik egy szabályokra fittyet hányó kerékpáros és egy "önkéntes rendőr" autóval? Tamás…..
dhpage 2011.09.01 22:54:30
@Tazsam: Hát, városban tekerő ismerőseim 95%-ának van jogosítványa és autója. Nekem motorom, autóm és 2 kategóriára jogsim.
Jöhet a következő általánosítás. :)
Bár Budapestet alapvetően retkes városnak tartom, mely retek képződésében egyszerre ludas a gátlástalanul szemetelő embertömeg, a pénzhiányos takarítóvállalat, a légköri viszonyok (nálunk eleve porosabb a levegő, mint például Hollandiában), illetve az általános…..
dhpage 2011.08.24 23:33:31
Figyelembe ajánlom ezt a régi cikket: www.vasarnapihirek.hu/cikk_965

"A cég téli munkagépei közül 95-öt már felszereltek műholdas helyzet-meghatározó GPS-GPRS berendezéssel. Ezek segítségével nem csak azt tudja nyomon követni a központi diszpécser, hogy az adott jármű éppen a város mely részén dolgozik, hanem például azt is figyelemmel kísérheti, hogy sót szór-e a jármű, vagy hóekézik. Ennek az információ-nak dokumentumjelentősége van – mondta az igazgató. Példaként említette, hogy volt már olyan bírósági ügyük, ahol e rendszer segítségével bizonyítani tudták: az egyik hóeltakarító célgépüknek tulajdonított károkozást nem követhették el a panaszos autójában, mivel a jelzett időben nem jártak ott."
Világos, az izzócsere nem mindig olyan egyszerű, mint ahogy képzeljük. A rendes fényszóróállításhoz pedig műszer kell. De az autón világító apró izzószálak arról dönthetnek, hogy meglát-e a fáradt, szemeit dörzsölő éjszakai autós vagy sem. Ha egy párszáz forintos…..
dhpage 2011.08.09 00:39:18
landsmann.wordpress.com/2010/11/20/kodlampa-hasznalata/

Ahogy a kommentben is írják, régen volt ilyen szabály, de már megváltozott. Ezért emlékeznek még rá sokan (rosszul).

Egyébként városban is elég sokszor van komoly köd, nem árt azt használni.
Pl. ha kerékpárral közlekedek városon belül ködben/esőben, akkor én nappal is bekapcsolom a világítást.
Nem is olyan régen MotorDani (Zách Dani) gondolkodott el azon, mi lenne, ha az új jogszabályhoz - melynek értelmében a rendőr dönti el tkp. szemmértékkel, jogosan hajtottunk-e át a sárgán - igazodnának maguk a jelzőlámpák is, hogy ne csak egy rossz szájízű pénzlehúzásnak…..
dhpage 2011.08.05 22:59:13
@FreeWilly!: Bazz, majdnem szó szerint ezt akartam írni én is. :)

Aztán a villogó zöld is büntetve lesz? Nem kell 600 fajta szín, meg visszaszámlálás, meg halálf.sza. A sárgán én döntöm el, hogy átmegyek-e (elvégre én látom ki jön mögöttem, adott esetben centikre pl. pláne motorral nem állok meg ilyenkor) a piroson nem, mert automatikus 100e. Akár beleragadtam a dugóban (ezt is kellene büntetni, de ez is valahogy elsikkadt, csak a sárga felfestés maradt mementónak), akár a sárga végén beletapostam, akár eleve piroson értem oda. Piros = büntetés, sárga = semmi.

Ez nem lehet ennyire bonyolult.
Nesze!szer Ejtőernyőzés vs. szex 2011.07.02 09:46:00
  Milyen érzés a szabadesés? Kislánykoromban fogalmazódott meg bennem először a kérdés. Alig múltam el tíz, amikor teniszező apám felküldött egy pilótával a magasba siklóernyőzni. Azt hitte, hogy az ott szerzett élmény majd kedvemet szegi, maradok az ütőnél és még…..
Mivel ez egy autós blog, szép számmal kerülnek be az autó kontra kerékpár ellentétet az előbbi szemszögéből leíró posztok. Legtöbben közülünk talán elfogultságból is úgy látjuk, hogy a biciklisek szabálytalanabbak. Van mind a két félből bőven ilyen és olyan is, bár míg…..
dhpage 2011.06.15 17:25:11
@Rive: Én azoknak írtam, akik úgy "tudják", hogy ott tilos kerékpározni. És ezt nagy hanggal be is írják.
Azt persze nem lehet állítani, hogy kerékpárgyártó nagyhatalom lennénk, de azért van, amire büszkék lehetünk. A Csepel ugyan inkább a múltat képviseli, de egy kis hazai manufaktúra már jövőt jelentheti. Ha minden igaz, akkor idén végre egyenesbe érkezik az m55 Bike projekt, a…..
dhpage 2011.05.29 11:05:24
A cím ne tévesszen meg senkit, valószínűsíthetően nem felvidéki magyarról van szó, csak egy ügyeskedő, ki tudja milyen pénzforrásokból élő alak a poszt szereplője.Napok óta egyik fő hír mindenütt a szlovák és más külföldi rendszámok honosítása. A tegnap délután…..
dhpage 2011.05.26 17:50:30
Gyakori megállapítás, hogy az autósok kevésbé figyelnek oda a  gyalogosokra és a kerékpárosokra, ami részben sajnos igaz.  Én is azt mondom, hogy nekünk autósoknak jobban oda kell figyelni a gyalogosokra, kerékpárosokra. Viszont közülük sokan nem tudják az alapvető…..
dhpage 2011.04.24 15:33:56
@tundrazuzmo: "(Hajtás) Pajtás, ez nem a Criticalmass, itt nem értjük a kerekes tolvajnyelvet!"

Google a barátod. Én sem kérdezgetem mit jelent a drifthuszár, meg a turbólyuk, hanem utánanézek...
dhpage 2011.04.24 15:37:24
@tundrazuzmo: Na ja, de én nem is írok ilyen semmiségekről bejegyzést, mert aki naponta közlekedik a városban, egy egész könyvet meg tudna tölteni ezzel.
Taxisokkal, motorosokkal, bringásokkal, rendőrökkel, gyalogosokkal, robogósokkal, BKV vezetőkkel, kamionosokkal, kisteher áruszállítókkal, kalapos papákkal, terepjárós szóke libákkal, stb.
Egy, a kerékpáros szervezetek által nem ismert embert nevezett ki a miniszterelnök a hazai kerékpáros ügyek koordinálására. „Orbán Viktor április 18-i hatállyal egy évi időtartamra megbízta Garancsi Istvánt a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és…..
dhpage 2011.04.19 20:05:10
Nono! Azért várjuk ki a végét!

hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=61432&kat=1

Nem tűnik annyira rossznak, ha tényleg ezekkel akar foglalkozni.
 Vagy Nagyfater, vagy nem. Szerintem legyen "nem ismert" megjelölésként. - írta Dénes, aki elárulta azt is, hogy "nagy fotós volt az Öreg, de a munkássága sajna elveszett". Ez a kép mindenesetre megmaradt. És megmaradtak azok a földszintes házak is a Retek…..
Szabálytalan és bunkó parkolásos képekről volt már több poszt is, de a téma kifogyhatatlan. Most két olvasónk képeit osztom meg veletek. Az egyik jól példázza, hogy vannak, akiknek határok nem léteznek (itt a szó szoros értelmében a szlovák rendszámmal is visszaélve). Ezt a…..
autózz! Kávé helyett adrenalin 2011.01.23 20:00:00
Aki annyira hardcore kerékpáros, mint Viktor, az nem riad meg a téltől és a lefagyott utaktól sem, pedig vannak aztán olyan közlekedők, akik egész egyszerűen képtelenek felmérni, hogy mit is fognak 3 másodperc múlva csinálni. Persze ezt még tovább tudják súlyosbítani azzal, ha…..
dhpage 2011.01.24 11:19:15
@BKV reszelő: "Az a baj, hogy nem csak az életükkel játszanak, hanem máséval is. Ha csak a saját életük lenne a tét, tőlem azt csinálnak, amit akarnak"

Na, pontosan leírtad, hogy miért kell betiltani az autózást. :)
dhpage 2011.01.24 15:14:26
@BKV reszelő: "Nem. Az utak az autóknak épültek. Ezért arról minden mást le kell vezényelni. Keresztezhetik az alternatívok a kijelölt helyen és kész. "

Nem, az utak járműveknek épültek és ebbe beletartozik a kerékpár is. Tudom nagyon fáj, hogy nem tudsz haladni a többi dobozostól és ezt a kerékpárosokra próbálod hárítani, de ettől még a kresz és a szabályok megengedik a használatát.
dhpage 2011.01.25 12:12:46
@newtehen: "Vagy ha ugye fokozott óvatossággal és csökkentett sebességgel közelítetted meg a zebrát, akkor miért is kellett "Vészfékezni" ?"

Talán mert a normális féktávolságodat elvette egy eléd bevágó autó?
Hihetetlen, hogy nem lehet megérteni egy ilyen egyszerű dolgot.

Na majd egyszer kipróbáljuk, hogy te normálisan közelítesz meg egy kereszteződést viszont én meg a pótos Ifával bevágok eléd féktávon. Aztán majd azt mondom a rendőröknek (akik ki sem fognak jönni, mert nem sérül meg senki), hogy nem tartottál elég nagy követési távolságot...deal?
Vannak a KRESZ-nek olyan homályos, megfoghatatlan részei, ami nincsen számszerűsítve, tulajdonképpen az emberekre bízzák a helyzet felmérését és értékelését, azt is rájuk hagyva, hogy ennek fényében döntsenek például arról, hogy mikor indokolt például a ködfényszórók…..
Hétfő délután, szakadó esőben tekert el a 100 ezredik bringás a Kiskörúton elhelyezett kerékpáros számláló alatt. A számláló júniusi kihelyezése fontos lépés volt a biciklis civil mozgalom számára, hiszen innentől nem lehet a kerékpáros infrastruktúráért,…..
dhpage 2010.11.23 08:33:19
dhpage 2010.11.23 09:50:21
@venszivar: "A TRIPPERES REDVES SZÁJBA LÖKÖTT anyád a buzi te köcsög"

Na végre, kibújt a szög a zsákból, csak kicsit kellett várni. :)
dhpage 2010.11.23 10:58:04
@venszivar: A troll ne válogasson, örüljön hogy kap valamit.
Lezárult a Parking Kft. Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer (KKKR) névadására kiírt ötletpályázat, a hét tagból álló zsűri öt esélyest választott ki az összesen 3727 beérkezett javaslatból. A szavazatokat a Blikk oldalán lehet leadni szeptember 15-ig, a győztest a…..