Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Turbulencia (törölt)

0 bejegyzést írt és 786 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Sándor eddig van 2009.01.14 11:01:00
  Nem vagyunk mink egy könyvesblog, meg írt már a témáról más is, de van még hely kibontani az igazság minden részletét. Különösen úgy, hogy a máskor oly lényeglátó  Körmendy Zsuzsanna (liberális testvéreinknek: Esterházy Péter egykori szerkesztője, csak módjával…..
Izrael és a Hamász a civilizációk harcával búcsúztatja a demokrácia exportjáról szőtt ábrándokat. >>> Így fest az, amikor a történelem dönt el egy tudományos vitát..
Turbulencia (törölt) 2009.01.07 16:25:34
@Makukula: Az utcánkban két kutya összeverekedett a baszás jogáért. A vesztes végül vérzett is. Természetesen elítélem a vérontást, de ki tudja, talán ha nem verekednek, később még inkább összeverekedtek volna, vagyis tulajdonképpen a békéért verekedtek. Fontoljuk meg azt is, hogy a vérző kutya egy Mancs-interjú szerint eléggé ronda. Az erkölcsi megítélésünk szempontjából persze az a legfontosabb szempont, hogy a két kutya mennyire nevezhető demokratának.
Turbulencia (törölt) 2009.01.07 17:22:41
@Makukula: A baszás joga azt szimbolizálja, hogy az a játék is lehet zéró kimenetelű a gyakorlatban, ami "elvileg" win-win is lehetne.

Az utolsó mondat nem neked szól, hanem azoknak, akik szerint azért kell az egyik fél mellé állnunk, mert ők demokraták, ami meglehetősen abszurdum, ráadásul a Hamaszt is demokratikusan választották meg.
 A napokban elhunyt Samuel P. Huntington, a Harvard Egyetem politológus professzora. Az 1927-ben született Huntington sok mindennel foglalkozott élete során, de a frappáns elméleteket gyártó angolszász politikatudományi megmondóemberek közül leginkább A civilizációk…..
   Interjú Békés Mártonnal, a Századvég Kiadónál megjelent Amerikai neokonzervativizmus - Egy kisiklott ellenforradalom című könyvének koncepciójáról, a neokonzervatívok első generációjának erényeiről és második generációjának hibáiról, hogy vajon van-e…..
Hanuka a Műcsarnok előtt Mintegy háromszázan gyűltek össze vasárnap délután a Műcsarnok előtt (a Hősök tere helyett), s fáklyáikat magasba emelve ünnepelték a hanukát. A sok vita és fenyegetés megelőzte ünneplés derűs volt, de igen szelíd, visszafogott, hogy még…..
Turbulencia (törölt) 2008.12.25 14:07:49

A szerző által említett tény, hogy ez a durvulás néhány éve van. Nyilván a szerző is, meg én is tisztában vagyunk azzal, hogy a szélsőségek nem 2006-ben jelentek meg, de mi itt egy minőségileg új dolgot látunk, míg te a folyamatosságot hangsúlyozod. Nyilván itt némileg összefolynak a tények és magyarázatok.

"Ha ugyanis - önmagában elfogadhatatlanul - elfogadod politikai feltételek támasztását a csatornaszagú randalírozástól való tartózkodásra"

Én erkölcsi feltételekről beszéltem, nem politikai feltételekről. A baloldal rendben van, az éjjel-nappal való hazudozás nincs rendben, a lemondás cinikus elmaradása a botrány kiderülésekor meg pláne nincs rendben.
Ezen kívül a józan észről is beszélek: hiába nagy antifasiszta Gyurcsány, egy erkölcsi hulla antifasizmusa csak a fasizmust erősíti, sajnos.

"a szélsőjobboldal általad vélelmezett reakciója morális szempontból védhető lenne."

Nem védhető, hanem megmagyarázható.

"nem volt hajlandó benne a bűn forrását és a végromlás okát megszemélyesíteni"

"Jót akart" olyan értelemben, hogy belátta a nyilvánvaló dolgot: 2006-ban már nem lehetett a demagóg hazudozást tovább folytatni, mert az ország gazdasága már a tönk szélén állt. De még egyszer: nem az "exhoratio" tartalma az érdekes, hanem az előzménye. Tegyük fel, hogy egy gyilkos virágot akar venni ajándékba valakinek, de valaki közben felismeri, és leleplezi. Elég gyenge védekezés lenne az, hogy ő a virágvásárlással csak "jót akart"...

"az eseményt a morális felháborodás látszatával primér politikai előnyszerzésre használták fel"

Teljesen rendben van, ha egy párt rámutat egy másik párt erkölcstelenségére, még ha nyilván a politikai előnyszerzés is motiválja őket. Így működik a demokrácia...
 „Kitapintható egyfajta konzervatív fordulat az elmúlt években. Tetten érhető ez 1968 negligálásától kezdve a legutóbbi, a regisztrált élettársi közösséget elutasító alkotmánybírósági határozatig nagyon sok ponton. Egyfajta konzervatív fordulat szisztematikus…..
 A háború folytatódik, az orosz csapatok háta mögött megjöttek az oszétok és Észak-Kaukázus minden népe, hogy moresre tanítsa a szakartveloiakat - საქართველო-t. A feszültség tovább nő, és miközben Ergnetiben embereket végeznek ki, mi vágókép gyanánt a…..
  Vasárnap délelőtt az ember alszik, aztán ebédel, aztán délután csinál valamit. Na de mit lehet csinálni Budapesten aranyvasárnap délután 4-kor? El lehet menni például vásárolni, de az hülyeség. Az internetet azért találták ki, hogy az okos embereknek ne kelljen a…..
 A magyar követségavató után - jó sokkal - a megújult Reakció TV újabb grúz riporttal jelentkezik. Ezúttal ellátogattunk Ergnetibe és helyi lakosokkal beszélgettünk, interjút készítettünk Belágyi Lászlóval, aki a dél-oszét - grúz tűzszüneti vonalon teljesít…..
 Szkítiába járni filoszemitizmus! – írja kedvenc mokkaügyi szakportálunk Bencsik András könyvesbolt-hálózatának terjeszkedésére utalva. Egyperces néma vigyázállással ünnepeljük a szélsőjobboldali dadaizmus megszületését. Aztán nagyítónkkal szemügyre vesszük a…..
 Tudják, minek az évfordulója van ma? Talán annak, hogy 1848-ban Bem tábornok hadserege Csucsánál e napon verte vissza Puchner császári tábornok támadását? Vagy annak, hogy 1948-ban Niger függetlenné vált? Esetleg annak, hogy 1878. december 18-án a Szentszék jóváhagyta a…..
Mandiner blog Selejt 2008.12.15 08:31:00
  El kell ismernünk, nehéz dolga van mindazoknak, akik manapság Magyarországon a demokrácia kiteljesedéséért küzdenek. Fel kellett számolniuk a négy nehéz év örökségét, emellett folyamatosan, nap mint nap meg kell küzdeniük az antidemokratikus, visszahúzó, sőt reakciós…..
Mandiner blog Városi magány 2008.12.14 08:01:00
 Nem akarok hazamenni! Nem akarok újra egyedül lenni! Megőrülök egyedül! - üvöltötte a minap a telefonba az egyik barátnőm. Zokogott.  Nem tudod azt elképzelni, hogy nézed a neveket a telefonban és senkit se tudsz felhívni, mert senki se örülne neki! - sírt…..
 A világ kisebb, mint valaha: a híradókban nézzük a görögországi zavargásokat, miközben a görög anarchisták egyik központi figurája itt jár közöttünk Budapesten. A Zóna.hu munkatársaként interjút készítettem a magyar fővárosban tartózkodó, Spártából származó…..
Mandiner blog Fidesz-dúlás 2008.12.09 09:01:00
 A karácsony egyik nyomasztó mellékhatása, hogy ilyenkor, a vásárlási őrület hullámát meglovagolandó, számtalan közepesen híres köcsög, kiégett médiasztár, bukott megmondóember jelentet meg könyvet saját magáról, és arról, hogy ő milyen jófej. Az ilyen köteteket…..
 Mint ismeretes, nemrégiben Kiskunlacházán megerőszakoltak és brutálisan meggyilkoltak egy 14 éves kislányt. A rendőrség hírzárlatot rendelt el, ennek ellenére számos információ jelent meg a borzalmas ügyről. Ezek közül a politika mezejébe az a részlet emelte a…..
 Ma délután van utoljára esély, hogy az Országgyűlésben megmeneküljön a 13. havi nyugdíj 80 ezer Ft feletti része is. A Fidesz (és a KDNP) el is indította az Utolsó Esély hadműveletet: Iván László a Száj, Soltész Miklós és Szijjártó Péter pedig a Kéz. A Fidesz…..
 Császár Antal, a Fidesz frakciójából kilépett országgyűlési képviselő a pártpolitikai csatározásokon felülemelkedve, független képviselőként és a Vállalkozók Pártja Egyesület elnökeként támogatja a kormányzati törekvéseket, közölte a Kormányszóvivői Iroda.…..
Végre valami kellemesen szórakoztató, szóljon annak aki az elmúlt hetet egy internet elérés nélküli kő alatt töltötte! Az úriember további munkásságát is érdemes ezen a klikken. ..
 Már a Konzíliumon is felvetődött, hogy miért ezer az egyhez a férfi-női arány konzervatív, jobbos körökben? A mi blogunkon Kytinnel itt vagyunk ketten, a Jobbklikknek is van egy Kiss Elizája, a konzervatóriumosok pedig szégyelljék magukat (mármint, hogy egyetlen nőt se tudtak…..
Miután pár milliárd forintért tehénszarból és papundekliből felújították az Erzsébet teret, majd szisztematikusan lerombolták, a Randivonalnak nem jutott jobb az eszébe, minthogy éppen itt ültesse el a Szerelmesek Fáját. A Pécsről lopott ötlet lényege, hogy a szerelmespárok a…..