Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simka

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
simka 2021.01.10 12:36:34
@Bogomil: az idézetből ítélve Kundera...
      Steven Levitt és Stephen J.Dubner a Freakonomicsban vizsgálták azt, hogy a drogelosztóhálózatokban miért vállalnak irreálisnak tűnő kockázatot a foot-soldierek meglepően csekély javadalmazásért. Közgazdaságtani szempontból ez a McDonalds alkalmazotti struktúrájára emlékeztet. Rendkívül…..
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
simka 2020.11.30 16:08:01
@deckard_r: ambuláns betegnél milyen esetekben adnak az antikoagulánst?
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
   Pedig a nyomozónak nagy szórakozottságában csak az jutott az eszébe, amit néhány nappal korábban egy fogorvosi váróban üldögélve valamilyen ostoba magazinban olvasott, miszerint Németországban évente tizenhétezer diák iratkozik be filozófiára és huszonkétezer pszichológiára. Ami azt jelentené,…..
        Békés  fajtestvér, az egykori szkinhed, ma ideológiai böllérbicska, interjút adományozott  Veszprémy exfajtestvérnek. Ez egy ilyen átlagos nap, itt be is fejezhetném a posztot.      Békés fajtestvér a Kommentár nevű fajlap újabb számát mutatta be, ahol olyan világhírű filozófusok harcolnak…..
     Majd írok kurvafontos dolgokról is, kurvafontosat, hát mi mást, ezt teljesen véletlenül találtam, annyira cukker, nem tudtam otthagyni.    "Angol nyelvű recenzió Hörcher Ferenc angol nyelvű könyvéről"- adott hírt a Nemzeti Rezsimegyetem arról, hogy angol nyelven jelent meg recenzió Hörcher…..
simka 2020.07.26 22:04:13
Érdemes talán az olasz "professore" szó jelentését is figyelembe venni a sztori értékelésekor. Pl. a Treccani első jelentésként ezt hozza: 'Chi insegna in una scuola secondaria o superiore, e in genere in una scuola non elementare: p. di scuola media, d’istituto tecnico, di liceo; p. d’università o universitario [...]' (www.treccani.it/vocabolario/professore/), tehát alapból csupán annyit jelent, hogy az általános iskolai szintnél magasabb fokú oktatási intézményben tanító oktató. Hősünk láthatólag nem retten vissza attól, hogy alkalomadtán kihasználja az angol "professor" jelentésétől való elég komoly eltérést.
simka 2020.07.27 21:06:50
@jotunder: Az egyébként megvan, hogy Giubileinek egy általa alapított, a nevét (is) viselő kiadója is van? (www.giubileiregnani.com/) Nem csodálkoznék, ha a magyar konzervativizmus nemzetközi recepciója a közeljövőben a kulcsművek olasz nyelvű fordításaival bővülne...
        Az a hipotézisem, hogy Bodolai László valójában meg akarta menteni az Indexet Orbánéktól. Ő nem Orbánék embere, hanem beszorult Orbán kutyái és a szerkesztőség közé. Azokból az információmorzsákból, amit össze tudtam szedegetni, és ami hihetetlenül távol van bármiféle teljes tudástól, nem…..
simka 2020.07.25 13:01:30
@stefan75: "És 3 éve még megesküdött, hogy Szombathy soha nem fog belefolyni a szerkesztésbe, aztán most meg kinevezte főszerkesztőnek."

Szombathy vezérigazgató lett, egyelőre nem neveztek ki új főszerkesztőt.
simka 2020.07.25 14:28:50
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
simka 2020.07.12 13:06:13
Ez nagyon ide kívánkozik: A nemrégi kormánybejelentés szerint (index.hu/belfold/2020/07/12/gulyas_koronavirus_bejelentes/) "kedd éjféltől vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat [Covid-19] veszélyesség szerint". Ennek keretében a napi 100 körüli új esetet és növekvő tendenciát mutató Horvátországot sikerült a zöld kategóriába, míg a napi 10 eset körül stagnáló Norvégiát a sárgába sorolni. Norvégia besorolása természetesen bosszú: index.hu/kulfold/2020/07/11/norvegia-magyarorszag-koronavirus-beutazas-karanten/
    Erős verseny van az orbánista verőemberek között a leggusztustalanabb és legtehetségtelenebb megadja címért , de a műfaj névadóját is lekörözi egy bizonyos Veszprémy Bernát "Dandy" László . Ő egyetemista korában még Izrael megsemmisítéséről ábrándozott. Aztán apuka elmesélte neki, hogy benne is…..
simka 2020.06.28 12:45:05
@rdos: "Kérdésem egyszerű. A Kazár kaganátuson túl zsidó vallású állam volt e sártekén bárhol is nyilván Júdeát leszámítva? Én úgy tudom nem."

en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Semien
        „Szerintem egész egyszerűen mindenkinek fel kell fognia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon, ezt egyértelműen ki kell jelentenünk. (Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a cardiffi zakó után)"               Tegnap a walesi közvetítést…..
     Prof. Dr. Tózsa István (tíz Scopus idézet abban a magyarságtudattól megédesedett drágajó életében), a Hungarikum Tudományok doktora, a Demokrata nevű hungarikumban magyarázta el, hogy a magyar fiatalok magyarságtudata 15-21 százalékos.   Prof. Dr. Tózsa István a Corvinus Egyetemen tanít…..
            Mintha ezernyi békésmárton fénye áradna a Kárpátok minden zegzugába, úgy világítják meg a neoliberalizmus mocsarába süllyedt társadalomtudományok romvárát a Corvinus Institute of Advanced Studies bézs és pink sugarai.         Új barázdát szánt a népkohóban született magyar eke, új…..
       Megdöbbentően éles kritikát fogalmazott meg az eddig kormánypitbullnak tűnő Origo a rezsimtudósokról.      " Érdekes jelenség még a szintén MTA-s Csató László, aki a kutatását övező totális érdektelenséget úgy próbálja kompenzálni, hogy cikkeiben folyamatosan önmagára hivatkozik. A Google…..
           Körösényi András és Mándi Tibor írt egy érdekes cikket a Valaszonline-ra.  Írásukban a konzervativizmus és az Új Jobboldal világnézeti összeegyeztethetetlensége mellett érveltek. Órákon belül rájuk is ugrott egy megadja, a Kommentár ex-szkinhed verőembere Békés Márton. Ma azonban a…..
       Kedden helyi idő szerint este hétkor kerül sor az Alsóházban a miniszterelnöki Brexit Deal-ról való szavazásra. Senki sem tudja, hogy mi történik, teszem azt, este nyolc órakor (elképzelhető, hogy kiegészítések benyújtása miatt a szavazás elhúzódik, de az szinte száz százalékig biztos, hogy…..
        – A matematikát tartjuk a legegzaktabb tudománynak. Rengeteg törvényszerűsége van, ám az 1930-as években egy osztrák matematikus, Kurt Gödel kitalált egy olyan formulát, amely csak akkor igaz, ha nem bizonyítható. A részletekbe nem megyek bele, a lényeg az, hogy még a matematika sem…..
simka 2019.01.06 23:39:19
@malvázia: "PA nem matematikai tótumfaktum, és tudjuk, hogy PA konzisztens." -- már megbocsáss, de honnan tudjuk ezt? Miért ne tudhatnánk ugyanebből, vagy legalábbis egy nagyon hasonló forrásból (pl. valamifajta "matematikai intuíció" révén) azt is, hogy ZFC-nek van modellje?
      Palkovics László be akarja záratni a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság-tudományi Intézetét, mert az szerinte "rosszul teljesít".     Ezzel kapcsolatban a következőket szeretném megjegyezni.     Az IDEAS-REPEC rangsorban, amelyik egy meglehetősen ismert rangsor, a legjobb 20 magyar…..
        A posztban egyetlen árva kritikai megjegyzés sem lesz a Központi Statisztikai Hivatallal kapcsolatban, aki ilyesmire vágyik az csalódni fog. A valóságról lesz inkább szó. A 2014-es országjelentésről.    (   Prof. Dr. Kövér László állapította meg a minap oxfordi…..
simka 2016.01.02 18:05:22
@ob.szerver: nincs nagy különbség az átlagéletkorban?
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
simka 2015.12.28 21:31:03
@dreg3: itt: www.okotaj.hu/szamok/41-42/ot41-10.htm
Vass Csaba két kandidátusi értekezésére található (ön)hivatkozás:

Néhány társadalmi és gazdasági fogalom lételméleti elemzése. Filozófiai kandidátusi értekezés, 1985. MTA.

Többszörösen összetett magyar társadalomszerkezet, többes hatalom Magyarországon. 1988–1998. Szociológiai kandidátusi értekezés
simka 2015.12.30 08:48:10
@jotekony koc: A Magyar Nemzet, mint a kormányzati irány indikátora? Az néhány gecizéssel akarom mondani brosúrával korábban volt...
simka 2015.12.30 13:10:09
némi adalék az A-listásság kérdéséhez: komejournal.com/files/231.pdf
részlet a bevezetésből:

"This short paper tries to show that some of the problems revealed by Godel not necessarily hold for any logical system: under specific conditions the godelian problem could be eliminated. Naturally, this fact is dearly reconcilable with the godelian habit of mind, so the proposal of this paper is an alternative method for showing the False, where the rather problematic term is, of course, not ’the False’ but ’showing’. Nevertheless, there are rocks ahead, so let’s start with the lighter one."

A teljesen elképesztő tartalomtól eltekintve a szöveg nyelvileg is olyan, hogy egészen kíváncsivá tett a peer review folyamat részleteivel kapcsolatban...

Az
Nem, nem a Jethro Tull örökzöldjéről lesz szó, hanem Orbán egyik legfrissebb mondásáról.  "Erről ritkán szoktunk beszélni, de (...) Európa második legiparosodottabb országa éppen Magyarország, és nagyon jó esélyünk van arra, hogy ennek a választási ciklusnak a végére,…..
A Civil Összefogás Fórum célja, hogy a civilek országszerte megismerjék egymást, találkozzanak és hallassák hangjukat, véleményüket. Ennek egyik formája lehet a CÖF klub. Ide világnézettől függetlenül várunk bárkit, akit érdekelnek a közügyek,  és hajlandó civilként a…..
Szeretettel küldjük ezt a számot szőnyiszilárdnak, buzylobbi kerényinek, rózsaszín tangás bayerzsoltnak, a vitézi rendnek és az összes többi homofóbnak!    ..
Ma reggel az Air China repülőgépe egy ismeretlen tárgyat ütött el 8000 méter (26.246 láb) magasságban. A gép Csengduból Kantonba tartott, amikor egy ismeretlen objektummal ütközött, és kénytelen volt visszatérni a csengdui reptérre, ahol biztonságban leszállt. ..
simka 2013.06.06 07:43:33