Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Squid

0 bejegyzést írt és 1942 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matolcsy januári bejelentése a külföldön dolgozó magyarok számáról a közgondolkodás tengelyébe emelte honfitársaink kivándorlásának ügyét. Számos írás, elemzés, vélemény és blogbejegyzés foglalkozott a kérdéssel, magunk is közzétettünk ilyent. Ma a Pézsma blog…..
Squid 2013.02.26 17:35:04
@sterimar: " Húzd ki a fejed a seggedből, szerezz egy használható diplomát, tanulj meg 1-2 idegen nyelvet, és lehet, hogy még te is fogsz találni."

Köszi az aggódást, vezető poziban vagyok az utóbbi tizensok évben multinál a versenyszférában, angolul anyanyelvi szinten beszélek és a német sem hoz zavarba.

Ami viszont zavarba hoz az a hozzád hasonló jómunkásemberek, akik ha nem a fidesszel értek egyet akkor lekommunistáznak és elküldenek a hazámból, vagy esetleg mint te simán lehülyéznek.
Squid 2013.02.26 17:43:16
@sterimar: "Miszter kamandusz, hülyítsed a csajodat."

Tudod a személyes inzultusok helyett eldalolhatnád nekem a kérdésre a választ. Tudod innen a versenyszférából úgy látszik, hogy senki állása nem biztos..
Squid 2013.02.26 21:43:31
@Makkasz: Nemrég volt egy népszámlálás is :D
Pézsma Most menjek vagy maradjak?! 2013.02.25 15:27:16
Sorkatonaként abban az időszakban voltam határőr, amikor a keletnémetek fegyver helyett bőrönddel indultak meg nyugat felé. Előszeretettel Magyarországon keresztül: zöld határon, hamis útlevéllel, páneurópai pikniken, majd ’89 novemberétől szó szerint a falat ledöntve, mindent…..
Squid 2013.02.26 10:49:37
@Maitre: "Jó. Melyik szegmensből szeretnél olyasmiket hallani, ami a többség érdekében történik?"

Oh én rád bízom! Mondjuk dobj fel 3 példát bármilyen szegmensből!
Squid 2013.02.26 11:05:45
@Maitre: "Az mnyp-det bármikor bukhattad volna, elég kockázatos dolgokba fektették őket. Az oktatást senki nem gyilkolja (már ha a felsőoktatásra gondoltál), egyszerűen sokan unják, hogy milliókat lopnak ki az országból. A fidesz ezt blokkolte le, és nagyon helyesen teszik. A befektetők valóban probléma."

Bármikor? Érdekes! A MNYP befektetésem túlélte a 2000-es dotcom lufi válságot és a legutóbbi 2008-as válságot is, csak hogy ezt a kettőt említsem és egy felsőkategóriás verda értéke állt a számlámon..

Kockázatos dolgokba? Az megvan hogy megválaszthattad mekkora kockázatot vállalsz? Az is megvan, hogy a fele állampapírban volt? Esetleg elképzelhető, hogy vagyok annyira felnőtt, hogy megértsem és vállaljam a kockázatot, és nincs szükségem állam bácsira ebben a kérdésben?

Sokan unják hogy milliókat lopnak ki az országból? Valóban? Akkor esetleg újraszabályozhatták volna a MNYP rendszert az NGM/PSZAF pároson keresztül bármikor!! Kétharmaddal még az ellenzékkel sem kellett volna babrálni!

Leblokkolta a fidesz? Valóban? Akkor légyszíves segíts nekem megérteni, hogy miért nem elégedtek meg a járulékok visszacsatornázásával? Miért kellett a tőkét és az infláció értékét tokkal vonóval behúzni és kevesebb mint két év alatt nyom és elszámolás nélkül eltüntetni?
Squid 2013.02.26 11:21:12
@Maitre: "Amikor az ország túléléséről, néha be kell vállalni a kényelmetlen kompromisszumokat. Persze szépnek nem volt szép, és nekem sem tetszett, de őrjöngéssel semmire nem megyünk.

A milliók kilopása, ésatöbbi a felsőoktatásos hisztériára vonatkozott. Nyugi, nem én vagyok az ellenség. :)"

Az Ország túléléséről van szó? Ugyan mesélj nekem pár mondatot ebben a témában mondjuk számokkal megtámogatva, mert ha akkor a túlélésről volt szó akkor mára mi már bizony rohadtul döglöttek vagyunk csak még nem vettük észre ezek szerint.
Nehéz héten van túl az ország gazdasági vezetése. A brüsszeli jelentés kiábrándító, és újabb megszorításokat eredményezhet, ráadásul az államadósság elleni harc is kudarcba fulladt. Bár a miniszterelnök szerint Magyarország jobban teljesít, ezt számokkal és…..
Squid 2013.02.25 17:32:16
@Vahakomb: "Be kell vallanom, hogy 1998 után max. 1 évig komolyan vettem. Mea culpa! Fiatalság, bohóság! :))"

Ja és ezért is tartunk itt! Mert mindenki így gondolkodik, és a politikusaink simán megúsznak mindent!
Squid 2013.02.25 19:05:58
@Vahakomb: Te dolgod.... Nekem eszembe sem jutna egy olyan pártra szavazni ami 1 ember akaratának és víziójának van teljesen és kérdés/párbeszéd nélkül alávetve a rendszerváltás óta.

Ha te rájuk szavazol akkor nem tanultál meg semmit arról, hogy a demokrácia mit jelent!!
Squid 2013.02.25 22:50:10
@Vahakomb: Én a kamaszkoromra már nem is emlékszem aranyapa, ez nem nyert most.

Ha te egy cezaromán önjelölt polihisztor mekk elek kormányzását támogatnád, erős Orwelli felhangokkal és a kommer zabrálás restaurációjával a te dolgod.

Náluk bárki jobb...
Ha sikerül is kiegyeznie az ellenzéknek és valamilyen választási szövetségben megnyerni a 2014-es országgyűlési választást, az új kormánynak akkor sem lesz könnyű dolga.A Fidesz ugyanis kétharmados parlamenti többségét kihasználva (Orbán Viktor szavaival élve) alaposan…..
Squid 2013.02.22 16:09:11
@reszeg tengeresz: "Siman bele kene irniuk ketharmadba, hogy kurcsany ferencet es libajnai gordont fel kell akasztani. :)"

Sosem tennék.. Ki ellen "harcolnának" ha ők nem lennének? Mesterházy? Vona?

Ugyankérem!
Squid 2013.02.22 16:11:26
@reszeg tengeresz: "kiveve, ha az valami ballibsi suttyo kezeben van mi? Akkor demokracia lenne, ha a libasnak lenne ketharmada ugye?"

A konszenzusos, érdemi egyeztetéssel való kormányzás lenne a demokrácia. Vagyunk itt pár millióan akik nem a Fideszre szavaztunk tudod..
Squid 2013.02.22 16:21:45
@reszeg tengeresz: "ahogy en sem. De a libas is arra van most raizgulva, hogy ketharmada legyen (muhahahaha), es azt megis teljes valszelesseggel tamogatjatok. Az mivel lenne jobb"

Mivel?

Kezdésképp egyedül nem kap kétharmadot az E14 ez fix, ergo rá lennének szorítva a koalíción belüli egyeztetésre és vitára az új rendelkezésekről.

Ez megváltoztatná a mostani helyzetet, amiben a demokrácia teljes (!!!) gépezetét megkerülve egyéni módosítókon keresztül törvénykeznek. Teszik ezt egy olyan párt keretein belül ami egyetlen ember abszolút és megkérdőjelezhetetlen hatalmán és vízióján alapul.

Mindezt 2013-ban az Európai Unió határain belül!

1 ember politikai ambíciója és látomásai határozzák meg kilenc és fél millió ember életét!

Gondolom ez neked nem para..
Magyar idő szerint éjfélkor kezdetét vette New Yorkban a Sony PS-témájú bemutatója, melynek keretében leleplezték a következő generációs konzuljukat, a PlayStation 4-et. Mivel a dátummal és az eseménnyel már hetek óta tüzelték a népet, botrány is tört volna ki, ha nem így…..
A listázás ősi magyar szokás, ez derül ki a napokban. A tegnap kikerült ELTE BTK HÖK lista után a digitális postás ezt az emilt tuszkolta a levelesládámba: Nem csak az elte btk-n listázták a hallgatókat a gólyatáborban.A Semmelweis Egyetemen a gólyatábort szervező Instruktor…..
Squid 2013.02.20 21:20:50
@Fabius: Ééééés beindult a mémgyár!

Nap/Hét képe eddig!!

25.media.tumblr.com/3dca04833c75a51426b344d4ce2e2796/tumblr_miit3fUxdY1qai089o1_500.gif

AniGif 4 president!
Varánusz Orbán, a kátyúlovas 2013.01.25 03:39:00
Meglepő fordulat van, hálelúja, bátraké a megnövelt esélyű szerencse, jippiájé, hurráéljen, járatlan utat ki nem hagyjuk, az aszfaltozott autópálya a hanyatló nyugat ópiuma! - írta ez a mi Gyurink a héten a tőle már megszokott párhuzamos világ értékelésben, és azt kell…..
Ami nem sikerült sokáig senkinek, azt a Jobbik és csatolt mindenféle ifjúsági részei megoldották egy nap alatt. A pártkötődésű ELTE BTK HÖK előbb Garbai Ádám vamzerkedésével kínálta föl magát turhatáblának, árulkodását ráadásul Mezey Barna rektor a "súlyának…..
Squid 2013.02.20 14:09:18
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Én elég sokszor szoktam kritizálni is őket."

De nem elégszer, ilyen dolog mellé állni és egy ilyen szituációban védeni ezt a bandát vállalhatatlan!!

Ha azzal mentegeted őket, hogy más is csinált ilyet/hasonlót azért gondold át! Egy nyíltan széljobber/szalonnáci párt embereket ír össze...

Kell ez megint? Lesznek vagonok és táborok is majd a nem tetsző egyedek elkülönítésére? Szeretnéd, hogy pár megmentebb agyú publicista elkezdje összekötni a dolgokat?

Tényleg, barátilag csak jót akarva mondom neked... Gondolt át, hogy te ezt és ezeket támogatod!!!!
Squid 2013.02.20 14:11:23
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Nem tudok róluk semmit. De figyu ez most egy listázós ország lesz, vagy ez csak egy országosan bújtatott Microsoft reklámkampány része???

Egyébként épp azon gondolkodtam, hogy mondjuk ilyen listákat az összes fejvadász is készít, meg HR-es, meg cégvezető ahova 1 állásra ötven ember jelentkezik. előbb kiszórják a csúnyákat, kancsalokat, nem megfelelő rasszúakat esetleg, satöbbi... akkor rohanjunk azért is az adatvédelmi biztoshoz??? :) "

Igen tündérbogár csak ott az érintettek beleegyezésével és az adatvédelem szabályait betartva járnak el mert nem szeretnének jogi parát a dologból.

Te ezt akarod összemosni, pár turbószittya és mélymagyar nyilvánvaló önértékelési problémákkal és rasszizmussal átitatott vamzer excelsheetjével?

NŐLJ MÁR FEL BAKKER!
Squid 2013.02.20 14:29:29
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Jaja biztos arra készülnek. A vagonok már Tiszavasváriban is dübörögnek. Jut eszembe ha jönnek megint a balosok akkor Recsk meg Gulág sem lesz ugye?? :)"

Az alábbi mondat melyik részlete kerülte el a figyelmedet?

"Kell ez megint? Lesznek vagonok és táborok is majd a nem tetsző egyedek elkülönítésére? Szeretnéd, hogy pár megmentebb agyú publicista elkezdje összekötni a dolgokat?"

Másrészről a jelen helyzet szarát megint a múltban történtekkel és másra mutogatással próbálod megoldani. Ilyesmit az általános iskolán kívül érvelésképp használni nem épp a legszerencsésebb ötlet.

Tessék felnőni végre, neked is jobb lesz!
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
Squid 2013.02.19 18:28:31
@Balibgeczyk: "szerintem meg na a listázót fikázzáttok, aki nem hunyászkodik meg, hanem egy kicsit nézzetek a naaaagy egyetemisták köremi alá is!!

amiket hétvégente lerendeznek ezek a liberális 20-as fiatalok a városokban, az több mint bicskanyitogató! az már lámpavas pozitiv!!

a dzsobikkos egyetemista kukákat borogat, meg bömbölteti a ""nemzeti"" rockot éjjel, a libsi fiatal meg elkezd itt tüntetni, meg beszivni, inni, közben azt se tudja mit miért tesz, és hol is van...rohadjanak már meg!!

Huzzanak ki Hollandiába, ott szeretik az ilyet!
De Magyarország egyelöre egy keresztély állam, és AZ IS MARAD!!
A jobbikos idiota fiatalok is ugy megjátszák a nagy nemzetit, közben meg szo szerint leszopnák irán vezetöit... "

No akkor szerinted minek ez lista ember? Mit fognak kezdeni vele? Kinél fog ez kikötni?

Egyetemistákkal van bajod? Ki fog a kórházban ellátni és rendbetenni ha öreg leszel, ki fogja a gyerekeidet világra segíteni? Ki tervez utat, épületet, hidat? Ki fogja üzemeltetni és létrehozni az ország infrastruktúráját a víztő az internetig?

Nagyon nagy baj van veled ember, keress orvost de nagyon gyorsan! Miután megtetted ajánlom hogy nézd meg kik üldözték az értelmiségieket a történelem során!!
Január-februárban az IMF-vel való végleges szakításról és az újabb hitelfelvétel nélküli törlesztéstől volt hangos az  NGM honlapja. A PEMÁK (euróban jegyzett magyar államkörvény) és dollárkötvény kibocsátások azonban - Matolcsy miniszter hiányos ismeretei ellenére -…..
Squid 2013.02.18 11:02:10
@toportyánzsóti: "A fityuszka mindig érzelmi alapon politizált,szembe megy a valósággal,mióta világ a világ.Most teljhatalma van a valóság lekűzdéséhez,Építi is gőzerővel a saját valóságát,ahol a 20 akár 12-szer több mint a 25.Fizetést is így adnék nekik,talán használna..."

Emellett a fijjuk már rég olyan szintű pénzt síboltak és juttattak ki az országról, hogy nekik pár generációra már nem kell aggódniuk a megélhetés miatt. Ez a legrosszabb, mert ilyenkor egy orvos szenvtelenségével tudnak kísérletezni egy országgal.

Rühellem a szocikat és az összes kókler béna emberüket, de meg kell mondjam így elbaszni még ők sem tudták!
Vastagbőr Munkaügyek 2013.02.15 13:01:00
Nemhogy az ígért 1 millió munkahely nem jött össze, kormányzati szinten is komoly HR-ügyek vannak. 1, L.Simon LászlóA költő, az önlex-író, a gazdálkodó, a megmagyarázó. A kultúráért felelős államtitkár, akire most a balek szerepét osztották. Hétfőn írta meg a…..
Squid 2013.02.15 21:56:44
@Blogger Géza: "A 10 évre célként kitűzött 1 millió munkahely 3 év alatt, egy európai válság közepette nem jött össze. Jééé, micsoda meglepetés. Szép, hogy kb 160 ezer összejött (a Bajnai-időszak veszteségét ezzel nagyjából sikerült pótolni) , majd 7 év múlva húzzuk meg a mérleget. (Egyébként ha a nagyszabású cél fele összejön, már az is baromi nagy siker lesz, és nagyon sokat lendít az állam - pl. nyugdíjak - finanszírozhatósága tekintetében...) "

Tök érdekes amikor gazdasági ügyekről van szó akkor mindig valahogy elfelejted a válság hatásait és csak a számokat írod le. Akkor ez most a munkahelyteremtés kategóriában jogos de a gazdaságiban nem? Érdekes... :D

Másrészről amikor a Vezér 1 millió munkahelyet vizionált akkor nem tudta hogy válság volt/van és úgy ígérte be? Nem fura ez így neked?
Vastagbőr Molinótól plakátokig 2013.02.15 09:15:00
Sejteni lehet, hogy melyik lesz a győztes, de azért erős a mezőny. 1, A molino-ügy kiteljesedéseMivel Csizmadia László CÖF-elnök azt mondta az éhségmenetek Parlamenthez érkezésére „egyfajta flashmobként” kifüggesztett molinóval kapcsolatban, hogy nem kértek, és nem kaptak…..
A negyedik negyedéves GDP adaton az egyértelmű mínusz nem volt meglepő. Az persze igen kellemetlen, hogy a várthoz képest most sokkal keményebb lesz a nulla elérése is, ezzel az idei növekedési remények el is füstöltek. Azért összességében szép teljesítmény, hogy februárra…..
Squid 2013.02.15 16:52:26
@ursus artos: "Kicsit konkétabb számokkal számoljunk, már, mint az egy, két három évre, meg a kábé 2,5%-os kamat.
A most törlesztendő 2008-as imf hitel 4-5% közötti kamattal megy.
Hol van leírva, az, hogy 2,5%-ra kaptunk volna imf hitelt 3 évre? Nem lehet, hogy az is olyan 3,5-4% lett volna?
Mert szerintem de."

Az IMF 1-2 évre ad hitelt, és van még egy külön konstrukciója ami 3 évre kitolható!

A te kedvedért csak most csak ma, csak neked vegyük azt, hogy a piac is és az IMF is azonos hitelszinten ad nekünk pénzt ami mondjuk legyen 4%!!!

IMF hitel: 1-2-3 év 4%-os kamat a példa kedvéért,a számlán lévő fel nem használt összeg készenléti díja 0.6%, és a kamatot csak a lehívott és elhasznált pénzmennyiségre kell fizetni. Ergo ha nem hívod le és "készenléti hitel"-ként kezeled és vész esetére tartogatod akkor 0,6%-ot kell fizetni!

Piaci Hitelezés: Állampapír kibocsájtás 5-10-15 évre 4%-on.

Ülj le egy számológéppel és számold ki, hogy mit jelent ez..

Háttérinformációként ajánlom a Protfolio számítását: www.portfolio.hu/gazdasag/akk/tobb_szazmilliard_forintot_bukunk_imf-hitel_nelkul.165925.html

és az IMF hitelkonstrukcióit: hvg.hu/gazdasag/20130131_A_IMF_felfuggesztette_a_keszenleti_targya

A portfolio cikkében ajánlom a táblázatokat a nagy felismerés heurékai pillanatának eléréséhez!

Jó szórakozást!
Squid 2013.02.15 17:39:01
@Blogger Géza: "És azt bele se számolják, hogy az IMF dönti el az utolsó pillanatban milyen devizában törlesszél, ezért még átváltási veszteség is lehet, általában csak a kamattal számolnak, pedig ott a készenléti díj is stb. Továbbá arról is hajlamosak megfeledkezni, hogy az IMF hitelek futamideje valójában igen rövid (ha 3 évről beszélnek, az se 3 év, mert folyamatosan kell törleszteni), és a rövid hitelek olcsóbbak, tehát almát (mondjuk átlag 1,5 éves hitel) hasonlítanak össze körtével (5 és 10 éves kötvény). No meg hát a legfontosabb különbség hogy a kötvény vásárlója megveszi a kötvényt, aztán kussol, az IMF meg belepofázik mindenbe előtte, közben és utána... Gondolkodásuk meg kb annyira rugalmas, mint egy gránittömb. És azt hiszik, mindent jobban tudnak, mit bárki más, holott...

A korrekt összehasonlítás az, hogy

Bajnai idejében (2010 jan) , érvényes IMF megállapodással a zsebünkben kinyomtunk egy 10 éves USD kötvényt, annak kamatlába 6,25% volt.

Merthogy a sok hülye azt hiszi, hogy akkor volt IMF és ezért nem kellett kötvényt kibocsátanunk, hát dehogynem. Az IMF csak átmenti megoldás, és elég drága - ha az indirekt költségeket (gazdaságpolitikai függetlenség feladása) is beleszámítjuk.

Ehhez képest most IMF meg Bajnai nélkül 5,375%-on nyomtuk ki ugyanúgy 10 éves USD kötvényt.

Szóval nem szabad bedőlni a hitelminősítők, Bajnai meg az IMF szerepe túlhangsúlyozásának, a profi nagybefektetők maguk értékelik a helyzetet."

Géza Géza Géza!

Én kezdem azt gondolni, hogy olyan vagy te mint a vadász a medvés viccből..

De nézzük csak ismét amit ítál :D

Ha az IMF ad nekünk 3 évre pénzt azt 3 év alatt kell visszafizetni, ezért hívják 3 éves futamidőnek. Gondolom ez megvan és érthető bárhogy próbálod forgatni.

Azt irod "átalában kamattal számolnak, pedig ott a készenléti díj stb" ez annyira bájos sejtetése és féligazságok leírása hogy még csettintettem is egyet, hogy milyen ügyi vagy!

Az igazság az, hogy a kamat akkor lép be ha a hitelkeretből lehívod valahányad részét és elköltöd. Akkor is CSAK a lehívott részre áll a kamat, és a le nem hívott összegre fizetsz 0,6%-ot. Ergo ha van 1000 forint hiteled, és ebből lehívsz 600ft-t akkor arra fizetsz kamatot, a maradék 400-ra ami ott ül a számlán 0,6%-ot.

És erre akarod bebizonyítani drága aranyvirágszálam, hogy szarabb mint az 5-10-15 évre kiadott 4-7 és még ki tudja hány százalékos (lásd fentebb linkelt portfolio cikk) piaci hitel?

Most komolyan? te azt írod hogy ne hasonlítsuk össze az IMF hitelt a piaci hitelezéssel mert az egyik alma a másik meg körte? Könyörgöm nem is kéne egészen addig amíg a kormány az IMF hitelt nem a piaci finanszírozással váltaná ki!!!!!

Az IMF belepofázik mindenbe? Well, a hitelt adók már csak ilyenek az egyik kis kamaton belátást szeretne az ügyeidbe, a másik uzsorakamaton beleszarik, de ha tré van rád borítja a piacot.

De nézzük csak mit is kért valójában az IMF

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijcsokkentes_az_imf_elarulta_mit_javasolt_valojaban.544867.html

Elolvastad! Oh ugye micsoda különbség van a plakátok és a valóság között! Mond neked erről mi a véleményed? Most akkor ki is az országvesztő szociális juttatás felszámoló mumus?

És a végére:

Igen kinyomtunk TÍZ ÉVRE 5,73%-on dollárkötvényt, amikor behúzhattunk volna 1-3 évre 2,5% körül ugyanekkora összeget!!

Remélem kurvára megfizetnek ezért!
Squid 2013.02.15 17:46:38
@stark: Oh dobd mellé ezt a szösszenetet is ha már így benne vagy:

"Tavaly 9 százalékkal kevesebb álláshirdetés jelent meg a Workania internetes oldalon, mint egy évvel korábban, miközben az álláskeresők száma éves szinten 17 százalékkal emelkedett - derül ki a Workania összesítéséből, amelyet kedden tett közzé."

Ha bárkinek van HR-el foglalkozó ismerőse vagy a cég személyzeti osztályán bárki akivel jóban van gyönyörű sztorikat tudnak mesélni. Nálunk 1 állásra többszázan jelentkeznek és 1-1,5 év keresés van a hátuk mögött általában..
Tegnap megvolt a nagy kötvény-kibocsátás, amiről nemrég Matolcsy azt mesélte, hogy az nem is hitel. Sikeres volt, meg is ünnepelte a kormányzati sajtó. Ezért csak 17 milliárd forintot bukunk rajta – évente. A kormány tovább növeli az eladósodást – mondhatnánk Szijjártó…..
Squid 2013.02.14 21:42:55
No akkor öntsünk némi tiszta vizet a pohárba mert van itt némi elmebaj..

Ha a Fidesznek ez lett volna az első államkötvény kiadása akkor érteném a felháborodást de ez már a kismilliomodik.. És egyik sem volt sokkal jobb hogy finoman fogalmazzak!!

Hölgyek és Urak ime az AKK weboldala az összes információval:

akk.hu/object.38523d7f-9e9d-46e4-aebb-5426d0a2e2fd.ivy

Hogyaszondja adjukössze!!

akk.hu/object.38C6DCF5-C48E-46A6-BF3C-7BAE76925CA0.ivy

Ez egyszer 3 MILLIÁRD USD 6,37% kamatra és 700m USD 7,62% kamatra!

akk.hu/object.0E54407E-1C28-47C1-932D-D850DD3BD575.ivy

Ez még ráemelés még 500m USD-vel szintén 7,62%kamatra!

akk.hu/object.1CF552FF-7E34-485B-AAA8-9988FA1D6873.ivy

1 Milliárd Eur 6% kamatra

akk.hu/object.CD1096F0-DE00-48C7-9244-D884E175F2A5.ivy

1,25Milliárd USD 4,12% kamatra

és

2Milliárd 5,37% Kamatra

A hab a tortán, hogy az ezekre felvett pénzekre CDS felárat kell fizetni éves szinten ami módosítja a kamatot:

Természetesen ebben nincsen részletezve a forintalapú és a belső piacra lakossági befektetőknek szánt papírok összege 7-8-9 és 10% körüli kamatszinteken amit szintén ki kell fizetni!!

Ebből is látszik, hogy a Fidesz soha a büdös életben SEMMIFÉLE HÁBORÚT NEM FOLYTATOTT AZ ÁLLAMADÓSSÁG ELLEN, hanem pont ellenkezőleg az "IMFnemdiktál" jegyében magasan az IMF kamatköltség felett adósította tovább az országot ugyanúgy mint a szocik.

Azzal a különbségggel, hogy akkor még működött a gazdaságunk, voltak befektetések és 3300Milliárd MNYP vagyona is volt az embereknek!

Csak hogy jobban árnyaljam a képet a Fidesz a MNYP rendszer lerombolásával nem csak a vagyont rabolta el, hanem lemészárolva a legnagyobb BELSŐ állampapír vásárlót és külső finanszírozók (értsd spekulánsok mivel triplabóvlik vagyunk) kényére bízta az országot eszméletlen kamatfelárakkal.

Ezért felelniük kell lehetőleg a jog asztalánál!
Squid 2013.02.14 21:52:53
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mit gondolsz a béna gyökér szocik kormányzása idején, a fideszes önkormányzatok óriási adóssághalmozásáról valutában miközben írod ezeket az okosságaidat?
Squid 2013.02.14 22:00:05
Oh és nemutolsósorban:

"Matolcsy György (2009. április 18.): Lesz még Magyarországon 7 százalékos növekedés!

Matolcsy György (2009. november 18.): Cutting bureaucracy by 25 percent could generate 7 percent GDP growth.

Matolcsy György (2010. június 17.): Magyarország 2013-tól a térség leggyorsabban fejlődő gazdasága lehet.

Matolcsy György (2010. szeptember 17.): 2013-ra, 2014-re elérhető a 7 százalékos gazdasági növekedés.

Matolcsy György (2011. március 1.): A Széll Kálmán Tervvel és az Új Széchenyi Tervvel megalapozható egy 4-6 százalék közötti gazdasági növekedés.

Matolcsy György (2011. április 13.): Magyarország két gazdasági növekedési pályával számol a konvergenciatervben. Van egy nagyon óvatos, nagyon konzervatív, ami azzal számol, hogy sok a bizonytalanság az eurózónában és a világban. Ez 3-4 százalékos növekedési sávot vázol fel.

Matolcsy György (2011. szeptember 16.): 1,5 százalékos növekedés várható 2012-ben, nem lesz recesszió.

Matolcsy György (2012. június 22.): Magyarország ebben az évben stagnál.

Matolcsy György (2012. október 31.): 2013-tól növekedési trendfordulót várunk.

Matolcsy György (2013. január 28.): Azt szeretnénk, ha 2025-ig megkétszerezhetnénk Magyarország bruttó hazai termékét.

Matolcsy György (2013. február 7.): Az aszály, az elmaradt uniós beruházások, a fogyasztáscsökkenés és a bankok forráskivonása miatt 1,5 százalék körüli gazdasági visszaesést hozott az elmúlt év."
Én úgy láttam, hogy megszeppentek egy kicsit a diákok. Mármint akik a teremben voltak. Mind Debrecenben, mind Budapesten.Lehet, hogy először találták magukat szembe a nyers erővel, a kérlelhetetlen és befolyásolhatatlan primitív gonoszsággal. Az intoleranciával. A…..
Squid 2013.02.14 11:09:00
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Ez mondjuk azért rohadtul rossz ötlet volt bárki is találta ki, mert innentől ugye nagyon könnyű párhuzamot látni a mostani srácok "intervenciója" és a 2006-os "békés kődobáló gyújtogató" focihuligánok közt.

Így kell egy urban legendnek titulált közvélelmet 1 mozdulattal átsegíteni a logikus elfogadható párhuzam kategóriába.

A dolog másik fele, hogy az illető effektíve megfenyegette a vitapartnerét és ez rögzítésre került ami már simán jogi kategória bizonyítékkal..

A leirat itt: kepviselofunky.blog.hu/2013/02/13/oruljetek_hogy_nem_vertuk_szet_az_egesz_kocsmatokat
Squid 2013.02.14 14:56:56
@Kiégek: Lófaszt Mami!

Az ember egy olyan tajpán büdös bunkó volt, hogy görbítette a teret? Érvelés? Te hol láttál olyat? Az ember berohant mint egy felajzott vadkan és lebuzizott mindenkit aki nem osztotta a véleményét, majd elmondta hogy NEKI miért kell stadion, majd megint lebuzizott mindenkit aztán kiment és köszönésképpen odavetette, hogy örüljenek hogy megúszták..

Teljesen egyértelmű volt, hogy az illető létezése,stílusa valamint térgörbítő primitívsége a LEGJOBB példa arra miért kell oktatásra és nem focira költeni a pénzt..

Kb ennyi!
Squid 2013.02.14 17:20:47
@Saman: No pont ezért kellene több iskola és kevesebb stadion... :D
Pézsma Mosolygó inkvizíció 2013.02.13 15:21:47
A felsőoktatás ügye lélektani fordulóponthoz ért. A kormány kommunikációs stratégiát váltott. A felsőoktatástól eltiltott, megosztó Hoffman Rózsa helyett a kormányzat a joviális, szelídebb Klinghammer Istvánnal akarja beadatni a keserű pirulát a hallgatóknak és egyetemeknek.…..
Squid 2013.02.13 18:53:45
@Pézsma: "Azt hiszem, van egyfajta „előrelépés”. Most, hogy kiderült, hogy a hallgatói fórumot megzavaró debreceni ultra-gyerek Fidesz-színekben indult 2010-ben"

Ez mondjuk azért rohadtul rossz ötlet volt bárki is találta ki, mert innentől ugye nagyon könnyű párhuzamot látni a mostani srácok "intervenciója" és a 2006-os "békés kődobáló gyújtogató" focihulligánok közt.

Így kell egy urban legendnek titulált közvélelmet 1 mozdulattal átsegíteni a logikus elfogadható párhuzam kategóriába.
2012 októberében IMF-ellenes reklámokat jelentetett meg a kormány, melyre a felhívást, az eredményhirdetést és a szerződéskötést öt nap alatt bonyolított le (és ebben már egy hétvége is is volt), sőt, a hatodik napon maguk a hirdetések is megjelentek. A 200 milliós…..
Squid 2013.02.07 14:31:56
@Vidéki: Ezzel szemben a helyzet nálunk majdnem tökéletesen ugyanaz mint a letteknél azzal a kivétellel hogy:

1. Az IMF által nyújtott kamatszint három-négyszeresét fizetjük.

2. Nem lett eurónk, így a forintot tovább támadják a spekulánsok és a kormányszóvivők.

3. Az ország brutális recesszióba került, és a lett 3,5% GDP növekedés számunkra fényévekre van.

4. Elbasztunk 3300milliárd MNYP vagyont.

5. A magyar lakosság 10%-a lépett le külföldre és a folyamat gyorsul (ha a fidesz nyer 2014-ben akkor lesz csak nemulass)

6. Még több állami foglalkoztatott van/lesz.

7. A munkanélküliség folyamatosan nő a közmunka ellenére is, a versenyszférás állások 20%-ot csökkentek YoY 2012-ben.

Nem szeretnék a lettek helyében lenni amikor látják, hogy a mi módszerünk mennyivel jobb.....

Faszfej
Squid 2013.02.07 15:01:20
@Vidéki:

Egyrészt linket rakj be ne copy/paste-t, mert finoman szólva is manipulatív vagy, hogy a szavahihetőséged halvány nukleuszának hiányáról ne is beszéljünk.

Másrészről, milyen eltorzult és kifacsarodott lelki koordinátarendszer szerint "jó hír", hogy más is áldását adta 3,4millió ember magánszerződéssel védett magánvagyonának (lásd: 1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról) az állam részéről történő elrablásának, majd elszórásának nyom és elszámolás nélkül.

Harmadrész mi van a többi ponttal amit írtam? :D Kéretik reflektálni arra is, nem csak kiragadott részletekre, mivel az olyan csubakka védelem ízű lenne tudod.. amit gondolom nem szeretnél.
Squid 2013.02.07 16:12:53
@Farkantoán Chatpartner: "Az állam az Alkotmányban foglalt elvek szerint a kötelező társadalombiztosítási rendszer és az ehhez kapcsolódó magánnyugdíjrendszer útján gondoskodik időskor és megrokkanás esetén az állampolgárok biztonságáról….
5. § (1) Az önkormányzati működés elvének megfelelően a pénztárra vonatkozó alapvető döntések meghozatalára kizárólag a pénztártagok jogosultak.
(3) A kölcsönösség és az öngondoskodás elve alapján a pénztártagok közösen teremtik meg a pénztár működésének és szolgáltatásainak fedezetét, a pénztárak pedig az Alap létrehozásával és fenntartásával az e törvényben meghatározott módon gondoskodnak a pénztárak szolgáltatási kötelezettségének teljesítéséről. A pénztártagok a felhalmozási időszakban befektetői, a járadékos időszakban befektetői és biztosítási kockázatközösséget alkotnak.
(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, illetve az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap és a központi költségvetés tartozik helytállni.
(1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról)"

Magánvagyon, egy magáncég és egy magánember közt létrejött szerződés által védve, törvényileg elismerve és alkotmányos magánjog által védve.

Ergo Alkotmányos Jogot sért a Magyánvagyon államosítása!

De ha már itt tartunk, légyszíves magyarázd meg, hogy a Fidesz 2011-ben miért változtatta meg a munkavállalói nyugdíjjárulékot úgy, hogy inkább adó legyen belőle ami után az államnak NINCS NYUGDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGE???

Felfogod ez mit jelent?

Ja és hol a magánszámlám ami elismeri az általam felhalmozott sokmillió forintot amit a fidesz elköltött, aztán "majd" visszafizet a felosztó/kiróvó (térgörbítő ellentmondás) keretében?
2011. húsvét óta új Alaptörvényünk van, aminek az egyik (értelmesebb) pontja a következő:"A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a…..
Squid 2013.02.04 22:40:23
@dzsak: Kivéve hogy az Invitelbe anno beolvadt Pantel hozta magával a MÁV által 70-es években a vasútvonalak mellé lefektetett üveg infrastruktúrát... Én láttam a térképeket és ott voltam a Pantel születésénél anno amikor a MÁV infrastruktúrát átvették.
Squid 2013.02.04 22:51:37
@Schindlеr Pistája: Természetesen felújították és modernizálták/bővítették azóta a miheztartás végett mielőtt ez kérdéssé válna.
Elképesztő, és nehezen túlbecsülhető horderejű adatot mondott a minap Matolcsy: félmillió magyar dolgozik külföldön. A keddi Véleményvezér már foglalkozott ezzel az adattal, okaival és következményeivel. Véleményünk szerint a mégoly drámai képet festő poszt még mindig…..
Squid 2013.01.30 12:36:15
@Doomhammer: Milyen Magyar tőkét ember? Könyörgöm 1 nevet vagy cégnevet mondjál és lesz értelme az érvelésednek!

Tudod hova tűnt a "Magyar Tőke"?

Megmondom neked! Lettek belőle állami vállalatok a totális foglalkoztatás érdekében felnőttnapköziként működve a piaci versenyre teljesen alkalmatlanul.

Lett belőle mindenkinek munkája és mindenkinek lakása, mert a KMK és az otthontalanság a dicső szocializmusban tabu és megengedhetetlen volt.

A tőkét keresed? Hát ott van aranyapa! Anyáink és apáink az átkosban szerzett lakásában, nyugdíjában nyaralójában és a totális foglalkoztatásban!

Kegyetlen ezt bevallani, és még kegyetlenebb elfogadni, de ez a helyzet!

Magyar tőke NEM LÉTEZETT a rendszerváltás után! Felemésztette a szocializmus és az állami vállalatok!

Ez a szomorú valóság, a többi konteo..
Squid 2013.01.30 12:44:32
@Viktus: "Csak ez nem igaz, mert pár ágazat, ahol hozzáértő emberek kezébe került a buli virágzik lásd a volt Volán Tefu-Hungarocamion alapjain felépült Waberer’s International Zrt. , amely mára már Európa top3 cégében van a maga területén.
Más ágazatokban meg mi volt? az Ikarust oda dobták Szélesnek elkótyavetyélni. A cukor-konzervgyárakat szintén ..."

És ez milyen szempontból teszi az én mondandómat nem igazzá? Azért mert a nagy szocialista állami cégvagyonból maradt pár darab életképes működő entitás?

1 Wabererre hány életképtelen szétlopott állami cég jutott akkor?
Squid 2013.01.30 21:44:07
@rabelais: Vagy azért mert olyan szintű csalódást okoztak a szocik, hogy a fidesz katasztrófája után sokan nem látnak más kiutat egy élhető jövőre országon belül.
A magyar kormány egy újabb stratégia megállapodást hozott tető alá, ezúttal a Nokia Siemens Network Kft.-vel. A kormány ezzel folytatta  a 2012-ben kijelölt utat: különböző hazai és külföldi nagyvállalatokkal kötnek PR-megállapodásokat, komolyabb beruházás megvalósulása…..
Squid 2013.01.29 13:40:45
A gazdaság megmentéséhez olyan szakemberek és politikusok kellenének akik nem a hatalomra, hanem modern történelmünkben először az ország előrejutására éheznek.

Lehet a kommunizmusból kivett párttitkár fiában hinni. Egy dolgot azonban senkinek nem szabad elfelejtenie: Kihozhatod a párttitkár fiát a kommunizmusból de a kommunizmust sosem szedheted ki a párttitkár fiából. Ennek eredményét és páratlan, a nyomorult szocikat is megszégyenítő pusztítást már évek óta élvezhetjük.

Fel kéne fogni, hogy a politikusaink NEM hazafiak akik az ország boldogulását és előrejutását tekintik feladatuknak. Addig amíg éves szinten nem elszámoltathatóak és szembesíthetőek az az évre vállalt eredményekkel SENKI ne várjon SEMMI olyan intézkedést ami nem a hatalom megszerzését vagy megtartását tekinti első számú direktívának.

A versenyszférában minden vezető pozíció maximum negyedéves időtartamonként (sok helyen havonta) górcső alá kerül és kegyetlen teljesítményértékelés tárgya. Ha nem felel meg a 3. rossz eredménynél lecserélik a delikvenst.

Kérdem én mi miért engedjük, hogy a politikusok TÖRVÉNYBE IKTATOTT JOGA, hogy nem elszámoltathatóak és nem tartoznak SEMMIFÉLE elszámolással a választóik felé a vállalt programjukat illetően?

Miért engedünk olyan "embereket" a gazdaság meghatározó kormánykerekeihez akik SEMMIFÉLE versenyszférás vagy egyáltalán való világbéli tapasztalattal nem rendelkeznek?

Hogy lehet Matolcsy egyáltalán a pénzügyek közelében az elmúlt 3 év után? Érhetetlen számomra versenyszférában eltöltött 2 évtized után, miképp lehetséges a 3-4 módosított költségvetés/év után ez az ember más mint szégyenpadon ülő kitaszított?

Hogy lehet leépíteni az oktatást ami az EGYETLEN előnye volt országunknak a szomszédokkal szemben a multik és a befektetők szemében? Hogy mondhat olyat a pénzügyminiszter, hogy 500k magyar dolgozik már külföldön és maradhat a pozíciójában?

A gazdaságot jogbiztonsággal és befektetőbarát állami magatartással lehet ösztönözni, a kommunista zabrálás/államosítás és a visszafelé törvénykezés a gazdasági pokolba vezet..

Hogyan hagyhatjuk azt, hogy 20+ év ilyen olyan gazdasági növekedését és polgáriasodását két cikluson belül a szocik és a fidesz 89-es szintre vesse vissza?
Squid 2013.01.29 18:12:09
@Muad\\\'Dib: ""...ez a részleg ilyen telefonközpontokat és hasonlókat gyárt, és üzemeltet. (utóbbival talán többet is keres.)
A dolog és a fenti hír szépséghibája, hogy a piacuk egyre olvad..."
Ez így nem igaz.
"Nokia Siemens Networks made strong gains in the mobile telecom equipment market in the third quarter, narrowing the gap with market leaders Ericsson and Huawei, telecoms industry research firm Dell'Oro said on Tuesday...Nokia Siemens' overall market share rose to 20 percent from 18 percent last quarter, Dell'Oro said. It also estimated the venture overtook Alcatel-Lucent's No. 2 position in the high-speed wireless technology network market..."

Te ugye nem lehetsz ennyire térgörbítően hülye, és ez valami hülye vicc amit csak amish tech supportosok értenek!!?

Azt hagyjuk, hogy halvány lila fingod nincs mit von maga után egy mobil hálózat befektetési és üzemeltetési szempontokból. Erre belinkeled ezt a 2%-os növekedési mutatót Q3 eredményekről. Természetesen azt elfelejted, hogy mekkora buktából hoztak vissza ennyit, valamint a YoY eredményeket sem sikerült valahogy belinkelni. (q1-ben 7% perec 2012-ben)

Azt is elfelejted megemlíteni, hogy 17000 állást szüntetnek meg költségcsökkentés miatt(globálisan) egy 2011-óta tartó racionalizációs folyamat keretében. Ennek oka a katasztrofális részvényárfolyam zuhanás amit a profitlabilitás a válság és a Nokia rossz üzletpolitikája okozott.

www.google.com/finance?q=NYSE:NOK

Klikk az 5 éves intervallumra és hozhatod a szánkót mert frankó kis lejtő jön elő!
Squid 2013.01.29 18:18:06
@Muad\\\'Dib: "Ez mondjuk sajnos nem most kezdődött, csak folytatódik. Eddig is pontosan lehetett tudni, hogy nagyobb ügyekhez lehetetlen odaférni. A fityesz csak tökéletesíti a módszert a 2/3-al..."

Ergo legalább ugyanolyan gazember mint az előző banda azzal a kivétellel, hogy jelenleg minden lehető és mozdítható pénzbevételi forrást begyűjtenek a 2014-es bukta előtt.

(tehát nagyobb)

ransparency International:

"A Transparency International (TI) nemzetközi korrupcióellenes szervezet 2012-ben közzétett országjelentése szerint Magyarországon a korrupció minőségileg új szintre lépett: megjelent egy, a hazánk fejlettségi szintjén általában már nem jelentkező probléma, az ún. state capture, a foglyul ejtett állam jelensége. Az állam – vagy a kormány – foglyul ejtéséről akkor beszélhetünk, ha egy adott terület működtetéséért felelős szereplők, törvényhozók illetve állami tisztviselők nem a közjó, hanem bizonyos magánérdekek logikája szerint alakítják a kompetenciájukba tartozó terület szabályozását.."

Teljes cikk nevekkel és konkrétumokkal: atlatszo.hu/2012/09/24/a-nemzeti-egyuttmukodes-rendszere-kik-ejtettek-foglyul-a-magyar-allamot/

Ez vádiratnak is megteszi!
Szeretett tranzakciós adó áthárítással sújtott Népem!  Mi nem félünk! De nem ám. Istenuccse, télleg. Amit a napokban hallani fogtok abból szó nem igaz. Ne higgyetek senkinek, főleg a mindenki másnak ne. Én mondom az igazat, a valódit, ti meg ne azt nézzétek amit teszek,…..
Az elmúlt héten a többször foglalkoztunk a nyugdíj témakörével. Timár Gábor a 13. havi nyugdíj ötletének felmerülése után írt a gondolat társadalom-romboló hatásáról, a következő cikkben pedig én szorgalmaztam a nyugdíjak csökkentését. 13. havi nyugdíj, avagy a…..
Squid 2013.01.20 22:32:31
@garmr:

Jah és azt se felejtsd el hogy a fidesz a munkavállaló nyugdíjjárulékát egy tavalyi módosítás után már adóként szedi be.

Ez azt jelenti, hogy az a pénz után NEM keletkezik az államnak nyugdíj kifizetési kötelezettsége!

Ilyen szintű féregséget kevés más banda csinált.
Squid 2013.01.20 22:57:32
@garmr: "Gondolom olvastad Bogár László Heti Válaszos interjúját. Szépen beleillik a képbe. :)"

Az "úr" és az ő "munkássága" számomra nagy ívben elkerülendő kategória. Tudnál egy pár szót mondani a dologról? :D
Squid 2013.01.20 23:12:49
@garmr: "első hasáb aljától :)"

Ugye ez valami hülye vicc amit csak amish mikroprocesszor tervezők értenek!!!?? A következő cikkben már táboruk is lesz ezeknek az embereknek, és őrtornyok és kutyák, hogy ne menjenek ki?
Valami már megint félresiklott a kormányzati kommunikációban - elfelejtettek szólni Orbán Viktornak, hogy nem kellene nagy hévvel és teljes magabiztossággal eleve vesztesnek tűnő dolog mellett kiállnia. De az is lehet, hogy nem elfelejtettek, hanem nem mertek. Mert ugye a rossz hír…..
Squid 2013.01.20 13:55:55
@¡Viva La Onda!: "Egyébként a manyup igazi haszna az volt és lett volna (a jobb nyugdíjrendszer mellett), hogy ekkora kiadással kellett tervezni a mindenkori költségvetést eleve.
Egy manyupos 3% alatti költségvetés gyakorlatilag már nullás körül van."

De könyörgom fogjuk már fel, hogy a MNYP rendszer NEM az egyetlen oka a magas deficitnek hanem RÉSZE! Értse már meg mindenki oldaltól függetlenül, hogy a démonizálás ellenére a MNYP rendszer NEM egyenlő a deficit egészével.

MEgengedhettük volna simán magunknak a fenntartását, csak a BKV/MÁV/Egészségügy és a többi posztszocialista állami nagyvállalat pénzszivattyúzását kellett volna rendbetenni. A MNYP egy középtávú befektetés lett volna az államnak ami irgalmatlan költségcsökkenéshez vezet, míg a fent említettek az idők végéig fogják újra és újra termelni az adósságot jelen formájukban!
Squid 2013.01.20 20:03:08
@manhattan (c): Úr isten ember ezt magadtól szülted meg? Jejzus!

A Fidesz járulékos pusztításként a MNYP lerombolásával duplatökönrúgta magát a mert sikerült kinyírnia a legnagyobb állampapír vásárlóját.

Ez ugye kurvajól jött amikor az IMFNemdiktál okán piaci finanszírozásba fogtak és a belső adósságot egy szép mozdulattal külső adósságra cserélték. Nézz utána miért jobb a belső adósság minta külső mondjuk. De ha nem akarsz nagyon belemenni akkor gondold át esetleg, hogy az állam aki KÖTELEZTE a MNYP szolgáltatókat az államkötvény vásárlásra olyan kamattal amit ő kontrollált.Ezzel szemben most a szabadságharc néven emlegetnek külső piaci finanszírozást kell igénybe venni sokkal magasabb kamaton.

Fel sem foghatom, hogy van arcod itt emlegetni az államadósság növekedést, amikor a fidesz 2010-óta 2x-es kamaton finanszíroztatja magát az IMF hitelhez képest, égbe nyomva a tartozást középtávon. Érthetetlen számomra az is hogyan jött a brazil/tamil stb részvényes szöveg amikor ki volt adva, hogy meghatározó részben magyar részvényekbe fektethetnek.

Őrület vagy ember..

Másrészről légyszi magyarázd már el nekem miképpen nem rablás volt az egész amikor a rendszert újra lehetett volna szabályozni ha nem tetszett a működése, esetleg megszüntetni így lezárni a deficittermelést... És itt jön a lényeg ha lezárják akkor attól a naptól az állam a nyugdíjjárulék teljes összegét kapja meg ás extra bevételhez jut!

Ehelyett lerombolták és az ÖSSZES felhalmozott tőkét einstandolták, ne próbáld megmagyarázni amit nem lehet.. Ez a 3300milliárd forintról szólt, nem az adósságcsökkentésről és nem a nyugdíjvédelemről.. Simán vissza lehetett volna adni mindenkinek a magántulajdonát (már gazdaságélénkítésnek is jó lett volna) ahelyett, hogy kampányígéretekre elszórják.

Nem mellékesen én mint a pénz egy részének ex-tulajdonosa, mocskosul kíváncsi lennék, hogy a Fidesz kinek és miképpen és főleg MENNYIÉRT értékesítette az én és másik 3,3millió ember tőzsdei papírokban nyugvó tulajdonát. Ha majd egyszer leváltja valaki ezeket akkor rohadtul remélem ezt tételesen kiderítik, mert ott és akkor olyan mocskos dolgok történhettek amiről mindenkinek tudnia kell!!

Másrészről a te idolizált pártod sunyiban ADÓVÁ MINŐSÍTETTE A MUNKAVÁLLALÓ ÁLTAL FIZETETT NYUGDÍJJÁRULÉKOT!!! Ennél hallatlanabb és ordasabb féregség kevés van, pedig ha a fideszről van szó van miből válogatni, ugyanis ADÓ UTÁN AZ ÁLLAMNAK NINCS NYUGDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGE!

Ennyit a nyugdíjvédelemről és a fideszről.

Gondold át, te most ezeknek tolod a szekerét ember!
Squid 2013.01.20 20:05:43
@kvadrillio: Köszönd meg Matolcsy György ex-privatizációs bizottsági elnöknek!
Publius Ki épít itt diktatúrát? 2013.01.18 09:40:21
Az elmúlt 22 év legnagyobb (nyilvánosságra került..) botránya van kibontakozóban, amennyiben igaznak bizonyulnak a Heti Válasz értesülései Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról. Az információik szerint ugyanis ezek célja az volt, hogy - Szilvásy György akkori…..
A Kossuth Rádió december huszonvalahányadikán sugárzott 180 perc című műsorában Orbán Viktor elsősorban a felsőoktatással kapcsolatos gondolatait osztotta meg a nagyérdeművel, néhány mondat erejéig azonban eltért a fő csapásiránytól: Magyarország legtöbb gazdasági…..
Squid 2013.01.17 17:58:43
@Lencsés István: Ja és a kormány szerint is 78,4% az államadósság mérete...

Lásd a kormány oldalát:

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/adossagnyomas-mero
Squid 2013.01.17 18:00:47
@Lencsés István:

Oh és ugyanez a szám a kormányváltásnál 79,6%-volt.

www.ringmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1796:a-gdp-796-szazaleka-a-magyar-allamadossag&catid=125:gazdasag&Itemid=390

Most akkor hogy is van ez TÉNY Pistim! :D
Squid 2013.01.17 20:10:28
@Lencsés István:

Pisti Pist Pisti!

Szerinted a kormany.hu-t ki üzemelteti aranyapám?

Segítsek?

A Kormány

Ennyit rólad és a komoly mentális problémáidról..