Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stoic79

92 bejegyzést írt és 1467 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legújabb harcjárművek. Világos lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
stoic79 2024.04.17 15:28:36
@Zod tizedes: Szerintem nem jó. Hc6+ -ra Bc6+, király lép, majd bástya vissza f6-ra.
A folytatás sem könnyű. Világos lép!A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
Sakkozz mindennap! Zabos kakaó 2024.04.11 01:00:00
Minden este. Sötét lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
Sakkozz mindennap! Szánkó 2024.04.10 01:00:00
Nincs hó. Világos lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
Sakkozz mindennap! Miből jósol? 2024.04.09 01:00:00
És hol van Legyetek? Már megint kizárták? Jöjjön vissza! Sötét lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
Harmadik. Világos lép!A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
Pontosan és szépen. Világos lép!A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
A tizenkét év kormányzás alatt meglehetősen kiismerhetővé vált a Fidesz kommunikációs stratégiája, úgyhogy a kormánypárt híveinek többsége is tisztában van azzal, miért épp most dobott be régi-új közigazgatási elnevezéseket az Orbán-adminisztráció. Nem is kérdés, hogy gumicsontot rágunk, amikor…..
Liberatórium Matyi büszke lenne 2021.11.14 10:54:23
Azért szoktam a Fideszt és a Jobbikot úgy nevezni, hogy a baloldal magát jobboldalnak nevező része, mert ezek valójában baloldali pártok. Magyarországon jobboldali pártnak nincs hosszútávú jövője. A most megjelent benzinrendelet ezt ragyogóan alátámasztja. Ilyet Rákosi Mátyás óta nem látott ez az…..
Helyszin: Corvinus University, Building C, Hall X., Közraktár utca 4, Budapest.Időpont: Friday, 29 April, 2022, 18:00 Részletek: https://www.facebook.com/events/513106790400158/  ..
Bármi fontos történjen a világban, a legnagyobb eséllyel a közösségi oldalainkon, vagy jobb esetben egy hírportál felületén fogunk értesülni róla. Honnan bizonyosodhatunk meg arról, hogy amit olvasunk/látunk, az vajon igaz-e? Összeszedtünk néhány szempontot, ami segíthet. ..
  Orbán Viktor minden volt már. Opportunista, gerinctelen, kaméleon, skizofrén... Legutóbb, Mérő László könyvében dörzsölt szélkakas. Hogy mindezekben mennyi igazság van, arra a későbbiekben feltétlenül kitérünk. Ám kezdjük azzal, hogy megvizsgáljuk politikai környezetét! Ha valakit ugyanis…..
    "Nem, miniszterelnökünk nem lett sem fasiszta, sem diktátor, és meg sem zakkant. Csak velejéig romlottá vált." E szavakkal zárul Mérő Laci barátom A dörzsölt szélkakas című, legújabb könyve. Amikor a szerző karácsony előestéjén megajándékozott vele, a következő ajánlással dedikálta: "G. Nagy…..
stoic79 2022.01.15 09:14:31
@G. Nagy László: "Miért védeném a védhetetlent? Ez nagyon gáz, nincs rá mentség. "

Volt már rá példa, hogy valami miatt akkor számodra nincs gond az állami szabályozással, ha a fidesz csinálja:

"A magam részéről utálom, ha belepiszkálnak a piacba, de ha ennek az a vége, hogy a magyar gazdaság és a magyar állampolgár jól jár, akkor nekem kell finomítanom a szabadpiaci gondolkodásomon. "

teveszmek.blog.hu/2021/11/11/_a_kormany_lepattintja_a_piszkos_melot?full_commentlist=1#c41029860
stoic79 2022.01.15 16:58:03
@G. Nagy László:

"Egy olyan (általam ideálisnak tartott) világban, ahol az adó mértéke minimális, abszolút fel lennék háborodva a CSOK-on és minden egyéb családtámogatási elemen. De a magas adók világában ezt muszáj átértékelni."

Nem. Hibás állami beavatkozásra nem megoldás egy másik állami beavatkozás, mert ez gyorsan vezet túlméretezett államhoz.
Kevés embert hozott lázba a hír, ami szerint a kormány folytatja a nonprofit közműszolgáltató cégek létrehozásának előkészítését. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy érdemes ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert bár rövid távon nem lesz észlelhető a hatása, hosszabb távon…..
stoic79 2020.06.05 18:03:23
@Gungnir: Hát igen, hiszen nyilvánvaló, hogy a problémák a nem elég államosításból adódtak :/.
  Ismét egy könyv, amely a mozgólépcső menti peronreklámról szólított meg. Az Alternatív tények egy svéd filozófusnő munkája, aki arra keresi a választ, miért dőlünk be oly gyakran az álhíreknek, mítoszoknak, összeesküvés-elméleteknek. Asa Winkforss ízig-vérig baloldali gondolkodású, ám e táboron…..
Egyre több részlet derül ki az előválasztási rendszer leállásával kapcsolatban. A sok találgatás után végre megszólalt az aHang is, akik a rendszer építéséért és üzemeltetésért felelnek. A Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályára tett feljelentésük után egy kiberbiztonsági céget is…..
Trekkerként nem volt számomra egyszerű feladat, de a jeles évforduló alkalmából igyekeztem elfogulatlan megemlékezést írni Gene Roddenberryről, aki hetven életéve alatt sok kalandot élt át, szakmai sikereket és kudarcokat, írótársai elismerését és gúnyolódását. Aki kivételes empátiája ellenére…..
stoic79 2021.08.20 13:58:46
@MEDVE1978:

"Az egyik kedvencem a Deep Space Nine késői epizódjai közül az, amikor a Föderáció háborúban áll a Dominiummal és vesztésre áll, a hatalmas Romulán birodalom viszont semlegességet hirdet. A rész kb. arról szól, hogy egy hamis dokumentummal Sisko kapitány, Garakkal a kardazíai kémmel megpróbálják meggyőzni a Romulánok követét, hogy a Dominium velük is le akar számolni."

Az epizód címe: "In the Pale Moonlight", részletek itt: memory-alpha.fandom.com/wiki/In_the_Pale_Moonlight_(episode) Amúgy a legtöbb Star Trek rajongónak ez az egyik kedvence.

"Hasonló történt Roddenberry örökségével sajnos. A mozifilmeket odaadták Jar Jar Abrahmsnek, aki fejőstehén popcorn mozikat csinált belőlük, kiírtva az eredetit jellemző morális dilemmákat, emelkedettséget. A reebootolt franchise így nem más mint megcsúfolt karikatúrája az eredetinek.
Sajnos a sorozatok sem mentek sehova. A Discovery egy woke szégyen, amit senki sem néz, annyira rossz, a Picard pedig egy erőlködés, hogy lehúzzanak még két bőrt a 81 éves szegény Sir Patrick Stewartról mielőtt meghal. "

Ezzel csak egyetérteni tudok. Jelenleg Roddenberry örökségét leginkább az Orwille viszi tovább.
  "Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül." - szólalt fel Szabó Tímea a parlamentben, hozzátéve: "Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk."   Hosszú napok óta megy a hiszti a…..
stoic79 2021.06.21 18:13:04
@G. Nagy László:

"Ennyi erővel már nekem is reszketnem kéne, hogy a fenti poszt miatt bilincsben visznek el... Vicces."

Nem. Mivel neked nincs semmid, amit ki kéne vagy lehetne zsarolni, ezért neked nem kell aggódni. Itt olyan szituációkra kell gondolni, hogy pl. két konkurens médiacég közül az egyik pepereli a másikat.

"Két dolgot érdemes világosan látni. Az egyik, hogy ez a törvény csupán egy keret. Amíg nem születnek meg a különböző médiumokra vonatkozó speciális rendeletek, addig nincs miről beszélni."

Amennyire én látom, a törvény szövegében nincs benne, hogy ezeket csak azután lehet alkalmazni, hogy létrejönnek a különböző médiumokra vonatkozó rendeletek.

"Eddig is voltak tizennyolcas és tizenhatos karikás filmek és egyéb médiatartalmak. Mi is megnéztük kamaszként a felnőttfilmeket, kurvára nem zavart minket se a 18-as karika."

Nem az a lényeg, hanem hogy bizonytalan, mi kerülhet be ez alá a kategória alá.

"Tudod, mi a vicc? Angliában a reklámhatóság betiltotta a hagyományos férfi és női szerepek megjelenítését a hirdetésekben. Nem hisztizett senki, pedig ez gyalázat."

Ez igaz, viszont a "nem hisztizett senki" dumát nem kéne hasonlóan rossz törvény apologetikájául használni. Képzeld el, ha a közeljövőben hoznak egy rád nézve hátrányos törvényt, és amikor tiltakozol ellene, akkor valaki felveti, hogy "nem hisztiztél akkor, amikor az XYZ törvényt meghozták." Szerinted jogos lenne?

"Nálunk a Coca-cola nem fogja tudni használni a meleg feelinget a reklámokban ...".

Ismételten nem ez a baj, hanem hogy nem egyértelmű, hogy mely műsorok, reklámok, oktatási anyagok stb. felelnek meg a törvénynek és melyek nem.

Ha érdekel ezt a jelenséget hívják úgy, hogy chilling-effect: en.wikipedia.org/wiki/Chilling_effect
  Az utóbbi 10-15 évet tekintve azt gondolhatnánk: kezd megbolondulni a világ. Mintha a Föld fejlettebb szegmenseiben Marx legelkötelezettebb hívei diktálnák a tempót. (Pár nappal ezelőtt több mint 120 nyugalmazott USA-beli katonai vezető - köztük számos tábornok és admirális - tett közzé nyílt…..
stoic79 2021.05.17 17:40:09
@G. Nagy László: "Valójában nem a fogyatékossággal élőkkel van a gond, őket még a hozzám hasonló szőrös szívűek is szívesen támogatják."

És nem is biztos, hogy úgy kell őket támogatni, mint ahogy azt az újraelosztás hívei gondolják. Gondolj Stevie Wonder-re, Stephen Hawking-ra vagy Nick Vujicic-re: az ő példájuk azt mutatja, hogy a támogatásnak nem feltétlenül anyagiakban kell megnyílvánulnia, hanem pl. abban, hogy más területen nagy sikereket lehet a fogyatékosságtól függetlenül elérni.
  'Van egy álmom" - tudatta történelmi beszédében Martin Luther King 1963. augusztus 28-án. Nem is egyetlen álomképet festett, hanem mindjárt hatot, ám mind ugyanazt járta körbe: a feketék és fehérek egyenlőségét és testvériségét. Vajon mi történt ezekkel az álomképekkel a mögöttünk hagyott…..
  Ilyen sem volt még. A metróból fölfelé tartva egyszerűen megszólított az egyik plakát a mozgólépcső mentén. Bullshit munkák - hirdette a könyvet, melyről sosem hallottam, s e címen túl az égvilágon semmit sem tudtam. Ám ennyi is elég volt, hogy azonnal megvásároljam. A legkevésbé sem bántam meg:…..
Az elején szeretném leszögezni: nem ismerek magamnál nagyobb Harry Potter-rajongót. Rajongásom tárgya viszont a könyvekre korlátozódik. A filmekről viszont megosztó véleményem van és különösen fáj, mikor az alkotók eltérnek a könyv cselekményétől és elképesztően ciki jeleneteket emelnek be az…..
stoic79 2021.04.17 08:33:39
@kukasmacska:

"Azt értem és megértem, hogy nem lehetett mindent vászonra vinni egy 'minden fejezetben történik valami lényeges' típusú könyvsorozatból, hiszen akkor kb 40-50 részes TV-film lett volna belőle."

Szerintem is, és épp ezért gondolom, hogy egy mini-sorzoat formátum jobb lett volna. Egy könyv egy évad, amik 6-12 részesek (függően attól, hogy mennyi mindent akarunk részletezni).
  "Nem azért vagyunk fogyasztók, mert nem lehettünk volna mások, hanem azért, mert azzá tettek bennünket" - írja Sarkadi Zsolt a 444-en, cikkét elsősorban az ausztrál Kerryn Higgs Collision Course - Endless Growth on a Finite Planet című könyvére alapozva. A téma természetesen a fenntartható -…..
  Muszáj leszögezni: Tóth Krisztina parádésan jó költő. A kortársak közül talán a legkiemelkedőbb. A Lesz macska is című versét például egyenesen kötelező olvasmánnyá tenném (ha nem találkoztál még vele, úgy hagyd abba az olvasást és keress rá azonnal!), de az Óda az ötvenes férfiakhoz is fincsi…..