Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pastor

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anno már beszámoltunk a Smithsonian intézet készülő videojáték-történelmi kiállításáról, ahol a játékokat mint művészeti ágat mutatják be. A kiállítás ugyan csak 2012-ben nyit, de most megint van okunk írni róla, véget ért ugyanis a hatalmas szavazós kampány, amiben…..
pastor 2011.05.10 00:46:47
@aFx: toltam ezen az indás felületen egy üzenetet, hogy milyen címre és milyen címzettől lesz elmenve, nemtom, de majd válaszolj lsz.

üdv
shp
Sárdobáló Győztek a zsarolók 2011.03.24 15:30:00
Nem állítom, hogy szakértője volnék a témának. Azt sem, hogy átfogó információim lennének a magyarországi helyzetről. Azonban két dolgot állítok. Az egyik: a hálapénz zsarolás. A másik: a hálapénz természetéből adódóan ez a legaljasabb orvosi hozzáállás nem mérhető…..
pastor 2011.03.24 23:30:16
@nexialista: "amíg női ügyekben férfiak döntenek..."

Minden tiszteletem a szülő nőké.
De a szülésük a magzatuk ügye is.

Erről esik kevés szó. Hogy aki tervezetten otthon szül, tervezetten mond le egy védőhálóról. Mégpedig a magzata kárára. Megkérdezte tán?

Ez alapvető felelőtlenség. Evvel én nem tudok egyetérteni, semmilyen statisztikai bűvészkedés láttán sem.

Én láttam olyat testközelből, hogy a váratlan krízishelyzetbe került nő és magzat épsége és valószínűleg az élete is azon múlt, hogy hány méter van a műtőig.

Szerintem nem arányos dolog ezzel szembeállítani az otthonszülés élményét. Ugyanaz a probléma, mint amikor egy Jehova Tanúja meg akarja akadályozni, hogy a gyereke vérátömlesztést kapjon. A szülő spirituális élménye nem írhatja felül a gyermeke élethez való jogát.
pastor 2011.03.25 00:49:49
@nexialista:

Én ebben nem látom az érett/éretlen és női/férfi ügy dimenziókat. Illetve látom, de nem erről beszélek.

Ismerek otthonszülőket. Feleség és férj közös döntése szokott lenni. Nagyon is érett, tudatos döntések.

Én pedig nem értek egyet avval, hogy egy ilyen döntést meghozzanak. Ennyit írtam, meg indokot hozzá. Semmit nem írtam lehordásról meg agyonszabályozásról.

Persze igényem, az lett volna rá;)

Lazulás, baby.
pastor 2011.03.25 00:59:54
@Kis ember:

Hát ÖNtudatos anyák, az bizonyos...;)

de mint mondtam, személyesen éltem át olyan helyzetet, ami otthoni próbálkozás esetén végzetes lett volna. Ezt nem tudom és nem akarom elfelejteni.

Most kiszálltam. Jó éjt, vitassátok meg a többit magatok.
Belsőség Innen szép győzni 2010.06.16 07:13:39
Hihetetlen, de a Saab él. A saját szememmel láttam. Tényleg gyárt autókat, az új 9-5 pedig létezik, legalább húsz–harminc példányban. Sőt, vezettem is. Ilyen nem volt tizenéve: egy igazán jó Saab! Vélemények az azonos című írásunkról...
pastor 2010.06.16 22:46:40
@Jermann Kálmán: Gyakorlatilag minden Saab modell elérte az életciklusa közepére ezt a fáradtdizájn-kicsi-elmaradott állapotot. Olyankor még gyártották őket egy csomó évig. Szerintem a Saab-tulajdonosság egyik fontos lelkületi tényezője, hogy ezzel a tulaj tisztában van, oszt mégis max elégedett. Attól az ő autója nem lett rosszabb, hogy a világban történnek dolgok. Nem kerget a tatár. És amikor eljő a csere ideje, megveszi az aktuális Saabot, oszt jónapot. Az aktuális Saab, per definitionem, kellőképpen jó autó. Ha a minőséggel és a szervizháttérrel nincs gond, ez a lojális vevőkör fenn tudja tartani a márkát. Ezen a rendszeren támadtak sebek, a GM miatt, szerintem. Remélem, be tudnak gyógyulni.
pastor 2010.06.16 22:53:05
@pastor: ...és hogy folytassam magamat, a mai világban az a jellemző, hogy termékek nem forrnak ki rendesen, mert mindenféle új vackokkal helyettesítik őket és kezdődik minden elölről. A Saabok ilyen értelemben - pont mire fáradt-kicsi-elmaradott állapotba kerültek - elértek az érettségnek egy elég magas fokára, mert a konzervatív alapokat igen intenzíven finomították és optimalizálták több iterációban. Szerintem legalábbis ezért voltak ilyenkor is eladhatóak. Az új 9.5 formája is elég sokáig ilyen lesz; én látok benne legalább 10 évet.
Az alábbi sztori jó példa arra, hogy attól, hogy valami nincsen táblával külön tiltva, attól még nem biztos, hogy szabad. Korábban sok vita volt akörül is, hogy mikor szabad járdára parkolni és mikor nem, a többség ezt már jól tudja - legalábbis a blog olvasói -, de kérdés,…..
pastor 2010.05.13 09:31:49
Posztíró vagyok. Nem gondolnám, hogy hülye vagyok.

Mellékkérdés: szabálytalanul parkoló autókat szabad-e szabályos parkolással elrekeszteni?

www.norc.hu/pano/c20AkJRF/

Itt látszik, hogy a Batthyány térnél a keramitsáv előbb kiszélesedik, majd ebből ki van harapva egy parkolósáv.

Ha bárki a parkolósávba állna, a keramiton álló autók nem tudnának távozni. Ezért ezen a részen is, teljesen józan megfontolásból, a keramitra állnak az autók, és a szaggatott vonallal elválasztott sávban soha nem áll senki. Azért ez sem egy egészséges dolog, hogy a szabályos helyre nem állhatok, mert a szabálytalanokat akadályoznám. Engem is itt büntettek meg.
=========================
A büntetést befizettem, az egésszel azt szerettem volna illusztrálni, hogy maximális jóhiszeműséggel is el lehet követni formális szabálysértést ott, ahol az engedélyezések-tűrések-tiltások nincsenek mikroszinten végiggondolva és explicit módon jelezve. A rendőrség is ebben erősített meg: ez egy zavaros, az alkalmi idetévedő autós megtévesztésére 100%-ig alkalmas szituáció. Gondolom, a közlekedési hatóság feladata, hogy ezt rendezze, és ahol nem kíván parkoló autókat látni, ott ezt jelezze is jól látható módon. Erre elegendő lenne pl. a Margit-hídnál levő Megállni tilos tábla hatályának a kiterjesztése a Batthyány téri lépcsőkig vagy egy Várakozni tilos tábla kihelyezése 100 m után; az eredeti kérdés is az volt, hogy mit is lehet akkor csinálni a 100 m-es tiltott szakasz után... mert a jelek szerint semmit.

Köszönöm a kommenteket; a mellékkérdésre azért még mondjatok valamit.
pastor 2010.05.13 09:54:14
Ennél semmi sem mutatja jobban a helyzetet:

www.norc.hu/pano/tJgDSrkp/

- szegély nincs, vonal szaggatva, hely van. Mi is a különbség a két oldal között?

Az a kisgyerekes család sem a bárhol-megállhatok-benga-terepjáróval típusú agresszív elemnek tűnik. Jöttek, látták hogy lehet, megálltak. (Aztán kaptak egy csekket.)
Régi kérdés - hiszen régen a kérdések is jobbak voltak - hogy az Index szabadszájú, laza, fésületlen, kamaszos, vagy egyszerűen beteges, trágár férgek gyülekezete? Kicsit meg vagyok rendülve, mert éppen most bizonyosodott be, hogy az utóbbi. A kérdés a mocskos szájú címlapos…..
pastor 2010.02.22 07:58:12
@Fantómas: Van neked gyereked? Mert ha nevelsz netán egy 5-6 éves gyereket, aki épp ott nézelődik, mikor meg akarod nézni az indexen az időjárást, és nem tudod elkerülni, hogy lássa az említett címeket, az gáz. Érdeklődjön tőled a kisgyereked, hogy mi az a kutyával közösülés... mit mondasz neki?

Persze a megoldás egyszerű: más portál legyen a kezdőlap, oszt jónapot. Át is állítom izibe.
pastor 2010.02.22 09:43:49
@metal: Sok 5-6 éves gyerek tud olvasni. Ahogy a trágárságot az oviban, ezt is fel lehet szedni. De egy 6-7 éves gyerek már hivatalosan is tud, oszt mégse nem hiszem, hogy elég érett lenne az Index némely főoldalas címéhez.
Hála James Cameronnak most már tudjuk, mitől javul meg a világ! Ez a béke, környezetvédelem és a kritikusok halála.A Konzervatórium blog ma vette a bátorságot, és közölt két negatív kritikát a csodálatos, korszakalkotó Avatar című filmeposzról, mely megváltoztatja a…..
Ez a poszt egy ötrészes sorozat utolsó darabja. Az előző részek Miért nem vagyok liberális?, Miért nem vagyok nacionalista?,  Miért nem vagyok szocialista? és Miért nem vagyok konzervatív? címmel jelentek meg. Épeszű ember nem kereszténydemokrata. Ki vonná kétségbe, hogy…..
pastor 2010.01.14 01:29:44
@más hülyesége miatt: Te milyen vallású vagy?
Mobilitás Vakulj meg, ha látod! 2009.12.29 16:30:00
A szánalmas kivagyiságok közt előkelő helyet foglal el az utólagos xenon-szett. Csak míg közvetlen rokonai közül a forgó dísztárcsa, a négerbarna üvegfólia, a küszöb alatti lila futófény vagy a 70 lóerős kisautóra biggyesztett négyzetméternyi F1-szárny elsősorban röhejes,…..
pastor 2009.12.29 21:04:10
@rbalint88:
Hogy milyen magasan van a lámpád, az max akkor érdekes, ha követési távolság nélkül megy mögötted a hummer vagy a ferrari. Akkor valóban mást látsz a tükörben.
Valós forgalmi helyzetben az számít, merre világít a lámpa, nem az, hogy honnan. Az utólagos xenon szett azért vakít, mert nincs benne a törvény által megkövetelt automatikus szintszabályozás, és ha bebaszol egy láda sört a csomagtartóba, már felfele világít. Ötödikes geometria, nem folytatom.
pastor 2010.01.13 09:09:01
@Jermann Kálmán: Aha, eszerint a "komplett iparágak" csak színesítő fordulat volt. Kösz.
Boszorka a fenti képet azzal kommentálta, hogy "az emberek még ezekben a válságos időkben sem vesztik el a humorukat". Hát én egészen mást mondanék, no de nem ember vagyok, hanem Magyarországra szakadt rákféle. Olyan régen szakadtam ide, hogy emlékszem arra, amikor a…..
Varánusz Fartúró vakteszt 18+ 2009.09.08 12:16:00
Szinte hihetetlen milyen mértékű indulatokat képes kiváltani - az emberek egy részében - maroknyi meleg békés vonulgatása. Úgy vélem nyugodtan nevezhetjük békés vonulgatásnak, hisz idén nyoma sem volt az eddig megszokott - állítólag máshol teljesen elfogadott -…..
pastor 2009.09.29 11:16:19
>> (Igaz keresztény pedig óvakodik mindenféle paráznaságtól, így az ő dolguk picit nehezebb, hisz töksötétben, szemérmesen kell eltalálniuk feleségük hüvelyét, s bizony azt is csak határozott céllal, nevezetesen gyereknemzés címén.) <<

Tévedés. ("Nettó ökörség" copyright Haraszti Miklós.) Örömét lelheti a jó keresztény a szexben, sőt. De a gyermekáldást elfogadja, nem elhajtja. Ennyi. Ha nem annyira konveniál, nézi naptárat stb.

Egyszer magának el kellene beszélgetni egy értelmes fiatal pappal, nem csak visszarecsegni a sztereotípiákat. TWÁ szokott ennyire (nem)finoman (nem)árnyalni, amikor keresztényekről ír. Lépjünk talán túl ezeken.

Node, a fő probléma a poszttal a mélymagyarság és igazkereszténység közti egyenlőségjel. A kereszténység globalista, a nemzeti hitvallásokat letaroló intézmény (Vajon hány görög hisz ma is Zeuszban?), ami ehelyett globális értékeket (már akinek, de nekem pl. igen) hordoz és terjeszt. Mellesleg reflektál a saját hibáira, fejlődik, bár egyesek szerint nem elég gyorsan. A felebarátaink iránt érzett elfogadó szeretet és megbocsátás áll a hitvallás középpontjában, melynek segítségével juthatunk el az Isten országába, amiről most ne értekezzünk, de fogadjuk el, hogy a keresztények szerint jó dolog oda eljutni.

Vannak persze olyan papok és hívek, akik ezt össze tudják egyeztetni ősmagyar pogány kultuszokkal, nemzeti alapú kiválasztottság-tudattal, homofóbiával, stb. stb. Ezek az emberek nagy hibába vannak esve. Keresztényietlen módon gondolkoznak és cselekednek. Ha katolikusokról beszélünk, akkor a saját főpásztoruk igéit hagyják figyelmen kívül. És ami a legfontosabb: nem képviselik az egyházat, mégha ezt is mondják esetleg magukról. Élnek a szabad akarattal, amivel az Isten - a legnagyobb liberális - megajándékozta az embereket, és önszántukból bűnössé válnak. Isten előtt addig, amíg csak gyűlölnek, a világi törvények előtt, amikor követ hajigálnak és félelmet keltenek.

Persze ezeket egy posz megalkotása előtt is át lehet(ne) gondolni. Máskor javasolnám.

Amúgy, hogy a mélyheteró mélymagyarok is kúrnak seggbe, akár házasságtörés közben, afelől kétségem sincs, aminthogy afelől sem, hogy számos meleg pár nem él az örömszerzésnek ezzel a módjával. De a posztíróval egyetértve, nem ez alapján kell megítélni bárkit is.
pastor 2009.09.30 11:40:48
@úriparaszt:

- Ha véletlen, ha nem: csúsztatás. Bár én erősebb kifejezést használnék. Ilyen alapon a mélymagyar = magyar is igaz lenne, hiszen ezen fogalom mögé is szeretettel bújnak a posztíró által hallgatott előadók, jellemzően politikusok.

- Nem feltétlenül katolikus/keresztény/hivő, aki lát az egyházban/krisztusi tanításban/spiritualitásban értéket.

- "rendes xxx-ekkel amúgy semmi bajom": ismerős szöveg, az antiszemiták/homofóbok stb. kedvenc érve az őket érő vádak ellen. Persze hazugság, az illetők a "rendes xxx"-et úgy képzelik, hogy az xxx-ségét csak a magánszférában, rejtve, a társadalom számára érzékelhetetlen módon éli meg.

- A blogíró úgy tűnik, nem rendelkezik elég ismerettel ahhoz, hogy különbséget tehessen igazi és nem igazi keresztények között. Dehát mindenki szeret néha megmondóember lenni, erre is jó a blogszcéna. Ne ítélj, hogy ne ítéltess, mellesleg.

- Adios. Itt nincs több dolgom. További sok sikert a bloghoz.
autózz! Aknafedél helyett raklap 2009.08.27 14:15:00
Na ilyet sem láttam még, amit György küldött el nekünk is az FKF mellett, hogy megoszthassuk veletek. Valami nem egészen épeszű jómunkásemberek kitalálták, hogy amíg nem épül meg az út alatt lévő betonaknára a fedél, addig rádobnak egy raklapot, hátha elbír minden arra…..
pastor 2009.08.28 15:40:27
@Petrodon: nem mozdítottam el, a széle mellett befért a kezem a mobillal.
A Promontor által jelenséggel én még középiskolás koromban (réges-régen egy messzi-messzi galaxisban) találkoztam, amikor még rákényszerültem a BKV kitűnő szolgáltatásainak igénybevételére és minden nap csúcsforgalomban tötymörögtem az Alacska buszon a gyáli úti…..
pastor 2009.07.05 15:14:20
@Ro3: Nem értem az érvet.

Van olyan kút, ahol a tankolás után odaállok egy bódéhoz, ablakon át fizetek, majd kiengednek egy sorompón.

Működik. És csak az megy át rajta, akinek tankolnia kell.
pastor 2009.07.05 15:48:57
@Ro3: "És szerinted Mo-on majd beruháznak sorompóra meg plussz szemályzetre emiatt?
Amúgy hol lax? Alföld, v Borsod? "

Majd ott ruház be egy benzinkútcég ilyesmibe, ahol kezdi a munkájukat zavarni az átmenőforgalom, netán kezdenek a tisztelt sietősjózsik balesetveszélyesen átvágni a kút területén. És, mivel az övék az ingatlan, még meg is tehetik.

Amúgy nem kerül sokba egy ilyen cucc, és az autósoknak se nagy akadály - minden plázabejáratnál látsz ilyesmit.
pastor 2009.07.05 20:28:48
@Ro3: Leírtam egy olcsó hardverrel megvalósítható, személyzetet nem igénylő megoldást, ami a tankolóknak nem kényelmetlen, de az áthajtókat lassítja.

Azóta azon körözöl, hogy drága, meg ki fogja a plusz személyzetet fizetni.

Senki, mert nem kell plusz személyzet. 2009 van, tudod? Gépek vannak, meg informatika.

Ezenkívül mégegyszer felhívom arra a figyelmet, hogy a kút telkén levő úthálózat nem közút, hanem magánterület, tehát az áthajtás a szolgáltatás igénybevétele nélkül nem legális.

Dehát hajtson a te udvarodon át minden nap száz terepjárós, mert rövidebb és gyorsabb, mint a főúton araszolni.
Az alanti történetben az a legszebb, hogy csajozni vágyó hőseink egyből fejenként 2 Unicumot rendeltek. Maga a sztori innen a tengerfenékről ugye eldönthetetlen, bár gyanús, hogy ha tényleg hamis pénzt kap egy pultos, akkor nem így viselkedik. Vágtak át valakit szórakozóhelyen…..
pastor 2009.05.25 11:06:07
@d.hardman: Ahol a készpénzzel átbasznak, ott majd a kártyádat viszont nem fogják lerippelni, ugye?
pastor 2009.05.25 11:09:25
@d.hardman: Tényleg azt írtad. Csak a sok rizsa végén. Keep it simple, s... .
pastor 2009.05.25 11:14:29
@mqqq: Nekem beválik, hogy van nálam általában 1-2 ezres. Ennyi.

Nem minden újságos örül a 20 ezresnek. Ennyi.

Nem parázok sehol, nem vágtak át sehol semekkora pénzzel. Nem nekem volt problémám hanem a posztolónak...
(Mottó, utólag:Hogy irjuk azt, hogy bammeg?1. Ha ige, sz-szel és külön, ha rémakiemelő partikula, z-vel, és egybe.2. Három ponttal.) Subject: kerdes Date: Wed, 23 Feb 2005 15:03:16 +0100 From: angelday To: zsb@mail.index.hu Bela, „3 órára kell menjek a fogorvoshoz” vs…..
Sok bringást csapnak el az Egyesült Államok útjain. Tipikus baleseti ok, hogy az autósok szűkre vett manőverrel próbálják megelőzni a kerekezőket. Coloradóban ezért megalkották a három láb előzési törvényt, amely, ha a kormányzó is aláírja augusztusban életbe lép.…..
pastor 2009.05.05 18:36:12
@Közöd??:
kerékpár jármű.
út meg nem azért van, hogy bárki bárhol bármikor ezerrel mehessen.
hanem hogy mindenki tudjon a járművével közlekedni. és biztonságban hazaérni a családjához.

coloradóiaknak max igaza van, mert a záróvonal azért van adott helyen felfestve, mert a megengedett sebesség közelében haladókat már ott nagyon veszélyes lenne előzni, de egy 15-tel menő bringás mellett a záróvonalat átlépve elhaladni, az inkább kikerülés mint előzés.

amerikában meg amúgy van egy olyan szokás, hogy betartják a szabályokat, mert a zemberek felfogják, hogy mi a közérdek, és számíthatnak rá, hogy nem jön szembe valaki 200-zal, mint a Pécs-Orfű úton a felelőtlen állatok. tehát nyugodtan megcsinálhatják a záróvonalas bicikliselőzési manővert.

amúgy meg mint kerékpáros, az nagyon vicces, mikor munkából hazafele hosszú lejtőn 100% az autók tempójában megyek, de pusztán a biciklis látványa kiváltja az autósban az előzést, és belemennek mindenféle veszélyes manőverbe, előznek 20 cm oldaltávval úgy hogy én 55-tel ő 60-nal megyünk, aztán meg előttem satuznak, mert ugye a főútról meg néhe valaki be akar kanyarodni. Figyelj, közöd! Nem te szoktál mögöttem jönni és veszélyeztetni? Ismerős szemlélet.
Szerintem Harcsa Veronika. Imádnivaló, bájos, tündéri jelenség. Nem mellesleg hihetetlenül énekel. Veronika három angol nyelven kiadott album, valamint növekvő hazai és külföldi ismertség és elismertség után Nicola Contéval (olasz gitáros a nu-jazz mozgalom meghatározó alakja)…..
Éva (tőle jött a remek lapátkész; blogja itt) felvetése azért érdekes, mert a cím már annyira meggyökeresedett, hogy szinte fel sem tűnik az embernek a félrefordítás:The Remains of the Day: Valaki felhivta a figyelmemet, hogy ennek a filmnek a cimet A napok romjai-ra forditottak.…..
pastor 2009.04.23 21:38:21
@HA5NX-1:

"Egy címnél - s altalában irodalmi műveknél - egyáltalán nem baj, ha nem szószerinti a fordítás."

DEHÁT ITT ÉPP EZ A BAJ!

Szó szerint fordította, csak nem értette...

...in my very humble opinion (= alacsony származású szakvéleményemben), a Napok romjai 200% leiterjakab.

Node kérem, ez mégiscsak egy REGÉNYCÍM, amiből aztán film lett... mit mond a könyv fordítója?

www.litera.hu/hirek/jozsef-attila-dijasok-2009-ben-ii

"Kada Júlia: Kazuo Ishiguro ilyen. A japán származású angol író két regényét fordítottam, az egyikből Napok romjai címmel film is készült tizenöt évvel ezelőtt. A könyv eredeti címe, The Remains of the Day, szó szerint kissé nehézkesen hat magyarul: Ami még hátravan a napból. Ezért inkább A főkomornyik szabadsága címet választottam, melynek kettős jelentése utal egyébként a regény cselekményére . A szerzőnek ez az első angol tárgyú műve, amely őrzi a jellemzően japán utalásokat, elhallgatásokat és finom részletekből építkező előadásmódot. "

SzVSz, The Remains of the Day angolul se egy nagyon megragadó cím, a szerző szándáka szerint hosszú, és nem hangzik "szuperül", tehát mind a könyv, mind a film esetében egy normális lefordítás jó lett volna. Szegény könyvfordító szembesült a filmcím baklövésével, ettől meg nekiállt költeni valami harmadik dolgot - szerintem feleslegesen.
Tisztázatlan okokból igazoltattak tömegével bicikliseket a rendőrök szerdán kora este. A biciklisek a klasszikus Critical Mass felvonulás miatt gyűltek össze. A Critical Mass, azaz kritikus tömeg nevű kezdeményezés lényege, hogy több biciklis egy időben egy irányba teker. Azaz nem…..
pastor 2009.04.23 09:56:41
@Ferocious:
> "mielőtt ugatnál egy kicsit vizsgáld meg a saját fajtádat is"

NIncs biciklis fajta. Autós fajta sincs. Különböző tűrőképességű, lelkiállapotú és intelligenciájú emberek vannak. Ki bringán, ki autóban. Én pl. heti 3x bringás, 2x autós vagyok. Az eszköz nem hat vissza a személyiségemre. Hát neked? Te autós "fajta" vagy?

> "majdnem tapostam agyon vidéki főutakon éjszaka részeg, kivilágítatlan bringást "

Azért azt látni kell, hogy a vidéki faluközi bringázás, különösen az ittasan-sötétben végzett változata, egész más természetű dolog, mint a budapesti belvárosi. Mindig is volt, mindig is lesz, és nem az élhetetlen-használhatatlan város miatt alakult ki. Az a gyanúm, hogy akik ott tekernek, szívesebben ülnének ám hozzád hasonlóan egy nagy kényelmes limuzinban, ha több szerencséjük lett volna az életben. Mondhatni, autós "fajta", csak pénzügyileg hátrányos pozícióban.

Az a szép idehaza, hogy a jogkövető és jogsértő mentalitás együtt él a zemberekben, és mindenki 100% magabiztossággal képviseli azt, hogy az ÁLTALA elkövetett jogsértéseket kizárólag a hülye szabályok betarthatatlansága és méltánytalansága kényszeríti ki, míg a TÖBBI az szemét adócsaló, közúti veszélyeztető, aki nem ismer "mértéket".

De hogy a mérték: az maga az aktuális jogszabály, amit a szabad választások során delegált népképviselők révén maga a társadalom hoz létre, ezt nehéz megérteni.

Jó utat. Vigyázzatok a bringásra, mert ha hülye is, 1000x törékenyebb, mint az autós.
Rég dédelgetett tervem, hogy nekiállok több kört futni a Margitszigeten. Évekkel ezelőtt, amikor még megvolt a Nivám, jártam autóval futni a szigetre, de akkoriban az egy kör is valahol a Holdon volt. Mármint le bírtam futni egy kört, de lógó béllel. Aztán tavaly rászoktam,…..