Regisztráció Blogot indítok
Adatok
muzsika

53 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen jártunk már Svájcban, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy megnézzük, milyen is az iskolarendszer Zürich kantonban. Kalauzunk Muzsi, aki természetesen saját tapasztalatból beszél, mint gyakorló szülő. Olvassátok, nem minden tanulság nékül való, utána pedig jöhetnek a…..
muzsika 2012.08.17 17:39:08
uppsz, a legjobbkor jött ki a cikk, pont otthon voltunk Magyarországon, minimalizáltam az internetfogyasztást..., így csak most látom, reagálni sem tudtam időben....

bocsi, hogy a kinderbetreuungra nem fordítottam kellő figyelmet, hogy ott is lehet ebédelni, nem vagyok egy nagy cikkiró :D de igyekeztem!
ha jól rémlik 20-30%-a jár a gyerekeknek ide mifelénk.

amúgy lehet, hogy önző vagyok, nekem megterhelő minden nap főzni, még ha itthon is vagyok, ez akárhogy is nézzük, 5 fő esetén több óra munka. persze, az jó benne, hogy tudom, mit eszik a család! de néha jó lenne lazítani, és itt aztán nem rendelünk a foodexpresstől!

osze: oviban nincs ebéd, hazajönnek a kölkek. de ők is mehetnek a kinderbetreuungba, közösen a sulisokkal, ha kell átviszi őket az iskolabusz.

tocino: írj nyugodtan: muzsi19@gmail.com
ha választhattok, költözzetek adliswilbe, ott remek magyar közösség van, sajnos mi már addigra másfele mentünk, mire eljutott ez az infó hozzánk!

Solarina, differenciált oktatás: sokszor van 2 pedagógus a gyerekekkel, és osztódnak is ilyenkor, az egyik átmegy máshova a csoport egy részével (akik jobban/kevésbé értik)

Svájc13: sajnos felsőbb iskolákról még nem sokat tudok, de összehozhatlak valakivel ;) (itt felnőtt magyarok) írj mélt!

a kép árnyalása érdekében hozzátenném, hogy van nekem is tanári diplomám, és soha nem dolgoztam benne, nem tűnt reális ötletnek. a két nagyobbik után inkább elmentem 4 órában titkárnőnek, annyit kerestem, mintha elmentem volna 8 órában tanítani. no comment.

altimus: segédeszközre nincs szükség? mire gondolsz, mi az, ami hátráltat? a játékok? a mérlegek? a mágneses kétszínű pöttyök, amikkel pl lehet számolni meg mintát kirakni? ezek miért hátráltatnák az oktatást???

magyara nyelv megtartása: nálunk "tilos" itthon egymással svájciul beszélni, persze kivétel, ha barátok jönnek. ha nem találja a szót, akkor kérdezzen, vagy írja körbe...
Helvetia rövid hírek v4.0 2012.06.04 10:20:00
(Megint le vagyok maradva, de tök mindegy, úgyse olvassa senki.)Svájc még jobban lebőgött az Eurovíziós Dalfesztiválon, mint a magyar együttes. A két csapat egyébként optikailag és akusztikailag is eléggé hasonlított egymásra. Sőt, magánvéleményem is eléggé hasonlít: az…..
muzsika 2012.06.04 17:42:46
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
muzsika 2012.03.14 10:55:29
@vasgyuszi:
hát ez az, eus jog, ide vagy oda, a rendőr van ott csak, aztán pattoghatok...
mindenesetre azért olyan sok nyelvi tudás nem kell egy ilyen okirat értelmezéséhez.
ott a nevem, azt fel lehet ismerni. meg ott egy cím is, ami nem magyarország.
szóval, még ha nem is ismeri a "name" és "adresse" szavakat, akkor is elég egyértelmű, hogy nem muffinrecept van a papíron. szóval kapják be...
én még azt sem látom, hogy mégis miféle papírokkal kéne igazolnom, hogy itten vagyok. az ausländerausweisst kell lefordíttatni? ha igen, kivel?
szerintem vonattal megyünk haza :D
muzsika 2012.03.14 11:05:00
@Dionisyus: ez igazán remekül hangzik. tőlünk a konzulátusig olyan 1.5 óra az út, benzin, egy szabadnap kivenni, hogy egy szaros papírom legyen? no és ugye a költségek. hogy az ember hazaugorjon egy hétre családlátogatásra...
no és mi olvasunk internetet, de mi van az egyszerű emberrel, aki nem olvasott. és nem fordíttatot. azt abszurdnak tartom, hogy elveszik a rendszámot. nem azt mondják, hogy ejnye, szerintem te itten nem jól csinálod. ok, majd igazolom, hogy szerintem ok
Helvetia TB-Saga 2011.09.06 11:03:00
Újabb hasznos tapasztalattal bővült tudástáram (bővült ezen kívül még a nem-akadémiai, non-figuratív szókincsem is), képzelőerőm tovább edződött a magyar bürokrácia nyerőautomatáin kínpadján erőgépein.A kiinduló pont, ami a gépezetet mozgásba hozta, egy levél volt a…..
muzsika 2011.09.09 08:12:07
Ááááááááááááá :)
Hihetetlen, mi a jó szaros francért nem elég egyszer azt mondani a kurva magyar bürokráciának, hogy kezitcsókolom, elpályáztam ebből az országból. Kijelentkezni az önkorminál (ott mondták, erről az apeh is fog tudni), mi lemondtuk a tb kártyát, papíron, bár ott is volt némi kavarás, mert amit mondtak címet telefonon, hova küldjem, onnan értesítettek, hogy nem ők az illetékesek, de legalább voltak olyan kedvesek, hogy továbbították az illetékeseknek, meg is kaptuk a beleegyezést, hogy no kártya továbbra. aztán most szívunk a családi pótlékkal, mert azt is megkérdeztem, feldiktálták, miket kell megírni levélben, majd elkutyultam a költözésben, mikor megjöttünk, és lett volna időm végre levelet írni, felhívtam őket megent és aszonták, csak személyesen lehet. úgyhogy 4 hónapig 2 helyről kaptuk, mert csak karácsonykor mentünk megint haza... gondoltuk majd adnak egy csekket, hogy fizessük vissza, hát nem, ide kaptunk egy levelet, hogy a mák illetéksességének hiányában az ügyet átküldte zürichnek. azok meg kiküldték nekem az egész paksamétát, mert fogalmuk sem volt, miről van szó. volt benne még 2007-es gyedigénylés is, magyar nyelven... ja, és hogy én kaptam ott és a férjem itt, na, az teljesen megkavarta a hivatalokat. nem is tudom, minek jelentettük be :D soha nem jönnek rá... ja, és a gyerekeinket azóta is keresik a tankötelezettséggel!!! volt épp múltkor valaki a házban postát kivenni, mikor jöttek a hivatalból, hogy KN-t nem íratták be a suliba. ismerős mondá, hogy hát külföldön vannak, jó, ennyi volt a válasz :D ilyet akárki is mondhat. de a másik gyereket is keresik az iskolából, pedig ott is bejelentettük, hogy elmegyünk.
muzsika 2011.09.09 12:04:40
muzsika 2011.09.09 16:29:04
Alapvetően minden a gomb körül forog a Flattrnél, így az a legfontosabb, hogy mindenki tudja, mit kezdjen vele. Itt egy útmutató, hogyan tegyük a zöld-sárga gombot az oldalunkra. Kezdjük a Dolog leadásával Jelentkezz be a flattr.com-on és kattints a jobb felső menüben lévő 'Submit…..
Hiánypótló termék a piacon, az biztos: megláttam, felröhögtem, és azóta sem bírom abbahagyni. A szoptató anyák közül sokan szembesülnek azzal, hogy bár a gyereket tökre nem érdekli, épp otthon tör-e rá az éhség vagy sem, nyilvános helyen szoptatni szinte egyet jelent azzal,…..
Helvetia A svájci bicska 2011.06.20 14:04:00
  "A kezembe akadt egy régesrégen ajándékba kapott svájci bicska, innen az ötlet, hogy egy poszt keretein belül terjesszek egy kis ismeretet, hiszen a zsebkés elég fiús dolog ahhoz, hogy egy katonás blogban szerepeljen, arról nem is beszélve, hogy az egész világ katonai…..
Helvetia halló 2011.06.09 09:29:00
Telefon és mobilszolgáltatók.swisscom.chsunrise.ch orange.chyallo.ch(ez is a sunrise-hoz tartozik)prixgarantie mobile (by coop)m-budget mobile (by migros)A "prepaid" természetesen a kártyás szolgáltatást jelenti, az "Abo" pedig a havi számlásat. A mobiltelefont hívják…..
Gyerekszoba Alkot az Olvasó 46. 2011.05.27 19:30:00
Rég nem volt már Alkot az Olvasó, hála a totális inkognitóba vonulásomnak az elmúlt hónapokban - bocs érte. De most bemutatjuk, mit küldött nekünk Nóra - részletes elkészítési útmutatással. "Kedves Szerkesztőség! Újra jelentkezem. Ezúttal, az immáron 4 éves…..
Mit tiltson be egy önkormányzat, ha nincsenek romkocsmái, a madarakat meg nem tudják. Na persze tehetek epés megjegyzéseket, valójában irigylésre méltó Balatonfüred helyzete és tulajdonképpen igazuk van, hogy megvédik a település egyik nagy értékét, a nyugalmat. Mint az…..
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
Prológus Elég régóta létezik a blog, hogy egyes rosszindulatú/fásulóban lévő egyének megkérdezhessék, hol van már akkor az a nagy e-könyv áttörés. Az egyik kerékkötőről, a gyakorlatilag elérhetetlen jogokról a külföldi eredetű anyagokhoz már siránkoztam egyet. A rossz…..
E-könyv olvasók Egy kis számtan 2011.03.16 07:07:00
Sok ember gondolkodik azon, hogy vajon megéri-e e-könyv-olvasót vásárolni, kihasználható-e, illetve hosszú távon kifizetődő-e annyira, hogy érdemes legyen ezt a komoly beruházást megejteni. Ha eltekintünk két tényezőtől, úgyis mint tartalom-kiszolgálás hosszú…..
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
muzsika 2011.03.14 07:25:52
@Dworkyll: köszönöm a véleményed, maradok akkor a lámpás toknál! elég kényelmesnek és stabilnak is tűnik, a lámpán túl is!
és azért ha 10 órákat utazom a kocsiban, muszáj valamit néha csinálni! :) na, nem mondom, hogy amikor nem én vezetek, végig olvasok, de azért 1-2 órát tuti...
és most felrémlett előttem egy kép: nyári este kiülök a teraszra, és olvasok, húúú, már csak az a kérdés, vannak-e errefelé szúnyogok? :) (Tavaly nyár végén költöztünk - nem tudom)
Onlinemarketing blog Mások vagyunk 2011.03.04 23:53:00
Ma még igazi vadnyugat van itt nálunk. A felhasználók nagy részének fogalma sincs arról, hogy ki és hogyan tud élni és visszaélni a személyes adataival. Boldog-boldogtalannak megadjuk az e-mail címünket, like-olunk mindenféle vicces és hasznos cikket, szolgáltatást -…..
                       Valamint eseménynaptár és linkajánló (és ingyenreklám) egyben...
muzsika 2011.03.01 08:38:28
Helvetia rövid hírek v2.5 2011.02.01 14:47:00
Mint pár éve már mindig, idén is ma, február első szerdáján 13:30-tól tesztelik Svájc egész területén a szirénákat. Idén először teszik próbára az árvíz-veszélyre figyelmeztető szirénát is (ez olyasmi, mint egy gőzhajó-hajókürtjel). Az országban kb. 8'000 sziréna fog…..
Helvetia rövid hírek v2.4 2011.01.27 08:36:00
Davosban Medvegyev spéttel ugyan, de megtartotta nyitóbeszédét, illetve 1 perces némasággal tisztelegtek az egybegyűltek a WEF konferencián a moszkvai robbantás áldozatai emlékére. Baloldali szervezetek zavargásokkal, fenyegetésekkel tiltakoznak a WEF ellen.Kitudódott, hogy a WEF-re…..
muzsika 2011.01.27 18:12:20
Nekem összejött, minden nehézséget leküzdve sikerült a szoptatás. De tudom, hogy sok olyan anyuka is létezik, aki ilyen-olyan okból, de végül összeszorult gyomorral, sajgó szívvel utánanyúl a tápszeres doboznak. És legyek bármennyire is szoptatáspárti, azt kell mondanom, a…..
Helvetia mindig laktunk valahol 3. 2011.01.26 12:17:00
Mivel Svájcban javarészt bérelt lakásban laknak az emberek, (egyes statisztikák szerint itt a legmagasabb ez a hányad Európában) a túlnyomó többség rendelkezik a lakásra vonatkozó felelősség-biztosítással (Hausrat- vagy Privathaftpflichtversicherung). Nagyon jól jön ám,…..
Helvetia mindig laktunk valahol 2. 2011.01.25 16:51:00
Kis kiegészítés az azonos című bejegyzés első kiadásához.Költözködés után 14 napon belül kötelesek vagyunk a területileg illetékes faluházán/önkormányzatnál bejelentkeznünk. Svájcban papíron nem léteznek ilyen bürokratikus skatulyák, minthogy milyen jogcímen lakik a…..
Helvetia mindig laktunk valahol 2011.01.21 12:37:00
Vagyis keressünk lakást Svájcban.Néhány ingatlanos weboldal:homegategratis inserateimmoscout24immostreetLivitLivo AGLeuenfeld lakóparkvagy a comparis.ch megfelelő ingatlanos oldalai.Hirdetés keresésekor állítsuk be, hogy bérelni (vagy venni) szeretnénk, bútorozottat, bútor nélkül,…..
Helvetia rövid hírek v2.1 2011.01.05 11:53:00
Először is: még azok közül is csak kevesen tudják, akik olvasták-olvassák műveit: Friedrich Josef Dürrenmatt svájci volt, (Konolfingenben született, ami Bern kantonban található) nem német. Világsikerű író, aki ma ünnepelné 90. születésnapját; 1990. december 14-én hunyt el.…..