Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amadeus4

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekünk is nagyon tetszett a brit Killingnek titulált nyomozós sorozat, és az ITV-nek is, így jövőre jön a második évad, új üggyel, de pár olyan karakterrel, akiket az első évadban ismertünk és szerettünk/rühelltünk meg. A sorozat készítői sem hitték volna, hogy egy ilyen,…..
comment:com A nap képe 2012.06.07 13:00:00
Az összes Doktor egy pólón, pont úgy, mintha egy Tarantino-filmből léptek volna elő.  ..
Amadeus4 2012.06.07 15:33:41
A Top Gear régi ismerősünk, ezúttal Tyborbácsi dobott tőle egy hátast.Tisztelt Szerkesztőség! Nagyon szeretem a blogot, és sírva röhögök a bejegyzéseken. Kedvenc autós műsorom megérdemelten állandó szereplője a blognak. Persze a TopGear a szóban forgó műsor.A…..
Ahogy a kép készítője, Barna összefoglalta: - Jól sikerült a táblanyomtatás, Józsi!- Igen, csak azt nem értem, hogy akkor most ez úth vagy uthca? UI: Igaz-e vagy sem? A kommentekben heves vita támadt a kép hitelességéről. Nos ha hinni lehet a hozzászólásoknak, most már nem…..
Geekblog Frászkarika 2011.08.11 15:00:00
Az 1985-ös Frászkarika a korszak egyik kultikus horrorkomédiája, ami sajátos irányba vitte tovább Hitchcock Hátsó ablakának koncepcióját, és a belőle készült remake kapcsán – ahogy az már csak a jó filmek remake-einél lenni szokott – mindenkiben felmerült az…..
Szorgalmas volt tegnap a Fővárosi Közgyűlés, egy rakás kérdésben döntöttek, minket azonban kettő tart izgalomban: az egyik a graffitik eltüntetéséről, a másik a biciklikölcsönzésről szól. Kezdjük az utóbbival: aki járt már külföldi nagyvárosban, biztos találkozott…..
 Végre van eper és rebarbara is, mert ezt a villám lepényt ezzel az íz kombinációval szeretjük a legjobban. A helyi zöldségesnél próbáltam beszerezni a rebarbarát, de nem tudtam meggyőzni, hogyha hoz, akkor el is megyek érte és meg is veszem majd Tőle. Ő még ilyet soha nem…..
Íme Boyle színdarab-adaptációjának előzetese - a Frankensteint a napokban kezdi játszani a National Theater, a főszerepben a Sherlock-szériából ismert Benedict Cumberbatch és Jonny Lee Miller. A bárót és a szörnyeteget estéről estére felváltva  alakítják majd. ..
Amadeus4 2011.03.24 20:03:09
@Edgar: Megvolt. Csak az egyik szereposztással (Cumberbatch-Frankenstein, Miller-teremtmény), mert úgy is pont eleget láttam. Boyle minden, a színház adta lehetőséget kihasznált, volt közel háromezer izzóból álló csillár, háromszáz éves harang, steampunk vonat... csak rendes átdolgozás nem.
A szörny öntudatra ébredését bemutató részletek nem álltak össze teljes egésszé, néha egyes színészeket csak azért hagytak a színpadon, mert az adott pillanatban bénán hatott volna, ha lesétálnak. De így meg az hatott bénán, hogy a helyükön maradtak.
Shelley művében a teremtmény tapasztalatait Frankenstein elmondásából ismerjük meg, amit persze át kellett dolgozni, eljátszhatóvá kellett tenni. A szöveget színpadra alkalmazó Nick Dear azonban több helyen megváltoztatta a sztorit, így a tudósnak még kevesebb szerep jutott, mint az eredetiben, és még annyira sem volt szimpatikus.
Szerencse, hogy ebben a szereposztásban láttuk a darabot, Johnny Lee Miller nagyon kitett magáért. A teremtmény karakterét rá szabták, Cumberbatch-hoz nem illik az a faragatlanság, amit Miller a maga javára tud fordítani.
A kisebb szerepek kiosztásánál egyébként nem volt annyira ügyes az alkotói gárda: Frankenstein apja teljes tévedés, és Elizabeth is gyengécske volt.

Kalandosan szereztünk jegyet, öt perccel az előadás kezdete előtt, kemény 12 fontért. A londoni színházaknál nagyon ki van ez találva: a visszavitt/lemondott jegyekért is sorba lehet állni. Amint megérkezik egy, megkérdezik az elsőt, hogy kell-e neki azért az árért. Ha nem, felteszik a kérdést a másodiknak, és így tovább. Triónk szerencséje, hogy éppen beesett három olcsó belépő, azt hiszem, elhintettem volna néhány óvatos four letter wordöt, ha 45 fontot kell fizetnem a röpke két óráért. Ami után egyébként összetalálkoztunk a rendezővel, aki rendkívül készségesen aláírta az orra alá dugott programot, és még közös képhez is hajlandó volt pózolni.
Szóban elmesélve úgy sem hisz el senki, hogy hányszor kerül veszélybe egy bringás élete egyetlen nap alatt még akkor is, ha szerényen a kerékpárúton halad.Magpet önálló civil kezdeményezésként lefilmezte. Szerinte sincs harag, az egész csak azért készült, hogy mindenki lássa,…..
OurFashion Reszkess cicanadrág! 2011.02.04 21:45:36
Mikor Fashionsta megjelentette a következő trendekről szóló szösszenetét, többen felhördültek a trapéznadrág visszatérése láttán. Pedig "nincs mit tenni", megállíthatatlanul, hétmérföldes léptekkel közeledik.  Nem egyik pillanatról a másikra, hanem szépen,…..
A kutyus sivatagi róka fürdetés után úgy gondolta, hogy beújít és közszemlére teszi felfedezését, a szárítkozás legújabb módját, melynek levédése folyamatban van. Minden további felhasználás és a technika terjesztése jogdíjat von maga után.  Forrás: Indavideó..
Amadeus4 2011.02.02 12:54:23
Bigyóblog Exterminate! 2011.01.31 13:57:46
Vezethető Dalek-autók gyerekeknek. Tökéletes játék, öt színben kapható, tíz különféle Dalek-hangot tud kiadni, mint a híres Exterminate! We are superior beeings! Viszonylag drága és elég nagy hely kell ahhoz, hogy játszani is tudjanak vele. Kizárólag 3-6 évesek számára…..
A tavaly év egyik legnagyobb brit sorozatsikere volt a Downton Abbey. A Titanic süllyedése után, de még a világháború előtt, elit körökben játszódó kosztümös dráma nyolc órás műsoridővel futott a szigetországban, de Amerikában nem vállalják be a komótos történetszövést,…..
E de csinos kis ember! Pam-Pam!   ..
Amadeus4 2010.12.09 13:18:53
A Magyar Köztársaság Kormánya az elmúlt pár napban annyi, de annyi témát adott, hogy szinte lehetetlen végigvenni őket. Kedden még úgy tűnt, hogy ha itt megint "forradalom" lesz, akkor azt közgazdászok fogják majd kirobbantani (ez lenne az első ilyen a…..
A Szivaros Fickó -akiről már olyan komolyabb orgánumok is írnak, mint az msnbc.com- megérkezett hozzánk is, itt vannak az első, általatok készített képek. Akinek ez nem elég, annak itt van két galéria: klasszikus sportfotós és klasszikus albumborítós, az utóbbi zseniális...
"Bemutatom Kókuszt, akiről egy ideig azt hittük pasi, de mostanában derült ki, hogy kishölgy :o) Kókusz a csincsillapárunk egykéje, akinek nagyon jó dolga van, mert amilyen édes a kis pofija, mindenki Őt szeretné ajnározni :o) Az egyik képen 1 napos, a másikon 10…..
Szinte órákon múlt csak Mias, az újszülött denveri orángután élete, miután az ápolói megállapították, hogy anyukája nem képes rendesen ellátni, ezért emberi beavatkozásra van szüksége. A gondozók elaltatták Hestyt az anyukát, és átmeneti időre saját kezükbe vették a…..
Amikor a Dr. Who-spinoff Torchwoodnak befellegzett a briteknél, sokan nagyon szomorúak lettek itthon is, a három évadot (31 epizódot) megélt szériának (számomra) érthetetlenül nagy rajongótábora volt Magyarországon is. A főleg földönkívüliekkel foglalkozó Torchwood intézet…..
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
A két színész a meglehetősen közepesre sikerült Kéjjel-nappal című közös filmjüket promótálták a briteknél, ahol Jeremy Clarkson kapott az alkalmon és meghívta őket egy vendégszerepre a Top Gearbe. Mindketten beültek az Elfogadható Árú Autóba, és mentek egy kört a műsor…..
Amadeus4 2010.07.27 11:34:29
Amadeus4 2010.07.27 15:44:36
@B. Capelluti: Biztos voltam benne, hogy ha beírom a helyes alakot, valaki majd beszól: ez nem is rali. Tudom. Bohó ifjú koromban számtalan versenyen jártam. Pusztán a hibára próbáltam felhívni a figyelmet.

@sixx: Bocs, ha idegesít a javítgatás, abbahagyom.