Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sicccc33

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogyvolt VV4 - 4X52 2011.02.05 15:00:00
A mai posztot szívem összes szeretetével Holabög Rémnek ajánlom, aki miatt nagyon igyekeztem, hogy már reggel kinn legyen a poszt, de a technika ördöge betette a lábát. Így igazzá vált, amit jósolt: "lófasz lesz itt reggel, nem poszt!" :) Remélem a tegnapi összefoglaló…..
hogyvolt VV4 - 4X47 2011.01.31 09:30:00
Kizárt dolog, hogy kétszer ugyanazt a hibát elkövessem, ezért már az összefoglaló kezdetekor tele a kád, kicsivel kevesebb habfürdővel, mint Jerzsiéknél, Balázs ma egész tűrhetően néz ki, ó, megnyugtató ez az állandóság az ébredezés pillanataival. Rögtön utána picsulás,…..
Tényleg ne! Nekem ez az új nyugdíjrendszer nagyon tetszik. Nem, hülye leszek visszalépni az államiba, inkább “társadalmon kívüli” leszek, ahogy Matolcsy megfogalmazta, egy fekete bárány. Megtartom magamnak a 10%-ot, befektetem, és majd abból tengetem nyugdíjas éveimet -…..
Praxis A várólista átka 2010.10.11 06:00:00
Kedves Szerkesztők, Az én történetem elég tipikus lesz olyan szempontból, hogy megmutatja, hogy hogyan súlyosbodik egy ember állapota a várólistás rendszer és a vizsgálatokkal való spórolás miatt.Terhességem alatt 2009 tavaszán tört rám először egy iszonyatos hátfájás,…..
sicccc33 2010.10.11 12:24:44
@ujik:

Érdekes eset, ami az Általad leírtakhoz kapcsolódik.
A párom nem pár hete éjjel nagyon rosszúl lett. Vesegörcse volt. Ügyeletet kihívtuk, akik olyan kedvesek voltak hajnali 3-kor, hogy csak néztem. Na, azt mondja az ügyeletes doktornő, ha nem múlik fél óra múlva az erős fájdalomcsillapítóktól, akkor irány a Bajcsy Zsilinszky kórház ügyelete. Kérdeztük, hogy mehetünk a honvédba is? Kérdezi, hogy miért, jogosúltak rá? Válaszunk igen. Erre Ő: akkor még véletlenűl se menjenek máshova!!! Élvezzék ki, hogy oda mehetnek.

Nem vagyunk nagy kórházba járósok szerencsére, de megdöbbentett amit a honvédba láttam, tapasztaltam, és azon is, hogy az ügyeletes doktornő olyan vehemensen reagált arra, hogy mehetünk oda és akkor nehogy véletlen máshova betegyük a lábunk.

Azért rettenetes, hogy van egy, azaz egy kórház, ahova szívesen küldi az orvos a beteget, minden más meg csak szükségmegoldás...
Tisztelt Blog!Előre leszögezem, közzéteheted a levelemet. Ma este a Kossuth rádió híreiben hallottam, hogy a Kormány arra készül, hogy kiutat mutasson azoknak, akik a te táborodba, azaz a "hitelkárosultak" csapatába tartoznak.Az idézőjel használata nem véletlen. Szerintem…..
sicccc33 2010.09.28 09:52:18
Egyik hiteles sem abban bízik szerintem, hogy majd az állam úgy segíti meg, hogy nem kell neki majd fizetnie. Akik felvették a hitelt vállalták, hogy vissza is fizetik. Mi is vállaltuk a párommal és ezt is szeretnénk tenni. Csak annyit szeretnénk, hogy a bankok ne húzzanak le minket mindenféle jogtalan címen.
Ennyi lenne az elvárás.
Hozzáteszem, hogy elkeserítő azoknak a megjegyzése, akik fikázzák a hitelt felvevőket, mert Ők ilyen-olyan okokból "nem szorultak" rá. Én is örültem volna neki, ha a szüleink meg tudták volna tenni, hogy elindítanak minket az életben lakással, autóval stb...
Miért nem albérlet? Azért mert amikor mi bevállaltuk a hitelt 60 ezer forintot (plusz rezsi) fizettünk egy másfél szobás (nem elit környéken) lévő bérleményért. 90 ezer forint pedig lett a törlesztésünk a saját ingatlanra. Azt gondolom, hogy nem volt dőreség úgy dönteni, hogy akkor tényleg inkább a magunkét fizessük. Természetesen a törlesztőrészletünk azóta már sokkal több, de azért valljuk be, arra azért nem lehetett számítani, hogy ilyen mértékű emelkedés lesz a törlesztőrészletekben, még akkor sem, ha a valutahiteles tudja, hogy van árfolyamingadozás.
Persze jelen pillanatban mi is máshogy döntenénk.
Én csak azt nem értem, hogy miért egymást kell fikázni, és miért kell a hitelfelvevőknek egy utolsó féregnek érezni magukat, amiért kellemetlen helyzetbe kerültek. A bankok nem, hogy nem könnyítik meg a hitelesek dolgát, hanem inkább csak nehezítik és megtehetnek olyat, amit érdekes módon pár száz kilométerrel arrébb nem tehetnek meg. És ez érinti azt is, akinek hitele ugyan nincs, de folyószámlája van. Szóval inkább összefogni kéne és nem egymást bántani.
sicccc33 2010.09.29 09:20:43
@tökmindegy77:

Szia,
Jelen pillanatban biztosan az albérlet, vagy az ország elhagyása mellett döntenénk. (a második mindentől függetlenül megtörténhet)
A mai helyzetben a törlesztőrészletünk feléből vígan kivennénk egy ugyanilyen ingatlant és gond nélkül élnénk. Ezzel csak az a gond, hogy normális esetben mire a hitelünk lejár (optimistán nézve :-)) mi már nem olyan messze leszünk a nyugdíjtól. Nyugdíjas korban meg azért annyira nem mókás albérletben lakni szerintem. Arról nem is beszélve, hogy a saját ingatlant meg tudja örökölni a gyerek, az albérletet és az arra évek alatt kifizetett összeget meg nyilván nem.
De mondom, jelen pillanatban mindezzel nem foglalkoznánk, hanem mennénk inkább mi is albérletbe. És nem csak azért, mert nagyon nehéz kifizetni a megnövekedett részleteket, hanem főképp az aggódalomért, ami folyamatosan ül az ember vállán, hogy vajon meddig megy ez még így? Hol a plafon a részlet növekedésében? Mivel fog lehúzni a bank már megint?
Szóval szívesen meglennénk ezen kérdések nélkül :-)
sicccc33 2010.09.29 09:22:40
@sicccc33:
aggodalom, bocsi a hosszú ó-ért :-)
Nehéz ügy, amikor a Naiv Ügyfél úgy érzi, hogy a pincérek kinézik egy étteremből és megjegyzéseket tesznek rá, majd erről levelet ír a Homárnak. Nem voltunk ott ugye, nagyon konkrét vádak nem hangoznak el, az egész ügy hiperszubjektív és ellenőrizhetetlen. Sziszi például…..
Zsuzsa a Retzből vásárolt konyhabútorát szerette volna kiegészíteni egy hasonló darabbal. Akkor még nem sejtette, hogy ez 5 hónapjába fog kerülni: 2 évvel ez előtt ugye vásároltunk egy lakást, amit fel is kellett újítanunk és be is kellett bútoroznunk. Annak idején a…..
sicccc33 2010.07.14 12:22:09
@isti77:
A leírás a blogomba készült és az ismerőseim számára (akik olvassák a blogomat) volt egy visszautalás az "ugye" szó. Valóban, ide nem illik, de azt hiszem el lehet tekinteni mellette.

Mellékesen nem mindegy, hogy jó vagy rossz fej vagyok a történet függvényében? Ha egy tapló vagyok, akkor jelen esetben jogos a kb. 5 hónapos várakozási idő?