Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manócanya

32 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       Posztolónk egyre elkeseredettebb, hiszen eddig túl sokat csalódott ahhoz, hogy a bizalmat és optimizmust egyik napról a másikra stabilan újjáépítse. Lehet, hogy valakinek csak alkalmi kapcsolatok járnak?                                  Fedezd fel és használd!  Ha lazán…..
Manócanya 2022.12.21 17:11:53
@szeme közé, laposan!: Hát ez marha jó! :-) Tetszik. Tényleg! Szerintem a csajok megérzik a "zaklatás" és az udvarlás közötti különbséget, én legalábbis érzem, amikor csak egy plusz strigula kell, vagy tényleg én érdeklem.
Manócanya 2022.12.21 17:36:44
@Lorrh: Ja, mintázat, jó. Még jó, hogy nem mindenki követi :-)
Babavigasztaló A szuvas tejfog 2011.02.18 15:23:00
Ha a gyerek beteg, pláne, ha olyan betegsége van, ami gyógyíthatatlan, abban egyjó van: az ember találhat rá megoldást, ha nagyon keres. Én találtam! Bár előbb találtam volna meg.... Rossz jel A tejfogakon a szuvasodás jelei már korán, 7-8 hónapos korban jelentkezhetnek,…..
Manócanya 2016.06.26 20:32:06
@Bencsik Tímea Mimi: Szia!
A 3 tablettát kell odaadni. Akár 3x1 - et, akár a 3-at feloldani annyi vízben, amennyit egy nap alatt megiszik.
Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német homeopata orvos a XIX. században dolgozta ki terápiás rendszerét, 1873-ban publikálta a biokémiai sók tanát. Módszere a homeopátián alapul (de több aspektusában eltér tőle), a mai napig népszerű, a természetgyógyászok előszeretettel…..
Babavigasztaló Apaszelidítés 2012.09.20 21:40:26
Az eszményi apa: miután jól megkereste a pénzt álmaink körülményeire, félkézzel tartja a színvonalat, a másikkal a babát pelenkázza, de szigorúan csak azután, hogy megfőzött nekünk, és a mamánknak is persze... :-) Ezzel szemben a valóság: holtfáradt férfiak, akik…..
BHRG Alapítvány "A korai tünetészlelésnek és a korrekt vizsgálatnak nagy jelentősége van. A megfelelő (adekvát, oki) beavatkozás hiányában a tünetektartósan fennmaradhatnak, s fokozatosan válik mind a szülők, mind a gyermeket körülvevő egyéb környezet számára az,-…..
eleventeam.hu/tudtad/meg-nem-ovis/  www.nevelésitanácsadó.hu/bid44/Fejleszto-pedagogia/Reszkepesseg-fejlesztes/diszlexia-dyscalculia-hiperaktivitas#Hiperaktivitas ..
Babavigasztaló "A" Síró Gyerek 2012.05.02 22:25:00
 Többbször gondoltam rá, hogy át kellene írni a blog nevét, ez így ijesztő első hallásra, de mostanra rájöttem, hogy vannak szülők, akinek hozzám hasonlóan ilyen képe van a gyerkről, hogy az csak állandóan bőg. Bezzeg a szerencsések az angyalkával... Nos, arra is…..
...arra való az RSS, hogy szóljon helyettem! :-) Iratkozz fel, és még időben megkapsz minden olyan infót, amire szükséged lehet!  Keress egy ilyen gombot a bal alsó sarokban és nyomd meg: ..
Hisztizik a kisgyerek - nem akar öltözködni, ebédelni, rendet rakni, vagy éppen csak fel szeretné hívni magára a figyelmet. A könyv meséi válsághelyzetben születtek: síró-rívó, hisztiző kisgyerekei megnyugtatására találta ki őket a szerző.A kedves, rövid kis történetek a…..
Babavigasztaló Bilire szoktatás 2012.01.28 07:49:00
Rövid leszek: szokjunk le a rászoktatásról. Az csak ellenkezést szül.A megoldás Kicsit kényelmetlen, de ez kell: engedjük be a gyereket  a WC-be mellénk, ha kiváncsi. A gyerekek példakövetők, és nem a jó szóra hajlanak, hanem a példára. És amint megért az agyukban a…..
Vissza a frontra - védőnő GYES-ről Most, hogy visszatértem a munkába - pár hónapja -  szembesülnöm kellett azzal, hogy nem csak az én gyerekemnek vannak problémái, és még azon kívül is vannak gondok, amiket én átéltem... :-) Nyílván tudja ezeket az ember, de a…..
 Szeretnék még írni a baby blues-ról, a gyermekágyi depresszióról, de kezdetnek és S.O.S. jelnek most először ezt. Tessék szépen belegondolni, aki benne van, hpgy ezt egyedül nem lehet bírni, tehát a föld alól is segítség kell (bébiszitter), aki nincs benne, az meg mehet a…..
Írtam egy levelet a Dr. Papp Huba doktor úrnak, aki a cikkben azt a Schüssler sót ajánlotta, amelyik bevált a fogszuvasodásra, és ő válaszolt is.Ime az enyim, majd az ő levele:" Kedves Doktor Úr!A Homeo Sapiens ben találtam Öntől egy cikket, a fogászati betegségek homeopátiás…..
Itt az idő.... Eljött az az idő nálunk, amikor már - amúgy majdnem óvodaéretten - belepróbáltunk illeszkedni a naaaaaaagy társadalomba: bölcsit kezdtünk. Unatkozott már a leányzó otthon, éreztem, egyre kevesebb vagyok neki, és ami meghatározó volt: már nem érdekelte, ha a…..
Felhívás! Kérdezz! Hirtelen akut témahiány lépett fel nálam, de ha  kérdés, óhaj, sóhaj, témafelvetés, panasz, bánat van, szívesen elrágódom rajta szakmailag itt a nagy nyílvánosság előtt! :-)Úgyhogy:Vesd bele magada gyerekkel kapcsolatos problémáid…..
"Hogy már mindenre....?"Csak arról van szó, hogy a csokiban is vannak ásványi anyagok, amik fontosak, de sok a "mellékszereplő" benne, ami miatt nem mindenkinek előnyös (például a cukor a hízásra hajlamosaknak és kismamáknak, a kakaó a székrekedésre…..
Találtam végre egy honlapot, ahol nem csak azt mondják meg, hogy mit ne kenjünk a bőrünkre, mert nem tesz jót neki, de azt is, hogy mit lehet helyette:antalvali.com  ..
 Foly. köv. innen:Az előzőekben már kifejtettem ezt-azt: http://sirogyerek.blog.hu/2010/07/16/pocigondok , és most folytatom...AnyaétrendA tej-és tejtermékeket ma a hivatalos orvostudomány elengedhetetlennek tartja, pláne szoptatós anyukáknál, viszont nagyon gyakran okoznak ezek a…..
Babavigasztaló Hiszti de lux 2011.06.06 23:01:00
Már a picik is...?Egy alkalommal hallottam egy anyukát rászólni egy pár hetes babára, hogy "elég a hisztizésből!" Persze, végülis kedvesen mondta, de azért nagyon kitartó volt... Én azt hiszem, hogy az akarásnak mindig van alapja, legföljebb a kért dolog nem…..
A szokás Szokásról akkor beszélünk, ha egy bizonyos viselkedésmód bizonyos körülmények között ugyanúgy ismétlődik. Egyfajta automatizmus, magától működő reakció. Ezek közül van olyan szokás, amelyik "magától" alakul ki, van, amelyik tanulás, tanitás, ún.…..
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
Babavigasztaló Édes álom 2010.09.02 11:59:00
RémestékNéhány családban az esték nem mindig a "várva várt" kategóriába tartoznak. A kisebbeknél a jelek szüntelen figyelése és a véget nem érő várakozás, nagyobb gyerekek üldözése a hálószoba felé, és/vagy fogócskázás lakásban...A rend meg a lelkeA napirend…..
Babavigasztaló Szösszenet 2010.08.24 10:56:00
Az EgyéniségMinden babácska egy új ember, új igényekkel. Ahogy veszem észre, a mai gyerekek már sokkal bártabban állnak elő a kívánságaikkal mint a régiek, vagy csak hamarabb találnak megértő fülekre. És ha az anya intuiciója elég jó hatásfokkal működik, akkor a baba…..
Babavigasztaló Hasmenés 2010.08.23 11:59:00
Most szögezném le, hogy ez itt nem orvosi tanácsadás, csak néhány hasznos tipp helye.Jön, megy... A hasmenés hirtelen jelentkezik, és októl függő a lefolyása, a hossza és az intenzitása. A hosszan elhúzódóak vagy tápanyag felszívódási zavart jeleznek, vagy…..