Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

49 bejegyzést írt és 14947 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megmaradnak a biciklisávok a Nagykörúton, de az emiatt békétlenkedő autósokat a Fővárosi Önkormányzat a legnagyobb létszámú és ugyanakkor a legkisebb érdekvédelmi képességű sokaság, a gyalogosok kárára ígéri kompenzálni. A cikk szerzője Vargha Márton, a Levegő Munkacsoport közlekedési témafelelőse. ..
1900. Új fajta tűzoltósisak tesztje Németországban..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2020.07.05 20:34:34
@Fotósképző:

A zenét nem ő csinálta, csak elénekelte, és ő is egy megcsinált sztár volt

hu.wikipedia.org/wiki/Stock_Aitken_Waterman

Ettől függetlenül tényleg jó zenéi voltak
Budapesten kívül lakók autói adják a belső személygépkocsi-forgalom közel felét. Rendszeresen hallhatjuk – politikusoktól, közlekedéstervezőktől és átlag állampolgároktól is –, hogy ennek a forgalomnak és egyúttal a város belső részei parkolási gondjainak a csökkentéséhez jelentősen hozzájárulhat,…..
Hülye vagy te Miki, láttad mondjuk a Závecz friss mérését? Elsőre tök jogos, ha valakinek a cím láttán momentán ez ugrik be és ha szigorúan a hagyományos pártpreferenciákat nézzük, lehet arra a téves következtetésre jutni, hogy lószar se változott itt. De pont mindegy, hogy a Fidesz 32, a DK 9, a…..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2020.01.04 20:04:47
@Pipas:

Javaslom hogy olvass utána annak, hogyan lehet egy valuta árfolyamstabilitását megőrizni, mivel jár az instabil nemzeti valuta, ismerkedj meg pénzügyi relációban a spekuláció nemzetgazdaságra (és ezáltal az emberek mindennapjaira) gyakorolt hatásaival, végül de nem utolsósorban az intervenció fogalmára is vess egy pillantást.
Évente több ezer ügy kerül fel a szlovák városi hibabejelentőre. A pozsonyi ügymenetet teszteltük a „Levél a polgármesternek” oldalon...
1. Háttér A főváros a 4-es metró építése kapcsán elvállalta a dugódíj bevezetését. Ez egyelőre nem történt meg – feltehetően azért, mert egy valódi, ténylegesen visszatartó erejű díj biztos, hogy rendkívül népszerűtlen intézkedés lenne. A főváros által korábban felvetett javaslatok, így pl. az 5000…..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2019.12.13 22:30:22
@erol:

Napközben a 63as busz Nagykovácsiba 30 percenként jár.

Reggel gyakrabban, de Adyliget után bemegy a Máriaremetei útra, és onnan éri el a villamost, 10-15 perccel hosszabb menetidővel.

Ez csak egy példa. - Nem csak a 4-6-os villamosból és a metrókból álla világ.
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2019.12.13 22:35:46
@Pierr Kardán:

Nem csak ebből a pár járatból álla világ.

Hány percenként jár a busz Zugligetbe? Hány percenként jár Budafokon? Hány átszállással lehet eljutni Adyligetről Pesterzsébetre? És mekkora menetidővel?
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2019.12.15 20:27:21
@Arcade Macho: A Lidlben egyébként fényből sütik a péksüteményeket. És a többi áru is amit eladnak, fotoszintézissel jön létre.
December 2-án, hétfőn 19 órára a budakeszi művházba várunk mindenkit, aki javítani szeretne a közlekedési helyzeten. Egy 25 éve Telki irányából ingázó szempontjából így fest az, ami Budakeszin történik. Eördögh Márton írása ..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2019.11.28 10:52:58
@Kirándulás:

Van igazad IS

DE:

Vannak, akik ott születtek, csecsemőkoruk óta ott élnek.

Az M1 és a szentendrei Duna-ág között a 11-es út bővítését leszámítva semmilyen érdemi kapacitásbővítő infrastruktúrális beruházás nem történt nagyjából 1960 óta.
Veres Pál, Lux Elvira és Ranschburg Jenő, a szexuális felvilágosítás élharcosainak írásait többet olvasták a tinik, mint Petőfit.  ..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2019.10.27 13:40:21
@Alternatív:

Fiú írja, hogy kényelmetlenül érzi magát, mert a barátnője állatszerető és valószínűleg perverz is, és azt kéri, hogy közösüljön a kutyájával. A fiú szereti a lányt, még hajlana is a dologra, de fél a következményektől.

Pali bácsi válasza:
Meggondolandó belemenni a dologba, mert mi van, ha a lány itt nem áll meg és jönnek az újabb kérések, a kutya után macska, ló, zsiráf, hal - Na itt felröhögtem kegyetlenül!

Már nem tudom szó szerint idézni, de nagyon nagy szöveg volt. Olyan 86-87 táján jelenhetett meg.

A BRAVOban később egy másik fiú is írt hasonló kérésről, neki az volt a gondja, hogy nem tudja a lány kutyája fiú vagy lány kutya-e, mert fél, ha a kutya kan, akkor ő homokos lesz.
Vajon ma sikeres lenne a szárnyas vízitaxi, a kompmozi vagy a bútorvásárlásra szakosodott hajójárat?  ..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2019.10.27 13:39:46
Budakeszi Dugóhúzó néven indult új civil kezdeményezés, amely a település közlekedési anomáliái közt szeretne rendet vágni. Kezdve a reggelente a főváros felé kialakuló dugóval, hogy a gyökerénél ragadják meg a legfőbb problémát. ..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2019.10.01 20:24:55
1848. Korabeli dagerrotípia a párizsi Februári Forradalom utcai barikádjairól...
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.12.25 14:55:06
Várhatóan egy év múlva főpolgármester választás lesz Budapesten. Az ellenzéki pártok a tavaszi országgyűlési választások óta továbbra is csak kábultan támolyognak a közéleti szorítóban. Bár a hivatalos bejelentés még várat magára, Tarlós István indulása gyakorlatilag biztossá vált a jövő évi…..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.09.30 10:46:40
@KissGecihuszár:

Az V. ker tele van hivatalokkal, bíróságok, minisztériumok, stb. Hogy lehetne autómentessé tenni?
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.10.06 14:32:10
@A demokrácia leszakadó függönye: Melyik kormány gátolta 4 évig a 4-es metró építését?
Honnan származtak az „okosba” megvett benzinadagok és miért ment jobban az autó az osztrák benzintől? Olyan trükköket mutatunk, hogy garantáltan fennakad a szeme!..
Lefolyó- és vizesblokk nélküli éttermek, kempingek az északi parton és falból folyó víz a gyárépületekben. A szocialista építkezések gyöngyszemei...
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.19 18:43:46
Érdekes összeállítás, és még mosolyognék is rajta, de

De van a mai építőiparra rálátásom, és hát......

Készült egy olyan csarnok, ahol a belső lépcsőházban elfelejtettek világítást tervezni. A helyszíni bejáráson ugyanis még nyitva volt a csarnok oldala. Idézem: "Jön ide be elegendő fény!"
Ugyanitt egy másik csarnokban le kellett szerelni, majd visszaszerelni a kábeltálcákat, mert a rossz munkaütemezés miatt a tűzivíz-vezetékek még nem voltak felszerelve.

500 négyzetméter nagy teherbírású (azaz kb 1 méter vastag beton) ipari padló bevasalva, a mixerek szinte már indulnának, mikor kiderül, hogy nincsenek a lefolyócsövek benne.

Csőhíd vegyes (beton és acél) szerkezettel. Két külön helyen, két külön időben, két külön hőmérsékleten legyártva. Beemelésnél, nyár derekán, mikor 36'C volt árnyékban, az acél elem az istennek sem passzolt.

Ipari tartály építése, elfelejtik a talpát szigetelni, így víztartási próbán napokig gondolkoztak, hova folyik el a kármentő gyűrűből napi több köbméter.

Volt ahova 20-30 tonna súlyú előregyártott betongerendák és pillérek lettek beépítve. Beszállítani kizárólag száraz időben lehetett, ugyanis senki sem gondolt arra, hogy kellene egy beszállító út, ami elbír ekkora terhet. Azaz volt út a tervben, de ütem szerint azt csak később csinálták meg.

Amikor a hazai leánycég nem meri lejelenteni, hogy nem bírják valami miatt az ütemet tartani, ezért ütem szerint leszállítja a kinti multi a gépeket. Miközben a csarnokban még öntik az aljzatbetont, ott állnak a gépsort installáló mérnökök.
Műsorvezető recepciós, tejfeles szájú igazgató és szintenként eltérő berendezés a hotelben, mely közel egy évig tartotta a balatoni rekordokat.  ..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.08 16:06:57
"Nemzeti identitástudatot és keresztény kulturális értékeket" kell ezentúl közvetíteniük az óvodáknak, vagyis immár a 3-8 éves gyerekek is a kormányzati propaganda eszközévé váltak. Orbán Viktor tényleg úgy védi meg keresztény hagyományainkat, ahogy senki más...
Az Index is beszámolt róla, hogy ma délután Erdei iskola állomás hegy felőli kitérőjénél kisiklott a 60-as villamos/Fogaskerekű Vasút (ki-ki hogyan szereti). Egyelőre nem csak a hivatalos jelentések, de a nem hivatalos csatornák sem árultak el valószínűsíthető baleseti okot, ezért én sem szeretnék…..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.07.23 14:29:08
@négyláb:

Mit is írtam pontosan? Ezt:

Nem értem a lázongást a fogas által kibocsájtott zaj miatt.
Elvétve van a vonal mellett a fogasnál régebbi ház.
Ha régebben csendesebb volt, akkor meg költeni kell rá, hogy újra csendes legyen.
Ennyi.

Kicsit gyúrni kellene szövegértésre.
És ezt azért mondom ilyen kultúráltan, mert hisz vissza lehet olvasni, mit írtam, nem kell más értelmet adni neki.

A véleményem pár hsz-el fentebb megfogalmaztam. Amíg nem tudjuk, milyen szerepet szánunk a fogasnak, addig nincs értelme semmit sem csinálni.

Ajánlom magamat!
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.07.24 15:29:17
@négyláb:

Én sem vagyok mindig makulátlan. Jogos a kritika!

---

Van egy könyv, a Budai hegyi vasutak története a címe, abban olvastam, hogy története folyamán a Fogas felett már több ízben is lebegett a megszüntetés réme. Korábban is ilyenkor mindig a meghosszabbítás kártya lett elővéve. Voltak tervek a Fogas különböző meghosszabbítására, több új vonal építésére, de az idő előrehaladtával, főleg az autóbuszok térhódításával ezeket a terveket rendre elásták, a Fogas meg kapott mindig egy felújítást.

A Normafát én jelenlegi állapotában hagynám, mert ha forgalomindukáló-vonzó beruházásokat valósítunk meg egy eleve ennyire frekventált helyen, az mindenkinek jó lesz, csak az erdőnek nem. Nagyon jó példa erre a balatonfüredi Tagore sétány, ami eleve forgalmas volt, erre rászerveztek egy látogató központtal, rengeteg programmal, fesztivállal, és ma már nem szeretek oda menni sétálni (sétálni?), mert a hetes buszon több helyem volt, még a négyes metró előtti időkben is.

Minap egy hétköznap délelőtt felugrottam a Normafához, kicsit sétáltam (kipróbáltam a Locus progit, egy erdei navigációt), és a hétköznapi időhöz képest, és jó idő sem volt, a parkoló tele volt, a sétányon meg folyamatosan jöttek mentek az emberek.
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.06 13:24:42
@Benbe:

"A környéken élő lakosság véleménye pedig semmiképpen nem lehet szempont"

Jajjjajjjajjj!
Bőven túlmutat az MKKP-MÁV-konfliktus egy bicikliút építésén Rákosrendezőn: az egész ország és az állam mentális állapotát tükrözi...
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.05 14:09:40
@Le a spammerekkel:

"azért ebben nincs igazad. Az ominózus átjáróban rengeteg, még működőnek tűnő vágány van, viszonylag nagy vasúti forgalommal. A balatoni vonalakon (mondok ex has egy számot) negyedóránként megy át egy-egy szerelvény az átjárókon, nincs szükség tíz-húsz percen át zárva tartott sorompókra. Itt az az egyik fő gond, hogy a hosszan lezárt sorompók miatt az arra kóválygók már így is 90%-ban a tiloson mennek át, ami elég veszélyes játék."

Érdemi forgalom a Bp-Vác, Bp-Esztergom és Bp-Veresegyház irányokon van, ez három vagy négy vágányon zajlik A többi vágányon eseti forgalom van, de ha a rendező oldalt (Zugló fele) nézzük, akkor ott a korábbi (70-es évek) forgalom 5-10%-a ha megvan. Valamikor ott folyamatosan ment a tolatás, még éjjel is (az ott lakók legnagyobb örömére).

Pár éve voltam arra utoljára, akkor a sorompót még kézi erővel tekerték.
A vonatok valóban sűrűn jönnek.

Az eddig felsoroltak közül egyik sem indok arra, hogy valamit hagyjunk lerohadni, ráadásul több, mint 40 éven keresztül.

A balesetveszélyhez: Hol gázolt el a vonat tilosban átkelő kerékpárost? Rákosrendezőn vagy Cegléd mellett?

Ha minden úgy menne (ahogy te is sugallod, hogy helyes) és a veszélyes dolgokat nem csinálnánk, akkor még egy emeletes ház sem épült meg pld.

Amúgy Balaton irányába Bp-Fehérvár között 5 percenként (is) mennek a vonatok, igaz, ott csak két vágányon.

Ahogy a kérdéskört kezeled, az kicsit hasonlít a közlekedési baleseteket vizsgáló bizottság munkájához (Nem tudom mi a hivatalos neve). Hortobágyon az egyenes(ek)ben történt frontális baleset, a levont tanulság? Tegyünk ki az egyenesbe 60+előzni tilos táblát. - Mindenki szopik azért, mert pár béna, gépjármű vezetésére képtelen ember nem tudta a szemből jövő járművet (sebességét legfőképpen!)megfelelően értékelni.

De egyik hazai gyárunkban, ahol nincsen kettő darab egyforma pakolórámpa a kamionok számára, egyszer egy kamionos elütötte a tolatási segítőjét. Konklúzió: Tilos a teherjárművek tolatását segíteni. Hozadék: Kéthavonta valaki megtolatja a rámpát, néha milliós károkat okozva. Közben a KRESZ két dolgot ír elő: A teherjármű tolatását, ha szükséges (most nem írom ki szó szerint) segíteni kell. Ha a gépkocsivezető nem látja a segítőjét, akkor megáll.

Itt is nem azzal kell takarózni, hogy ha megcsinálják akkor mennyi emberhalál lesz, hanem ha sok a hülye, oda kell állítani egy rendőrt, aki vagy jelenlétével elriasztja a hülyéket, vagy alkalmanként a hülyeségeket díjazza egy csekkel.
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.05 15:26:18
@Le a spammerekkel:

Ez az érvelés olyan, mint amikor Tarlós azt nyilatkozta, nincsen igény a metró akadálymentesítésére, hiszen most sem használják a mozgáskorlátozottak.

Az anyagi részre való hivatkozás a stadionok országában minimum is rossz ősi gót szokás.
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.05 18:19:45
@Sir Gombóc:

Ez mind igaz. Ahogy az is, hogy lassan 50 éve nem történt itt semmi.
Elkérte és megkapta az Európai Bizottságtól a Levegő Munkacsoport azokat a leveleket, amelyeket a Bizottság és Magyarország küldött egymásnak az elmúlt hét évben a tervezett budapesti dugódíjjal kapcsolatban. A levelezés jó áttekintést ad arról, mit (nem) tett az ügyben a kormány és a Fővárosi…..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.03 01:53:39
@Arcade Macho:

"esetleg szolgaltato lehetne helyi is... esetleg a helyi pekseg le tudna sutni a kenyeret es nem kellene a levegos zsemlekkel majmoskodni meg verni magukat hogy ok marpedig etetik a pestieket es akkor erre valaszul megaljadek modon megsarcoljak :)))"

- Hogyan jut el a liszt a helyi pékségbe?
- Mennyire kifizetődő egy nagy pékség helyett 8 kis üzemet működtetni?
-- A belvárosban a hatályos szabályok alapján elég nehéz pékséget nyitni. Nagyon sok dolog kell hozzá. Tűzvédelem, Áram, ÁNTSZ, A kemencének (Még az elektromosnak is) kell bizonyos légtér, szellőzés, .....)
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.03 02:06:44
@pina noir:

" A 4-es metró helyett felszíni vasút kellett volna a Bosnyáktól a Thökölyn és a Rákóczin Kossuton keresztül le a Duna partig."
- Vasút a városban? Azt villamosnak hívják, Újpalota-Balaha közötti tervezett villamos 26mrd Ft-ba került volna, járművek nélkül. A villamos ma max 50 km/h-val mehet. KRESZ. Ami ennél gyorsabb, oda vasútüzem kell, biztber, járművek szilárdsága, elkerítés, .....
Biztos a lakók örültek volna egy 80-al dübörgő vonatnak a Rákóczi közepére.

"Onnantól pedig egy közlekedő hídon mehetett volna át a Móriczra."
- Tudod mibe kerül egy híd? Világörökségi helyszínről beszélünk.

" A kereszteződésekben le lehetett volna vinni az autóforgalmat a vasút szintje alá."
- Egy szinttel lejjebb már vannak az aluljárók, alatta a kettes metró is ott van. Közműveket ki kellett volna váltani.....

"a GHEV M2 osszekotese is lenge 300 Mrd lenne"
- Ebbe szerintem a járművek is benne vannak, de ennek most ne fogok utána nézni.

- A Bartók emelkedőt a vasút hogyan küzdötte volna le esőben? Mikor már a villamosok is agyon homokolják a Bartókot.
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.03 16:57:22
@Arcade Macho:

kozlekedesiklub.blog.hu/2018/06/01/a_rendszer_szive_a_vasut_budapest_kozpontjaban

Münchenben is átmegy a belváros alatt, de sok helyen megáll, és speciális szerelvények járnak rajta. S-Bahn.
A nagyvasutat nem biztos, hogy le kellene vinni, mert a nagyvasút és az S-Bahn között van pár különbség.

Kápmegyernek lassan 30 éve nem tudunk megállót adni

"lisztet egyszerubb lelogisztikazni, mint a friss kenyeret ugye?"
- Igen, de a lisztet silókban szokták tárolni, és 7,5 tonnánál nagyobb járművekkel szállítani. a péség esetében a lisztnek a tárolása nem abból áll, hogy tizesével zsugorba csomagolva állnak a polcon a kilós lisztek.

"a pekseg helyet amit olcsobban adnanak berbe"
- Egy pékség tűzvédelmileg és munkavédelmileg tud fejfájást okozni. Nagyon nagy veszély a porrobbanás. Egy porrobbanás el tud vinni egy fél társasházat. Ezért tárolják a lisztet silóban, az épületen kívül.

Villamos
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=97500001.KPM
26. § (1) Az egyes járművekkel - ha e rendelet másként nem rendelkezik - legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:
c) villamossal 50 km/óra,
Aki olvas, az tudja, hogy nem osztom azon megmondóemberek és ellenzéki véleményvezérek folyamatosan fenntartott félelmét, hogy Magyarországon diktatúra van, a bekötött szemmel való élet és a nekünk szimpatikus politikai oldal vétségeinek figyelmen kívül hagyása azonban legalább olyan nagy vétek,…..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.02 14:55:05
@maxval balcán bircaman:

"A liberalizmus és a demokrácia ellentétes egymással, így minél kevésbé liberális egy liberális demokrácia, annál demokratikusabb, s fordítva."

Az elnyomás és a diktatúra ellentétes egymással, így minél kevésbé elnyomó egy elnyomó diktatúra, annál diktatórikusabb, s fordítva.

---

Ne egyél annyi füvet, megfekszi a gyomrodat!
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a nemrég felújított Budafoki (de Albertfalván található) remízzel. Akkor nem sokkal az átadás előtt derült ki, hogy rossz tervezés miatt nem tudtak beállni a villamosok a remízbe, ugyanis a tervezők-kivitelezők egy felső vezetéket tartó oszlopot a járművek útjába…..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.08.01 13:27:13
@\\\'tor:

Kedves Mekk-mester!

Látom csíp a pisi, különben nem reagáltál volna ilyen sértődötten. Pár kérdést engedj meg!

2. A remíz még a Beszkárt időszakban épült - tudod a múlt század első fele. - A szomszédomnak is van kerti WC-je, immár lassan 60 éve, de ha a kaki kifolyik belőle, nem tudom azt a választ elfogadni, hogy már 60 éve ott a WC.
5. A 41-es villamosnak 50 évig pontosan ott volt a végállomása, ahol most a problémás vágányok vannak. Az is csikorgott rendesen hajnali 4-től éjjel fél 12-ig. - Hazudsz. (Unokatestvérem ott lakott abban az épületben.)
6. Van technológia hanghatások csökkentésére - úgy tudom, alkalmazni is fogják. -Miért csak fogják? Miért nem rögtön?

Egy a projektben résztvevő mérnök. - Kellett volna egy olyan mérnök is, aki a környezeti hatásokat felméri.
Mi az: nyár végéig tart, megkeseríti egész Pest életét, összekuszálja a villamoshálózat megszokott rendszerét, bosszankodnak tőle a hazai és külföldi utasok egyaránt? A megfejtés: Villamospótlás a Nagykörúton (immár sokadjára). Mi 3 héttel ezelőtt (2018. 07. 08-án) végigjártuk, pontosabban végig…..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.07.25 21:56:39
Ezen a nyáron több helyen pótlóbuszokal utazhatunk különböző felújítások miatt. A BKK a pótlásokat teljes szigetüzemként oldotta meg. Lássuk, szerintem hogy tette volna ugyanezt a régi, utasbarát szemléletű BKK a 3-as metró északi szakasza és a Nagykörút vonatkozásában! Jelenlegi állapot   A 3-as…..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.07.25 21:40:19
@Usenka:

Pl:

Óbuda-Csepel - 9-->51

Csepel-Rákoskeresztúr - 51-->201

Újpalota-Budafok - 133

Óbuda-Pestlőrinc - 9-->217

Budaörs-Rákoskeresztúr - 140-->M2-->97

Pesthidegkút-Rákoskeresztúr (nappal is) - (57)-->56-->M2-->97

Békásmegyer-Rákoskereszttúr - HÉV-->M2--->97

Budai vár gyakorlatilag egy szigetüzem. - A midibuszok miatt

Sok olyan útvonalú járat hiányzik, mint ....
Helyesen: Sok gyorsvasút hiányzik, mint pld Berlinben
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.07.25 21:46:24
@Dezsike:

Nem lehet beindítani. A munka rovására menne. Hétvégén és esténként/éjjelente megy az anyagvonat az alagútban. Sokmindent a KÖKI felől ilyenkor visznek be az alagútba. Ugyan lettek leadóablakok is vágva a födémbe, de ott nem lehet mindent leadni. (Egyik építésvezetőtől van az infó)
NemGogol Cosa Nostra & Gulasch 2018.07.24 09:51:08
Lucky Luciano, Meyer Lansky és Schöpflin György "Létrejön egy blokkoló kisebbség, ami megvétózza mondjuk az új költségvetést. Működésképtelen lesz az egész EU. Vagy nem lehet majd új uniós biztost választani, mert ezek a „felforgatók” majd belekiabálnak a konszenzusba, amivel eddig mindig…..
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.07.25 13:10:28
@MACISAJT:

25 ezren tüntettek Seehoferék ellen Münchenben.
Farkasfog-mintájú partszakaszokkal és gyöngyfüzérszerűen elterülő mesterséges szigetekkel oldotta volna meg két mérnök a tó problémáit...
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2018.07.25 07:28:21