Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abatoire

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szép júniusi napon a 61 éves asszony belépett a Mariettában (Georgia állam) álló Kenneston kórház ajtaján. Mellrákjának eltávolítása után 10 MeV (mega-elektronvolt) energiájú elektronsugár-kezelést írtak fel neki, így ezen a napon a kórház új terápiás…..
Legóházról mintázta otthonát a horvát fegyverkereskedő. Nemlétező magyar munkásokon élcelődik a holland jobbágyság. Szellemváros lett Ázsia legnagyobb vidámparkja.  Csipkerózsika elhagyatott kínai kastélya (Fotó: Reuters.com)..
"A hatalmi ágakhoz mindig kötődnöm kell, elismerni a tevékenységüket és adott esetben meglátogatnom őket." Schmitt Pál, MTV interjú (via)..
abatoire 2011.08.25 04:14:35
Előzmények: Lakatolunk I, Lakatolunk II, Lakatolunk III, Rozsda marja, nem ragyog..., Futó--művek II, Az elmúlt egy hónap, Az elmúlt egy év III Ez az utolsó előtti bejegyzés, amelyikkel próbálom utolérni magam. Ez is már régebben történt, nem is igazából tudom, miért…..
Előzmény: Kormányoszlop szlop szlop, Nem kerülök kormányra? Mint az előző kormánnyal foglalkozó bejegyzésben említettem, a kormányoszlop körül problémák adódtak. Vagy a kormányrúd lett rövidebb, vagy az külső oszlop hosszabb.A donorból kivettem a kormányoszlopot, ami…..
abatoire 2011.05.11 23:13:37
Ace22 tűzfegyveres sorozatának 3/2-ik része következik, s innen is tájékoztatom a szerző népes rajongói klubját, hogy a kolléga megkapta a meghívót és innen kezdve saját jogú szerkesztőnek minősül. Az előléptetéseknél kötelező köröket a tavaszi lemilbulin tudhatja majd le...
abatoire 2011.04.20 15:23:44
@Titus Pullo Urbino:
Az Augstin M 1844 miatt kulonosen irigy vagyok, a csatak miatt pedig respekt!

A negyszog alakzatban valo vedekezes valoban szeleskorben ismert es hasznalt volt, ld. Waterloo, eredmenyes is volt.
Valoszinuleg az altalad belinkelt Szuronyvitan leiras csak a "Bevezetes a masik kibelezesebe" tankonyv es az alakzatban valo vedekezes mas lapra tartozik.
Alapos atolvasasa utan meg kell allapitanom hogy az ott leirtak csupan az individualis vivast targyalja.
A karddal ellatott lovas elleni vedekezes a jobbraugras-fordulas-dofes(§13), mig a dzsidas lovas ellen pedig balraugras-haritas-dofes a megoldas(§36).
Szigoruan tiltja a lo szugyere iranyitott egyenes dofest, hiszen igy az osszeroskado lo a gyalogot is maga ala temetne (§32).
Azt viszont meg kell hagyni, hogy kisse ellentmondasosan a 23. oldalon talahato illusztracio zart alakzatban abrazolja a katonakat, amiben jobbra-balra ugralni nem nagyon lehet.
Nem akartam szorszalhasogatni, inkabb az ertelmes vita es a tema iranti lelkesedes kapott el.
abatoire 2011.04.22 17:00:30
@Titus Pullo Urbino:
A film kivalo!

Na ezt a temat becsuletesen korbejartuk.
Koszi!
Jockey11 folytatja a múltkor elkezdett sorozatát a hidegháborúban szemben álló nagyhatalmak kacérkodásáról a nukleáris meghajtású repülőgépek gondolatával. Ma az oroszok, izé, a szovjetek kerülnek sorra...
Ma a szorgalmas, tehetséges (és roppant türelmes…) szerzők mintapédánya, Jockey11 kétfelvonásos dolgozatának első részét olvashatjátok, amelyben az angolszász nagyhatalmak (de főként az USA) azon próbálkozásait írja körül, amelyek a nukleáris meghajtású repülőgépek…..
A nemzetközi hírszerző közösségen belül ismét egy vicces kis történet kering, amelyet a  The New York Times pár nappal ezelőtt repített világgá: egy (mindeddig ismeretlen) csaló hónapokon keresztül az orránál fogva vezette a teljes afgán (és ami még súlyosabb: a teljes…..
abatoire 2010.11.27 18:42:04
A panamai szabo kivalo film, mindenkinek csak ajanlani tudom!

Nekem az esetrol az jutott eszemebe, az altalunk ismert informaciok valosagtartalmatol fuggetlenul, hogy egy lekes kollega puszta lelkesedesbol kepes egy rendszert megvezetni.

Ebben a temaban szinten kivalo film a "Csodtomeg/ Rogue Trader" c. film, a bankszakma teruleterol.

"Nincs veszelyesebb, mint amikor a butasag a szorgalommal parosul!"

Bar en csupan nagyon-tavoli-rokon-szakmaval folglakozom, Casino Surveillance (pontos Magyar forditas hianyban hasznalom ezt a kifejezest).
Nalunk is idorol-idore elofordul hogy egy fiatal kollega felfedezi az evszazad csalasat, osszejatszasat vagy lopasat.
A felderitett informacio morzsakat egy neki tetszo prekoncepcio alapjan rakja ossze es ertekeli, ami inkabb egy Konteo-t eredmenyez mint korrekt jelentest.
Ez kulonosen gyakori akkor ha egy hosszab esemenytelen idoszak frusztralja az delikvenst vagy ha eloleptetesert hajtanak tobben is.

En a tulsagosan szenzacios felderiteseket rutinbol ellenoriztetem a hatterben egy tapasztalt kollegaval vagy magam ulok neki ha kell.

A problema ott kezdodik ha nincs a kozelben senki hogy ellenorizze Lelkeskollegat es a jelentest elkuldi, amit termeszetesen a Management/Vezerkar is automatikusan megkap. Na itt beindulnak a hozzanemerto viszont hatalommal rendelkezo vezetok es elkezdenek hozzaerteni. Ezek utan az elcseszett jelentesben foglatakat mar kepesek tenykent kezelni.

Szerintem, hasonlokeppen (is) lehet osszegrundolni egy ilyen balamat, ha a szervezeti felepites nem megfelelo es hianyzik a megfeleo kontroll.
abatoire 2010.11.28 12:31:29
@tiboru:
Ez is olyan mint a legtobb munka, 90% adminisztracio/rutin melo/seggeles, 10% meg amiert szivesen csinalja az ember az egeszet.
Amiota elhivtak MO.-rol az izgalmi szint ugyis sokkal alacsonyabb, de lagalabb a szakmai szint magasabb. :D

Ami a filmeket illeti, azzal ugy vagyok mit az egyszeri orvos a Veszhelyzettel.
A hitelesseg mindig hatterbe szorul a latvany mogott. A Las Vegas c. sorozat pl. legalja.
Az utobbi evek ilyen vonatkozasu termesebol talan csak a "21" hiteles es elvezheo is egyben.

Elnezest az off topic-ert.
Előzmények: Az xk motor helyett a hátsó futóműről, Az XK motor - A kezdetek Az előző bejegyzésben említettem, hogy az XK motor megjelenésekor gyakorlatilag versenytechnika volt. Nem igazán csodálkoznék, ha valaki ezt puszta nagyzolásnak vélte volna. Pedig valóban verseny technika…..
Ezen blog hasábjain is már többször szóba került, hogy történelmünk egyes jeles személyiségeit nem származásuk és nyelvtudásuk, hanem nemzetünk felemelkedéséért tett cselekedeteik minősítették magyarrá. Ilyen személyiség mai posztunk hőse, Leiningen-Westerburg Károly gróf…..
Előzmények: Az xk motor helyett a hátsó futóműrőlMikor nagy lelkesen megígértem az előző bejegyzésben, hogy írok a Jaguar XK motorról, nem is gondoltam, hogy milyen nehéz lesz. A források gyűjtögetése közben egyre-másra olyan oldalakba botlottam, amelyeknél leragadtam, az…..
Előzmények: LégkondiElőre is elnézést azoktól, akik a cím miatt néztek be, de csalódni fognak, mert a légkondi szerkezetről lesz szó. És elnézést a cím miatt is, az öcsém agyszüleménye, de mint tudjuk, a barátait megválogathatja az ember, a rokonait nem:)Mint említettem…..