Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geldriia

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őszintén együttérzek mindenkivel, akinek bármi köze is volt a tűzijátékhoz, a bombamestertől vagy kitől elkezdve az összes mindenkiig, aki már két hete építette a kilövőállásokat, a szervezőkkel és persze a nézőkkel, ekkora szopást elképzelni is nehéz, hogy tudniillik a…..
Geldriia 2006.08.21 14:37:35
Én személy szerint inkább néztem volna a TV2 és az RTLKlub bénázását a TV-ben, minthogy kint legyek tegnap este....
Mondjuk nekem a legnagyobb szívfájdalmam az volt, hogy igazából én már hazafelé tartottam a RedBull Air Race-ről, mert engem nem érdekelt a tűzijáték (nem vagyok oda érte annyira), és hosszú távon nem nagyon kultiválom a tömeget.
Viszont engem személy szerint nagyon meglepett két dolog.
1. a rakparton, mikor haladtunk a Batthyány tértől a Margit felé, akkor a tűzijáték előtt lekapcsolták a közvilágítást. Nem tudom, utána visszakapcsolaták-e, de mindenesetre elég fura. A párom, aki angol, teljesen fel volt háborodva, hogy miért lett sötét, hiszen ekkora embertömegnél ez életveszély. És akkor még sehol nem volt a vihar.
2. Mi pont akkor értünk fel a Margitra, mikor elkezdődött. Tudtuk, hogy akkor már tökmindegy, 3 másodperc után már úgyis vizes volt a bugyim is, ergo akkor menjünk, legalább haladunk. Tudtuk, hogy a hídon vagyunk, esélytelen a menekülés, akkor már próbáljuk meg kulturáltan megoldani. Igazából nekem úgy tűnt, hogy még az előttem haladó csaj volt az egyetlen, aki hasonlóan vélekedett a dologról (hozzá hasonlóan én is a kezemben tartottam a papucsomat és mezítláb vágtam neki a távnak). Az összes többi ember úgy viselkedett, mintha Godzilla jelent volna meg. Sikoltoztak, rohangásztak, amit mondjuk a rakparton még megértenék, nade a hídon, ahol aztán esélytelen menedéket találni, ott nem..... Fura volt, hiszen csak fel kellett volna ismerni, hogy igen, ezt becumiztuk, úgy kell nekünk, de most már mindegy, menjünk haza amilyen gyorsan csak tudunk, és próbáljuk meg nem elveszíteni a fejünket. Erre tessék. Káosz. Persze kisgyerekekkel más a helyzet, a rakparton megint más, amikor ráddől a fa, de a hídon akkor már mindegy volt.....

Ja, és a kedvencem a végén volt, amikor a hömpölygő tömeg haladt a körúton a Nyugati felé, mindenki ahol tudott, úton, járdán, futottak, sétáltak, volt már aki énekelt... Erre a kisutcákból kikanyarodni készülő zöldet kapott autósok elkezdtek dudálni, amiért nem tudnak kikanyarodni a tömegtől..... Én nem tudom, de szerintem azért itt nekünk is kéne tanulni némi kultúrát - mind autósként, mind gyalogosként egy ilyen időben.
Ja, és igen, én is teljesen átáztam, nekem is fájt a hátam az esőtől, nekem is rossz volt, én is féltem, de mégsem tapostam el senkit, mégsem pánikoltam. Pedig én nő vagyok...
Geldriia 2006.08.21 18:12:02
Igen, én mind egyetértek mindenkivel, hogy előre kellett volna szólni. Én is kint voltam, vágom, hogy mi volt, le is írtam már korábban. De egyet nem szabad elfelejteni.

Az emberek kimentek délelőtt-délben-délután-este, ki mikor. Amikor a rakparton rohangásztam du. 5 körül, akkor láttam, hogy sört mérnek, emberek kezdenek jókedvűek lenni, tömeg van, meleg etc. Persze, ilyenkor ez természetes. Namost ha este 8-kor, mikor vége lett az Air Race-nek, és mondjuk bemondja a Palik Laci a hangosbeszélőbe, hogy figyu, takarodás van haza, mert gáz lesz, szóltak a meteorológusok, akkor kíváncsi vagyok, hogy azok az emberek, akiket én korábban sörözni láttam, meg akik az egész napot kint töltötték, mikor indultak volna el, és merre felé. Inkább a torony felé, mint haza. Ez az egyik. A másik meg, hogy lehet, hogy mindenki szólt, hogy lesz vihar, csak éppen olyan fórumokon, ahol azok, akik kint voltak, nem tudták elérni (TV, internet, etc.). És még egy. Most mindenki felelősöket keres. MIndenki ugat mindenkire. Ha lefújta volna akárki, és elindul a tömeg (teszem azt), akkor is gáz lett volna, sőt, akkor szerintem még romboltak is volna. Ha csak abból indulunk ki, hogy a teheneket hogy szétszedték, akkor sejthetjük, hogy a felbőszült, sörtől ittas tömeg milyen rongálást csapott volna. És akkor senki nem gondolna bele, hogy egy ilyen viharban hányan haltak meg. Hanem az lett volna, hogy persze, lemondták, milyen ge....ik, és különben is.... És utána azért született volna meg a fórum, mert miért csak akkor szóltak, és most mekkora kár keletkezett a rongálások miatt, és hány embert vertek meg etc.
A lényeg, hogy most már semmit nem lehet ezzel kezdeni, egy ilyen helyzetben az ujjal mutogatás a legrosszabb filozófia - szerintem. Nem védeni akarom őket, de azért gondolom, ott is végiggondolták, hogy milyen lehetőségeik vannak, és senki nem gondolta volna, egy ilyen vihar lesz. Hiszen elhangzott már párszor, hogy még soha nem volt ilyen.....