Regisztráció Blogot indítok
Adatok
portsider

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hölgytársaink körében minden bizonnyal sokan emlékeznek az „Álljon meg a nászmenet” című film ominózus jelenetére.  Cameron Diaz kellő átéléssel mutatja be a liftben Julia Robertsnek hogyan is horkol az ő élete szerelme éjszakánként, és ezzel együtt is…..
Subba Subba Suli: Kémia 2013.01.12 20:56:30
Sodium polyacrylate és víz: Higany tiocianát oxidálódás: Hidrogén-peroxid és kálium-jodid: more..
Tudjuk, hogy már rég vége a sorozatnak, eredményt is hirdettünk meg rangsort, de utólag jöttünk rá, hogy egy fontos gyrosos kimaradt. Ezt sokan ajánlottátok, mint igazi görög gyrost kínáló helyet, így ha utólag is, de el kellett mennünk, ismét Kispestre, az Adri gyrostól pár…..
portsider 2011.06.06 09:12:44
@al kotmány aláiro álamfö: nézd meg, mit írtam a toplistás poszthoz. ott a kommentem majdnem a végén. náluk így megy.
Sokáig azt hittem, hogy jó rozé nincs. Amit mások ropogós savaknak mondtak, azt én éretlen szőlőnek, amit ők könnyednek, azt én üresnek, amit ők gyümölcsösnek, azt én tuttifruttis fajélesztősnek. A rozé nekem megmaradt borszerű italnak, amit minél méltatlanabb körülmények…..
Amennyire lendületes, fiatalos rakenrollt játszik, annyira hülye nevet választott magának az Index parkavatóján fellépő békési együttes. Egészen konkrétan úgy hívják őket, hogy „Ats és Renko és a haveROCK". A név ellenére (vagy tán épp azért? erre talán már sose…..
A községháza (=tanácsháza) udvara igazi kincsesbánya, ott bukkantunk az alábbi képen látható objektumra. Kérdésünk: mi ez? Ne feledjék, a helyes választ bekommentelők között nagy értékű indexes fingópárnát sorsolunk ki!..
portsider 2011.05.12 11:07:19
A méltán népszerű Sarokház kocsmában (százforintos feles, ugye) bukkantunk erre a leletre. Kérdés: mi ez? A helyes válaszok bekommentelői között értékes, az Index 10. születésnapjára kiadott fingópárnákat sorsolunk ki május 14-én, Kamuton. ..
portsider 2011.05.12 11:04:29
Két hetes túránk végére értünk, a legjobb budapesti gyros nyomában ezalatt 14 gyrost, dönert, shawarmát ettünk, én még a húsmentességemet is megszakítottam, hogy megtaláljuk nektek a legjobb helyeket. A hamburgeres sorozatban már megismert módszert alkalmaztuk, először az…..
portsider 2011.05.04 17:48:07
Én most, a teszt végeztével kapcsoltam rá. Tegnap a kispesti Adri Gyros melletti, de a tesztből kimaradt Fotiosz büfét vettem célba, ma meg a Big Gyros Tavernát. És elég hasonló a két girosz, ami tulajdonképpen jó hír. Utóbbival kezdem: tényleg laktató adag, pompás konstrukció. Masszív tzatziki, répasaláta, füstöltsajtos krém, kiváló zöldségek, ropogós pita. És csirkehús, amibe nem tudok belekötni, bár sertéssel még jobb lenne. A srác néhány vendégtől meg is kérdezi: "a blog miatt jöttetek?" :) Szóval szimpatikus az egész.
Fotiosz is jó arc. Tettestársa, a csinos eladócsaj nemkülönben. Bemegyek, megjelenik Fotiosz, köszön, aztán: "olyan ismerős vagy, nem jártál már itt?" Mondom, hogy nem, mire ő: "biztos?" Az eladócsaj meg: "De miért nem? Hol voltál? Hol voltál eddig?" :D Miután így megalapoztuk a jó hangulatot, mondtam, hogy giroszt kérek pitában, és a leányzó elő is kapott három kiskanalat, mert mindhárom töltelékből kaptam kóstolót: volt egy korrekt, de kissé híg tzatziki, egy valamivel sűrűbb, kellemesen csípős krém (nevezzük tzatziki 2-nek), valamint remek répasaláta. A pita itt is grillezett, ugyanolyan tekerős megoldás, mint a Gyradikóban meg a Bigben, a hús csirke, és krumpli itt sincs benne. Azt mondanám, összességében egy-két ponttal lemarad a Big mögött, mert a hígabb töltelékek miatt jobban elázik az alja, de 600 forintos árával így is jó választás, erős versenyző. Ja és aki akar, írhat pár keresetlen szót a bejárat melletti falra :)
Egyébként nem tudom, hogy a répasaláta mennyire autentikus. Jónak jó, de nem mondanám, hogy nekem hiányzik a giroszból. Ghavriloséknál se hiányzott. Talán úgy nem is ázna el sehol.
Atya. Úr. Isten. Ezt írtam sms-ben Licának, miután elindultam hazafele a Gyradikóból, számban a gyros ízével. Lica magyarázta el, hogyan kell eljutni a helyre, amit egyébként pont ti ajánlottatok a sorozat múlt heti kezdőepizódjában, és ami visszaadta a gyrosba vetett hitem. A…..
Hát ha az volt a cél, hogy jót röhögjetek rajtunk, akkor gratulálok, összejött: vagy egy tucatnyian küldtetek minket a Lónyai utca Soroksári felőli végén található gyrososhoz, hogy az milyen jó, bár nevet egyikőtök sem írt, amit nem is nagyon értettem. Aztán amikor tegnap…..
Most én jövök, a Gyradiko-poszt után szabadon: Te. Jó. Isten. Őszintén nem hittük, hogy a Gyradiko magasságait bárki is komolyan ostromolni fogja a két hetes tesztünk végéig, de tegnap este ellátogattam Pestszentlőrincre, a Nefelejcs utca-Ráday Gedeon utca sarkára, a Big Gyros…..
Egyik posztunk után az Europark utáni lakótelep előtti bódésorra küldtetek minket az Üllői út és Lehet utca sarkára, de ez az ajánlás igazán érzékletesen mutatta be, miért kell a tegnapi gyradikós poszt után Kispestre mennünk. A lakótelep előtti bódésor pont úgy festett,…..
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt. A nagy sikerű őszi hamburgersorozatunk után most a gyrosokkal térünk vissza, ami ekkora dózisban kész öngyilkosság: a profik szerint még burgerből sem lehet normálisat kapni…..
portsider 2011.04.18 20:45:01
@G_P: én a közelben lakom, az a girosz viszont elég messze van a jótól, és ez nem szobéria kérdése. többször is próbáltam, hátha csak személyzetfüggő, de nem. amúgy tény, hogy mindig lófrálnak körülötte, főleg éjszaka, mikor semmi más nincs nyitva a környéken.
Ez a hely előnyből indul nálam, hiszen általában edzésből hazafelé menet szoktam bekapni náluk egy gyrost, ezzel együtt csak középkategóriásnak érzem a kajájukat. Ennél persze azért tudományosabbak vagyunk. Az mindenképp jó pont, hogy lehet csirkéből meg borjúból is kérni,…..
portsider 2011.04.22 22:50:26
@Gluid01: A kedvenc helyem, de a hús szerintem pulyka. Mondjuk sose kérdeztem, pedig másfél évig legalább hetente egyszer megfordultam ott, de erősen meglepődnék, ha marha lenne. Vagy én vagyok az. A feta viszont tényleg átütő siker, csak az a rohadt csalamádé ne kerüljön a pitának a közelébe se :)
A tálat is próbáltam, de mivel nem érnek össze úgy az ízek, és a szósz is eláztatja a krumplit, többször nem futottam neki, inkább külön kértem krumplit, ha megkívántam, de frissen kell kifogni. Volt olyan, hogy azt kértem (munka után jártam oda), mire az öreg megcsinálta nekem a giroszt, felrakta a tálcára, jó étvágyat kívánt, és amikor rákérdeztem a krumplira, szó szerint azt mondta: "krumplit most nem kérsz". :) A fia is jó arc.
Ejj, kár, hogy már nem arra dolgozom.
 Elnézést kérünk a cici kis méretéért, emiatt Pázmány Péternél kell reklamálni. Elnézést kérünk a Vágóképért is, anélkül meg nem jött volna ki a szóvicc, de nem takarja azért el teljesen.      Mellbevágó..
portsider 2011.04.21 23:31:01
Ugye nem gyros, hanem kebab, de már a sorozat első részében is leírtuk, hogy nem törődünk ezzel a görög-török-perzsa-szembenállássál, nem veszünk el az olyan részletekben, hogy az ételnek mi a neve, csak ránézünk, és ha gyrosnak tűnik, akkor helye van a sorozatban. Főleg mert…..
Subba Zen mester 2011.04.10 12:19:00
A Dorottya Udvar tapasztalt Zen mestertkeres vezetői pozícióba. A mester feladata heti rendszerességgel vezetett meditációk szervezése, az irodaházi dolgozók lelki békéjének őrzése, és a dolgozók bevezetése a keleti spiritualizmus világába. Elvárások:…..
Bejelentették a 2011-es Balaton Sound első neveit. Az idén ötödik alkalommal megrendezett fesztivál idén is az elektronikára épít, ezért Zamárdi partjára hozza a hamarosan negyedik lemezét megjelentető bristoli Portisheadet (képünkön Beth Gibbons énekesnő látható), a szintén…..
Smooth Criminal csellón. Ilyen nincs, és mégis van. Csak aztán el ne kurvuljanak, mint a finnek. ..
Subba Hagyót mindenki elhagyja 2011.01.14 11:33:00
Belsős infók szerint Hagyó Miklós annyira elviselhetetlen zárkatárs, hogy lassan már nem tudnak kit berakni mellé, mert mindenki maximum egy héten belül kérvényezi az elhelyezését. Ahogy pedig a mai Blikkből Damu Rolandtól megtudtuk: "szépen kigyúrta magát. Kőkeményen edz,…..
portsider 2011.01.14 14:27:59
Ezúttal következzék egy egyszerű, de szórakoztató fogás. Simba küldte.Szia Úgy látom ez még nem volt, de szó szerint felröhögtem amikor meghallottam a következőt.A Doctor Who c. sorozatot néztem magyarul (1. évad 12. rész), amikor a következő jelenet zajlik.A főszereplők…..