Regisztráció Blogot indítok
Adatok
King of Körút

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az In This Moment amerikai csajfrontos formáció ismét lecsap a gyanútlan fiúrajongókra. A hamarosan megjelenő Fekete Özvegy (Black Widow) című album felvezető dalához készítettet a csapat egy videóklipet, amiben természetesen Maria Brink istennőcske bájaira és szépségére van…..
King of Körút 2014.10.23 00:27:47
Prózai oka van ám ennek. Zöldhályogja van. Bizony. Már vagy húsz éve ebben a betegségben szenved, de csak most árulta el miért van állandóan rajta valamilyen kegyetlenül drága napszemüveg. Egyrészt akkor Bono a betegségéből csinált védjegyet, ügyes, másrészt nagyon kell a…..
Sok szöveg nem kell a fenti videóhoz. A Nirvana nemrég a Rock And Roll Hall Of Fame tagja lett. Michael Stipe iktatta be a rockzenekart, aminek élén olyanok léptek fel Kurt Cobain helyén, mint Lorde, Joan Jett, Annie Clark vagy Kim Gordon. Akit a beszédek nem érdekelnek, csak zenét…..
King of Körút 2014.06.07 12:05:22
@iamacollector: szerintem úgy értette, hogy a régi lemezeik szürkültek meg mára. Szóval hogy amivel 20 éve (állítólag) megrengették a világot, az ma már kissé poros.

Legalábbis én így értelmeztem.
Csütörtökön volt a Compact Disco Leave It Up To Me dalához készült klipjének az országos premierje a Budapest Park színpadán, ma pedig itt a Lángoló Gitárokon lehet a videót először megnézni online. "A dal 2010-ben született, majd rá is került a 2011-ben megjelent II című…..
1962. július 12-én, napra pontosan fél évszázaddal ezelőtt, történetesen szintén egy csütörtök este különc társaság gyülekezett a londoni Marquee klub előtt, hogy megnézze egy bizonyos Rollin’ Stones zenekar bemutatkozó koncertjét. A világ most egy napra ismét Stones-lázban…..
King of Körút 2012.07.13 09:23:37
@salamander: Én kifejezetten szomorú lennék, ha nem lenne elektromos gitár, rock'n roll, blues, tremolós sound, és még sorolhatnánk azokat a vívmányokat, amikkel a zenei világ egy kicsit kihúzta a karót a seggéből :)
Az omegás Kóbor János vagy Hobó a magyar Mick Jagger a lányok szerint? Mit tud kezdeni egy asztalos a Stones nyelvöltős logójával? Megírja-e Hobo a Rolling Stones könyvének folytatását? Megannyi izgalmas kérdés, amit az ötven éves Rolling Stones-jubileum kapcsán tettünk fel az…..
King of Körút 2012.07.12 18:12:25
@dr. Ez is csak egy nick: ezen nem fogunk összeveszni, de nem hinném, hogy az 1967-70-ig készült Beatles-lemezeket bármelyik angol banda a millió közül le tudta volna rakni az asztalra. Amikor a hídverést említem, nem a kezdeti tingli-tangli sikítozólányos öltönyös gombafejű időszakra gondolok, hanem amikor már nem koncerteztek és mindent kipróbáltak a stúdióban, amit a kor technikai színvonala megengedett.

Egyébként ha már külsős szereplőt említesz, én nem Brian Epsteint tartom a legfontosabb személynek a történetben, hanem a producert, George Martint, akinek mindig a jó irányba terelte a dolgokat. Nélküle valószínűleg én sem mondanám azt a zenekarra, amit.

A Stonest nem becsülöm le, de az életművük kb. 50%-a számomra dögunalom. Ettől függetlenül nem hiába sold out minden koncertjük még ma is, tehát a jelentőségük ízléstől független zenetörténeti tény.
Újabb neveket jelentett be ma a Sziget az idei fesztiválra, többek között az amerikai sztárzenekart, a Killerst, akik a fesztivál utolsó estéjén utolsó fellépőként zárják az idei bulit. Rajtuk kívül számos elektronikus zenei név érkezik, mint például Tiga, a Crookers, DJ…..
King of Körút 2012.04.23 17:47:12
@Artie: Hülye :DDD
Úgy látszik a Flaming Lips nagyon rápörgött az idei, konkrétan ma megrendezett Record Store Dayre. Sok egyéb mellett korábban már mutattunk be tőlük videót, ami szintén a Lemezboltok Napjára ígért különleges duplalemezről, a The Flaming Lips and Heady…..
 A Vidékfejlesztési Minisztérium az új földtörvénnyel kapcsolatos társadalmi vita keretén belül e-levélben kívánja kikérni a gazdák véleményét az általuk optimálisnak tartott birtok méretéről. A kérdőívet elolvasva természetesen felmerül az emberben pár kérdés,…..
Csupán fél milliárd forinttal szán több támogatást a Kormány a fiatal gazdák induló támogatására, mint az őshonos állatok génmegőrzésére. A téma persze kissé kényes, mivel az őshonos állatok génmegőrzése igen fontos, elvégre az őshonos és ősi fajták tenyésztési…..
King of Körút 2012.04.14 19:32:00
@Egyasokkozul: Dicséretes, hogy megpróbálsz előretekinteni, meg ezek szerint a szakértelmed is megvan hozzá, hogyan kell kihozni a sokat a kevésből. Viszont amit mondasz, az már túlmutat azon, hogy miként fogjuk a földet túrni: ha a belső égésű motorok helyett nem találnak ki más meghajtást, akkor az összes könnyű- és nehéziparág, ami a nyersanyagokat és egyéb termelési tényezőket máshonnan szállítja a telephelyére, az egész kereskedelem, az egész elosztás és ellátás, az egész közlekedés és a mobilitáson alapuló világ bedől, aminek a következményei beláthatatlanok (és akkor a kőolaj egyéb szerepéről még nem is beszéltünk). Ez amúgy egy szélsőséges eset lenne. Egyrészt nem fogunk széttárt kezekkel állni, amikor kifogy az utolsó csepp olaj is, hanem valaki a megfelelő időben le fogja szállítani az új technológiát, másrészt a nagyok esetében még bőven van mit lefaragni az extraprofitból a magas olajár miatt megnövekedett termelési költségek oltárán. Előbb fog átalakulni a gazdaság struktúrája, minthogy bekövetkezzen a katasztrófa, ennyi túlélési ösztön még a legelvetemültebb multi vezetőjében is megvan. Tehát a technológiai és gazdasági versenyképesség kényszere alól kibújni nem lehet azzal, hogy ha majd beüt a krach, mindenki megy a levesbe, akinek nincs egy pont akkora földje, amit két lóval meg lehet művelni. Igenis szükség van arra, hogy az európai mezőgazdaság versenyágazat legyen, és hogy az ennek megfelelően gazdálkodni tudó szereplők maradjanak csak benne a bizniszben, mert ez a támogatási rendszer (kiegészülve az intervencióval és az adókedvezmények meg a termelői jövedelemkompenzáció egyéb eszközeivel) egy szemfényvesztést finanszíroz és a társadalmi béke szempontból is időzített bomba.
King of Körút 2012.04.15 12:55:29
@Egyasokkozul: hogy Magyarországon szó sincs versenyágazatról, abban köztünk vita nincsen. És ebben a kormányok által kedvezményezett oligarchák és a versenykorlátozó pályázati feltételrendszerek is vastagon benne vannak, ez evidens. Mint ahogy az is, hogy a pályázatok bírálati és kifizetési rendszerének informatikai és személyi háttere kissé durva párhuzamosságokat és értelmetlenségeket produkál, az időbeli csúszásokról

De mindez nem menti fel a kisebb szereplőket annak a ténye alól, hogy legtöbbször tervezés és ütemezés nélkül, a kiírt támogatásokhoz igazítva végzik a számukra mégiscsak elérhető beruházásokat, és akkor is a támogatási plafont célozzák meg, a megtérülési ráta viszont alacsony. Az ágazat kockázatvállalását pedig a fogyasztó fizeti meg.

És akkor említsük meg azokat a termelőket, akik a geodéziai tervezésnél jóval egyszerűbb tényezőkön bukják a támogatást meg a hitelnyújtást.

A bloggernek igaza van, a helyzet messze van az optimálistól, és a fatalista, anti-utopisztikus gondolkodás helyett először meg kéne próbálni megközelíteni a potenciális szintet minden tekintetben.
 Jeff Dunham amerikai hasbeszélő humorista produkciójának (Arguing with Myself) címét kölcsönöztem a mai blogbejegyzéshez, mivel ez írja le a legjobban a Vidékfejlesztési Minisztérium új társadalmi vitáját, amelyet a MAGOSZ-szal kíván lefolytatni.Figyelembe véve, hogy a…..
Nyáron három fesztiválkoncertet ad, ősszel pedig új, ezúttal elektronikus hangzású albumot jelentet meg a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Ákos. A készülő nagylemez első kimásolt felvétele, az Előkelő idegen című dal a mai napon, április 12-én jelenik meg hivatalosan, ami a…..
Igen régen szóba került már a politikai vezetők között, hogy létre kellene hozni egy, csakis és kizárólag a mezőgazdaság finanszírozására szakosodott pénzintézetet, egy agrárbankot. A szóbeszédből és emlegetésből mára körvonalazódott szándék lett, s immáron megjelent…..
King of Körút 2012.04.10 15:07:48
Már vártam, mikor születik ebben a témában poszt :)

A felállított szabályrendszerrel abszolút egyet tudok érteni, viszont maga az agrárbank ötlete elég ingatag lábakon áll. Nem is azért, mint ami miatt annak idején eltűnt az Agrobank és az azt beolvasztó Mezőbank (előbbi azért, mert megszűnt a legfőbb forrás, a nagy állami gazdaságok és szövetkezetek befizetéseiből működő Kölcsönös Támogatási Alap, utóbbi pedig azért, mert a rengeteg kockázatos hitelkihelyezés miatti tőkeinjekció levitte az árfolyamát, satöbbi, ismerjük a történetet az Erste-vel).

Az első és legfontosabb, hogy a 90-es évek eleje óta többször igen messze jutottak az agrárfinanszírozás ilyen formájú kivitelezésének tervezésében, de a finisben mindig beütött a felismerés: az államnak sokkal gazdaságosabb meghatározott hitelkonstrukciókat, pénzügyi termékeket, csomagokat finanszírozni, mint komplett bankhálózatot kiépíteni. Az agrárhitelezést általában az MFB végezte, a (viszonylagos) egyszerűség és gyorsaság kedvéért a kereskedelmi bankok közvetítésével, megállapodva azokkal a kockázatok és a hasznok kérdésében.

A másik, hogy egy újabb, állami támogatásoktól függő bank nem valószínű, hogy társadalmi szempontból fenntarthatóan oldaná meg a mezőgazdaság finanszírozását, mivel más szektorok már így is túlkompenzáltnak, túltámogatottnak vélik az agráriumot, miközben az agrárszereplők befizetései nem fogják fedezni a közepes vagy nagyobb beruházások meghitelezését, így újabb társadalmi feszültség keletkezhet, mivel megint máshonnan kell elvenni azt a forrást.

A legszűkebb keresztmetszet viszont maga a leendő ügyfél: egy bank szívesen ad pénzt, ha vannak információi a megelőző évek forgalmáról, a fennálló vagyoni helyzetről és a jövőbeli tervekről, azaz összefoglalva a megtérülés és visszafizetés esélyeiről. Ha az ügyfélnek (mint megannyi őstermelőnek, családi gazdálkodónak) nincs bankszámlája, megfelelően vezetett könyvelése, kidolgozott koncepciója, nem lehet hitelképes. Tehát amíg ez a pénzügyi kultúra pozitív irányba nem változik, addig pont azok nem fognak megint részesülni az agrárbank előnyeiből, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá.

Még beszélhetnék itt alternatív megoldásokról (pl. szövetkezeti pénzintézetek), de az már messzire vezetne. Ha a fenti dolgokat sikerül valahogy megoldani, vagy legalább tendenciáját tekintve javítani, én támogatnám az agrárbank ötletét. De azért ott is előjön, hogy egyetlenegy pénzintézet sem él meg, ha nem diverzifikálja a tevékenységét. Márpedig ennek a veszélye fennáll egy agrárhitelezésre szakosodott banknál. Ellenkező esetben viszont óhatatlanul sérülne az az elvárásrendszer, amit a cikkben felállítottál.
2011 Live EP címmel ingyenes koncertanyagot adott ki a Red Hot Chili Peppers, amit a zenekar weboldaláról lehet letölteni, bár nem elég hozzá egy-két klikk, hanem úgy kell tennünk, mintha vásárolnánk a koncertfelvételes webshopjukból, csak éppen nem fizetünk érte. A művelet…..
Február 18-án az Arénában ünnepli harmincadik születésnapját az artpunk-együttesből a rendszerváltás korszakának egyik legsikeresebb magyar rockzenekarává vált Bikini. A szállóigévé vált refrénjeiről is híres, több reinkarnációt megélt együttes alapítójával és…..
King of Körút 2012.02.14 15:58:43
@kiwirágós kivirradtig: meg a Csapda, Ákos, Republic és még lehetne mondani párat (függetlenül attól, hogy kinek mennyire tetszik vagy nem tetszik).
King of Körút 2012.02.16 12:47:50
@kiwirágós kivirradtig: Sorry, nem értem a végére :)
Világsztárok halála után a bulvársajtó rendszeresen igyekszik minél meglepőbb információkat felfedni a halott sztár életéből, nincs ez másként Whitney Houston esetében sem, ennek ellenére a vele kapcsolatos legfrissebb híren azért rendesen megdöbbentünk. Egy Oszama bin Ladenhez…..
Negyvennyolc éves korában elhunyt Whitney Houston. Az énekesnő halálhírét képviselője, Kristen Foster jelentette be szombat este, halálának okáról egyelőre nem közöltek részleteket. Az amerikai bulvárportál, a TMZ.com információi szerint Houston egy Los Angeles-i hotelszobában…..
1992-ben óriási tömeg kísérte figyelemmel, ahogy az első Astra felhajtott a Közlekedési Múzeum rámpáján Ez most nem after party, hanem before party lesz, kezdte múlt csütörtökön beszédét Kovács Tamás, az Opel Hungary ügyvezetője, és ebből a felütésből is jól látszik,…..
King of Körút 2012.02.12 16:38:40
@Surci: szerintem húszévente 300 kíméletes kilométer még nem veszélyezteti nagyon a szalonállapotot. Talán az újságírók sem fognak vele kilinccsel előre állatkodni a szentgotthárdi aszfalton :)
Metallica – Beyond Magnetic (Universal) A Metallica azon kevés zenekarok közé tartozik, amelyek még képesek komoly vitákat gerjeszteni. Pró és kontra indulatos érvek hangoznak el egy-egy albumuk megjelenésekor, legutoljára ugyebár a Lou Reeddel közösen készített Lulu után.…..
King of Körút 2012.02.09 13:09:51
Háromórás nagykoncertet ad 30. születésnapján a Bikini, a zenekar február 18-án először zenél a Papp László Budapest Sportarénában. "Az Arénában most lesz az első koncertünk, elődjében, a Budapest Sportcsarnokban azonban kétszer is játszottunk: először 1992-ben, a…..
Madonnával közös számával és annak klipjével teljesen azonos időben, ma délután háromkor jelent meg M.I.A. legújabb videoklipje is, pár napja kiadott Bad Girls című dalára. A klipet Romain Gavras rendezte, aki nem először dolgozik együtt az ázsiai származású énekesnővel. Az…..
A múlt héten írtunk róla, hogy idén nyáron hozzánk nagyon közel, a szerbiai Exiten zenél a nemrég újjáalakult New Order, akik a legfrissebb hírek szerint még az is lehet, hogy új dalokat is felvesznek az idén. Az együttes frontembere, Bernard Sumner a londoni XFM rádiónak adott…..
King of Körút 2012.02.03 11:20:29
Nem indul jól a Black Sabbath újraegyesülése, az már tisztán látszik. Bár a tavalyi év egyik legnagyobb zenei híre volt, hogy 2012-ben 33 év után klasszikus felállásával újra lemezt ad ki a Black Sabbath, és világkörüli turnéra is indulnak, azóta, hogy ez hivatalossá vált,…..
Az egykor pankrátorként, ma már inkább családi realityjéről ismert Hulk Hogan a brit The Sun bulvárlapnak nyilatkozva elárulta, annak idején, még mielőtt komolyabban elindult volna a karrierje, majdnem csatlakozott a Metallicához. Hogan mielőtt pankrátor lett volna session…..