Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a_jo_pasztor

1 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még májusban írtunk a budapesti Il Basilico olasz étteremről, összességében negatívat: a salátát, a profiterolt és a fura számlát kifogásoltuk. Mint kiderült, ezzel nem vagyunk egyedül - és ami az egészben a legjobb, az étterem sem hagyta annyiban. A vendégeket gyépéseknek, az…..
a_jo_pasztor 2011.08.07 14:14:34
Lovas szobra még nincs, de lovas címere már van Németh Szilárdnak.   Csepelen nő a munkanélküliség, drágul az élet, mind több az eladósodott, segélyre szoruló család, iskolát zárnak be, térdig ér a gaz, számolatlan a gond, a megoldásra váró feladat, de a XXI. kerület…..
a_jo_pasztor 2011.07.18 19:00:27
Több budapesti polgármester, köztük Rogán Antal javaslatcsomagja nyomán a kormány egy országos, átfogó rehabilitációs programot indít hajléktalanoknak még az idén. A sajtótájékoztatón Rogán Antal V. kerületi polgármester elmondta, hogy az "Új kezdet" nevű…..
a_jo_pasztor 2011.06.18 07:54:20
  Hatalmas vitát és több, mint hatszáz kommentet váltott ki előző posztom, amely a mandineres srácok, a dualista magyarosítást erősen bagatelizáló vitaindító posztjára született. Válasz-posztunk fő állításaira nem érkezett cáfolat, de a történelmi Magyarország…..
a_jo_pasztor 2011.06.15 11:31:09
 Szövegértési problémákkal küszködő Tóta W. hisztizik, hogy nem zabálhat a plázákban jövőre. Van egy jó hírem a számára: DE. Annyit vásárolhat jövőre is kedvenc Tescojában, amennyit csak akar. Az LMP javaslata ugyanis közel sem arról szól, amit ő vizionál. A…..
Érdekes kérdést vetett fel a Cadbury csokimárka legújabb reklámja, amelyben a különleges eljárással készült, Bliss márkanevű csokijukat hirdették. Első pillantásra inkább csak bénának tűnik a reklám, amelyben a szupermodell Naomi Campbellt szembesítik azzal, hogy az ő ideje…..
a_jo_pasztor 2011.06.07 16:49:12
@Opas Jóseph:
hát hogy ki mit minek nevez az meg teljes képzavar a magyar blogoszférában, hisz jól tudjuk, hogy csak nácik és zsidónácik vitáznak (illetve ezek szinonimái)

de az egyértelmű tévképzet, hogy a rasszizmus ellen fellépni egyenlő a bűnözők támogatásával, a kettő nem áll semmiféle arányosságban
 ..
a_jo_pasztor 2011.04.20 10:22:22
A ősszel jelent meg Hajléktaland címmel egy útikalauz, ami abban segít, mihez kezdjünk, ha hajléktalanok vagyunk Budapesten. A könyvről Dzsilla, a Budapest Kirakat bloggere írt ajánlót kifejezetten az Urbanistának. Köszönjük! Íme:A HajléktaLand című könyv (vagyis útikalauz)…..
a_jo_pasztor 2011.04.12 10:40:29
Varánusz Lázárlandi vendetta 2011.04.03 06:06:00
A hétvége kérdése: milyen foglalkozás definíciója ez: ( guglizni nem ér, a poszt végén elárulom, addig gondoljátok át )"tiszteletet kivívni, elég erősnek lenni ahhoz, hogy az ember megtoroljon a személyét vagy bármilyen hozzátartozóját ért minden sérelmet, és maga is…..
Azt hiszem elmondható, hogy az ál(l)amfő vagy nyelvújító, vagy csak szimplán nem tud helyesen írni. Bár az utóbbi sanszosabb. Azonban akkor nem a nyelv védelméért kellene küzdenie Pálnak, hanem azért, hogy megtanuljon helyesen írni. Ha pedig diszgráfiás és diszlexiás, akkor el…..
  A dobos, a szakács, a cukrász meg a hidegburkoló   Tódor János írása    Nagycsécsen gyilkoltak először. A média és a hatóságok reakciójából - pontosabban annak hiányából - igazolva látták tettüket: csak ölni kell, és közelebb kerülhetnek…..
Proszektúra Himnuszgyalázás 2011.03.17 13:42:00
A Szent Korona Rádió a hangulatos: „Feljelentette Morvai Krisztina a himnuszgyalázó Orbán-pribékeket” címmel számolt be arról, hogy a március 15-én Budapesten a Hősök terén történtek miatt EP képviselőnőnk feljelentést tett himnuszgyalázás miatt. Méghozzá…..
Méghozzá széleskörűen!Kérem, aki nem bírja a párt kritikáját, az ne a tovább-ra, hanem ide kattintson.Tehát. Egy plakát Karcagról:Alatta néhány sor:Néhány nap múlva beszámoló az eseményről: Nos, egyvalami nem stimmel csak. A helyi jobbikosok nem ismerik kellően a saját…..
A köztársasági elnök azt szeretné, ha az új alkotmány "magyar nyelven szólna", így a preambulum szó helyett az előszó megfogalmazás szerepelhetne benne - közölte Schmitt Pál a Pannon Egyetemen tett látogatása során. Kapcsolódó hivatkozások:Közösségi…..
a_jo_pasztor 2011.02.26 10:34:36
A papagájjelenet (kék norvég)MONTY PYTHON CSOPORTA most következõ sketch egy úgynevezett kisállat-kereskedésben játszódik. Olvassátok el a Papagájjelenetet szeretettel! – Jó napot kívánok! Reklamálni szeretnék... Elnézést, Miss! – Hogyhogy Miss? Nem látja, hogy férfi…..
a_jo_pasztor 2011.02.26 10:31:28
Nem, ne várjon most senki az elején hosszú, mesterséges kertelést retorikai adalékanyagokkal, rögtön a közepébe vágok: azért szeretem a Kuruc Infó nevű hírportált, mert fikciós irodalomnak kitűnő olvasnivaló. Kitűnő, csakúgy, mint a magyar nyomtatott és internetes politikai…..
a_jo_pasztor 2011.02.22 10:07:26
@ibagorib:

Az eszement segélyezés egy téveszme. Tudod mennyi pénz megy el egy évben segélyekre? Töredéke a szociális kiadásoknak, egy átlag kereső család sokkal többe kerül az államnak, mint egy mélyszegény roma família.

Ráadásul, ha akkora biznisz lenne segélyekből élni, akkor miért nem azt teszi mindenki? Megmondom szívesen, mert semmire sem elég.

A példádban szereplő öregasszonyra meg tudok magyar öregasszonyt példának hozni, aki lopni jár a boltba és üvöltözik a pénztárossal, mert az kipakoltatja a szajrét vele (örüljön, hogy nem hív rendőrt, ha cigány lenne akkor persze hívná őket).

Az idézet nagyon jó, modern használata a szovjet-sztálini alkotmány.

A szemléleted kb. olyan mintha odamennél a koldushoz az utcán, hogy menjél dolgozni! Hát kösz, de ez konkrétan sehova nem vezet. Ennél jobban hiszek a képzésben, a motiválásban, a munkahelyteremtésben, és a többségi társadalom szemléletformálásában, hogy mindezt el is fogadjuk.
a_jo_pasztor 2011.02.22 13:07:21
@ö...mikó?:

Bűnözés:
Itt egy jó kis olvasmányköteg, telis tele kutatási eredményekkel: www.romaweb.hu/romaweb/index.jsp?p=bibl&pid=175

Nem arról van szó, hogy aki cigány nem bűnöző, hanem arról, hogy aki bűnöző az nem azért teszi mert cigány, vagy mert magyar. Millió más oka van, de nem az etnikum a meghatározó.

Egyébként a 80-as években hivatalosan foglalkoztak a cigánybűnözéssel, majd az egyébként liberálisnak, zsidónak stb. nem tekinthető bűnügyi vezetés a már linkelt kutatások és munkák eredményeképpen leépítette ezt a hozzáállást, ugyanis zsákutcába visz a dolog, ha etnikai kérdésnek fogod fel. Ennyi a bűnözésről röviden.

A segélyezettségről néhány számadat:
Ma kb. egymillió ember kap "segélyeket", azaz vmi önkoris pénzt, hogy ne haljon éhen. Ebből 700 ezer nem is cigány, tehát megint elhagyhatjuk a cigány témát.

De kik kerülnek még sokba? A korengedményes nyugdíjasokhoz mit szólsz? Rendőrök, akik 45 évesen nyugdíjba mennek, majd feketén biztiőrök lesznek? Nos ő háromszor annyi pénzt kap mint egy roma, vagy nem roma segélyes.
Vagy a melósok, akik 40 évesen lefizetik a dokit, hogy kapják a rokkantnyugdíjat?
Vagy a vállalkozók, akik nem jelentik be az alkalmazottat? Ma az állásban lévők fele valamilyen szinten adót csal, hogy ki a hibás abban persze nincs egyetértés, de ez van.
Akkor nem beszéltem még az ilyen-olyan jóléti kedvezményekről: üdülési csekk, ingyenes oktatás, diákbérlet, lakás takarékossági támogatás.
Nincs azzal baj, hogy az állam támogatásokat nyújt, csak látni kel, hogy az ún. segélyekre nem a pénzek nagyobbik része megy el, hanem a kisebb, és aki kapja, az meg csak nem hal éhen.

Meg lehet kérdezni a polgármestereket, hogy hányan szeretnének közmunkát és vannak-e köztük cigányok.
a_jo_pasztor 2011.02.22 13:33:00
@ö...mikó?:

Egyébként hogy több (2-3-szor több) a roma a börtönben, az sok esetben annak is a következménye, hogy bénább bűnözők, és a védekezésük a bíróságon kb. nulla. Sok "rendes" magyar embert ismerek, akik csinálnak kisebb-nagyobb stikliket, de nem hiszem, hogy lebuknának.

A "roma paloták" pedig érdekes képződmények, akárcsak a gyerekek száma, egy elavult státusz-szimbólum a roma kultúrában, de a funkciója pont a hivalkodás és nem praktikusság.
Totális cigány hatalomátvétel? Ha a szavazati jog kiterjesztése meg is valósulna, a cigányság szavazói súlya csak mintegy 2%-kal emelkedne. De még ez sem reális, hiszen eleve kevesebben mennek szavazni. A Véleményvezér blog szerzői őszintén meglepődtek, hogy a gyerekek után…..
Hej, Gyula-Gyula-Gyula, Szól a duda-duda-duda, Pest, Buda-Buda-Buda, Pattogatott kukorica!     Van ugye ez az interakítv csodakút a Szabadság téren, amelynek csodájára jár az egész világ. A tavaly tavaszi választások előtt néhány héttel adták át, nagy volt az öröm…..
a_jo_pasztor 2011.02.11 07:04:08
A hír: Bakács Tibort bolti lopáson érték. Egész pontosan elkapták, ahogy egy rúd téliszalámival próbált kisettenkedni egy hipermarketből (bocs...). A háttér: Bakács Tibor már régóta panaszkodott, hogy nem megy neki a szekér, kevés a meló, sok a fizetnivaló, szívatják,…..
Nemzeti Hírügynökség (Nemhír) – DokumentumszolgálatTisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Asszonyok, sőt, Anyák! Magyarok, barátaim, nemzetisorsközösségi társaim! Nyolcmillió magyar minden emberi kézzel meghúzott határon innen és túl, határok nélküli eszmei-lelki…..
  Bőven érte kritika okkal vagy épp ok nélkül a kormányt, a közvéleménykutatások eredményein azonban mindez nem sokat változtatott az elmúlt hónapokban, tulajdonképpen tavasz óta nem történt drámai változás az erőviszonyokban. Éppen ezért erős a késztetés, hogy…..
a_jo_pasztor 2011.02.01 15:43:33
@Pantagruel:

Ez mit bizonyít? Hogy tűzimádók, vagy hogy nagyon szegények?
a_jo_pasztor 2011.02.03 14:49:40
@Pantagruel:
lehet, hogy kretének, de nem ez az oka, hogy eltüzelik a fabudit, hanem mert fáznak