Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kilkenny

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború legfontosabb szereplői a légierő repülői mellett a páncélosok voltak. A legfontosabb csatákban a győzelem  többnyire ezeken a "gépszörnyeken" múlott. A német hadsereg két külön fegyvernembe sorolta őket: az egyik a harckocsi fegyvernemet jelentette (körben forgó toronnyal és a…..
Kilkenny 2020.06.15 17:36:04
@al Dajjal: Előbbit alapvetően gyalogsági támogató szerepkörbe szánták, míg a másikat páncélosok leküzdésére. Legfőbb különbség a lövegben van.
Kilkenny 2020.06.15 17:49:28
@Arkadiai: A páncélvédettség nem teljesen igaz, gondolj csak a PanzerJager I-re, a Nashorn-ra, vagy a Marder szériára.
Kilkenny 2020.06.16 12:17:54
@al Dajjal: Alapvetően nem csak a lőszer típusa számít. A csőemelkedés, torkolati sebesség, kaliber ugyanúgy fontos tényező.
Egyre nagyobb presztízse van, egyfajta álommunkának gondolják a programozói  állást a különféle szakmákról megkérdezett munkavállalók.  Sok, az IT szakmát érintő kérdésről a mainstream médiában is lehet olvasni. Legutóbb az Index foglalkozott egy friss felmérés eredményeivel. Nem véletlen. A…..
Szerző: Harmat Árpád Péter A második világháború a szövetségeseknél és a Wehrmacht állományában is bővelkedett hősökben, tehetséges tisztekben és kiemelkedő hadvezérekben. A német hadseregben az alig 27 évesen híressé váló Michael Wittmann törzsőrmester (SS-Oberscharführer) képviselte a…..
Kilkenny 2016.11.04 20:59:30
@Lector Oris: Voltak eredményesebb német harckocsizók nála, csak hát a propaganda miatt Wittmann a legismertebb. Knispel nevét például szinte senki nem ismeri, pedig valószínűleg az ő számlájára lehet írni a legtöbb kilőtt harckocsit. Kétség nem fér Wittmann óriási teljesítményéhez, de mai álláspontok szerint a sikert inkább vakmerőségének köszönhette, mint taktikai érzékének (lásd Villers-Bocage).
Kilkenny 2016.11.05 10:38:19
@Lector Oris: Igen, Wittmann személye talán jobban illeszkedett ahhoz, amire a propagandának szüksége volt. Egyébként engem is érdekelne részletesebben az életútja, akárcsak Knispelé, aki egy egész más mentalitást képviselt. Carius túlélte a háborút, írt könyvet is, amit szerencsére könnyű beszerezni. Érdemes elolvasni.
Kilkenny 2016.11.05 12:47:35
@ember100: Azért erről lehetne vitatkozni. Több tekintetben a Tigrisek elmaradottnak számítottak a korban, főleg a háború végén. Ahhoz, hogy sikeresen tudták őket használni a németek, szerintem sokkal nagyobb szerepe volt annak, hogy sokszor a megfelelő taktikát választották, a sérült harckocsikat rendre bevontatták, és gyakorta a fronton is durva javításokat végeztek. Egyébként önmagában hiába modern egy fegyver, ha nem jól használják, semmit se ér. Carius könyvében van szó például arról, hogyan veszítettek el Jagdtigereket, csak azért, mert tapasztalatlan, képzetlen srácok vezették őket, akik nem bírták a nyomást...
A Wittmann féle emberekben igenis megvolt az a plusz, ami a nagy többségből hiányzik, legyen az vakmerőség, elszántság, taktikai érzék vagy csak isteni szerencse.
Édes istenem, mit nem adtam volna 1991-ben a Prince of Persia C64-es változatáért! De akkor ez elérhetetlen álom volt, egy lehetetlen vágy, a 8-bites nyomorultak Carmen Electrája, hiszen az Amiga-verzió sem volt hajlandó megmozdulni plusz memória nélkül. De húsz év után úgy tűnik,…..
Kilkenny 2011.10.13 09:07:22
@KKKKKKKKK: Algoritmussal generált elemeket ne keverjük ide. Demosceneben azokkal dolgoznak főleg ( találkozni ilyenekkel játékokban is ). Gyakorta látsz fraktálokat, zajt, ezek marha szépen néznek ki, és pár sornyi kódból generálhatók futási időben.
A való szoftvereknél ez nagyrészt elképzelhetetlen. Adatot tárolni majdnem mindig egyszerűbb és olcsóbb, mint újra és újra kiszámolni.
Leragadni egy szinten nem érdemes. Az ember mindig újabbra vágyik, másrészt hülyeség is lenne a fejlődés útjába állni. Az újabb GPU-k járulékos hozadéka jelentkezik a HPC területén is. Segíti a tudományokat, az orvoslást stb. Commodore segítségével pl nehezen kapnál valós időn belül 3D képet egy CT felvételről...
Egyébként pedig csak gondolj bele: mennyi device memória kell ahhoz, hogy egy átlagosnak mondható, 1280*1024*32 felbontású framebuffert, dupla buffereléssel tárolni tudj?
Félreértés ne essék, én ma is jó szívvel gondolok a c64-re, amigára, de az idejük lejárt.
Vége. Iniesta a 116. percben eldöntötte a mérkőzést, világbajnok lett Spanyolország, valljuk be, megérdemelten. Mindenekelőtt gratulálunk a hispánoknak, ahogy a sportszerűség ezt megkívánja. Apropó, sportszerűség. Az Oranje meggyőződésem szerint annak köszönheti ezt a…..
Kilkenny 2010.07.12 12:07:26
@Teuton01:
"Van Bommel meg jól tette hogy aprított, nem vagyok híve az erőszaknak, de inkább akkor pusztuljon a sok megjátszós hispán patkány."

Ez valóban sporthoz illő kijelentés volt. Ha nem mi nyerünk, dögöljön meg a másik, nem igaz?
Abba belegondolsz azért, hogy egy komolyabb sérülésen egy ember jövője múlhat? A játékosok a lábukból élnek. Nyilván a sérülés hozzá tartozik a "szakmájukhoz", de a direkt, szemétségből elkövetett barbarizmus nem.