Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nahát-nahát

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsi a különbség, és az utolsó szavazókörre még várhatunk pár napig, de nagyon kicsi az esélye, hogy a Fidesz fordítson, ezt behúzta a Jobbik, megszerezve története első egyéni mandátumát. A szocik stabilan hozták a harmadik helyet, ami ugye pont semmire nem jó. Az LMP talán…..
Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,Minden álmunk.(...)El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,El…..
A szabál az szabál: ha nincs Kossuth-díja, akkor nem kerül be a Híradóba, ez van. A ma reggel 6:30-kor kezdődő hírműsorból kimaradt Robin Williams halálhíre, pedig ha a hír definícióját nézzük, amit egyszer már megmutattunk pedig a köztévének, ez igencsak fontosabb lett volna,…..
Május 8-án jelentette be a neves Harvard Egyetem egyik diákcsoportja, hogy a szólásszabadságra hivatkozva május 12-én sátánista feketemisét kívánnak bemutatni. A hagyományos sátánista rituálé a katolikus szentmise kifordítása, annak jelképeinek megalázása. Már XVI. Lajos…..
Gréczyblog Levél Balog Zoltánnak 2013.04.19 09:21:27
Gondban vagyok a megszólítással, mert Ön sem nem kedves, sem nem tisztelt. Meg hát, olyanokkal sem szoktam szóba állni, akik nyilasokat tüntetnek ki és tesznek be az alaptantervbe. Ön azonban ötmillió forintot adott az adófizetők pénzéből egy "filmre", amely Orbán Viktor kínzó…..
Kormányfői kommunikációs szintre emelkedett hétfőn az a demagóg érvelés, hogy aki a rezsicsökkentést kritizálja, az a multik zsebét akarja tömni, tehát hazaáruló. Egy névtelen troll kommentelőtől még elmegy, de Magyarország miniszterelnökéhez egyszerűen nem méltó. Nem…..
Nehezen vitatható, hogy a Bajnai-féle bagázs jó szakemberekből áll és a tegnap valamicskét konkretizált gazdasági program alapelemeibe sem lehet nagyon belekötni. Öröm, hogy Oszkó és Chikán mellett végre Jaksity is felbukkant, ő eddig csak a vég nélküli siránkozással, az…..
nahát-nahát 2013.02.20 09:10:21
@okostojgli: "Aztán Oszkóval akkora kretének, hogy csődbe se tudták vinni a Malévot."

De-de... sikerült. Aki már látott legalább egy Bt.-t működni, az pontosan tudja, hogy a csőd bejelentése, és az azt kiváltó döntések között többnyire évek telnek el.
nahát-nahát 2013.02.20 09:14:37
@Sunder: "Mert eszem ágában sincs olyan országban élni, ahol bruttó 400000 forint fizetés "gazdagnak" számít, ami efölött van, azt meg szénné adóztatjuk. Ez már volt egyszer. "

Mindig is tudtuk, hogy amikor a ballib gazdagokról beszél, akkor a középosztályt érti alatta. A független ekzisztencia ellensége az osztogató-fosztogató rendszerüknek.
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
nahát-nahát 2013.02.16 15:40:58
@buday008: "Az az igazság ,hogy el is mehetnek, azt majd másodvonalas közmunkás hivatalnokokkal pótolhatja a Fidesz a szakembereiket.."

Azt a 3 igazgatót pótolni nem lesz nagy kihívás, a többiek jó része meg érti a dolgát... és amit tudnak, azt nem a németektől, meg a franciáktól tanulták.
nahát-nahát 2013.02.16 16:15:00
@_most_: "a gondolom szerinted egy cég vezetői semmilyen munkát nem végeznek csak felveszik a magas fizetést a semmiért :D "

Szerinted megér az országnak évi 200Mrd-ot, hogy tucatnyi német és francia menedzser "vezeti" ezeket a cégeket?
nahát-nahát 2013.02.18 10:59:08
@_most_: Jó bizony egyszerűnek lenni. Nem gonoszok a külföldiek, csak a magyar embereknek és a magyar vállalatoknak nem éri meg, hogy évi többszáz milliárd forint távozik az országból, feleslegesen.

A politikai bűnt a Horn-Kuncze kormány követte el, a teljesen indokolatlan értékesítéssel, csak hát kellett a pénz, hogy a Bokros-rombolást sikertörténetként lehessen kommunikálni. A németek, franciák nem hülyék, és jól megkérték az árát a szerecsenmosdatásnak. Megfizettük, most már le kéne zárni ezt a számunkra végtelenül előnytelen üzletet.
A KARD értesülése szerint az eheti gyulai Fidesz-frakcióülésen szóba került a párt választási stratégiája, amelyben a kormányzati "sikertörténetek" sulykolása mellett figyelmet fordítanának a stílusra is: kevesebb arc, kevesebb arrogancia jobban állna nekik, ezt ők is tudják.…..
nahát-nahát 2013.02.11 09:26:39
@timargabor: "Eszerint a láthatatlan alkotmány nem más, mint az a közösségi tudat, hogy mit gondolunk jogállamnak."

Sajnos nem ez. A láthatatlan alkotmány Sólyom László nyelvi és közjogi leleménye, miszerint az Alkotmányt folyamatosan egészíti ki az Alkotmánybíróság a döntéseivel, határozataival, és ezek összessége jelenti a láthatatlan (de valójában érvényes) alkotmányt.

Mi ez, ha nem arrogancia?! A jog alkalmazója jogalkotóvá nevezte ki önmagát, minden demokratikus felhatalmazás nélkül.

Szemére vetik az Országgyűlés 2/3-ának, hogy alkotmányozott, de az senkit nem zavart, hogy 12 "tudós" folyamatosan és ellenőrizetlenül alakította legfontosabb törvényünket. Mindezt úgy, hogy semmiféle érdemi demokratikus kontrollal nem kellett szembe nézniük.
nahát-nahát 2013.02.11 12:02:09
@Teszt.Elek: "a még az országgyűlés 2/3-a alkotmányozott volna, de nem ez történik. Egy ember alkotmányoz, aki a 2/3 pórázát a kezében fogja. Teszi ezt mindenféle kontroll, nálánál sokkal értelmesebb és tanultabb emberek figyelmeztetései (AB) ellenére, adott esetben azokon keresztülgázolva is."

Amiről te beszélsz, az az intellektuális cenzus, egyben a képviseleti demokrácia tagadása.

"A "12" tudós által alkotott testület, ahogy te hívod őket, remekül működött az elmúlt 20 évben, gondoskodva róla, hogy a törvénykezés az alkotmányosság keretein belül maradjon."

...és kik határozták meg az alkotmányosság kereteit? Az ugyanis nem jogi szakkérdés! Ők pedig - Sólyom vezetésével - saját hitbizományként kezelték. A Sólyom féle alkotmányossági modell rendkívül komoly demokratikus hiányosságokkal bír, épp ideje volt lezárni. Jól tette a megválasztott képviselők több mint kétharmada, hogy megszavazta az új alaptörvényt.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Van baj a Fidesz háza táján. Bajnai meg a Haza és Haladás feltűnése a színen a tikkeléshatáron is túlkergette a kormánypártot, akik az esztelen kapkodás és vészterv kidolgozás közben ahogy az lenni szokott nekifutásból rúgták herén magukat.  Csodálatos pillanat lehetett…..
nahát-nahát 2012.10.31 12:40:57
@kovi1970: Nem hoznak ilyen törvényt, így van ez most is.
Ha legközelebb tüntetést szerveztek: 1. A neonácik majomketrecét toljátok hátrébb a Jégbüfé mellett! 2. Ha valaki felszólal, előbb próbálja el egy tükör előtt. 3. Nagygyűlés előtt olvassátok el egymás beszédeit. 4. Egy szónok nem kaphat többet 10…..
A KARD Védjük meg a választást! 2012.09.28 07:10:13
Kicsit fideszesre sikerült ez a cím, tudom, de hát ez olyan ügy. 78-17: Ennyi a választási regisztráció ellenzőinek és támogatóinak százalékos aránya a HVG által bemutatott szeptember közepi Medián-felmérés alapján. Amint tegnap írtuk, ez a klasszikus 80-20-as ügy, amikor a…..
Ha a Szent Gellért tér és a Szabadság híd mellett haladsz el, akkor vess egy pillantást GG legújabb festményére! ..
nahát-nahát 2012.07.06 05:33:39
  Álmélkodva szemlélődhet, aki csak kicsit is érdeklődik a közbeszerzési piac eseményei iránt, ki, mekkorát szakít, hirtelen semmiből kinőtt cégek mennyire sikeresek, hajdan tündöklő hazai nagyvállalatok pedig hogyan sorvadnak el. Nyílt, tehát mindenki számára látható…..
Várható volt, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik: a magyar kisebbségek szempontjából legfontosabb három szomszédos államban sorra olyan kormányok alakultak, amelyek a korábbiaknál biztosan vagy várhatóan kevésbé kooperatív módon viszonyulnak majd nemzettársainkhoz. Az elmúlt…..
Valamikor még márciusban hirdette meg a kormány, hogy most aztán változás lesz, jön a konszolidáció időszaka, meghallgatják az ellenzéki véleményeket. Schmitt leváltása után egyenesen a konszenzus keresését az ellenzékkel való megbeszélésről beszélt Lázár János a Fidesz…..
Bár a tolvaj Schmitt lassan távozik, Károlyit pedig Horthy és Rákosi után Orbán is emigráltatta, történt még egy fontos dolog Magyarországron. Átadták a kecskeméti Mercedes-gyárat.A gúny és szánalom tárgyává lett köztársasági elnök megbízója elégedetten nézett…..
Halotti tor - ez volt a legtöbbet használt jellemzés arról, hogy mi folyik az Operaházban, az Andrássy úton felállított színpad mögött. Kicsit teátrális, de hát a kormányzati komédiához ez passzol. Én a Nagymező utca felől érkeztem, keresztül az ellentüntetőkön, akik…..
December 23-án az LMP végre Jerry Lee Lewis-ként csapott a ledermedt közélet húrjaiba, de se fel nem égette, se szét nem darabolta a zongorát. Megmutatta, hogy lehet más a rendszerkritika és az utcai politika: nem tévészékház romboló cél, hanem az apátiából felrázó…..
nahát-nahát 2011.12.30 14:36:05
@magyar ember teli szájjal: "Hiteles szakértő gazdaságpolitikusok kellenének"

Egy-két nyugdíjas a Lémanbradörsztől?

A világ kénytelen lesz szembenézni, hogy 7 milliárd ember nem tud megélni egy olyan gazdasági rendszerben, ami a "pénzpiacok" elképzelése szerint alakul.
nahát-nahát 2011.12.30 14:48:32
@Ben Franklin: Lehet, hogy nem volt,de most az, hiszen annyian vagyunk.

A pénzpiacoknak leginkább azok nyomorához van köze, akiknek semmi közük hozzájuk...

Bizony a reálgazdaság vígan el tudná látni az emberek döntő többségét, ha a pénzügyi tranzakciók nem vonnák el, minden érdemi hozzátett érték nélkül a jövedelmek jelentős részét!
Forintblog IMF, gyere már! 2011.12.16 05:46:00
Nem tudom, ki hogy van vele, nekem most kezd igazán elegem lenni. Ezen a hét már annyira töményen jött a hülyeség, hogy ezt nehéz befogadni. Amikor  egyszerre ül tort a hatalmi gőg és az inkompetencia, akkor tényleg sok, na. Előbb-utóbb eljön az a pont, hogy az utolsó baromságnál…..
Közröhejbe hajlik lassan a Fidesz törvénygyárának működése. A tegnapi-tegnapelőtti ellenzéki obstrukció eredménye, hogy kormányunk nem tudta eldugni a Munka Törvénykönyvének vitáját éjszakára. Végülis csak négymillió adófizetőt érint, gondolom kormányunk őket…..
nahát-nahát 2011.11.30 11:45:54
@Mike36: Én csupán az általatok kedvelt világnézeti semlegességet kérem számon, ugyanis ezen a címen materialista oktatás folyik a közintézményekben, ami törvényellenes!
nahát-nahát 2011.11.30 11:49:31
@Kisisa: "Ezért nem hiszek én ebben, ezért nem akarom, hogy a gyerekem hittanra járjon."

Ezt megértem. Persze, ha elengednéd, ő meg elmesélné mit is tanult ott, még a végén rájönnél, hogy - finoman szólva is - nem helyesek az információid az Egyház tanításával, történetével, céljaival kapcsolatban.
nahát-nahát 2011.11.30 12:14:38
@Kisisa: "a saját pénztárcáját tömje tele. "

...és ki költi el azt a sok pénzt? Kik élvezik, ezt az általad vélt gazdagságot?

A Vatikán kincseit és szépséget ne nagyon emlegesd, mert azt megőrizni az utókornak inkább nehézség, mint kényelem.

A világ többi részén inkább üldözik a keresztényeket. A gyilkosságtól kezdve, a szolidabb megoldásokig.

Nincs itt üzlet, nincs itt más csak egy tagjaiban természetesen esendő, hibázó, de tanításában mindenkinek Örömhírt hozó Egyház.