Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ganjagym

0 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Az Egyesült Királyságban ma rendezik a parlamenti választásokat. A legutolsó közvéleménykutatási adatok szerint a konzervatívok 5-12 százalékkal vezetnek. Valószínű, hogy Boris Johnson alakíthat kormányt (nagyjából hetven százalékra adják ennek esélyét), de elképzelhető, hogy újra "hung…..
ganjagym 2019.12.13 00:32:50
ganjagym 2019.12.13 01:06:50
@velőtanya: " megsemmisült az egyetlen épeszűnek tűnő (és az egyetlen brexitellenes) párt", marmint a LibDems? annak idejen ezek az epeszuek be akartak vezetni az eurot...
        A poszt David Goodhart: The road to somewhere: the populist revolt and the future of politics című könyvének elolvasása alatt és után készült. Goodhart az Egyesült Királyságról (továbbiakban UK) írta a könyvet, brit statisztikai adatok, brit szociológiai tanulmányok alapján. Ez egy…..
        Tudták, hogy Schmidt Mária zsidó? Nem? Jó, nem az, de terjesszék. Seres László és Veszprémy Bernát László Géza Jenő szerkesztésében új jeles zsidológiai lap indul, a -mindenki zsidó, és ha egy nem, akkor a többi annál inkább- jegyében.       "A legjobb női mellékszereplőként jelölt…..
ganjagym 2019.02.27 22:28:29
@MadMary: lehet neki zsido gyereke, ha a gyerek beter. amugy meg, ahogy a szolas tartja, magyarorszagon a szomszedod mondja meg, hogy zsido-e vagy
Örülünk, Vincent? Hettiták 2018.05.15 22:27:44
         A képen látható idős asszony a dédanyám. Hetvennégy évvel ezelőtt deportálták. Gázkamrában halt meg.  A részletekről nem beszélünk, arról az utolsó percről, ami után a meztelen holttestét elégették. A családom nagy része ugyanúgy a gázban pusztult el, de voltak, akik túlélték, és közülük…..
Claire Foy is megszólalt, miután néhány napja kiderült, hogy hiába ő volt a The Crown című sorozat főszereplője, mint II. Erzsébet királynő, színésztársa a Fülöp herceget alakító Matt Smith nagyobb gázsit kapott...
ganjagym 2018.03.26 12:42:45
@kmera: ajanlanam az elozo hozzaszolasomban levo linket. kifejti, miert elkepeszto ostobasag ez az 'egyenlosdi'.
            A Mandiner ügyeletes hülyéje delirált egy jót Jordan Peterson kanadai pszichológus professzorról, az amerikai alt-right idoljáról.           Jordan Petersonról el szokták mondani, hogy nagyon okos ember. Az.         Súlyos depressziós (az ok talán az, hogy lánya-  akit Mikhail…..
ganjagym 2018.03.21 02:55:42
@netukki: nagyon gusztustalanul manipulativ cikk. Gad Saad (egy masik kanadai pszichologiaprof) FB-jenek egy kommentelojetol ideznek: "The reporter is clearly an articulate individual. He has definitely done a form of research on Peterson to produce this article. However, this is the twisted part. It's clear to those who have studied Peterson's work and lectures equally or more substantially, that this 'journalist' has been deliberately selective and deeply insincere with the contexts in which he frames Peterson's YouTube quotes and extracts from his literature. He engineers a summarisation that is so far from the person Peterson is that's it's scandalous.
". Peterson mindenesetre - tole abszolut szokatlanul -nagyon indulatosan valaszolt a Twitteren Pankaj Mishranak.
ganjagym 2018.03.21 23:21:53
@jotunder: vagy meg csak nem volt dolgod bolond (modjara viselkedo) novel. amit mond, az egyebkent (szerintem) rendszerszinten teljesen logikus.
ganjagym 2018.03.21 23:40:22
@labrys: "az emberi viselkedés (és így az emberi társadalmak) számos alapvető aspektusa elsősorban biológiai-evolúciós alapokon érthető meg, vagy legalábbis a lényegük azok nélkül csak pontatlanul írható le/magyarázható."
pont ezt tagadja egy nagyon hangos szekta az eszak-amerikai akademiai szferaban, 'minden csak social construct', 'nincsen biologiai kulonbseg ferfi es no kozott', ezekhez hasonlo szelsoseges elmebeteg hangoskodasokra valo reakcio JP tevekenysege(nek egy resze), ebben az osszefuggesrendszerben ertelmezendo.
         Ma délelőtt elmentem a kelet-londoni mecsethez. Végigsétáltam a Mile End Road-on, ami egy idő után Whitechapel Road, és egyszer csak bent voltam a brit-bangladeshi élet sűrűjében. Utcai piac, rengeteg kifőzde, shariakompatibilis bankfiók, hajj és umrah-centrikus utazási irodák. És persze a…..
     Nem, nem mutatjuk. Csak szerettem volna egyszer én is kipróbálni ezt a borzalmas "mutatjuk, hogyan"-t.    Lehet-e nekem fogalmam arról, hogyan lehet legyőzni a FIDESZ-t?  Nem lehet.  Egy kisvárosi önkormányzat képviselő-testületének ülését nem bírnám végigülni, folyamatosan arra gondolnék,…..
ganjagym 2017.10.17 00:44:39
@jotunder:@Tamáspatrik: a briteknél ez nem volt komoly téma.

A Brexitnel igen komoly szerepet jatszott szerintem, az utolso parlamenti valsztason mar nyilvan nem.
           Az amerikai hotelszobák nélkülözhetetlen tartozéka a Biblia az éjjeliszekrény fiókjában. A barcelonai egyetem szállodájában a Biblia helyén Josep Trueta The Spirit of Catalunya című könyvét találtam és éjjelenként azt olvastam.  A kis boltra is emlékszem, ahol a hűtőben volt Judas sör,…..
ganjagym 2017.10.05 01:31:30
@tucano: Quebecben azert a franciaajku kozosseg tobb evtizedes, nagyon elszant es proaktiv munkajanak a gyumolcse a mostani helyzet. Erre a munkara persze az angolajkuak valoszinuleg mas jelzot alkalmaznanak, de ennelkul a radikalizmus nelkul sokkal rosszabb lenne a frankofonok helyzete.
Tegnapi hír, de mindegy, a lényeg, hogy a 2014-ben debütált Last Week Tonight With Jon Oliver című talkshow újabb két évadra szóló szerződést kapott az HBO-tól, így nem maradunk Oliver egyszerre fanyar és meglehetősen vulgáris humora nélkül. ..
A Fargo első két évadánál nem nagyon kell jobb példa arra, miért is éljük a tévésorozatok aranykorát ebben az évtizedben. Noah Hawley úgy nyúlt a Coen fivérek munkájához, hogy annak a stílusát és erényeit meghagyva egy teljes univerzumot épített ki a talán legjobb filmjükre alapozva. De még többet…..
        Majdnem megvolt a döntetlen Andorra ellen. ..
ganjagym 2017.06.10 11:38:20
Nem készül újabb évad Baz Luhrmann Get Down című zenés sorozatához, annak ellenére, hogy népszerű volt, a nézők és a kritikusok is szerették. Pedig elég bizarr ötletnek tűnt, hogy zenés tévésorozatban dolgozzák fel a hiphop kialakulását a '70-es évek Bronxában, de végül jól sikerült a dolog. De…..
       Péntek este hétkor Washingtonban is bejön a sábesz. Trump lánya, Yael (eredeti nevén Ivanka), hívő zsidó asszonyként nem ülhet autóba sábeszkor. Ezért  elment a rabbihoz és kért tőle pikuach nefesh-t, azaz felmentést a sábesz szabályai alól, hiszen gyalog hazamenni Washington külvárosába…..
ganjagym 2017.01.21 09:34:07
Nem először melegeznek le, nem is utoljára, ahogy a kommentelőket ismerem, de az kétségtelen, hogy most jött a legváratlanabb helyről. Nem mintha magamra venném, nem erről van szó, csak ennyire nyíltan, a tévében még soha nem mondták. Hiába mondja a FEM3 egyik műsorvezetője, Várkonyi Andrea, hogy a…..
Véget ér az HBO újonc sorozatának, a Westworldnek az első évada. A tovább után spoileresen tárgyaljuk ki a finálé eseményeit...
Tényleg egyre jobb a sorozat, régen láttam már ennyire jól felépített történetet - persze ha Will = Man in Black, akkor menjenek a picsába, de ezzel várjunk még...
ganjagym 2016.11.23 18:40:33
@xido: +1:)))
Harmadik epizódjához érkezett az HBO Westworld című szériája, mi pedig ismét jelentkezünk spoileres kibeszélőnkkel...
ganjagym 2016.10.18 19:36:12
A standup egy állati nehéz műfaj. Lehet monomániásnak tűnök azzal, hogy ezt emlegetem, de nem érdekel, tessék odaállni a tükör elé otthon, és csak tíz percen át folyamatosan könnyednek és viccesnek lenni. Ha megy, ki lehet állni ismeretlen emberek elé, és elmondani ugyanazt,…..
       Elolvastam a Nappali Holdat és a Mélypontot. Gyönyörű versei voltak és én most mégis a Nappali Holdat olvastam el. Tudom, hogy sokan fogják idézni, főleg az alábbiakat: "Élnek, miért is ne élnének sokan az országban, akik unják az örök magyar sirámot: Mohácsot, Nagymajtényt, Világost,…..
ganjagym 2016.09.12 19:23:07
@jotunder: + Nagyon szepen fogalmaztad meg. Koszonom.
Akit valamennyire is érdekel a határátkelés témaköre, az aligha lepődik meg azon, hogy külföldön jó eséllyel valamivel lejjebb kell kezdeni a karrierépítést, mint ahol Magyarországon tartott az ember. Ezt tapasztalta meg saját bőrén az eheti ajánló egyik történetének két főhőse is Ausztráliában.…..
ganjagym 2016.06.26 10:48:09
@kardio1:www.chapeldown.com/about
Champagne-hoz hasonlatos mikroklimaval buszkelkednek, turheto feher-, es habzoboraik vannk, picit tularazott.

az ausztral Barossa Valley borkulturajanak alapjait porosz/szileziai nemetek raktak le.
ganjagym 2016.06.26 10:48:44
@diggerdriver: a Zwinger megmaradt szerencsere
ganjagym 2016.06.26 11:04:32
@Herr Géza: koszi szepen, erre mar nem emlekeztem, meg uttorokent lattam, az sem ma volt:)
          "London iszlamizálódik, ennek pedig immár választási győzelemben kifejezhető bizonyítéka is van (Borbás Barna, Heti Válasz) "          Sajid Javid konzervatív miniszter tweetben üdvözölte a kiváló emberi jogi jogász munkáspárti Sadiq Khan-t, mint egyik pakisztáni buszsofőr gyereke a…..
Már nincs két teljes hónap a Nagy-Britannia uniós tagságáról szóló népszavazásig, ami rengeteg magyar sorsát is érintheti, ugyanis a brit-uniós viszony jövője nyilvánvalóan senkinek sem mindegy (akár a szigetországon kívül sem). De hogyan élik meg ezt a helyzetet,…..
ganjagym 2016.04.27 19:31:20
@Bal: nem mondtott semmi dehonesztalot Obamarol. Az apja kenyai volt. A kenyaiak jelentos reszenek nem voltak epp szep emlekei a britekrol. Lehett Borisban a volt gyarmattarto rossz lelkiismerete szublimalodott ilyetenkepp. De nem latom, hol ebben a rasszizmus. A PC agymosas hulyiti az angolokat is (mar az erre adott mediareakciot illetoleg). Boris amugy egy fasz. Tipikus szellemi beltenyeszet 'elit' kaszt (genetikailag kevertebb, torok, egyeb felmenokkel is bir). Kerlek, ne vedd szemelyeskedesnek