Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Polgár Csaba

53 bejegyzést írt és 378 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A február beköszöntével egyre közelebb került a nagy utazásom kezdő dátuma. Igazából talán már Január végén eltudtam volna indulni erre a nagy Japán túrára, de február 9-10-én megrendezésre került egy-egy konferencia, amin részt akartam venni. Viszont a konferencia előtt tettem még egy látogatást a…..
A január hátralévő része alapvetően átlagosan telt, de azért szerencsére minden hétre jutott valami újdonság vagy izgalom. A kis kiruccanáson végeztével vissza is kellett térni az egyetemre, hogy az utolsó két hétben be is fejezem az ottani tennivalót. Persze, azért az egyetem kezdete előtt még egy…..
Szombaton találkoztam az egyik ELTE-s japántanárnőmmel Sindzsuku környékén, és egy doktorandusz hallgatóval közösen elmentünk először ebédelni és utána kávézni. Bár ez utóbbi picit problémásabb volt, mivel valamiért nem sikerült sokáig egy jó kávézót se találni. A…..
A következő napom jelentős részét a szálláson töltöttem. Főleg videók nézésével, illetve olvasással töltöttem. Két végig járt nap után döntöttem úgy, hogy ezt a napot pihenéssel töltöm. Ezenfelül úgy döntöttem, hogy este elmegyek egy onszenbe, hogy kipróbáljam ezt a…..
A nyaralásom második napját az Óji állomás közelében található Aszukajama Park felfedezésével kezdtem. Maga a park nagy szép, de sajnos semmi különleges nem volt a parkban, ami miatt egy fél-egy óránál tovább maradtam volna ott. Persze voltak ott múzeumok is, de az Új Évi…..
Az új év kezdetével, úgy döntöttem, hogy a téli szünet hátralévő részében egy időre a hátam mögött hagyom Toganét, hogy egy picit felfrissüljek. Az elmúlt néhány hétben/hónapban nagyon sok időt töltöttem Toganében, így már nagy szükségét éreztem egy kis…..
December 23 nem csak a Szentestét megelőző nap, hanem Japánban egy kifejezetten fontos ünnepnap is, ugyanis ezen a napon van a Császár születésnapja. A Császári Palota alapvetően nem látogatható (bár interneten lehet foglalni túrákat) kivéve néhány alkalmat, ezek közül az egyik…..
December 17-én egy igazán különleges élményben lehetett részem. Az egyetemnek köszönhetően részt tudtam venni egy teszt-túrán, bár ez csak utólag derült ki, hogy azért volt ez ingyenes, hogy a külföldi cserediákok élménye/véleménye alapján úgymond teszteljék, hogy egy érdemes-e ilyen Csibai Nindzsa…..
A november utolsó hetei izgalom mentes teltek. Általában úgy szoktam szervezni a heteimet, hogy legalább egy nap legyen, amikor vagy valami újat csinálok vagy valami a hétköznapoktól eltérőt. A november utolsó heteire viszont a tanulás nyomta rá a bélyegét, ugyanis kőkemény…..
November 18-án került megrendezésre a Koicsi kampuszon a Magyar Nap. Ez egy viszonylag kicsi esemény volt a kampuszon viszont nagyon örülök, hogy részt vettem rajta. A szokásos korai indulást követően fél 11 fele meg is érkeztünk a kampuszra. A feladatunk ezúttal nem volt sok, egy kis asztalt…..
Az ősz, akárcsak a tavasz, nagyon jelentős időszak Japánban. Ez az időszak, az őszi falevelek (mimidzsi, kójó) ideje. Akárcsak a cseresznyefa virágzás esetében, van itt is momidzsi-előrejelzés, amely segít abban, hogy megtudjuk mikor hol érdemes megcsodálni az őszi lombokat. Mivel…..
Még mielőtt elkezdődött volna a november, előtte még volt egy kisebb Halloweeni Parti is. Nagyon sokáig nem is tudtam, hogy menjek-e vagy sem, de végül egy nappal az esemény előtt úgy döntöttem megyek. Így hát elmentem a közeli szupermarketbe keresni magamnak valami jelmezszerűséget. Végül vettem…..
Eljött az ideje, hogy beszéljek egy picit a japán mozikról. Eddig két különböző moziban voltam, az egyik Toho Cinemas mozilánc egyik mozija volt. A japán mozi egyik különlegessége, hogy a Hollywood filmek később jelenek meg, mint bárhol máshol...
Október 22-én került megrendezésre az Ava kampuszon a Wellness Kulturális Nap (交流) és lehetőségünk nyílt egy nappal korábban lemenni segíteni az előkészületekben...
Amikor megérkeztünk még Szeptemberben Japánban, kézhez kaptunk egy dossziét, amiben sok hasznos információk között egy kamakurai kirándulás hírdetése is benne volt. Az árára már pontosan nem emlékszem, de olyan 3000 yen környékén lehetett. ..
A japánban töltött szerencsésen belefutunk valamibe tök véletlenül szériám a következő hétvégén is folytatódott...
A negyedik hétvégén került megrendezésre az első JIU fesztivál Tokióban...
A harmadik héten végül elkezdődtek az órák...
A második hét első két napja még szabad volt, így egy újabb Tokió túra következett...
Szeptember 7-én, reggel 8:45 körül megérkeztünk Japánba. Az első gondolatom a repülőgépről való leszállás után az volt, hogy mennyire levegőtlen ez az átjáró, aztán utána leesett, hogy nem levegőtlen az átjáró, ez bizony az híres japán páratartalom. Eltartott egy darabig míg sikerült hozzászokni…..
Amikor megtudtam valamikor június 2-án akkor nagyon megörültem a hírnek. A Josai ösztöndíj előtt egy Japán Nagykövetség ösztöndíjával is szerencsét próbáltam, de sajnos a legelején kiestem. Így nagyon örültem, hogy ez sikerült, főleg a korábbi évekkel ellentétben idén alig kapták meg az ösztöndíjat…..
Japán Napjaim Japán Napjaim 2017.10.30 10:34:02
Üdvözlök minden kedves látógatót! Lehetősegem nyílt arra, hogy egy évet tölthessek a Felkelő Nap Országában, és hosszas gondolkodás után úgy döntöttem ezt írott formámban is megörökíttem. Persze nem napi gyakorisággal, csak akkor amikor épp történik/történt valami érdekes, amiről úgy érztem érdemes…..
           ..
Corners of the Galaxy Planetarian 2017.06.05 20:42:00
Az első vizuális novellát, amit valaha olvastam (mily meglepő módon) a Key készítette. Mivel a Key adaptációk a kedvenc animéim között vannak, így úgy éreztem, hogy a vizuális novellákkal való ismerkedést is egy Key "termékkel" kell kezdenem. Bár trandiciónális értelembe véve ez nem egy tipikus…..
Őszintén szólva nem sok mangát olvastam eddig, főleg azért mert míg animék esetén nem vagyok annyira nagyon válogatós, addig mangáknál picit más a helyzet. Egy csomó jó és érdekesnek tűnő mangát láttam és a myanimelist-es top manga listáról is nézegettem dolgokat, arra jutottam, hogy sok manga van.…..