Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agydoki

2 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jánost alig két éve ismerem. Ez idő alatt egy olyan embernek ismertem meg, aki kitartóan megy a célja után, kemény feltételei vannak, de maximálisan tartja magát a megállapodásokhoz és nem sunnyog el semmit. Az a fajta, aki azért tudott magának 2005-ben új Mercedest venni, mert…..
Drága feleségem 3 éve használ Windows Phone telefont, sokáig egy Lumia 800-zal telefonált, fényképezett, internetezett, és még sorolhatnám sokáig, mit tudott kezdeni a kis készülékkel. Mikor a lányunk elköltözött, szüksége volt egy jó telefonra, így megkapta a 800-ast, párom…..
Alapvető emberi berögződésünk, hogy szeretünk mindent leegyszerűsíteni - így talán jobban érthetővé válnak elvek, minták, összefüggések. A legtöbben - középiskolai természettudományos oktatás ide vagy oda - nem jutnak tovább az egyszerű lineáris összefüggések…..
agydoki 2013.01.21 16:54:53
@Squatting Stingray: Igen, a c-vitamin az c-vitamin, de hogy a szervezeted is ugyanúgy dolgozza-e fel, abban nem vagyok biztos (teszem hozzá semmit nem konyítok a biológiához, csak nagyon keveset a szerveskémiához). Magam részéről a napi 3x60mg-ot elégségesnek tartom télen (empirikus tapasztalat és lehet hogy semmi köze a két dolognak egymáshoz, de az elmúlt 3 évben ennyit szedek, és azóta elkerült az influenza, előtte meg nem szedtem és általában 2x is megtalált), habár eszek mellé gyümölcsöt és zöldséget is, a napi grammokat folyamatosan szedni, azt erős túlzásnak érzem, de lehet olyan állapota a szervezetnek, amikor hasznosít akár többet is. A többi vitaminnal és tápkieggel alapvetően nem foglalkozom, nem szedek semmi mást, nem is hiszem, hogy nagyon szükségem van rá, normális táplálkozás és heti 3 edzés egy "nem sportolónál" szerintem nem vezethet vitaminhiányos állapothoz.
Újhelyi István, Szalai Balázs, Szekeres Imre, Bochkor Gábor, Suchman Tamás, Palik László. Mi a közös bennük? Igen, mindannyian elég antipatikus figurák. De nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy pont az a közös bennük, ami a Sedesában, a Magyar Honvédségben, a Santanderben és a…..
agydoki 2011.02.22 14:29:34
@Chaoyang: És ezen csodálkozol? És úgy gondolod ezután másképp lesz? Majd valakit fenékbe rúgnak egy pár százezres csalás miatt, a milliárdok lenyúlása folytatódik tovább. A környezetvédelemre meg ezek is szarnak majd. Az említett összegekhez képest zsebpénzt fognak rákölteni, aztán jóhangosan világgá kürtölik, és akik még hisznek a mesékben, azok örülni is fognak neki...
Arra, hogy miért környezetpusztító, valamint élelmiszertermelés- és biodiverzitás-ellenes rendszer a bioetanol gyártási folyamata és használata, számos érvet fel tudnék sorolni. Most viszont megpróbáltam utánaérdeklődni, hogy vajon mi a jó benne? Nem a bioetanol-gyárak…..
Ki ne imádná nézni a felvillanó fénykardokat? Egy fanatikus összegyűjtötte az összes Star Wars film minden fénykard beüzemelését és bezárását – beleértve a klasszikus és a gagyi trilógiát is – és belesűrítette 2,5 percbe. A készítő hat óráig vágta az…..
agydoki 2010.08.06 22:06:00
@Almaspite: A kard színe meghatározza a jedi erőhöz való viszonyulását. Az egyszeri lovagok kéket hordanak általában, a zöld azoké, akik az erő használatában, gyógyításban, jövőbelátásban járatosabbak. Lila van Mace-vindunak, állítólag mert ő egész életében a sötét és a világos oldal határán egyensúlyozott. Piros a sitheknek... forrás: wookipedia
agydoki 2010.08.07 10:11:24
@Almaspite: Nem hinném hogy így működik. :D
Inkább olyasmi lehet, hogy a sithek hagyománytiszteletből cserélnek benne kristályt. Vagy csinálnak tök új kardot maguknak...
A dolog pár napos már, de funny, leírom: az egész úgy kezdődött, hogy estefelé kiugrottam még buszbérletet venni, kocsival természetesen, és az elárusító hely mögötti parkolót vettem igénybe. Idáig volt a történet egyszerű, ugyanis az gépsárkány - de nevezzük csak…..
agydoki napi menése Hőhullám 2010.07.12 19:58:00
A mai egy piszok meleg nap volt. Az egyetlen dolog, amiért értékeltem a mai időjárást, az az, hogy holnapra még melegebbet igért a nagy mellű vöröske a tévéből. De hát mit elégedetlenkedjünk, jön még minuszhúsz is, látom előre hogy akkor is sírás-rívás lesz... Nem is tudom,…..