Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ry

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éjféli Nap VII. 2015.03.10 21:13:03
             Falster szigetének délutáni teaidős szürkeségébe futott be a komp, a csendes helyet rögvest fel is verte a zajos tömeg, majd azzal a gyorsasággal el is itta Dánia a hangoskodást. Hosszas skandináv kalandom kezdetét vette, utak mentek jobbra, mentek balra, Északra.…..
Éjféli Nap VI. 2014.12.27 10:00:32
                Vasárnap a reggeli fényárban kötöztem útra sátramat a park felpuhult talajáról. A széles füves területet bokrok és fiatal fák ölelték körbe, biciklim a padnak támasztva várta az indulást. Szélkerekek kócolták a lankadt levegőt, hosszasan, míg be nem…..
Éjféli Nap V. 2014.12.14 10:29:50
                A mély kanyonban tornyosuló kormos homokkő oszlopok felszínformái lágyan hajoltak a zöld fűfélék, sárga virágok és kékeszöld erdők harmóniájába. Szűkös bazaltsávom dimbes-dombos, dombos-lombos erezete a szőlőlugasból mutatta Drezda panorámáját.…..
Éjféli Nap IV. 2014.12.07 10:51:37
           Hidegtől zsibbadtan, kialvatlanul ébredtem a juharfa tövébe állított sátorban. Mire összepakoltam a felszerelést, már hűlt helye volt a fagynak, ragyogott a Nap. A Moldva-folyót Prágától délre közelítettem, partmenti bicikliút hozott a város felé. A…..
Éjféli Nap III. 2014.11.30 07:59:55
           A Kárpátokat elhagyva a szembeszél csak erősödött. A zöld erdők és füvek között barna szántók mozaikozták a tájat, belesárgult a repce a szegélybe. Morvaország fővárosa felé hajtottam, egyenesen, Holicból Hodoninon át. Későre járt már azon a…..
Éjféli Nap II. 2014.11.23 09:02:32
           Éjjel esegetett, de a reggeli felhőszakadás már a kerékpáron ért. Várakoztam, bevártuk a többieket a bádogfedél alatt, az eső alábbhagyott, szemerkélt. A Vág völgyében felfelé, országúton indultunk a csallóközi mezőváros, Gúta irányába, álmos…..
Éjféli Nap I. 2014.11.16 11:44:20
            2014 májusában a magára találó tavasz egy korai reggelén útnak indultam kerékpárral, hogy a majd három hónapos vándorlásom alatt bejárjam az északi országokat. A megyehatárnál szerény kíséretem utolsó tagja jó utat kívánva visszafordult, én pedig…..
N71 kezdés később 2014.05.11 19:30:19
Kedves Mind! Ahhoz, hogy összeszedett blogot írjak, időre van szükségem, amit pedig arra használok, hogy összeszedett bloghoz gyűjtsek infót. Szóval lesz blog, de augusztustól.   Köszönet a türelemért.   Addig is, a facebook oldalam keressétek! János..
Idén első táskákat is használtam, amiket a villára rögzített csomagtartókon szállítottam. A tavalyi túrán jól megpakolt hátsó traktus körülményessé tette a fölfelé haladást, a kitettebb emelkedőkön nemegyszer ágaskodott az eleje a kerékpárnak. A súlyeloszlás rendkívül…..
Az előző részben a hazai, a horvát és a szlovén biciklis közlekedési lehetőségekről volt szó, a következőkben pedig a címben feltüntetett országok következnek. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy ezen országok klafábban állnak hozzá a kérdéshez, a valóság azonban sokszor mást…..
Megoszlanak a vélemények a kerékpárutak mellett és ellen, aki egy valamivel hosszabb biciklitúrán vett már részt életében, többnyire az utóbbiak táborát erősíti. Amennyiben a kerékpárral valamilyen távoli célhoz tekerünk, akkor nem biztos, hogy folyamatos kerülőkkel,…..
Sur Le Tour A valódi királyetap 2013.08.06 15:17:28
A Tour hangulatát talán a Lautaretre felérve lehetett először érezni, ahol több tucatnyi országútis frissített a hágó kávézójának teraszán. Szemközt út a Galibierre, balra a lejtő. Nyáron amúgy is jellemző, hogy számos kerékpáros érkezik a Provence-Alpes-Côte d’Azur és…..
Sur Le Tour Vonatozás 2013.07.31 10:40:37
A pénteki hazaindulás elég lendületesen indult tehát, szombatra harminc km se maradt a torinoi vasútállomásig. Beterveztem némi vonatozást a hazaútra, amikor odafelé Torinoban eltöltöttem egy kis időt, egy délelőtti sétán érdeklődtem is, mi a helyzet a nemzetközi vonatok…..
Múlt hét pénteken én a mezőny előtt startoltam, keletnek, haza. A korábban Cesena Torineséből küldött tollforgatás eredménye egészen szűk szavúan említette e kis helységig vezető mászkolódást, ugyanis zömében fölfele meneteléssel zajlott a történet, a hágók között…..
Sur Le Tour Prológ 2013.07.04 06:00:21
Egy olyan blog, aminek címe a francia kerékpáros körversenyből jött, mi a France-ról szólhatna, mint magáról a versenyről?! Ez a blog valójában nem arról fog szólni - vannak nagyon jó oldalak, amik azzal foglalkoznak -, itt viszont a mi Touránk van a középpontban. Mindjárt…..
Íslanders 2010.07.10 10:11:00
Egy jól megszerkesztett túraterv segítségével készülünk hatékonyan feltérképezni Izland egynémely fontos területét. Erről természetesen elöljáróban nem számolok be, mert ha borul, elképzelhető, hogy esik is, és az hosszútávon hátrányos. Utólag verifikáljuk a…..