Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kryszti

0 bejegyzést írt és 338 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piroska és Farkas Angyalok 2010.12.24 10:38:00
Jönnek hétköznapokon is, csakúgy, de kedves hagyomány nálunk, hogy minden karácsonykor beköltözik egy-egy újabb angyal a mézeskalácsházunkba. A két angyallal érkezett két tündér is, akiket most akasztgattam fel Nünü lámpájára, hogy este, ha a nagy karácsonyi túrából…..
Piroska és Farkas Labda 2010.10.01 10:05:00
Eltartott egy ideig, míg rájöttem, hogy azon kívűl, hogy szívesen focizik, hordozgatja, dobálja, gurítja, miért hasal rá szinte minden labdára, amit megkaparint. A játszófoglalkozáson minden alkalommal ráteszi Őket az óra vezetője egy óriási gumilabdára, amelyen különféle…..
  Ez pedig válasz, a "hogynézelhuncutul" bugyuta szülői kérdésre: ..
Piroska és Farkas Hír róluk 2010.09.21 15:41:20
Sziasztok, Piroska kért meg, hogy közvetítsem hírüket. Sajnos kórházban vannak Nünüvel vasárnap óta, a kiscsillagnak bronchitise van. Szerencsére nem vészes a helyzet, illetve nem kell megijedni inkább így mondanám. Nünü szerencsére ott is hozza különleges báját anyukája…..
Kryszti 2010.09.22 10:08:34
Eddig csak lerajzolta, emlegette, boldogságoskodott, ha az apján látta. Mostanra már ezzel kelünk és fekszünk, hogy menézi a szekrénybe, kicsit jár-kel vele, aztán vissza akarja tenni, hogy másnap ismét megtekinthesse, hogy megvan -e még.Távolról hallom, hogy felkelt, magyaráz…..
Piroska és Farkas Favágás 2010.09.06 22:59:00
Fogtam a baltámat és belevagdostam mindenféle hatalmas fatörzsekbe (csakis képlestesen, mert a nemkivágniültetni híve vagyok), amelyeket már réges-régen kinéztem magamnak, csak eddig baltám sem volt. Meg időm, meg figyelmem sem. Meg semmisenem. Csak álmodozóstervek. Most meg…..
"Anya Boszorkány" - a Maszkabálban látott boszit összehozta azzal, hogy az Apja gyakorta Boszinak hív engem........Olyan párhuzamokat fedez fel és fogalmaz meg, amitől anyai szívem menten hevesebben dobog.  Elalvás előtt megsimogatja az arcomat "Sziiiiia. Szeretlek…..
Hevesen firkál a simalapos füzetbe. Olyan izgatottam alkot, hogy közben táncikál is. Kész performansz. Közben vagy dalolászik, vagy magyaráz, hogy mit rajzol. "Sátor...cica is...bement a sátorba...bajukkája van".  Párbeszédeket játszik el a babákkal, állatkákkal,…..
Piroska és Farkas Homokózótervek 2010.08.11 11:30:00
A Nagyiék kertjében lévő zöld egyszeregyes, műanyaghomokozó is menő, előszeretettel turkál benne a gyerek, na de nem vetekedhet a Szomszédmelcsibarátnőméknél lévő hatalmas sivataggal. Ott aztán épülhetnek várak, egy egész városravaló, alagutak, homoksüti kiállítás, igazi…..
Nem unatkozunk. Megmondja, hogy mihez van kedve,  s arra buzdít minket is. Egész nap vezényel, s még azt is meghatározza, éppen ki a kiválasztott, kivel szeretne játszani. "Pattogtassunk pöttyöslabdát...Nagyikával...dühöngőbe!", "Buborkékot fújjunk, Anya is,…..
Piroska és Farkas Fehér még 2010.07.23 22:39:00
Mitagadás, a fehér, romantikus kislengékből is bespájzoltam jónéhányat a gyereknek. Gyengém ez is. Ill. az igazság az, hogy ha meglátok egy hasonló gyönyörű, lenvászon fehéret, legyen az akár négyévesrevaló, jóleszkésőbb legyintéssel már a kosaramban is van. Mert ritka az…..
Nem iszik már anyatejet és mondókákat mond.....Egyre csigásabb a haja, egyszer alszik napközben, és már evett fagyit meg pöttyöstúrósat is. Nekem meg egyre nehezebben mennek a szárazösszefoglalók, pedig sosem voltam penge benne. Meg egyébként is olyan tisztességesen vezetgetem a…..
A maratoni délutánialvás (négyésfélórás??!!!-talán azért, mert végre nincs az a vad meleg) után felült, nagyonálmosan mosolygott rám, és azt mondta: "Anyucika. Puszika."- majd odabújt hozzám. Felemeltem, megölelgettem, beszélgettünk. Rádöltem egy díszpárnára, hogy…..
Piroska és Farkas Kréta 2010.07.20 21:55:00
Ki gondolta volna, hogy egyszer majd annak örülünk, hogy még mindig nincs leburkolva Anyikáék terasza, csak a randa, szürke beton látszik? Eddig csak utáltuk, és féltünk, nehogy elvágódjon rajta a gyerek. Aztán ma eszembejutott a nagy bödön színes kréta, ami otthon lapul…..
Piroska és Farkas A nyúl 2010.07.14 10:42:00
Meskebarátnőmtől kapta. Akit (Meskét, nem a nyulat) Anyika csak Csipetkének hív, én Kisfiamnak (Ő is engem, fülefarkanemlennetörténet, hogy miért), a gyerek meg Pipipinek. És van még rendes neve is. Ami meg még csak nem is a lánykori. Minden néven szeretjük. A nyulát is.  ..
Nünü igen szerencsés helyzetben van, mivel Anyikáék utcájában hemzsegnek a nála egy-két évvel idősebb fiúk. Ezt persze majd bő tizenöt év múlva (remélem, hogy addig csak a babáival játszik) fogja élvezni, egyelőre csendes megfigyelőként méregeti Őket, miként száguldoznak a…..
Piroska és Farkas Csakkalapban 2010.06.30 22:31:00
 ..
Kryszti 2010.07.01 13:26:58
A homokozóból csak úgy tudom kicsalogatni, ha megígérem neki, hogy elől belemászhat a vízbe pancsolni........   ..
Piroska és Farkas Copfoskorú 2010.06.08 21:19:00
A családunkban sosem látott szakadék tátong. Megbomlott az egység. Két részre szabdalt minket ez a komoly kérdés. Az egyik tábor -akiknek zászlóvivője Farkas és Joepapa folytonosan azt kérdezgeti, hogy "meddig akarod még növeszteni a gyerek haját????" meg hogy "mikor…..
Piroska és Farkas Májusi este 2010.05.25 11:48:00
Kertbenszaladgálva, kutyákkal labdázva, locsolócsövet szerelve, kertiszerszámok között válogatva, eltévedt csigát szemlélve,  kislapáttal földettúrva, halakat vacsoráztatva lehet megvárni, míg lemegy a nap. Nyári estéket idéző májusi alkonyat. Csak éppen egy kismellényt…..
A  legnagyobb változás az előző medvésméreckedéses élménypillanatrögzítéshez képest, hogy most már nem csak elmászik a lencse elől, hanem el is fut. Viszont szeretettel bújik a macihoz, modnogatja neki, hogy "brumbrumbrum", megpuszilgatja és ölelgeti. Csak fel kell…..