Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magócsi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Részvételi demokráciát! Haladéktalanul bevonjuk az albertirsaiakat a város minden tervezési folyamatába, a közösségi tervezés külföldön már jól bevált módszerével. Ami nem egy-két lakossági fórumot jelent, hanem szakemberek bevonásával civilek,…..
Magócsi 2010.07.20 21:53:27
Kedves Carmen, igen ezek szimpatikus és fontos dolgok. Még 1.1-es változatában is látszik, hogy ez neked szívügyed, városüzemeltetési ügyekben tájékozott vagy. A csiszoláshoz szeretnék hozzájárulni egy pár kérdéssel, meg így hátha más is beleszól.
Tényleg, ki kivel beszélte meg a LIDL-t és a sertéstelepet? Szeptemberben nyitás!*
Ez a részvételi demokrácia hogyan fog működni? Pl. valaki megnézi az Airsa a city fórumot, 3 örökzöld téma forog strukturált véleményekkel: 1. Hangos a zene az Erzsébet téren, az a baj, 2. Vasútállomáson magas a parlagfű, az a baj, 3. Albertirsán tótok élnek, ez a legkisebb baj. Szóval jön egy szakértő, és ez megváltozik? Rövidtávon? Nekünk kell megmondanunk, mit akarunk, ezt vágom. Soha nem fogjuk eladni a fürdőt, ezt már mi (?) meg is mondtuk? - ez itt egy ellentmondás.
És ha valaki azt gondolja, hogy a védőháló nem hiányzik, sőt aranyból van szőve?
Részletek az egységes városképről az 1.2-es verzióban, ami mikorra várható?
Telekocsi közösség: érdekel valakit Pestig egy DL MCV Laureate? (Laureate, emberek, értettétek? Eto ellopott bentlije ehhez képest…)
Sertéstelep nem, autógumikat hasznosító üzem igen, mer mér?
Albertirsa az albertieké és az irsaiaké? Hova fognak állni a belgák? Ez a baj.
Az intézményekről olyan kérdezzen, aki ért is hozzá.
És mi lesz a naccsaládosokkal? :-)
Szociális szövetkezet: Ez a nagy dolog, nem a holdraszállás.- mondaná egy régi kollégám. (Ma van az évfordulója, jelzem kifinomultan. Nem a kollégának, hanem a holdraszállásnak, ugye.) Sőt ALBERTIRSA NONPROFIT VÁLLALAT. Ez még a Mars –expedíciónál is nagyobb lenne. És van már rá példa: Rákospalotán.**
Carmen, jó munkát és sok sikert.
Aki mindegyik kérdésre válaszol, kap tőlem egy rekesz sört.****

* Ez nem igaz, hazudtam
** Természetesen Rákospalotán nem ALBERTIRSA NONPROFIT VÁLLALAT működik, hanem RÁKOSPALOTA NONPROFIT VÁLLALAT (vagy valami ilyesmi)
*** melyet az alberti –irsai LIDL-áruházban fogok megvásárolni