Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Láncfűrészes

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eltelt 2 hét az ültetés óta. A magok csírázása idén valamiért kissé lassabban megy. Talán mert idén nem saját, hanem beszerzett magokról ment az ültetés. Most jelenleg a magok 2/3 része kelt ki, de minden reggel fedezek fel újabb és újabb jövevényeket, így még van remény a…..
A Láncfűrészes 2014.02.12 10:02:10
@GaBko: én meg pont azt hallottam/olvastam,h nagyon könnyen keresztbe porzódik, aminek több oka is van, de pl. az egyik ha megfigyeled, amikor kinyílik a virág, a bibe már termékeny, a porzóinak viszont még kell egy pár nap mire beérnek, és ezalatt simán meg tud termékenyülni máshonnan (rovarok,szél,stb.). Ez lényegében a természet trükkje, hiszen neki pont az az érdeke, hogy genetikai sokféleséget hozzon létre.
Persze ez így csak elmélet, nem tudom mennyire érvényesül a gyakorlatban. Azért érdekes lenne, ha csinálnál majd a szezon végén egy statisztikát, hogy hány növényen vettél észre némi változást az eredeti fajtához képest. Már ha marad ilyesmire időd és energiád a szószgyártás mellett! :D
A Láncfűrészes 2014.02.12 11:08:41
@GaBko: Igen, a különbség kizárólag a magok genetikájában lesz. Az, hogy egy-egy termés milyen az csak az anyanövénytől függ, meg a környezettől, és hogy, hogyan sikerült a megporzás. A termés maga nem tartalmazza az új géneket, csak a magok. Elég vicces belegondolni, hogy mi lényegében a csilik "méhlepényét" esszük, amiben az embrióit neveli! :D
De ha már a nemesítés/szelektálás is szóba került. Én úgy gondolom az egész növényt kell nézni, nem csak egy-egy termést (na jó persze azt is, lásd később) de ha pl. a 10 növényed közül az egyik különösen nagyranőtt/bőtermő/extra csípős stb. a többihez képest akkor annak a növények érdemes az utódait továbbvinni, mert jó a genetikája, és ez a genetika legalább fele részben (önporzásnál 100%) az összes termésében lévő magban benne lesz, nemcsak a szép nagy egészséges termésekben. Ha így kiválasztottad a növényt, akkor mehetsz tovább egy lépéssel, és a szép egészséges terméseiből veszed ki a magot, mert azokban egyrészt több mag van, másrészt jó eséllyel csíraképesek, nem mutálódtak elégtelen megporzás miatt,nem hordoznak valamilyen betegséget, stb...
GaBko Chili A tápozásról 2014.02.11 19:51:52
A növények autotróf táplálkozású élőlények, azaz életműködésükhöz csak szervetlen anyagokra és fényre van szükségük. Összesen 17 elem nélkülözhetetlen a számukra, ezek az esszenciális tápanyagok. Ezeket mennyiségi szükségletük szerint három fő csoporba…..
A Láncfűrészes 2014.02.11 21:34:41
Saját és baráti körben történő felhasználásra 2 éve készítettem a poénnak szánt, de sikeresnek bizonyult GABASCO logómat, címkémet, mely egyértelmű utalás volt az általam szeretett és nagyra becsült márkára. Hasonlít az biztos, de hogy megtévesztésre alkalmas lenne, azzal…..
我们去中国 Duplavese 2012.07.17 14:52:00
mert ami egyszer a bajoroknak bejött, az Kínában is ütni fog. és üt is, sok szaladgál belőle, és ez így teljesen széria, a legapróbb házi pimp nélkül. A komoly nevű gyártó a Keleti Szél (DongFeng) egyébként inkább nagyobb gépjárműveket gyárt, de van pár érdekesebb kis…..
我们去中国 A harmadik fogás 2012.04.01 11:46:00
1. A kacsacsőrMindenki ezzel kezdi. Így a legkönnyebb a pálcikát elsőre megfogni, és egész sikeres lehetsz vele az igen rövid időn belül. Titka az egyszerűség, ahogy a mutató ujj a külső pálcikát szimpla toldásként kezeli. Azonnali nagy sikerélmény az egészen apró…..
A Láncfűrészes 2012.04.12 17:58:49
我们去中国 Vasárnapi zabi 2012.03.06 04:37:00
A helikopter pózzal többek közt az a baj, hogy beszorul a négy fal közé. Akármilyen jól is sikerül, nem tudod elmesélni senkinek, egyrészt mert a fizikája valós térben nem magyarázható, másrészt mert nem is akarsz róla beszélni, mert legyünk őszinték: a helikopter póz nem…..
我们去中国 Dév 2012.03.03 12:33:00
Elindultunk enni. Lusta szombat délutáni, hetek óta esős jókedvben. Annyit tudtunk, hogy az olaszba nem megyünk, mert még az amcsik és a németek is drágállják. Mindegy, először valami sátras selyemszövőket kell megnézni a szomszédban. Sátor volt, meg valami nagy gép, de inkább…..
Doppingteszt előtti atléta vagyok. Dohos sötét szobában az asztalon sárgás színű gumicső kajánul kunkorodva várja az aktust. Látszólag nyugodtan fekszik, de minden hetykeségében ott a feszültség amivel csúnyán odacsaphat...különösen érzékeny helyeken ugye. Szűz vagyok, de…..
Itt az irodában. Az európai munkakultúra helyi nagykövetségén, ahol én épp nagy erőkkel mutatom ugye a jópéldát... Az öregedő dzsekicsen most kérte kölcsön még rügyedző lusziliu körömcsipeszét. Diszkréten az asztal alatt végigcsettingette munkás kezeit, majd visszanyújotta…..
A Láncfűrészes 2012.02.13 22:40:54
我们去中国 kis önigazolás 2012.01.30 12:18:00
hogy a kínai bor tényleg lehet jó, íme egy kivételesen jó bejegyzés a wikipédia frigid picsi-pacsijából : Kína szőlőtermesztése és borászata nameg egykét szó az ellenségről : Baijiu (az első stáció)..
我们去中国 Odunk 2012.01.22 17:31:00
Sokan jönnek kivont karddal, hogy küldjünk már képet a lakásról meg a környékről, na ez most részben beteljesedik. A lakásról annyit, hogy nem kicsi, sőt, egy szolidabb család még elférne mellettünk. (tehát ha jönnétek látogatni, rajta) Köszönhetnénk Robi bácsinak, de…..
A Láncfűrészes 2012.01.31 11:16:42
 Bélám, megvan az első minta, íme : belseje is szép, magjai : vannak :) szép húsos és nagyon jó illata van, mint a mi édesnemesünknek. Ereje sajnos nem sok, de még csak egyet toltunk bele a rántottába, bizakodom benne, hogy pont egy gyengét fogtunk ki és a macskapöcs…..
我们去中国 kiraktuk 2012.01.09 15:58:00
Nem tudtuk de lakótárs is járt a lakáshoz, ma előjött, kitettük.Tudni kell, hogy szpotlámpák vannak. És ha kis árnyék reppen el feletted, nem szarsz be, mert nem vagy tyúk, ráadásul a vércsék-solymok-héják is ritkák beltérben. Az ember ignorál, történt már ilyen, igaz…..