Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagy piramis

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Magyarország úgy vezette be az egykulcsos adórendszert, hogy aránytalanul nagy terhet rakott vele az alacsony jövedelműekre" - ismerte el Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter. Akkor most mi van? Még sem jó az agyonsztárolt egykulcsos adórendszer?…..
nagy piramis 2012.10.16 23:33:30
@Nyekenyóka.: ezt fejtegettem jó pár hozzászólással feljebb... a legnagyobb baj, az elképesztően alacsony bérszínvonal.
nagy piramis 2012.10.16 23:49:52
@ördög_: Köszönöm a gondolataidat! Bevallom, némi reményt ad az, hogy vannak még, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én. Teljesen egyetértek a frusztrációddal, hogy jól kereső alkalmazottként ma Mo-on Te, ( én, és még páran ) számítunk a nagy többség számára gazdagnak! Menjen mindenki a francba! Itt állok 40 egynéhány évesen, az összes megtakarításom az életbiztosításom, van egy hitellel terhelt házam, nevelünk 4 gyereket, van két kocsink, és én számítok gazdagnak! Egyre jobban utálom az itthoni légkört, ezt a piti, irigy, aljas kis magyar szemétdombot, és igen, egyre többet beszélgetünk arról, hogy itt kell hagyni! Az biztos, hogy az összes gyerekem külföldön fog egyetemre járni, mert itt nem terem nekik semmi jó.... ááááááááááá felesleges is ragozni!
nagy piramis 2012.10.18 11:50:30
@mrs. white: Kedves Mrs White! Akkor abban ugye egyet tudunk érteni, hogy a gazdagság ezek szerint a Warren Buffet típusú emberekről szól, nem pedig a magyarországon pár százezer forintos havi fizetésű alkalmazottakról! Mert ezt próbáljuk már páran megvilágítani a fejekben, hogy nem a relatíve jobban kereső ALKALMAZOTTAK a gazdagok!!!!! A fenébe is, hogy nem lehet belátni, hogy minden probléma alapvető oka az elképzelhetetlenül alacsony bérszínvonal!!! De ugye mit lehet várni, ilyen extrém magas adóterhek mellett! Szóval, ez egy róka fogta csuka helyzet...
A bőségkosár bűvkörében Szembe megyünk a főáramlattal. Nem azon borzadunk el, hogy átlagos jövedelem mellett nem vehető igénybe a családi adókedvezmény teljes összege, hanem azon, hogy ez az igény. Lássuk először a tényeket: a tavalyi évben összesen 180 milliárd forintnyi…..
nagy piramis 2012.09.26 15:34:30
@DIldiko: Az alanyi jogon való gyerekszülési támogatás a családi pótlék. Bár nem biztos, hogy így van értelme - gondolok egy bizonyos kisebbségre, akik csak azért szülik a gyerekeket, hogy több pénzt kapjanak utánuk - nem baj az se, ha 1-2 fogyatékos, hisz azért többet kapnak.

No, ezzel egyetértek, és mondtam is már korábban, hogy a családi pótlékot sem kellene alanyi jogon kapni. Pl nekem miért jár, amikor a nettóm magasan meghaladja a ( húúúú most fognak mindjárt megkövezni páran.. ) havi bő egymilliót, plusz még kapok más egyebet is, pl: a gyermekeim 50%-os támogatott áron kajálnak az iskolában, kapom a nagycsaládos gázártámogatást, stb.... sok olyan, amire NINCSEN SZÜKSÉGEM, HÁL' ISTENNEK!!! De! A pénzt nem loptam, napi 10-12 órában dolgozom, 3 nyelven beszélek, 5 milliárd dollár éves üzletért felelek, van 150 beosztottam, kőkeményen adózom, egy helyről származik a jövedelmem, a munkáltatóm kifizet utánam évi 8 számjegyű munkáltatói járulékot, mégis azt mondom, csak az adóalapból való leírás a számomra helyes módja a gyermeknevelés támogatásának!!!! Úgy, természetesen, hogy egy bizonyos jövedelemhatárig járni kell a családi pótléknak, meg az összes már kedvezménynek a kevésbé szerencséseknek is! Csak az taszít rettenetesen, hogy miért is baj az, hogy a magas keresetűek, akik több gyermeket vállalnak, több kedvezményt kapnak? Ezek szerint téynleg nagyon kevesen vannak akik megértik, hogy ez nem a másoktól elvett összeg, hanem a saját magam által a közösbe befizetett rész saját céljaimra való visszajuttatása? Hozzáteszem, ha havi 10 milliót keresnék, akkor sem tudnék többet igénybe venni 3 gyermek után, mint gyermekenként 33 ezer forintot.... na, szóval most lehet gyalázni engem, meg a hozzám hasonló "szupergazdag" barmokat...
nagy piramis 2012.09.26 22:20:13
@veracity: no, nem is lepődtem meg, hogy nem hiszed, de nem elirás volt. Hogy világos legyek, leírom mégegyszer: 5 milliárd dollár. Bizony, van ma magyarországon olyan munkahely még, ahol ilyen nagyságrendek mellett dolgoznak MAGYAR munkavállalók. Látom, számodra ez döbbenet, de attól még létezik. Egyébként örülök, hogy szórakoztatónak találtad, bár jobb lett volna ha elgondolkodtál volna rajta! Szép estét!
nagy piramis 2012.09.26 23:00:47
@veracity: egy büdös szóval nem mondtam hogy ez az 5 milliárd dollár magyarországon jelenik meg mint árbevétel. Annyit mondtam hogy magyarországon dolgozom, de talán kiderült, hogy egy "kizsákmányoló" multinál..Gondolkodj egy cseppet globálisan, ha nem esik nehezedre! Azt látom mindenesetre, hogy ez nagyon nem megy a fejedbe, hogy is lehet ez? Csak azt tudod szánalmasan elfogadni, hogy egy kis nagyotmondó hurka-gyurka a másik? ha neked ez tetszik jobban, ám legyen... de az is biztos, nem rád fogják bízni a munkámat, ha engem elüt a villamos.
Hétfőn folytatja országromboló tevékenységét a Magyar Országgyűlés kétharmados többsége. Nyílt levél a Fidesz és a KDNP képviselőihez.Tisztelt kormánypárti képviselők!Néhány percre kérem a figyelmüket levelemmel. Tisztelettel kérem, hogy a hétfői parlamenti…..
nagy piramis 2012.09.10 11:01:56
@veracity: Tisztelt Dolgozó! Ne haragudjon, de ahogy olvastam a kommentet felment bennem a pumpa! Szóval tényleg azt szerntné, hogy jöjjön vissza a korábbi progrsszív adózás, és egy "extrém" magas jövedelem esetén, ami az Ön olvasatában már havi 500.000 forintnál 50% lenne. Feltételezem, Ön még nem látott tisztességes havi bérelszámolási papírt. Ha igen, úgy nem tisztában kellene lenni a következő addicionális tételekkel: Nyugdíjjárulék, 10% Természetbeni egészségügyi hozzájárulás 4%, pénzbeli egészségügyi hozzájárulás 3%, munkaerő piaci járulék 1,5%, azaz összesen 18,5% egyéb levonás terheli a munkabért az Szja-n felül. Így Ön szerint teljesen normális, hogy egy 500 ezer forintos bruttó fizetést 68,5% levonás terheljen. Bravó! Nos, közlöm Önnel, hogy pontosan ez volt az oka annak, hogy annyi, szám szerint közel 1,2 millió minimálbéren bejelentett munkavállaló dolgozott az országban.... Az 500 ezer forint pedig nemcsak hogy nem sok, egyenesen nevetséges, ha például több nyelven beszélő nemzetközi szinten is elismert mérnökök, orvosok, tudósok, és nagytudású szakembereket veszünk alapul.... ez ugyanis mindössze 1.700 euró bruttó havonta, ami kb egy osztrák titkárnő bérének felel meg.... szóval, nem sajnálkozni, hanem tanulni, képezni mindenkinek magát, és akkor talán esély lesz rá tisztességesen fizető munkát találni.... Hajrá, és sok sikert!
  Hogyan képes korrigálni egy alapvetően ideológiai karakterű, magát szimbolikus beszéddel kifejező kormány az elhibázott gazdaságpolitikáját? Csak úgy, ha a pragmatikus irányváltást is ideologikusan és szimbolikus beszéddel magyarázza. A kockázatok és mellékhatások…..
nagy piramis 2012.01.27 18:24:08
@valasz a KE-nek: Végre egy értelmes hozzászólás! Napokkal ezelőtt pont ezt fejtegettem én is, hogy az a nagyságrendileg 250-300 ezer LEGÁLIS, bejelentett 250 és 800 ezer forint bruttó összeget kereső réteg, akire ma úgy tekintenek az egykulcsos adó ellenzői mint kőgazdag, fogyasztásorientált népellenségre! Így van, még senki sem végzett el számításokat arra vonatkozóan, hogy ez a réteg még képes kifizetni a megemelkedett törlesztőrészleteket, és a rezsiköltségeket. nem az egykulcsos adóval van a baj, hanem az általános alacsony bérszínvonallal, és a továbbra is érintetlen elosztási rendszerekkel....
nagy piramis 2012.01.27 18:24:49
@vezér01: No, itt vagyok példának! Nagyon jól jártam az egykulcsos, 20,4%-os személyi jövedelemadóval, és mégis fújok a fideszre! Sosem gondoltam azt, hogy emiatt rájuk kellene szavaznom! Ugyanakkor megkérdezném: miért is jó az, ha mondjuk 50% lenne a 2 millió feletti legfelsőbb kulcs? Te attól jól éreznéd magad? Arra esetleg nem gondolsz, hogy aki legális, bejelentett 2 milliós jövedelemmel rendelkezik, azután havonta, összesen befizetnek a költségvetésbe a mostani kulccsokkal is 1.310.000 forint ADÓT!!!!!! ( munkáltató és egyén összesen ) Ember, számolj egy kicsit!!!! A 2 MILLIÓS JÖVEDELMEKET NEM INGYEN OSZTOGATJÁK! Felelősség, napi 12-14 óra munka, stressz, limitált szabadidő, 20-25 év komoly tanulás, több nyelv magas szintű ismerete, általában ezek a velejárói.... Ha csak a közvetlen környezetemben nézek körül, akkor is látok kb 10-12 ilyen jövedelemmel rendelkező, ezekkel a kvalításokkal bíró komoly szakembert..... Te ilyen lennél????
 Oszkó és a Reformszövetség is bocsánatot kérhetne a magyar néptől, mert évekig mantrázták az egykulcsos adót. Mert itt lapulunk a bokorban egy kifejezetten keleti jövedelemadó-rendszerrel, amit már az IMF is eltörölni javasol. Miután a kormány által eleinte hangoztatott,…..
nagy piramis 2012.01.20 16:21:17
Ki kell dühöngjem magamból az ideget, előre is elnézést, mert amikor ekkora baromságot olvasok, még a talpam is ökölbe szorul! Te Nobel díjas csoda! Szóval minden baj forrása az egykulcsos adó? Micsoda rém primitív megközelítés! Először is: teljesen méltányolható az, hogy végre MINDENKI fizessen adót! Ez kéne legyen mindennek az alapja. Másodszor: nem az egykulcsos adóval van önmagában a baj! Csak néhány példa, hol van kvázi egykulcsos adó még a térségben: Szlovákia, Bulgária, Románia, Oroszország.... a baj ott van, hogy mindösszesen - az egykulcsos adó bevezetése előtt - az adózók egytizede fizette az SZJA 90%-át. Bizony, hála a magyar rendkívül alacsony HIVATALOS bérszínvonalnak, ami ugye a brutto 140 ezer körül van, az elképesztő szupergazdagok kategóriájába eső, havi 350 ezer körül kereső is a legmagasabb kulccsal adózott....és tartott el sok adócsalót, minimálbérest, a Tescó-ban a WC papírjára is ÁFA-s számlát kérő vállalkozót... Hogy is van ez? Ez rendjén lenne? Most valóban szívás van annak a rétegnek, aki adójóváírás címén kvázi adómentességet élvezett! Bizony, a több fizetésből, most több marad meg! Felhívnám a figyelmet viszont arra: az a réteg, aki ma az egykulcsos adó előnyeit élvezi, még pont az a réteg, aki képes még így is kifizetni a megemelkedett törlesztőrészleteket, az egyre emelkedő rezsit, stb... ugyanis, ellentétben a demegóg dumáddal, valóban nagyon szűkre tehető a havi milliós BEJELENTETT és ezáltal adózott jövedelemmel rendelkező réteg ( KSH adat, lehet ellenőrizni: kevesebb mint 8 ezer emberről beszélünk.... ) viszont, az a réteg, aki a kb havi 250 ezer és 600 ezer forint körül keres, már jóval szélesebb ( mintegy 380.000 ezren vannak ) és ennek zöme vagy multicégnél, vagy állami alkalmazásban... Szóval, nem nyavalyogni, hanem tanulni, képezni magad, és lesz esélyed egy jól fizető munkára talán.... Attól meg egyenesen herótom van, mikor azt hallom, hogy a szegények kárára gazdagodnak most a nagy jövedelműek! Tessék? Senkinek nem veszik el egyetlen forintját sem, legfeljebb nem adnak a sajátjukból az arányosnál többet a közösbe... ez nem ugyanaz! Végezetül pedig, tisztánlátásként: a 16%-os egykulcsos adó nem 16%, ( ma már nem is egykulcsos ) hisz a tényleges adóterhelés 38,5% !!!!!! és még ezzel is az utolsók között kullogunk európában!!!
nagy piramis 2012.01.20 17:16:38
@soproni1:

Ajajajaj.... miket nem mondasz! Ok, legyen 40% az egykulcsos SZJA! Ha csak a mai strukturát nézem, ehhez még hozzájön 10% nyugdíjjárulék, 7% egyészségbiztosítási járulék, 1,5% munkaerőpiaci járulék. azaz összesen még 18,5% elvonás, és mindjárt megkapjuk, hogy a teljes bruttó fizetésed 58,5%-a elvonásra került!! Én ezt már megértem egyszer, és NEM AKAROM!!! És senki józan ember nem akarhatja, addig legalábbis nem, amíg a cserébe kapott közszolgáltatások ilyen színvonalúak ( és ilyen drágák, mellesleg ) szóval csínján az ilyen elképzelésekkel....
A bulvárlapok egymásra licitálva rémisztgetik a jó népet. Szerdán a Blikk asztrológusa fokozta a világvége hangulatot azzal, hogy a csillagokból nukleáris katasztrófákat, háborúkat és forradalmakat jósolt 2012-re, de így visszaolvasva lófasz volt ahhoz képest, amit a…..
nagy piramis 2012.01.09 13:30:11
Úristen! A legszörnyübb az, hogy a kommenteket olvasva döbben rá arra az ember, hogy milyen eredményesen lett is átmosva itt ebben a porfészekben sokak agya... mi ez a hőbörgés itt a befektetőket illetően? Talán a Tisztelt Fekháborodottak ingyen adják kölcsön a pénzüket? Igen, a pénznek ára van... igen, ezt hívják kamatnak! A titok az, hogy bizony jól kellene használni ezt a forrást: nem 3-szoros áron közberuházni, nem eltartani 3200 önkormányzatot, meg 750 ezer közszolgát, rosszul, nem hatékonyan működő egészségügyi rendszert, és oktatási rendszert fenntartani, és még lehetne sorolni.... Nagy, nagyon nagy a baj, és a mostani garnitúra legfőbb, és talán megbocsáthatatlan hibája, hogy nem kezdtek a felhatalmazásukkal ennek megváltoztatásába. Lehet egyetérteni vagy sem a Bors állításaival, de inkább sose tudjuk meg, mit is jelentene valójában egy államcsőd: senki ne essen abba a téves feltételezeésbe, hogy rá majd nem lesz hatással!!! Egyszerűen, kicsik és kevesek vagyunk ahhoz, hogy önerőből talpraálljunk, bármit is mondd a Nemzeti Együttműködés Kormánya! Nincs természeti erőforrásunk, energiánk, nyersanyagunk, a munkaerő alulképzett, nincs jelentős idegenforgalmunk, egyszerűen nincs semmink, amiből magunkat kiránthatnánk a szarból! Hosszú és keserves építkezésre lenne szükség, egy új Marshall Tervre esetleg, és ehhez bizony az úgy utált befektetők pénzére és jóindulatára alapvetően szükség lenne! És igen, egyetértek az egyik hozzászólóval: alapvető közgazdasági ismereteket már általános iskolában tanulni kellene!
nagy piramis 2012.01.09 13:38:10
@regapó: Ekkora szédületes baromságot tényleg csak az hisz el, akinél Vitya képe otthon lóg a falon! Ja hogy csak ennyi lenne a megoldás, nyomtatni még egy kis pénzt? Tényleg baj van ebben az országban, ha televagyunk ilyen okos jóskákkal....
nagy piramis 2012.01.09 13:48:16
@regapó: Köszönöm, pont ezt vártam Tőled! Részemről a Veled való vitát lezártnak tekintem, mert szellemi párbajt az ember csak azzal vívjon, aki nem fegyvertelen! Szép napot, és további izgalmas fröcsögést kívánok!