Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tycho.Brache

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gretta Az USA legszebb államai 2020.04.15 17:00:38
Az USA tele van szebbnél szebb helyekkel, melyekről még így, a képernyőkről keresztül nézve is szuper álmodozni! Most összegyűjtöttem nektek az általam legszebbnek vélt államokat, melyek sem látnivalókból, sem különlegességekből nem szenvednek hiányt.  Kalifornia Kalifornia az USA egyik…..
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
A rossz idő és a költségmegtakarítás ellenére két hónap alatt forgatták le a rekorder vígjátékot. Jöjjön néhány kulisszatitok a filmmel kapcsolatban...
Ez az érdekes alkotás a járda mellett található, eléggé elhanyagolt állapotban. Engem személy szerint egy stilizált halacskára emlékeztet. Az "uszonyán" a "MÁV ELŐRE" felirat olvasható, tehát mindenképpen köze lehetett az 1996-ban megszűnt fehérvári sportklubhoz, melynek székhelye az objektumtól nem…..
Biztos nektek is vannak olyan kedvenc filmjeitek, melyekből árad az instant jókedv és bármilyen pillanatban nézzétek is meg őket, tuti nagyszerűen érzitek majd magatokat utána. Olyan filmekről beszélek, melyek egyszerűek, szépek, kedves a történetük és teli vannak pozitív dolgokkal, ugyanakkor nem…..
For English scroll down Ha már annyira belejöttem a piaclátogatásba, gondoltam, ne csak Budapest vásárcsarnokaiba, de mondjuk Valencia központi vásárcsarnokába is belesek. Hozzám nem illően rövidke piaclátogatásra invitállak Titeket Valenciába! I like to do shopping in the market.…..
Prágai gasztró- és sörtúra II. Folytatva a cseh fővárosban tett látogatásunk sztoriját: a második nap szép napsütéses őszi idővel indult. A terv az volt, hogy az estéhez hasonlóan az óvárosban és a Károly hídon sétálgatunk, aztán majd lesz valahogy. 22-es villamos, három megálló - és ott is…..
Éppen ideje volt, hogy nyisson Budapesten egy olyan hely, ahol csak magyar kézműves sörök vannak csapon. De a Skanzen még ennél is több.A Ráday utcáról nyíló Köztelek utcában egy utcára néző magánlakásban üzemelt évekig a Zacc, egy családias, nemdohányzó kávézó, ahol nem…..
Tycho.Brache 2012.02.09 23:28:32
@pluto111: pluto, Te még mindig nem értetted meg, hogy négerekkel küzdesz az alagútban? Rég nem arról van szó, hogy a Te szürkeállományodra bíznák komoly emberek az üzleti sikerüket. A bót valóban be is dőlne napokon belül.

A jelenlegi konstrukció ennél sokkal fejlettebb és bölcsebb: rendelsz a futártól (pizzát, pitát, cézársalátát, vagy neadjisten SÖRT), amikor megjön, kifizeted a számlán szereplő árat, majd fogyasztásba kezdesz, de ezt megelőzően rágyújtasz!
Zseniális az ötlet, remélem semelyik hatóság nem talál rajta fogást, én teljes odaadással szurkolok!
Minap olvashattunk a blogger kollégtól egy posztot Haldoklik a magyar futball címmel. Végh Antal már harminc éve leírta, eltemette a magyar focit. Ahogy jól látja Bede Márton is, hogy végük lesz így a válogatottaknak. A nemzeti keretek lazulása és a klubfoci megerősödése persze…..
Tycho.Brache 2011.08.09 00:50:46
@Sztyuárdova: Ejnye ejnye, 17 évesekre még a légierő sem tüzel! :)
Mint minden tudományban, a sörészetben is nagyon fontos feladat a tények, jelenségek leírása. Ezért kóstolunk rendületlen, ahogy 250 évvel ezelőtt Linné a lepkéket preparálta. Ennek a munkának egy egyenes folytatása az összehasonlító elemzés. A cél, hogy tisztán lássuk a…..
Tycho.Brache 2011.03.23 15:22:09
@Komponista: Én a megjelenését követően egy horvátországi nyaralásra menet dobtam be utolsó pillanatban egy kartonnal a csomagtartóba. Csak azért ittam meg erőszakot téve magamon, hogy hazafelé legyen hely egy karton Karlovačko-nak. A szent inkvizíció nem okozhatott ilyen kínokat az ördögtől való eretnekeknek, mint a kőbányai sörgyár. Van némi tapasztalatom a cseh sörök világából, de ez a kőbányai rettenet csak arra jó, hogy lejárassa a "cseh sör" nevet a kevésbé tájékozott magyar fogyasztók előtt.
Milyen is volt a '70-es évek napközis gyümölcslevese? Világos-rózsaszínes-lilás és meleg. Nyomokban gyümölcsöt tartalmazott. Szigorúan magozatlant. És természetesen sós. A napközis meggyleves sós volt. Persze nem úgy, mint a csonteleves, de sós volt. Ezekkel a…..
Tycho.Brache 2010.12.17 12:48:48
@bean: Én úgy ismerem, hogy lila, lapos, lédús lelet, latin kori lóhús lehet. Amúgy valami pajtás magazinból, vagy hahotából származik.

A gyümölcsleves nekem is langyos és sós volt, és lisztes csomók úszkáltak benne néhány cafat egzotikus gyümölcsnek álcázott mag társaságában. Nem származását tekintve volt egzotikus...

A gyümölcsszószos főtt marha mellé nálunk valami száraz darát is adtak, amit simán le lehetett tüdőzni. Minden ebéd alatt volt néhány fuldoklásos jelenet.
Rebelka bez příčiny B. City Pub 2010.12.07 22:53:00
A Bísziti még mindig jó sokáig van nyitva és újdonság a Sopronira cserélt szortiment - pofátlanul olcsón lehet csapolt Fekete Démont inni (270 Ft). Felszolgálás se rossz, a mosdók még mindig kritikán aluliak, de lehet színészfotókat, illetve egy elszabott Utolsó…..
Nem úszhatjuk meg, be kell számolnunk arról az emberről (?), akinek orvosai azt állítják, szakmájuk szabályai szerint semmi nem indokolja, hogy az illető életben legyen. Ő ugye Ozzy Osbourne, 62 éves, és világ életében vedelt, mint a gödény, biztos, ami biztos alapon…..
Tycho.Brache 2010.11.25 16:22:59
@lilakutyak: A kétsoros alapítvány tagjait személyesen ismerem, egyiküket sajnos már csak múltidőben. Megjelent könyvben is a munkásságuk "A vers nyalóság" címmel.
A legjobban az alábbi kétsorosuk tetszik - és e bloghoz is ez illik legjobban:

IN
NI
retro gastro Olympos citromlé 2010.11.16 09:51:00
Az Olympos citromlé a ’70-es, ’80-as évek egyik meghatározó élelmiszeripari terméke volt. A tea ízesítésen és limonádé készítésen túl igazi jelentősége a palacknak volt, nemcsak az osztálykirándulások kötelező kelléke volt, de gondos szülők még az iskolába is…..
mi lesz?? update: azt hallottam, hogy csak odébb költöztek és már nincs cseh sör. viszont akkor már ott van egy másik új hely a Hadik mellett, a Szatyor bár, hogy Újbudának is legyen művészivója, inkább azt nézném meg...
Tycho.Brache 2010.11.16 20:45:44
Egy város, amit az ősök szelleme jár be, ezért a hétvégén mi is jól bejártuk: személy szerint útikalauzom, a kocsmográfia avatott sörértője, Tycho Brache, valamint jómagam. Több kellemes meglepetés közül az első a buszos odajutás könnyedsége volt, melyet a minőségi…..