Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VTMV

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült modellt,…..
VTMV 2021.10.26 07:42:54
@Örömhernyó: biztos hogy az a kép 906-ban készült? mintha beton lenne a házikó előt...
Néhány órával azután, hogy 1969. július 19-én kora délután egy jól öltözött, 38 éves úriember bekopogott a párizsi brit nagykövetség ajtaján és védelemért, valamint néminemű aprópénzért cserébe információkat kínált fel az MI5 kihelyezett irodavezetőjének, Bukarestben megszólaltak a vészcsengők. A…..
VTMV 2018.10.15 21:34:10
@rekspeiler: a mi sztoriainkat a baráti országlopó románok mesélgeti blogjaikon :)
Ez Tarzan utolsó előtti kalandja az MGM-es oroszlánlogó alatt, aminek kicsit félve ültem neki, hiszen az előző részben megjelent a Kölyök, vagyis Tarzan fia, és ezzel egyetemben megindult a széria az alacsony korhatáros filmek őserdeje felé. Így eléggé félve ültem neki ennek a…..
Belsőség Megbűnhődtem 2015.06.29 17:25:09
Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy olvasom a vízmellé kihelyezett kommandónk sztorijait, amiket felváltva írnak a srácok. Koncz Jani már több anyagban is beszámolt a történésekről, ami az ő esetében egyet…..
  Gazdagék: Arcukról az üres nagyképűségen kívül semmi más nem olvasható le. Öröm meg végképp nem. Unottan csúsztatgatják a bőröndjeiket tovább, ahogy halad a sor a reptéren. Mintha nem nyaralni mennének. A gyerekek is kibaszott büszkék valamire. A fiú márkahalmozást hajt végre, amikor felöltözik.…..
VTMV 2015.06.09 14:54:53
@recommented: pontosan a számból vetted ki.
Általában elítélem ha valaki a többi nyaraló kényelmének a kárára viselkedik akárhogyan, de azt nem árt megemlíteni hogy a legtöbb túrista/utazó/ületember stb. csak tükör és a szolgáltató hangulatát adja vissza a maga módján. Dolgoztam pultosként, a legnagyobb faszfejet is le lehet csillapítani egy mosollyal, egy apró ajándékkal, egy extra szolgáltatással.
Érdekes, utólag visszagondolva felrémlenek hasonló túrista tipusok, de az meg milyen hogy valaki direkt ezt figyeli?
Egyébként nem igaz hogy a fentiek magyarokra lenne jellemző. Persze lehet hogy magából indul ki a szerző
A szerkesztőségbe jár az angol Autocar hetilap, és mint minden külföldi papírújság, rendes késéssel szokott érkezni. Aztán még kell egy kis idő, hogy a kezembe akadjon. Hát tegnap megragadtam a június másodikai számot. Rögtön az elején a szerkesztői beköszöntő: hoppá,…..
VTMV 2014.06.25 14:58:23
@Szurkos Attila:
a gyári gumi (gumi?) szőnyeg nagyon vacak amit a Bakkerhez adnak, sőt veszélyes. Többször megtörtént hogy a gázpedál beragadt erős gázadásnál, eltartott egy ideig hogy rájöjjek mi okozza. Perze a szönyeg volt emi előrecsúszott.
1977. március 4-én 21:22 perckor nagyerejű földrengés rázta meg Bukarestet. A több, mint egy percen át tartó a Richter skála szerinti 7,2-es földmozgás következtében több, mint 1.500-an haltak meg, 11.320-an sérültek meg és 32.900 lakás omlott össze, vagy vált lakhatatlanná. Több neves személyiség…..
Miért veszélyes a revizionista romantika? Miért nagy probléma, ha államtitkárok asszisztálnak vagy tesznek úgy, mintha asszisztálnának egy olyan halott író hamvainak a szomszédos országba történő becsempészésében, aki 1944–1945-ben a nyilaspuccs után a nyilas parlament…..
VTMV 2012.06.02 00:17:08
@milyen szép a Vértes, ó:
Azt mondod nem érdekli őket vagy hogy nem félnek tőle?
...a román hatóságok mindenképp meg akarták akadályozni a temetést: megfélemlítették a székelyudvarhelyi katolikus plébániát, vasárnapra virradó éjszaka „sportos kiállású emberek" őrizték a temetőt és megakadályozták, hogy kiássák a sírt. Ők az író hamvait is elkobozták volna, ha megtalálják....
...a helyszínre tartó Lukács Csabát egy nappal a szertartás előtt Székelyudvarhely közelében feltartóztatta a román rendőrség, ügyészi felhatalmazással átkutatták a csomagját, és egy üres urnát találtak nála. Lukács akkor azt közölte: félrevezető akciójával fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy a román hatóságok hajtóvadászatot folytatnak Nyirő József hamvainak felkutatására, holott ezek szállítása a román törvények szerint nem engedélyköteles.
....
természetesen félnek a magyaroktól mint a tűztől, és azért reagálnak olyan hevesen a román hatóságok minden hasonlóra mert nagyon erős kompenzálni valójuk van. Nagyon komoly energiákat fektetnek be a magyarlakta vidékek ..gyarmatositására.. a legeldugottab faluba is kerül egy román ortodox pap aki ott akar kolostort vagy templomot épiteni, ahol pedig már alig vannak magyarok vagy egyáltalán nincsenek már, gőzerővel folyik a magyarság (nemcsak) nyomainak az eltüntetése, erre számtalan példát tudnék felsorolni...
Amúgy meg miért kisérné bármely magyar rendezvényt többszörös rendőri jelenlét mint bármely más nem magyar rendezvényt? egyébként tudtátok hogy Románia haderejének a 70%-a Erdélyben állomásozik? érdekes, nem?