Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stoic79

91 bejegyzést írt és 1445 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  'Van egy álmom" - tudatta történelmi beszédében Martin Luther King 1963. augusztus 28-án. Nem is egyetlen álomképet festett, hanem mindjárt hatot, ám mind ugyanazt járta körbe: a feketék és fehérek egyenlőségét és testvériségét. Vajon mi történt ezekkel az álomképekkel a mögöttünk hagyott…..
  Ilyen sem volt még. A metróból fölfelé tartva egyszerűen megszólított az egyik plakát a mozgólépcső mentén. Bullshit munkák - hirdette a könyvet, melyről sosem hallottam, s e címen túl az égvilágon semmit sem tudtam. Ám ennyi is elég volt, hogy azonnal megvásároljam. A legkevésbé sem bántam meg:…..
Az elején szeretném leszögezni: nem ismerek magamnál nagyobb Harry Potter-rajongót. Rajongásom tárgya viszont a könyvekre korlátozódik. A filmekről viszont megosztó véleményem van és különösen fáj, mikor az alkotók eltérnek a könyv cselekményétől és elképesztően ciki jeleneteket emelnek be az…..
stoic79 2021.04.17 08:33:39
@kukasmacska:

"Azt értem és megértem, hogy nem lehetett mindent vászonra vinni egy 'minden fejezetben történik valami lényeges' típusú könyvsorozatból, hiszen akkor kb 40-50 részes TV-film lett volna belőle."

Szerintem is, és épp ezért gondolom, hogy egy mini-sorzoat formátum jobb lett volna. Egy könyv egy évad, amik 6-12 részesek (függően attól, hogy mennyi mindent akarunk részletezni).
  "Nem azért vagyunk fogyasztók, mert nem lehettünk volna mások, hanem azért, mert azzá tettek bennünket" - írja Sarkadi Zsolt a 444-en, cikkét elsősorban az ausztrál Kerryn Higgs Collision Course - Endless Growth on a Finite Planet című könyvére alapozva. A téma természetesen a fenntartható -…..
  Muszáj leszögezni: Tóth Krisztina parádésan jó költő. A kortársak közül talán a legkiemelkedőbb. A Lesz macska is című versét például egyenesen kötelező olvasmánnyá tenném (ha nem találkoztál még vele, úgy hagyd abba az olvasást és keress rá azonnal!), de az Óda az ötvenes férfiakhoz is fincsi…..
    Mi is lehetne a téma így karácsony előtt? Illik-e bármi másról szólni, mint a szeretetről? Egy normális társadalomban persze a világ legérdektelenebb témája volna, mintha csak a levegőről beszélnénk, melyet lépten-nyomon belélegzünk. Kell hogy legyen valami kézzelfogható oka annak, hogy a…..
Megjelent a második évad harmadik epizódja is, mely "Az örökösnő" (The Heriess) címet kapta Bryce Dallas Howardtól, aki mellesleg, annak idején az első évad negyedik részét is rendezte. A cselekmény teljes egésze a Mon Calamarik bolygóján játszódik, a Dac planétán, pontosabban a bolygó egyik…..
A gőzmozdonyhoz képest most erősen témát váltunk: bár valamikor régen már csináltam egy bejegyzést gyerekkorunk Sky és Super Channeles rajzfilmjeiről, most megint valami hasonló jön. Történt ugyanis, hogy a youtube az ajánlott videók közt feldobta a M.A.S.K. című ökörség főcímének zenéjét - de nem…..
Idén lett először (de remélhetőleg nem utoljára!) augusztus 27. International Gamebook Day-nek, azaz Nemzetközi Játékkönyv Napnak kikiáltva. Azért esett erre a napra a szervezők választása, mert 1982. augusztus 27-én jelent meg angolul a kultikus Fighting Fantasy sorozat nyitányaként Steve Jackson…..
stoic79 2020.08.27 17:48:58
@Ph0en1x:

"Ezen felül, érdekességképpen, volt még egy játékkönyvem, valahol még megvan eldobozolva, a címére sajnos nem emlékszem. Angus Dever volt a főhős, és gyönyörű matricákat adtak a karakterlaphoz (amit mindig sajnáltam felragasztani, megvolt az egész, játékkor rajzoltam mindig helyette :D)"

Ez vagy a Riveti utcák ( moly.hu/konyvek/mark-evans-riveti-utcak ), vagy a Sziklatorony ( moly.hu/konyvek/mark-evans-sziklatorony ) lesz.
  E közmondás lehetne az embertelenség mindenkori jelmondata is akár. Az összes valaha volt rabszolgatartóé, inkvizítoré, iszlám terroristáé, jakobinusé, kommunistáé és nácié is. Mindazoké, akik felhatalmazva érzik magukat arra, hogy bármiféle ideológiai szükségszerűség nevében láncra verjék,…..
Szörényi és Bródy elhíresült demeterszilárdos képét követően -- amelyet sokan, e sorok írója is, csalódással vegyes viszolygással fogadott -- most a Válasz Online jelentetett meg velük egy "tisztázó" interjút, amely azonban csak még szomorúbbá tette a képet. Bródy szerint -- nem fogok sokat…..
Sokáig úgy gondoltam, hogy a kvótával csak tovább nehezítenék azok munkáját, akik a kvótacsoportból minden nehézség ellenére pozícióba kerültek. S ennyi, ezért egyértelműen elleneztem. Bár ezzel kapcsolatban a véleményem nem változott, azóta kicsit kifinomultabb, s borúsabb lett az álláspontom: nem…..
„A 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokon ugyan a videójátékosok az aranyéremért (még) nem mérkőzhetnek meg egymással, de promóciós versenyszámként megjelenik az e-sport.” „A McLaren elindítja ’A világ leggyorsabb játékosa’ névre hallgató versenysorozatát, melynek első helyezettje a csapat…..
stoic79 2020.06.11 08:53:20
Kevés embert hozott lázba a hír, ami szerint a kormány folytatja a nonprofit közműszolgáltató cégek létrehozásának előkészítését. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy érdemes ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert bár rövid távon nem lesz észlelhető a hatása, hosszabb távon…..
  Léteznek olyanok, akik érzelmileg, ideológiailag, vagy egyéb más okból elköteleződtek egyik vagy másik politikai szekértábor irányába. Azok száma sem csekély, akik azt vallják: egyik kutya, másik eb, két rossz közül nemigen lehet választani. Sokszor még azok a világot értő értelmiségiek is így…..
#531 A világegyetemben sokkal több fekete lyuk található, mint szar zenekar Pécsen, mégis tavaly áprilisig kellett várni, hogy végre megörökítsék az egyik ilyen monstrumot. Mi tartott ennyi ideig és miért őrült meg a tudósvilág egy kávésbögre lenyomatát idéző pixeles képtől?  A fekete lyukakról…..
stoic79 2020.04.12 09:24:00
@dr. mesterséges színezék: Chris Hadfield is szétszedte (több más filmmel egyetemben): www.youtube.com/watch?v=3RkhZgRNC1k
Változott a káromkodási kultúra. A k...a anyád, és a sz...jál le, valamint a hasonló, mások megalázása céljából mondott káromkodások, szép lassan átadták a helyüket a legújabb divat szerinti megalázó szavak használatának. Ma ha valakit mélységesen meg szeretnél alázni, akkor azt kell mondani, hogy…..
stoic79 2020.02.08 19:26:48
@sefatias: "a kereszténységről mi a véleményed? "

A "kereszténység" egy nagyon tág fogalom. Ha az előző kommentem a referencia, akkor azt mondanám, hogy van a kereszténység individualista és kollektivista vonulata is. Bár ateista vagyok, az előbbiekkel sok problémám nincs, míg utóbbiakkal nagyon is sok.
A rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából gondoltam, hogy írok egy rövid eszmefuttatást arról, hogy hogyan látja a kérdést egy libertárius. Az alábbiakban a rendszerváltásnak azt az oldalát mutatnám be, ami kevés hangsúlyt kap az események tárgyalásánál, viszont ezek figyelembe vétele nem csak a…..
stoic79 2020.01.08 13:21:22
@pitcairn2:

"az 1. pont önmagában garantálta azt, hogy az ellenék is az MSZMP holdudvarából fog jönni"

Szerintem ez nem annyira fontos, ugyanis az emberek akarták, hogy ezek az emberek újra visszajöjjenek (Hornnak nem a kopogtató cédulák miatt lett 2/3-a).

"a 2. pont - különösen a kárpótlás vmi 5 millió forintos maximalizálása - pedig a régi elit távol tartását valósította meg és ez végső soron ugyanazt szolgálta mint az első pont "

Hasonlóan az 1. ponthoz: ez nem akadályozta volna meg a régi elit visszatérését.
Az előző posztban gyakorlatilag lezártam a konzervatizmussal kapcsolatos több évtizedes gondolkodásomat azzal, hogy -- paradox módon -- elmúlt az idő a konzervatizmus fölött, a visszaszerzésére semmi remény, a lényegi törekvése (motívuma), hogy kialakítsa az autentikus élet közegét végleg kudarcba…..