Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sayid Jarrah

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A brit Telegraph borkritikusa, Victoria Moore frontális támadást intézett a Manchester United borvirágos ábrázatú menedzsere ellen, miután az egy olasz lapnak nyilatkozva elárulta, hogy milyen borokat kedvel. Sir Alex Ferguson bor iránti rajongása először 2005-ben lett bulvárhír,…..
A Művelt Alkoholista Malatinszky 2011.01.07 06:00:00
Kritikus hangvételű cikkem a felsőkategóriás magyar vörösökről meglehetősen nagy felzúdulást keltett Magyarországon (a parázs vita itt olvasható), és ennek eredményeként több magyar borász is fölvette velem a kapcsolatot. Vagy azért, hogy elmondja, mekkorát tévedtem, vagy…..
Szinte napra pontosan két éve még olyasmit írtam szűzposztomban a Kopárról, hogy „egyeseknek a bor non plus ultrája, önnön jó ízlésük és státuszuk jelképe, másoknak a villányi agyagból életre keltett terroirgólem, ami elöl csak úgy iszkolnak, hogy aztán a távolból…..
 “Cacciatore means "hunter" in Italian. In cuisine, "alla cacciatora" refers to a meal prepared "hunter-style" with tomatoes, onions, mushrooms, herbs, often bell pepper, and sometimes wine. Cacciatore is popularly made with braised chicken (pollo alla…..
Többnyire ma is LP-t hallgatok. Bármennyire természetes ez számomra, sajnos tisztában vagyok vele, hogy a holdkórosság milyen fokára helyez, és a népesség hanyad ezrelékébe sorol. A kényelem persze a CD mellett szól, de a játék lényege a hangminőség volna, és ebben az analóg…..
Azt mondják, a chardonnaynak nincs igazán egyedi karaktere, inkább afféle tabula rasa, amelyre kedve szerint írhat a terroir (vagy a borász). Azaz eszményi alany a dűlőfaggatáshoz, vagy akár a nature or nurture vita borászati lefolytatásához. Saját praxisomban a chardonnay legalább…..
Fogadatlan prókátorként éveken át futtattam a Napbort. Szeretni igazán soha nem szerettem, ismerőseimnek mégis rendszeresen ajánlottam. Ha belekötöttek, megvédtem. Most, hogy leesett a hályog a szememről, már látom, hogy a derék, jóravaló fogyasztóknál – akik nem…..