Adatok
A Láncfűrészes
0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Eltelt 2 hét az ültetés óta. A magok csírázása idén valamiért kissé lassabban megy. Talán mert idén nem saját, hanem beszerzett magokról ment az ültetés. Most jelenleg a magok 2/3 része kelt ki, de minden reggel fedezek fel újabb és újabb jövevényeket, így még van remény a…..
A Láncfűrészes
2014.02.12 10:02:10
@GaBko: én meg pont azt hallottam/olvastam,h nagyon könnyen keresztbe porzódik, aminek több oka is van, de pl. az egyik ha megfigyeled, amikor kinyílik a virág, a bibe már termékeny, a porzóinak viszont még kell egy pár nap mire beérnek, és ezalatt simán meg tud termékenyülni máshonnan (rovarok,szél,stb.). Ez lényegében a természet trükkje, hiszen neki pont az az érdeke, hogy genetikai sokféleséget hozzon létre.
Persze ez így csak elmélet, nem tudom mennyire érvényesül a gyakorlatban. Azért érdekes lenne, ha csinálnál majd a szezon végén egy statisztikát, hogy hány növényen vettél észre némi változást az eredeti fajtához képest. Már ha marad ilyesmire időd és energiád a szószgyártás mellett! :D
Persze ez így csak elmélet, nem tudom mennyire érvényesül a gyakorlatban. Azért érdekes lenne, ha csinálnál majd a szezon végén egy statisztikát, hogy hány növényen vettél észre némi változást az eredeti fajtához képest. Már ha marad ilyesmire időd és energiád a szószgyártás mellett! :D
A Láncfűrészes
2014.02.12 11:08:41
@GaBko: Igen, a különbség kizárólag a magok genetikájában lesz. Az, hogy egy-egy termés milyen az csak az anyanövénytől függ, meg a környezettől, és hogy, hogyan sikerült a megporzás. A termés maga nem tartalmazza az új géneket, csak a magok. Elég vicces belegondolni, hogy mi lényegében a csilik "méhlepényét" esszük, amiben az embrióit neveli! :D
De ha már a nemesítés/szelektálás is szóba került. Én úgy gondolom az egész növényt kell nézni, nem csak egy-egy termést (na jó persze azt is, lásd később) de ha pl. a 10 növényed közül az egyik különösen nagyranőtt/bőtermő/extra csípős stb. a többihez képest akkor annak a növények érdemes az utódait továbbvinni, mert jó a genetikája, és ez a genetika legalább fele részben (önporzásnál 100%) az összes termésében lévő magban benne lesz, nemcsak a szép nagy egészséges termésekben. Ha így kiválasztottad a növényt, akkor mehetsz tovább egy lépéssel, és a szép egészséges terméseiből veszed ki a magot, mert azokban egyrészt több mag van, másrészt jó eséllyel csíraképesek, nem mutálódtak elégtelen megporzás miatt,nem hordoznak valamilyen betegséget, stb...
De ha már a nemesítés/szelektálás is szóba került. Én úgy gondolom az egész növényt kell nézni, nem csak egy-egy termést (na jó persze azt is, lásd később) de ha pl. a 10 növényed közül az egyik különösen nagyranőtt/bőtermő/extra csípős stb. a többihez képest akkor annak a növények érdemes az utódait továbbvinni, mert jó a genetikája, és ez a genetika legalább fele részben (önporzásnál 100%) az összes termésében lévő magban benne lesz, nemcsak a szép nagy egészséges termésekben. Ha így kiválasztottad a növényt, akkor mehetsz tovább egy lépéssel, és a szép egészséges terméseiből veszed ki a magot, mert azokban egyrészt több mag van, másrészt jó eséllyel csíraképesek, nem mutálódtak elégtelen megporzás miatt,nem hordoznak valamilyen betegséget, stb...
A növények autotróf táplálkozású élőlények, azaz életműködésükhöz csak szervetlen anyagokra és fényre van szükségük. Összesen 17 elem nélkülözhetetlen a számukra, ezek az esszenciális tápanyagok. Ezeket mennyiségi szükségletük szerint három fő csoporba…..
A Láncfűrészes
2014.02.11 21:34:41
Saját és baráti körben történő felhasználásra 2 éve készítettem a poénnak szánt, de sikeresnek bizonyult GABASCO logómat, címkémet, mely egyértelmű utalás volt az általam szeretett és nagyra becsült márkára. Hasonlít az biztos, de hogy megtévesztésre alkalmas lenne, azzal…..
A Láncfűrészes
2014.01.28 18:44:34
A Láncfűrészes
2014.01.29 09:17:46
Nagyon egyszerű a dolog, de azért hordoz magában buktatókat. Három verziót is elmesélek, egyik egyszerűbb, mint a másik, az eredmény valamelyest különböző, de a lényeg ugyanaz.
Olaj nyers, szeletelt chillivel*
Ez látható a képeken is, egyszerű, de nagyszerű megoldás, nem…..
mert ami egyszer a bajoroknak bejött, az Kínában is ütni fog.
és üt is, sok szaladgál belőle, és ez így teljesen széria, a legapróbb házi pimp nélkül. A komoly nevű gyártó a Keleti Szél (DongFeng) egyébként inkább nagyobb gépjárműveket gyárt, de van pár érdekesebb kis…..
A Láncfűrészes
2012.08.07 22:11:55
1. A kacsacsőrMindenki ezzel kezdi. Így a legkönnyebb a pálcikát elsőre megfogni, és egész sikeres lehetsz vele az igen rövid időn belül. Titka az egyszerűség, ahogy a mutató ujj a külső pálcikát szimpla toldásként kezeli. Azonnali nagy sikerélmény az egészen apró…..
A Láncfűrészes
2012.04.12 17:58:49
A helikopter pózzal többek közt az a baj, hogy beszorul a négy fal közé. Akármilyen jól is sikerül, nem tudod elmesélni senkinek, egyrészt mert a fizikája valós térben nem magyarázható, másrészt mert nem is akarsz róla beszélni, mert legyünk őszinték: a helikopter póz nem…..
A Láncfűrészes
2012.03.06 18:02:39
Elindultunk enni. Lusta szombat délutáni, hetek óta esős jókedvben. Annyit tudtunk, hogy az olaszba nem megyünk, mert még az amcsik és a németek is drágállják. Mindegy, először valami sátras selyemszövőket kell megnézni a szomszédban. Sátor volt, meg valami nagy gép, de inkább…..
A Láncfűrészes
2012.03.05 18:33:53
Doppingteszt előtti atléta vagyok. Dohos sötét szobában az asztalon sárgás színű gumicső kajánul kunkorodva várja az aktust. Látszólag nyugodtan fekszik, de minden hetykeségében ott a feszültség amivel csúnyán odacsaphat...különösen érzékeny helyeken ugye. Szűz vagyok, de…..
Itt az irodában. Az európai munkakultúra helyi nagykövetségén, ahol én épp nagy erőkkel mutatom ugye a jópéldát... Az öregedő dzsekicsen most kérte kölcsön még rügyedző lusziliu körömcsipeszét. Diszkréten az asztal alatt végigcsettingette munkás kezeit, majd visszanyújotta…..
A Láncfűrészes
2012.02.13 22:40:54
hogy a kínai bor tényleg lehet jó, íme egy kivételesen jó bejegyzés a wikipédia frigid picsi-pacsijából : Kína szőlőtermesztése és borászata nameg egykét szó az ellenségről : Baijiu (az első stáció)..
A Láncfűrészes
2012.01.31 11:44:32
Sokan jönnek kivont karddal, hogy küldjünk már képet a lakásról meg a környékről, na ez most részben beteljesedik. A lakásról annyit, hogy nem kicsi, sőt, egy szolidabb család még elférne mellettünk. (tehát ha jönnétek látogatni, rajta) Köszönhetnénk Robi bácsinak, de…..
A Láncfűrészes
2012.01.31 11:16:42
Bélám, megvan az első minta, íme : belseje is szép, magjai : vannak :) szép húsos és nagyon jó illata van, mint a mi édesnemesünknek. Ereje sajnos nem sok, de még csak egyet toltunk bele a rántottába, bizakodom benne, hogy pont egy gyengét fogtunk ki és a macskapöcs…..
A Láncfűrészes
2012.01.17 22:48:06
Nem tudtuk de lakótárs is járt a lakáshoz, ma előjött, kitettük.Tudni kell, hogy szpotlámpák vannak. És ha kis árnyék reppen el feletted, nem szarsz be, mert nem vagy tyúk, ráadásul a vércsék-solymok-héják is ritkák beltérben. Az ember ignorál, történt már ilyen, igaz…..
A Láncfűrészes
2012.01.10 20:48:22
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Hogyan éred el,hogy ne porzódjanak keresztbe a különböző fajták, és a magokból ugyanolyan fajta legyen, mint az "anyjuk"? :)
Van valami spéci módszered?