Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faucet

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz képest, amit tegnap reggel Sebestyén Balázs előadott a Class FM Morning Show című műsorában, a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA (Minden magyarok Első és a világ Legfőbb HAARP- és Elmetechnológiai Filmjeinek Rendezője, minden magyarok Előre Bejelentve Legüldözöttebb Médiuma,…..
Oké, játszhatunk ilyet is. Nem kell ezt túlragozni, tiszta, világos és egyértelmű a történet. De vajon Csatárynak mi köze van a fradihoz? A Ferencváros fideszes elnöke, a fideszhuligánok haverja szerint a drapit becsempészték, aha. A bocsánat vagy a sorry esetleg a sajnálom, az…..
A délelőtti órákban 5-10 centi friss kokain hullott Kispesten. Az ott dolgozó rendkívüli hómunkásokat onnan lehet megismerni, hogy le van horzsolva a homlokuk. Akár 10 centit is elérheti a Kispesten hullott csapadék, amiről kezdetben azt hitték hó, de kiderült, hogy kiváló…..
Faucet 2013.01.17 13:50:08
@mehet/mégse: "A kérdésem így szól: miért nem anyádat szopod le inkább a Kozma utcai ravatalon?"
Ez szép volt, te keresztény, konzervatív világnézetű ember. Te szánalom!
Nem tudom, hogy a Bayer-ellenes tüntetés célját és finalitását tekintve a bűnelkövetőket fogja-e bátorítani, miként azt Kocsis Máté, a rendészeti bizottság Fideszes elnöke vizionálja. Végképp nem tudom, miért gondolja azt a kormánypárt, hogy a Bayer minősíthetetlen roma…..
A nők elleni erőszak egyik igen gyakori formája az, amikor értelmi fogyatékos vagy mentális zavarokkal élő nőket kényszerűen sterilizálnak vagy kényszerítenek arra, hogy megszakítsák terhességüket. A rendszerváltás óta egyre nehezebb információkat szerezni a témáról, de egy 1989-ben publikált…..
A hétfői hídfoglaló után, esélyegyenlőséget követelve az International Business School (IBS) diákjai elfoglalták a Deák Ferenc utcát, azaz a Fashion Street-et. „Azért, mert mi eleve fizetünk, nekünk is lehetnek követeléseink” – mondta Ifj. Szabó Kevin, médiaismeretek és…..
Faucet 2012.12.12 23:14:44
@azbesztos: "Most szerencsére szó sincs tandíjról, hiszen diákhitellel bárki tanulhat."
És a diákhitelből szerinted mit törleszt? Nagypapa házának a felújítási költségeit?
Szerda este ismét összerezzenhetett a tech-világ gyomra, mert bejelentették a már mindenki által ismert TheirPhone 5-ös verziójának megjelenését, amelyet 199, 299 és 399 dolláros áron lehet majd megvenni (persze külföldön) és 16, 32, ill. 64 gigabájt beépített, és sehogyan sem…..
A telefon ismét megszólalt, és ekkor a vonalban lévő illető kicsit határozottabban, de ugyanígy kezdte. Tényleg ő volt Orbán Viktor. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Faucet 2012.08.08 16:14:31
A lámpákkal kapcsolatban kéne sokat változtatni!
A legfontosabb, hogy a sárgán áthaladókat ne büntessék! Az egy előjelzése a pirosnak.
A kanyarodó kiegészítő zöld lámpa villogjon (sárga kiegészítő lámpa hiányában), pirosra váltás előtt.
A közlekedési lámpa "kikapcsolt" állapotban a mellékúton haladóknak villogjon pirosan, ezzel mutatva, hogy ne romboljanak át a főúton.
Ez nem szabály, ez inkább útépítési megoldás: Az úttest feletti lámpákat ne a stop vonal fölé rakják, mert így két megoldás van, vagy ráfeküdsz a műszerfalra, hogy lásd a lámpát (főleg balra kanyarodó lámpánál idegesítő), vagy 2 autóval hátrébb állsz meg a vonaltól. A kereszteződés távolabbi oldalára kéne rakni ezeket a lámpákat (akárcsak a Nagykörút vagy az Andrássy út nagy részén).
A pirosnál való jobbra kanyarodás néhány kereszteződésben valóban jól jönne.
A sebességről: Több veszélyes helyre kéne telepített traffipax, amelyet tábla jelez előre. Ha rendőr által vezérelt traffipax/radar méri be az autóst, menjen utána a rendőr, állítsa meg, ne pedig 3 héttel később kapjon postán egy csekket. Városban a szélesebb utakon fel kéne emelni a sebességhatárt 50-ről 60-ra. A kereszteződés ne oldja fel a korlátozó/sebesség emelő táblát.
A másik fontos téma a jobbkéz-szabály. Csomó olyan van, hogy egy látszólag főútvonal (szélessége és a bele torkolló keskeny utcák miatt) jobbkezes út. Ha nem veszed észre a főútvonal tábla hiányát, könnyen benézhetsz egy ilyen kereszteződést. Tehát a jobbkezes utcákat ki kéne táblázni (egyenrangú kereszteződés táblával), persze a naponta 3 autó forgalmú falusi/kertvárosi kereszteződések maradhatnak táblázatlanul. Persze a legjobb megoldás a körforgalom lenne.
Jó lenne még az ellentétes irányú sávokat sárga színű felezővonallal elválasztani, hasznos lehet néha. Ez utóbbi persze tulajdonképpen kivitelezhetetlen a sok út miatt.
Most ennyi jutott eszembe, de hosszabb gondolkodás után tudnék még írni pár ötletet.

Összességiben érdemes lenne pár ország jól műküdő közlekedési szabályaiból ötleteket meríteni.
Faucet 2012.08.08 22:34:04
@Iza Béla: "@Faucet: "A közlekedési lámpa "kikapcsolt" állapotban a mellékúton haladóknak villogjon pirosan, ezzel mutatva, hogy ne romboljanak át a főúton."
Akkor hogy lehet kikapcsolva?"
Akkor villogó állapotban, szövegkörnyezetből amúgy szerintem kiderül. Magyarul a főútvonal felé villogjon sárgán, a mellék felé pirosan.

""Az úttest feletti lámpákat ne a stop vonal fölé rakják, mert így két megoldás van, vagy ráfeküdsz a műszerfalra, hogy lásd a lámpát (főleg balra kanyarodó lámpánál idegesítő), vagy 2 autóval hátrébb állsz meg a vonaltól."
Nagyon ritka az a kereszteződés, ahol semelyik lámpa nem látható rendesen a kocsiból."
Azért van egy pár. Üllői út külső részén szinte az összes ilyen.

""A kereszteződés távolabbi oldalára kéne rakni ezeket a lámpákat (akárcsak a Nagykörút vagy az Andrássy út nagy részén)."
És ahogy a lehetséges esetek többségében megtörtént."
A mostanában telepített lámpáknál nem túl gyakori.

""Városban a szélesebb utakon fel kéne emelni a sebességhatárt 50-ről 60-ra."
A legtöbb lehetséges helyen megtörtént."
Van néhány 2*2 sávos, gyakran osztottpályás út, ahol simán lehetne magasabb limit, mégis 50 van. Pl. Hegyalja út.

""A kereszteződés ne oldja fel a korlátozó/sebesség emelő táblát."
Max. a 30-as táblával korlátozott helyen kapsz egy csekket, mert 47-tel mentél. Táblát ugyan kanyarodás után nem láttál, de üsse kavics, úgysem lesz gázáremelés!"
Max. a 70-re felemelt korlátú úton egy betorkoló kisutca feloldja a táblát, kapsz egy csekket, mert 69-cel mentél. Táblát ugyan a szinte észrevehetetlen utca után nem láttál, és nem lassítasz le 10 méterre 50-re, hogy aztán a következő 70-es táblánál visszagyorsíthass 70-re. Totalcaron volt is egy ilyesmi cikk: totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/03/12/a_vilag_legnagyobb_luzere/
A 30-as táblák általában úthibáknál, (2 éve tartó) "munkálatoknál" vannak, egyszerűen kötelező kellene hogy legyen a feloldó tábla kihelyezése az érintett szakasz végén.

""Jó lenne még az ellentétes irányú sávokat sárga színű felezővonallal elválasztani, hasznos lehet néha."
Sajnos az már az ideiglenes útburkolati jelek számára foglalt."
Ez igaz…

""Ha nem veszed észre a főútvonal tábla hiányát, könnyen benézhetsz egy ilyen kereszteződést."
Egyszerűen meg kell tanulni elvonatkoztatni az út méreteitől. A Tempo30-ból inkább ki kellene szedni az utólag berakott macisajtokat. A többi jobbkezes meg legyen jobbkezes, esetleg az elsőnél jelezni, hogy utána hányszor."
Nézd meg norc-on a 13. kerületi Kassák Lajos utcát. Az ilyesmi utcák túlnyomó része főútvonal, ez az út a néhány kivétel közé tartozik. Az a baj viszont, hogy sokan az út szélességéből főútvonalnak hiszik. A kertvárosi kisutcákban valóban jó dolog a jobbkéz szabály. Az a lényeg, hogy az legyen jelezve, hogy jobbkezes, amit inkább egy jelzőtábla kihelyezésével kéne megtenni, nem azzal, hogy nem rakunk ki semmit, jelezvén hogy nem főútvonalon haladunk.
"Magyar fű, Árpád vezér ajánlásával” – ez a meghökkentő felirat fogadta a fesztiválozókat az idei EFOTT-on a Jobbik sátránál. A párt arra szólította fel fiatalokat, hogy ne szívjanak füvet, ehelyett a fesztivál végén vessenek el fűmagokat a sátruk helyére. “Ami…..
Az új Büntető törvénykönyv javaslata az egyes élet elleni bűncselekményeket és a testi sértést illetően a büntethetőség alsó korhatárát 14-ről 12 évre csökkentené. Amennyiben a korábbi hazai és a nemzetközi szabályozásra tekintünk, kiemelhetjük, hogy ez az alsó…..
Faucet 2012.05.24 16:04:17
@Mike36: Nem egy ilyen eset van, főleg vidéken rendszeresek a 14 év alatti bűnelkövetők.
"Megszivatni mindenki mást": Aki elég érett egy tudatos, súlyosabb bűncselekmény elkövetéséhez, az vállalja a kockázatot, hogy elkapják. Igen, az elkövető meg lesz szivatva, de a többiek, akik később akár áldozatok is lehetnek, jól járnak.
Az autózásban meg több hasznos van, mint rossz, ezért legális, a gyermekbűnözésben meg több rossz van, mint jó (mivel semmi jó sincs benne), ezért kéne fellépni ellene.
Androlib blog. Bipp! Adós, fizess 2012.05.18 15:05:00
Egy ideje a levegőben lóg a hívások, sms-ek és mms-ek megadóztatásának tervezete, ami azért kellemetlen, mert a tavaly  kivetett telekom adót még képesek voltak a szolgáltatók benyelni, az idei fekete levest viszont már nekünk kell meginni.     A T most küldött…..
Faucet 2012.05.19 01:18:18