Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila F

14 bejegyzést írt és 475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nem megfelelően működtetett klíma többet árt, mint használ: betegségek okozója lehet. De milyen betegségeket okozhat a légkondi? És mire figyeljünk, hogy elkerüljük ezeket?..
Attila F 2020.07.06 18:37:22
@almaty: 35-40 fok van nyaranta mostanában és ezt árnyékban mérik.
Névvel visszaélni egyszerű átverésnek tűnik. Végy egy megtalálható, ismert webshopot, kicsit alakítsd át a nevét, esetleg rakd bele az ÁSZF-be az eredeti céget és már várhatod is az eltévedt vásárlókat. Ez történt a Prime Home bútorbolt esetében is, akik először meglepődtek a vásárlók…..
Attila F 2020.04.22 14:40:35
@a fekete krindusz: az “alapvetően azért írok” kezdetű bekezdést olvasd el és tudni fogod, miről szól a poszt. Segítek: nem egy zárójeles megjegyzésről a brandet ért kárról.
Attila F 2020.04.22 15:55:31
@a fekete krindusz: viszont ha a posztolóhoz hasonlóan tudomást, de nem átverés, hanem jelenti, akkor mi van? Ez lenne a harmadik szcenárió?
via GIPHY Olvasónk alaposan dokumentálta a szervizelési (várakozási, szarakodási, időhúzási) folyamatot, úgyhogy nagyon szép kerek történet született arról, hogyan nem csinál senki semmit a mosógépével heteken át. A pontosan ismert fogyasztói jogokat, azaz hogy a szerviznek törekedni kell ugye a 15…..
Attila F 2020.04.09 12:52:48
@aefzuj: Jelen esetben a szerviznek kellene bizonyítani a "törekvést", nem a fogyasztónak (bár nyilván nem kerül a bíróság elé az ügy). El tudom képzelni, hogy pl. a járvány miatt nem érkezik pótalkatrész Kínából. Ezzel együtt is, már annyi idő eltelt, hogy a bíróság bizonyára jogosnak találná a cserekészülékre vonatkozó igényt.
  György 2019 novemberében vett Samsung tévéje nem éppen úgy muzsikál, ahogy arról az ígéretek szólnak. Nem elég, hogy a Bluetooth, illetve a WiFi vezérlés meghibásodott, a rossz élményhez nagyban hozzájárul az ügyfélszolgálattal és a szervizzel folytatott harc, ami nagyon kimerítőnek és…..
B. két Booking.com-os tapasztalatát írta meg nekünk, ebből az egyik bosszantóbb, mint a másik. A második pedig még fájdalmas is: a lépcsőn teleltetett muskátliktól nem lehet rendesen elférni, aminek baleset lesz a vége. De kinek az érdekeit védi ilyenkor egy szállásadó oldal? A szállásét, vagy a…..
Zoltán belefutott abba a nyomorult módszerbe, amikor a kereskedő leakciózza a terméket, ami nincs is, vagy csak kevés van belőle, vagy csak úgy csinál, mintha nem lenne. A végeredmény minden esetben ugyanaz: az akciós napon hiába keressük a cuccot kedvezményes áron, ám az akció után az eredeti…..
Attila F 2019.11.26 11:36:00
@Zabalint: bár kategorikusan kijelented, hogy a posztolónak nincs igaza, de valójában neked nincs. A GVH szankcionálja az ilyen eseteket. Azokról a pontokról, amikről írsz, külön is meg szoktak emlékezni:
- Egyértelműen rendelkeznek arról, hogy nem lehet olyat csinálni, hogy egy termék bizonyos mennyiségben le van értékelve, azon felül pedig magasabb áron lehet csak megvenni.
- A készlet erejéig és más hasonló tartalmú kijelentések alkalmazása nem mentesíti a vállalkozást a jogsértés megállapíthatósága alól, ha a készlethiányos állapot törvényi feltételei fennállnak. Az ilyen tartalmú kijelentések a jogsértés szempontjából valós tartalmat nem hordoznak, hiszen nem adnak információt a fogyasztónak a várható keresletről vagy a rendelkezésre álló készletről.

Nyilván nem kell ellátniuk mosógéppel az országot, de arra mindenképp számítani kell, hogy a félárú mosógépre sokszorosára nő a kereslet. Ha már kora reggel elfogy az akciós termék, akkor bizony megtévesztették a fogyasztót. (Nyilvánvalóan, ez a Black Friday + Emag kontextusban szinte természetes, a csapból is az folyik, hogy miként verik át a vásárlókat.)
A pár hetes telefon beadja a kulcsot, a szerviz először nem talál hibát, majd beázásra hivatkozva megvonja a garanciát. Ha biztosan tudjuk, hogy nem járt víz közelében, ki és hogy bizonyíthatja azt, hogy miattunk ázott be? Történhet ilyen csak simán a páratartalomtól is? Csalódott olvasónk kérdései…..
Attila F 2019.11.05 16:37:24
@cemeteryman: nyilván csak a poszter a hibás meg a hülye, hiszen a csaló bolt csak a munkáját végezte, azaz...csalt.
Ezt persze mindenki természetesnek veszi, csalni lehet, átverni embereket lehet, úgyis az áldozat a hibás, mert hülye.
Szakszervizes, ügyfélszolgálatos, eladó: mindenkinek megvan a saját véleménye Lilláék hűtőajtó-szigeteléséről. A cserélhető, ám mégsem cserélhető szigetelés eközben nem tudja, mit is csináljon. Az élet tele van bizonytalanságokkal. A mi kis történetünk egy költözéssel és a hozzá ajándékba kapott…..
Egy könnyed tortúra a hétvégére, ami erősen emlékeztet a Benny Hill jellegű Praktikeres sztorira. Miért ilyen bonyolult valami, ami ekkora hatással van a vásárolói elégedettségre? Szerencsére nem nagy ügy, ami velem történt az Auchanba, de sok ilyen felesleges elpazarolt fél óra… Szóval egy…..
Attila F 2019.09.06 11:26:43
@230e: valószínűleg nem erre az önként vállalt 30 napra gondolt a költő, mert konzekvensen 3 napot emleget. Ezzel együtt, ha már lehetővé teszi ezt az Auchan, csak illene egy flottabb folyamattal végigfuttatnia a dolgot.
Ha egy drága holmit vásárolunk, különösen szeretjük tudni, hogy valóban azt kapjuk e a pénzünkért, amiért fizettünk. Vásárlónkat nem hagyja nyugodni, miért hiányzik a megszokott felszerelés a felsőről, a boltban viszont hiába kérdezte és utólag sem kap választ. A napokban anyukám vásárolt egy…..
Attila F 2019.08.24 13:43:14
@ekat: Nem az a lényeg, hogy 40 000, hanem az, hogy látja, hogy hibás, meg egyébként kiröhögik az eladók (tehát rosszul érzi magát), MÉGIS megveszi. Utána meg jajong. Ez a baj ezzel a poszttal.
Egyébként meg pólónak azért drága a 40 000, én nem venném meg olyan helyen, ahol ezt csinálják velem. Nyilván más szolgáltatást vársz el akkor, ha 5 000-ért veszel 6-ot, mintha megveszel egy darab márkás cuccot 40 000-ért.
Semmilyen fogyasztóvédelmi ügy nincs itt (hiszen a minőségi hibát észrevette a vevő), bár kétségkívül nem csinált jó reklámot magának ez a bolt.
Egy történet, amiben csak egy dolog kellett volna az ügyfél boldogságához, a jófejség. De a Ryanair erre nem volt képes: hiába hibázott, hiába javította ki végül a hibát, nem sikerült ügyfélbarát ügyintézést bemutatni. Lányom osztálya, búcsúzó tanárukat egy Ryanair utalvánnyal akarta…..
Attila F 2019.08.16 13:00:17
@MAXVAL bircaman közíró: például mert Magyarországon is szolgáltat? Vagy az Erste bankban csak németül tudsz kommunikálni? Az Auchanban franciául?
Attila F 2019.08.16 15:33:51
@MAXVAL bircaman közíró: a mai világban már nem kell fizikailag jelen lenni. Nyújtanak szolgáltatást Magyarországon, nem? Ha lenne itt egy irodájuk, az miben változtatna a helyzeten? Érdekes, hogy a honlapjukat meg tudták csinálni magyarul, hogy értékesíteni azért tudjanak. A panaszkezelés már nem fontos.
De egyébként a Booking.com-nak is van magyar nyelvű ügyfélszolgálata, pedig ők sincsenek jelen “fizikailag”.
Aki szeretett volna mostanában bármilyen szakmunkát elvégeztetni a ház körül, az biztosan tele van ilyen történettel. Aki meg nem, az sok ilyet hallott. Szobafestő ígérgetés lvl egymillió, hónapok óta a kanapén alvó, mégis igen kitartó lakástulajdonossal. Történetem egy budapesti, mindössze 42…..
Attila F 2019.08.14 02:01:52
@Xezs7: Nem tudom, hol élsz. Az én 42 év tapasztalatommal a következő a menete a szakembörök kihívásnak: megbeszéltek egy időpontot, mondjuk péntek kettőre. Épp letennéd a telefont, hogy „akkor péntek kettőkor várom”, mire megszólal, „igen-igen és akkor előtte való nap még hívom”. Meglepődés, visszakérdezés: „minek hív előtte? Nem jó a péntek kettő?”. „De-de-de, természetesen ott leszek.” Megnyugvás, öröm. Mielőtt bontanád a vonalat: „akkor előtte való nap még hívom!” és lerakja. Természetesen nem hív és el se jön pénteken kettőkor. A harmadik megbeszélt időpontra eljön. Meglátja, mit kell szerelni és sűrű bazmegelések és kurvaanyázások közepette pocskondiázik, hogy ki volt az a kókler, aki így csinálta meg „ezt” (ezt = bármi, amit szerelni kell). Levág egy Mucsi-összeset, hogy érzékeltesse, mekkora hatalmas kihívással kell most szembenéznie. (Ha majd megint elromlik *ez* és másik szerelőt hívsz, akkor ő ugyanígy fogja leugatni a mostani szaki munkáját is.) Személyes kedvencem az volt, amikor a zárlatos csillárhoz hívtunk villanyszerelőt, aki a karját az égbe dobva rohant ki a LÉPCSŐHÁZBA, hogy aszongya „bassza telibe az isten, ha ő ehhez hozzányúl”. Azt hittem, mindjárt megszaggatja a ruháját, mint egy sorstragédiában. Nagy nehezen meggyőztem, hogy ugyan nézze már meg a csillárt, ha már kibumlizott Erzsébetre. Megnézte, nem b.szta telibe az isten, fél óra alatt megcsinálta. De általában nem csinálják meg elsőre, hanem VISSZA KELL JÖNNIÜK, mert nincs náluk szerszám/alkatrész vagy épp sietnek máshova. Az nyilván nem elvárható, hogy szerszámmal mászkáljanak, mert az nehéz és „úgyse tudja, pont mi fog kelleni”, ezért inkább legközelebb visszabuszozik Érdről Erzsébetre a négyes racsnis csillagkulccsal, mer úgy SOKKAL egyszerűbb, esetleg tétován téged fognak kérdezgetni, hogy nem adtak-e tartalék programválasztó gombot a mosógépedhez, amit ő most tudna használni. Ilyenkor időpontot már nem lehet megbeszélni, majd nyolc és kettő között jön valamikor, te meg állj készenlétben, mint egy ugrásra kész puma.
Na, és akkor most jön a fizetés: mondod, hogy azért mégiscsak kérnél számlát, mert mondjuk a biztosítónak le akarod adni. Vagy csak úgy kérsz, mert ugye kötelező adni. Erre majd azt mondja, hogy „persze, csak akkor nem egy százas lesz, hanem száz plusz áfa”. Te meg nézel nagy boci szemekkel és mondod neki, hogy a telefonba még százat mondott, ez nettó ár lett volna? „BEZONY ÁM! Hát hova gondol, kisnagysád, majd az államnak dolgozok INGYEN?”, és akkor még te érzed majd magad hülyének, hogy elképzelted, hogy ő majd az államnak dolgozik ingyen, te ostoba. Tétován még mondod neki, hogy de hát a Tescóban se a nettó ár van kiírva, hogy a kasszáknál még jól nyakon b.sszanak plusz 27 százalékkal, de itt már ő van nyeregben és az észérvek leperegnek róla. Itt fogja még hozzá tenni azt is, hogy 127000 ugye a munkadíja, de másfél óra parkolást is fizetett az utcán, úgyhogy még adjál neki 520 forintot külön, kápé. Ötezresből nem tud visszaadni, így jártál, majd legközelebb felkészültebb leszel vagy leszaladsz a sarki éjjel-nappaliba váltani, addig ő megvár. Szóval, szépen fizetsz, két hét múlva újra tönkremegy az egész hóbelevanc és minden kezdődik elölről.
Torinói második idénye előtt a Tuttosportnak adott interjújában Emre Can megosztotta gondolatait a Serie A-ról és a Juventusról.  "A felkészülés? Jól halad. Nagyon sok új dolog van: az edző és az újonnan érkezett játékosok. Az edző és az ő játékstílusa rendelkezésére kell állnunk. Allegri? Nincsen…..
Van az a helyzet, amikor az embernek valami kisüti az agyát és nem jut eszébe a száz éve használt PIN kód. A Homár is járt már így, de olyankor nem a bank volt a hülye, hanem a Homár. Na de József hiába tudta és tudta és tudta, az OTP újra és újra és újra nem fogadta el a PIN kódját. Az új kártyával…..
Attila F 2019.07.25 18:46:54
@Vincenzo6: sose hallottál még ilyenről, ugye? Zsilettpenge, dzsip, neszkávé? De személynevek is köznevesülhetnek, lásd garbó, kaszanova, zserbó, stb.
A sok hülye meg paypassozik itt, téboly.
Az átigazolási időszakból még csak nagyjából három hét telt, de az micsoda három hét volt! Váratlanul visszajött Buffon, ez már önmagában parádés dolog. Ha egész évben nem csinál mást, csak a kispadon ücsörög, akkor is szívmelengető lesz látni. De azért nyilván megdönti majd Maldini rekordját, ami a…..
Attila F 2019.07.25 15:54:46
@frenky441: gondolom, ezt úgy számolták ki, hogy mennyiért vásároltunk és mennyiért adtunk el, de a könyveléshez és a cég eredményéhez ennek semmi köze.
Nem sokkal több mint 10 év telt azóta, hogy a Juventus ismét feljutott az első osztályba, miután előtte megkérdőjelezhető körülmények között a Serie B-be száműzték.  Akkor talán a csapat legvérmesebb szurkolói sem sejtették, hogy nem sokkal később milyen sikersorozat veszi kezdetét. A sorozatban…..
Európa elitklubjai, úgy tűnik, nem hajlandóak megfizetni Eriksenért a Daniel Levy klubelnök által szabott árat, így a Tottenham azt kockáztatja, hogy jövő nyáron ingyen veszíti el játékosát. A Juventus pedig kivárásra játszik a jelen helyzetben.  Eriksen a BL-döntő után azt a sokak számára meglepő…..
Bár több forrás szerint is de Ligt hamarosan, akár már holnap orvosi vizsgálatra érkezhet a Juventushoz, egyes pletykák szerint a Barcelona tett egy utolsó ajánlatot a holland játékosnak, így próbálva megakadályozni, hogy az olasz együtteshez kerüljön.  A Mundo Deportivo szerint a katalán csapat…..
Angol értesülések szerint a Juventus már nem táplál reményeket a Manchester United középpályása, Paul Pogba megszerzése ügyében. A Juventus komolyan felmerült Paul Pogba visszaszerzése kapcsán, főleg miután Mino Raiola egyértelműen távozási szándékról beszélt a francia középpályás…..
A Juventus megkezdte a felkészülést a következő szezonra Maurizio Sarrival, az új edzővel és a csapat természetesen nagyobb sikereket szeretne elérni, mint az elmúlt évben, elsősorban a Bajnokok Ligájában. Ennek kapcsán a Corriere dello Sport felvázolt három lehetséges formációt, amit Sarri…..
Július 10-én hivatalosan is elkezdődik a Juventus új szezonja és a csapat játékosai újra edzésbe állnak. Az frissen kinevezett edző, Maurizio Sarri fogja felügyelni az első tréninget délután, amikor is az orvosi vizsgálatokon átesett játékosok összegyűlnek a JTC-ben (azaz a Juventus Training…..
Dóra fittség helyett bokasérüléssel távozott a Fitness5 edzőteremből, hogy aztán hetekig küzdjön a műfű által takart titkos gödör okozta rándulással. Kompenzációt szeretett volna, ügyvédhez fordult, két hónappal a baleset után pedig hiába próbált bejelentkezni a terembe, azt írta nekünk, hogy…..
Attila F 2019.07.06 19:06:10
@MrZed001: nem teljesen értem, amit írsz. Volt már szalagszakadásom, de nem ajvékoltam annyit, mint a posztoló, pláne nem cipelt senki a hátán. Bementem a kórházba, kaptam gipszet, injekciózhattam a hasamat, ennyi. A felépülés nem volt másfél év meg két millió forint.
Azt sem értem, hogy ha ilyen balesete volt és éppen pereskedni készül velük, akkor minek akar visszamenni. Én biztos másik termet keresnék magamnak.
Nem olyan nehéz megállapítani itt a felelősséget. Ha a konditerem hibázott, akkor fizessen, de ez a 20 millió teljesen irreális. Ha ilyen kártérítéseket fizetnének, mindenki személyesen ejtené a virgácsaira a 20 kilós súlyokat, csak hogy megkapja a pénzt.
Attila F 2019.07.07 20:07:18
@MrZed001: Jó, hogy tudnál mesélni a térdproblémákról, én meg Mátyás királyról. Itt viszont sajnos bokáról van szó. Nekem ott szakadt el a szalagom. Nem részlegesen, egyből lila lett az egész, egyértelmű volt a dolog, de nem sírtam tele mindent a "borzalmas fájdalmamról". Magán kórházba meg nem kötelező menni, pláne, ha államiban is helyrehozzák a dolgot. Nem kell hozzá másfél év.

Mondom, ha a konditerem hibázott, akkor fizesse meg az igazolt károkat. De úgy látom, lelki sérülések nem érték a posztert, hiszen simán visszament ebbe a rettenetes konditerembe, ahol ilyen borzalmas fájdalmat okoztak neki. (Én, ha épp perelek egy éttermet, mert szalmonellás hígfosást kaptam a menütől, akkor nem megyek vissza egy pezsgős vacsorára, ha adnak 50% kedvezményt - ha érted az analógiát.)
Attila F 2019.07.07 22:09:33
@MrZed001: minden vita alapszabálya: a másik véleményét és ne a személyét támadd. Attól, hogy más a véleményem, még sem ostoba, sem szellemileg visszamaradott nem vagyok.
Azt, hogy a gyerekeim halálát miként sikerült idekeverned, teljes rejtély, de mindenképp ízlestelennek tartom.

Azt gondolom, ez a “vita” teljesen értelmetlen és céltalan, a magam részéről lezártam.
Silvano Martina, Gianluigi Buffon ügynöke megerősítette, hogy a legendás kapus magas fizetéssel kecsegtető ajánlatokat utasított el, hogy visszatérhessen szeretett klubjához. A világbajnok játékos 1,5 millió eurót fog keresni a következő évben és a szezon végén döntés születik arról, hogy még egy…..
A török védő a Sassuolótól érkezik a Juventushoz és 2024-ig tartó szerződést írt alá. A klub hivatalos közleménye szerint a játékos 18 millió euró ellenében vált csapatot és az átigazolási díj négy év alatt kerül kifizetésre. A közlemény szintén kiemeli, hogy az 1998-ban született Demiral…..
Attila F 2019.07.05 23:05:36
@JuventusFanatikus: A próféta szóljon belőled! Én is kíváncsi leszek, hogy marad vagy megy kölcsönbe. Ha esetleg jön de Ligt, akkor lesz 4 védőnk (Chiello, Bonucci, Rugani, de Ligt), így sok játéklehetőséghez nem jutna. Persze, ki tudja, lehet, hogy Bonut vagy Ruganit eladjuk.
Attila F 2019.07.06 00:05:24
@NagyonJuve: meg Can is, de ez nem píszí.