Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JeeDay

4 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkor csökkentettünk a létszámon, most akkor növeljünk, felvételiztessünk programozót! Több száz állásinterjút vezettem már le a pályafutásom során, és sokszor az az érzésem van, hogy ugyanazokat a pályázókat látom újra és újra. Mindenki egyéniség, egyedi és…..
JeeDay 2012.11.07 16:31:42
@Kriminalhauptmeister Harry:

A Beajánlott

Azt hiszi fevették, hiszen neki ismerőse vagy rokona dolgozik a cégnél. A CV-jét elküldte, de minek is frissítette volna 2007 óta, hiszen majd az embere elmond helyette mindent. Vállallja érte a felelősséget, kezeskedik, vérszerződést is kötne ha kellene, mert jó fej... Szakmai interjúra egyáltalán nem készül, a telefonos előszűrést nem is érti. Az interjún flegma, értetlen, egy idő után ideges, felháborodott, és ezek tetszőleges kombinációja. A sikertelen interjú után lekezelő, félvállról közli, hogy ez amúgy is egy szar helynek tűnt.
Az előző részben a becslés általános természetén merengtünk el kissé, most a gyakorlati megközelítésről fogok írni.  Becslésről szóló sorozatunk harmadik, egyben befejező része a becslés lélektanáról, az ahhoz kapcsolódó, már-már a pszichológia témaköréhez…..
Kedves Kollégák! Cégünk az idén is megrendezi a szokásos nyári céges elvonulást, amelyre mindenkit szeretettel várunk kedves családtagjaival együtt. A programot a következőkben olvashatjátok. 1. nap, péntek 10:00 - 10:10: Az első fanatikus, reggel 5-kor kelő családok…..
JeeDay 2012.11.06 21:21:37
Emlékeztek a júliusi hírre, mikor is Colin Briss bíró a Samsung Galaxy Tab kúlság faktorára hivatkozva utasította el az Apple keresetét? Egészen pontosan azt mondta, hogy: "a Galaxy Tab nem rendelkezik azzal a felettébb egyszerű kivitellel, amivel az iPad bír, nem olyan menő,…..
Névnapozásra akartunk egy kis olasz hangulatot varázsolni otthonra, így az egyik kedvenc ételem mellé egy Rómából hozott vöröset nyitottam. Sok mindent nem találtam róla a neten, a boltban pedig, amikor vettem, nem volt időm kérdezősködni, lévén zárás előtt egy perccel futottam…..
Az utolsó 100 napot alaposan be kell osztani. Ezt erősítette meg bennem a múlt péntek, amikor először – és egészen biztosan utoljára – veszekedtünk egy kicsit Adorjánnal. A helyzet az, hogy a dicsőséges áprilisi hadjárat meglehetősen lehangolóan alakult. Ezt a keserű…..
JeeDay 2012.05.22 11:34:02
@whale: tudod az a baj, hogy ha csak a büntetés-jutalom működik az már rég baj. Nem tudom mennyit fizet Karotta a mestereknek, de az sem megoldás, hogy ha nem megy elég gyorsan a munka, mindig csak kummantanak amikor mutatni kellene valamit, akkor azért, hogy felgyorsuljon a meló önt még bele pénzt. Nem úgy haladnak ahogy szeretné, de fizetne többet? Lehet, hogy a melós szarik a színes diagramra, de egy jó módszertannal Karotta olyan kontroll alá vonhatná a projeket amivel biztosan jobban haladnának. Egy jó módszertan, ha következetesen végigcsinálná automatikusan szigorúbb ügyféllé tenné, ami bevallottan nem megy neki most.
JeeDay 2012.05.22 12:10:42
@whale: Nem, egy színes táblázattól nem. De egy szigorú elszámoltató rendszertől, ami mindkét félnek világos és követhető attól igen. Ahol nincs kamu hetekig, hogy már majdnem kész, mert 1 hét alatt kiderül minden. Ahol apránként van elszámoltatás, nem hónapokig elhúzódó munkát kell majd valamikor átadni. Egy-két projektet végigcsináltam már, hidd el, lehetne itt haladni. Az meg nettó hülyeség, hogy CSAK akkor halad a meló ha milliókat önt bele. Pénz is kell hozzá, de az nem elég. Ha Karotta most besétálna 5 millióval, hogy csak a tiétek ha kész az autó, de mindemellett nem állna át szigorú elszámoltatásra, akkor elmenne az az öt misi, mint száraz homokba a víz.
Bordogság Dúzsi Görögszó 2006 2012.04.10 07:30:00
Az előző hetet Dúzsi Tamással zártam, ezt most vele nyitom. Egy termelő, két bor, két abszolút külön világ. A pénteki egy korrekt, de egyszerű alapbor volt, ez pedig a csúcs Dúzsiéktól. A Görögszó dűlőből származik ez a házasítás, amiben Cabernet Franc és Sauvignon…..
Strange's fashion & gossip KINGA 2012.05.04 08:26:00
Ezzel a címmel készült fotósorozat Rajzák Kingáról a 10 magazin nyári számához. A képeket - amelyek többségén Kinga natúr színű fehérneműket visel - David Armstrong készítette. Bár Kingára nem annyira jellemző, de ezúttal készült néhány cicivillantós fotó is, ezeket a…..
JeeDay 2012.05.04 21:34:56
Bordogság Fröccsögés 2012.05.02 07:46:00
A fröccsözés elég megosztó tud lenni. Van, aki szerint bűn “felvizezni” a bort, értéktelen üdítővé degradálni egy nagyszerű nedűt. Mások igazi magyar hagyományt látnak benne. Megint mások - és ebbe a csoportba tartozom én is - nem ideologizálják túl a dolgot, egyszerűen…..
Amikor elkezdtem a blogot, elterveztem, hogy amint lehet, a legnagyobb kedvenceimről is írni fogok. Az “amint lehet” mondjuk legyen egy hónap. Most, hogy a naptárra nézek, a mai nap az utolsó, hogy ezt megtegyem, hisz ma zárul a blogom első hónapja. Vannak olyan terveim, amit…..
Ezek a Hiace-ek most már tipikusan tizenkét-tizenhét évesek, mondhatni, kivénhedt csatalovak. Nem kímélte őket a sors, még kevésbé a hírük, miszerint elpusztíthatatlanok: a tulajdonosok sok százezer, sőt, mára talán millió kilométeren át próbálták a földkéreggel egyenlővé…..
A Prager pince, Wachau egyik - a borvidéket a csúcsra juttató - legjobb pincészete a közelmúltban lezajlott reformok és felemelkedés egyik fontos tagja. Múlt héten a dropshopban a két Rajnai Rizling után ezt vettem magamhoz. A bor színe nagyon halvány, már-már vizes hatású citrom.…..
Hát ezt is megértük. Családunk mindenkori biztos tartóoszlopa, a feleségem 190-es Mercije, máshogyan mondva - az „újautónk” is megérte a félmillió kilométert. 432 ezerrel vettük 2006 márciusában, tehát mi tettük bele a gyűjtemény közel egyhatodát. Így nézett ki…..
JeeDay 2012.04.16 15:42:05
@kultúrpesszimista: "lehet esélyed erre" nekem ez a bajom csak ezzel. A szerencse-faktor. Nem akarok belemenni egy újautó-használautó flame-be, hagyjuk is, csak ezt írtam le, hogy a cikk összképe azt sugallja, hogy ez milyen remek, napsütéses dolog, közben meg konkrétan hullik szét a kocsi...
JeeDay 2012.04.16 16:04:19
@kultúrpesszimista: na az a meredek, amikor valakinek ezek a hibák elfogadhatók és benne szállítják a családot. Az teljesen normális, ha az autó alatt olajfolt van, ha nem megy a központzi zár, ha körbe van verve, stb... Na jó nem vitázom, csak más az értékrendünk, ennyi.
JeeDay 2012.04.16 16:54:59
@ColT: "más az értékrendünk, ennyi." Azért az erős kicsit, hogy a feleségem beül a gyerekkel a kocsiba és folyik belőle az olaj, és azt mondom neki, hogy a szerelővel megnéztük, de fogalmunk sincs mi folyik, szóval jó ez így. Ezt nekem nem adja el senki, hogy ez normális. :D
Az előző posztomban említettem, hogy nem véletlenül kezdett el újra foglalkoztatni a blogolás, hogy megoszthassam másokkal, ha valamit érdekesnek találok. Elindult egy blog nem messze innen, nem is olyan régen, és nagyon érdemes rá odafigyelni. Nem könnyű célt tűzött ki maga elé…..
Ételkép Visszataláltam...? 2012.04.13 21:43:00
Megint egy visszatalálás. Ez jutott eszembe a minap, mikor egy jó barátom frissen indult blogját olvasgattam (később lesz róla poszt, nagyon is érdemes) és rájöttem, hogy én is elkezdtem egy blogot valamikor... Megint egy visszatalálás az egyik hobbimhoz, be kellett valljam magamnak.…..
Bordogság Római vakáció 2012.04.12 07:25:00
Nemrég egy élménydús hétvégét töltöttem el Rómában. A hamisítatlan olasz hangulat és a temérdek látnivaló mellett a legnagyobb élményt természetesen az evés-ivás adta. A gasztro vonalat most mellőzve csupán annyit jegyeznék fel ide, hogy akik azt állítják, hogy csalódás…..
Bordogság Vince 2012 beszámoló 2012.04.02 09:33:00
Nem nagyon járok gigantikus méretű rendezvényekre, inkább a kisebbeket kedvelem, jobban szeretem a mérsékeltebb tömeget és a családiasabb hangulatot. Mivel csak szombaton értem rá, mesterkurzusokon, előadásokon nem voltam, a napot teljes egészében kóstolásra fordítottam. A…..
Az arany középút. Ez volt az első gondolatom ezzel a borral kapcsolatban. Átmenet a könnyed, gyümölcsös késői szüret és a nehezebb, dohányos, aszalt gyümölcsös szamorodni között.Majdnem teljesen furmintból készült (90%) kövérszőlővel és egy kevés hárslevelűvel…..
Policity Adóparadicsom 2011.09.05 09:04:00
Egyre többször és több helyről hallani azt, hogy az egykulcsos adó eltörlésével többletbevételhez juthatna a kormány, ami a gazdasági szabadságharc közepette, és egy „harcos ősz” előtt nem jönne rosszul a költségvetésnek.Az MSZP és Szanyi Tibor régóta hangoztatja…..
JeeDay 2011.09.05 20:48:20
@Cartman (ex Cartman): Azt nem tudom, hogy hogyan, de nem is az én dolgom megmondani, mert nem ez a szakmám. És ebből a sempontból, igen egy tanár nem jól választott szakmát, sosem volt egy agyonfizetett hivatás, és ezt tudta akkor is amikor elkezdte. Tudom, most jön az, hogy nem lehet mindenki mérnök, meg informatikus, vagy éppen pénzügyi területen dolgozó szakember. Csak egy dolgot ne tessék elfelejteni: ezekben a szakmákban a verseny is sokkal nagyobb, nem lehet csak úgy évekig elüldögélni a tanáriban, vagy az orvosi rendelőben, mert kivágnak, ha nem teljesítesz. Még egyszer mondom, egyetértek azzal, hogy ezeknek a hivatásoknak is rendezni kell a bérproblémáját, de a jelenlegi helyzetről nem (csak) az egykulcsos adórendszer tehet, hanem sokkal korábbról eredő gondok vannak.
JeeDay 2011.09.05 21:28:43
@Cartman (ex Cartman): Szerintem ez egy teljesen korrekt vita, én semmilyen személyeskedést nem vittem bele, és nem is fogok. Ebben egyetértek veled, hogy ezeknek megbescsült szakmáknak kellene lenniük, a feleségem tanár, pontosan tudom mennyit keres mennyi munkával. De az egykulcsos adórendszerből indultunk ki, és még mindig azt mondom, hogy ezeknek a szalmáknak a megítélésén édeskeveset rontott az egykulcsos adó.
Kár, hogy Witaker nem terhes kismama (legalábbis gondolom), sokkal bulvárosabb lett volna a történet, ha nem tud elfutni az őrjöngő taxis elől és jól pépesre veri a teleszkópos vascsővel, ami igazából - mint ahogyan azt már néhány éve tudjuk - taktikai tükörtartó. Hogy…..
 A steak az egyik kedvencem. Annyira egyszerű készíteni, mint amennyire zseniálisan finom. Már akinek, a drágám meg nem enné a véres húst, de ezen nem veszünk össze, sört is csak én iszom. A steaket természetes fényben fotózva, a hús textúrája kitűnően kirajzolódik. Igaz…..