Regisztráció Blogot indítok
Adatok
West Virginia

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom ki hogy van vele, de én meglehetősen ritkán járok az Egyesült Államokban, értsd: most voltam először. Ennek megfelelően aztán feleségemmel a rövid szabadságunk idejére beterveztünk vonatozást is, ugyanis New York mellett Washingtont is látni kívántuk. Páromnak mondtam,…..
Szepesi György emlékén, Virtay Tamáson és Knézy Jenőn felnőve egészen szürreális élmény egy magyarnak az amerikai tévén követni az olimpiát. Itt nincs drukkolás, nincs örömében zokogó szakkommentátor vagy a versenyt extázisban követő, a mi fiainkkal-lányainkkal együtt…..
West Virginia 2012.08.01 02:19:57
@bretman:

Drukkolnak, pláne a csapatsportokban. Az USA férfi és női vizilabda csapata vagy a strandröplabda meccseken mindenképpen belelendülnek a látványos eseményeknél: hangerő emelkedik, gyorsabban beszélnek, stb :) Tornánál visszafogottabbak, mantra szerűen sorolják a gyakorlatok adatait, erősségét, esélylatolgatásokat. Most épp a szinkron ugrókat nézzük, és a két kommentátor (1 férfi, 1 nő) a nő a férjem agyára megy, mert az amerikaiak ugrását akkor is magasztalja, ha két különböző irányban ugrálnak le, míg a többi csapatot fikázza, 1 mm-es tévedést és percekig elemez. Mindezt tök higgadt hangon mondja, nem tűnik a mi szokásaink szerinti drukkolásnak :)
Most, hogy visszagondolok, a tegnapi úszó aranynál, amikor a 17 éves középiskolás nyert, akkor volt nagy felhajtás.....azt hiszem, hogy akitől megszokták már, annak nins akkora ujjongás, de aki új 'aranyos' ott aztán mindent beleadnak :)
West Virginia 2012.08.01 03:04:38
@Trigon_:

Rendben, elmondom majd :) Ez az első Olimpiám itt, még most szokom az új stílust és azt, hogy a magyarokat a neten kell néznem, kivéve, ha az amerikaiak ellen játszanak/versenyeznek.
Michael Knight Kuszaszáj 2012.07.26 20:33:00
A miniszterelnök legutóbbi produkciója a mérges cinizmussal elegyített ócska populizmus non plus ultrája volt.Jöhet az erőteljesebb béremelések időszaka a közszférában - jelentette ki a miniszterelnök a baráti HírTV adásában. Nem, tévedés ne essék, nem a kampányidőszakban…..
West Virginia 2012.07.27 13:40:50
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!:

"Nem marad így.

A fides mafia által a közpénzből jól tartott cégek/vállakozások tulajdonosai már felkészültek a 2014-es országelhagyásra egy össznépi "cérnaszakadás" esetén.

Ja, és illúziónk ne legyenek, a Vezér és a sleppje is ugyanígy gondolkozik.

Pedig igazán maradhatnának a műsor végéig, mert jó bulinak ígérkezik... "

Pont ezért, kimenekítették már kuszaszáj puszipajtásai offshore bankokba a pénzüket. És nem Simor, hanem orbán saját oligarchái.
ProgBlog A halál 50 órája? 2012.03.31 00:08:00
  „…Voraus den Kameraden,Im Kampf steh'n wir allein,Steh'n wir allein,So stoßen wir tiefIn die feindlichen Reihn.”(„… A bajtársak előtt,A harcban egyedül állunk,Egyedül állunk,Így döfünk mélyreAz ellenség soraiba,”)Kurt Wiehle főhadnagy:…..
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..
West Virginia 2012.03.31 00:06:03
@Noo\'ska:

Igen, gyakorlatilag magas labdát csinált saját magából az elnökünk...
Rengeteg tanulsága van Schmitt Pál ügyének. Most csak egyet emelek ki: ezek a botrányok szinte mindig hasonló életet élnek, pályát futnak be. A szereplők hevesen tagadnak, akadnak, akik körömszakadtáig védik őket, aztán hirtelen felgyorsulnak az események, és az új fejlemények…..
West Virginia 2012.03.29 22:31:38
@knausz:

Miért szeretem olvasni a véleményedet? Mer ahogy te is megfogalmaztad, nem vagy értelmiségi de értelmes ember vagy. :) Talán te is tudod, hogy ez milyen ritka manapság. Nem mindig értek veled egyet, de még így is öröm olvasni olyan hozzászólást, amiben nem fröcsögnek, hanem ÉRVELNEK, ráadásul türelmesen :)

A baráti köröm a keleti parton él, én 12oo km-rel nyugatabbra a blog nevemet adó államban. A barátodnak talán "álruhás királyfiként" kellene párt keresnie magának. Hollywood-i klisé, de akkor biztosra vehetné, hogy nem a pénzéért szeretik. :)
West Virginia 2012.03.29 23:00:19
@knausz:

Rendben, fogok reagálni :)

Húúú, ezt a pénz dolgot most csak sejtem, de biztos nem szép történet.

Ismerem New York-ot, két és fél évig ott éltem. Minden arcát láttam, nem mindegyik tetszett, viszont Lower Manhattan abszolút a kedvencem lett a Bryant Parkkal együtt (igaz az Midtown) :) Majd férjhez jöttem ide az Appalache hegységbe, az Ohio folyó partjára. Itt otthon érzem magam.

Kár, hogy a barátod már csak ismerős. Long Island-en él egy ismerősöm, és ha férfi lennék, akkor csak egy talpraesett lányt szeretnék feleségnek, mint ő :)

Neked is jó éjt!
West Virginia 2012.03.30 19:14:28
@knausz:

Szép estét :)

Nekem a péntek lóti-futi nap, majd csak este tudom végigolvasni a kommentek, vélemények áradatát, akkor otthon már éjszaka van.

Ne terheljük a blogot a magán dolgainkkal, inkább itt van az emil címem: zsuzsi.wv@usa.com itt elmesélheted azt a három történetet. Tartok tőle, hogy helyzetemből adódóan nekem is lesznek ilyen események az életemben, ezért is érdekel.

Addig is fókuszáljunk a "nagy" bejelentésre, ami mindjárt esedékes. :)
A Hír Tv Versus című műsorában – ahol kormánypárti szereplők is gyakran meglepődnek Csermely Péter valódi kérdésein – legutóbb Pozsgay Imre arról beszélt, hogy „tudtam azt is, hogy a hetvenes évek közepétől engem is megfigyelnek, azt is kinyomoztam, hogy a…..
Furcsa, reménytelen díszlet csak a sok szélben csattogó zászló, nem a szabadság ütemét csattogják, olyan reménytelenül díszlet csupán ez az egész Pomádé király újabb groteszk ünnepén.Nem, ne verje meg az isten azokat, akik paravánná silányították a nemzeti lobogót, akik az…..
West Virginia 2012.03.16 12:05:43
@wanekus:

Szerintem veri őt a jó Isten folyamatosan. Például paranoiával párosult elmebajjal. Nem látod a szemében a rettegést? Az arca sem arc már, csak egy maszk.
ProgBlog Stabilizált bolondság? 2012.02.09 18:13:00
„Nagyon nehéz egyszerre játszani az omnipotens vezért, és a szegény megtámadott áldozatot.”Egy mai Facebook-komment „Puccskísérlet zajlott ellenem, a CNN is benne volt!” – ha ez a mondat a pszichiátrián hangzik el, akkor üldözési mánia, ha viszont a…..
Most már biztos, hogy Orbánnak Abraham Lincoln-tripje van. A Le Monde-nak adott interjújában a populizmusát firtató kérdésre azt válaszolta, hogy „Ha az, hogy azt mondom az embereknek, hogy jobbá akarom tenni az életüket, azt jelenti, hogy populista, akkor igen. Ha Abraham…..
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
Michael Knight Már megint einstand 2011.12.15 14:10:00
Matolcsy György és az Orbán-kormány egészen egyszerűen pofátlan. Méghozzá elképesztően az. Ez jutott eszembe, amikor elolvastam a hírt, miszerint a kormány még egy évig az államkasszába szedi be a maradó magán-nyugdíjpénztári tagok pénzét. Pedig mostanság kellett volna…..
West Virginia 2011.12.16 07:35:50
@tucano: "Kérdezném a többi emigránst, hogy nektek is összeszorul a gyomrotok, amikor olyan mintha otthonról csak a szar folyna? Naponta többször megfogadom, hogy nem olvasok otthoni híreket és aztán mégis..."

De, en ugyanugy erzek, es nem hiszem el, hogy ez nem egy elfuseralt muveszfilm, amit innen latok. Egy beteg elme, aki tonkretesz egy egesz orszagot es senki sem allitja meg. A nagyszuleim egyszer mar tuleltek egy ilyen idoszakot Magyarorszagon es sosem gondoltak volna, hogy az unokajukra is ez a sors varna, ha otthon maradt volna.
1. Nehezen vitatható, hogy helyes döntés volt a mostani kormány részéről az államadósság csökkentésére irányuló politikai szándékot - valamilyen formában - alkotmányos szinten megfogalmazni. 2. Vitatható, hogy helyes döntés volt-e a mostani kormány részéről az…..
West Virginia 2011.12.05 00:46:34
@Ordnassac:

Politikai párt a jelenlegi palettáról szóba sem jöhet. Olyan összefogásra sem számíthatunk, ami a svédeknél volt a válság kitörésekor, amikor bal és jobb oldal leültek és közösen kidolgozták a szükséges stratégiát. Pártoktól független, szakértői kormány lehetne a megoldás, habár ez nálunk meglehetősen utópisztikus elképzelés :)
Nyilatkozzon a legfőbb ügyész, hogy érkezett-e Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló indítvány hozzájuk - szólította fel a hétvégén Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Kovács Tamást. A „mikor jön már a Jézuska?” vágyakozását idéző…..
West Virginia 2010.11.08 18:36:14
@bariga: "talán azért, mert senki nem tesz feljelentést, de ha mégis, akkor az ügyszség nem tartja megalapozottnak vádat és nem nyomoz. Továbbá nincs beépített ember, aki szólna valamelyik újságnak, hogy tíz perccel ezelőtt jött egy levél, továbbá 10 perc múlva vezetik a delikvenst rabláncon, küldjed a TV-t. Így aztán amiről nem tudunk az nincs is.
Bár lehet, hogy valóban tök becsületesek."

Esztergomban érik a dolog, egyre több simlis ügye derül ki az előző polgármesternek.
Néztem ezt az óriásplakátot, néztem, és próbáltam magamon egy restartot nyomni, mert olyan szinten lefagytam a piros lámpánál, hogy csak heves dudaszóra voltam képes visszaszerezni az irányítást a testem fölött. Hozzá vagyok szokva a szar reklámokhoz, a kényszeredett…..
West Virginia 2010.10.07 23:05:35
@Malacorr: @Luella Menendez:
Én negyven kilót adtam le, és amellett, hogy újra húsz évesnek érzem magam (fizikailag) pedig negyven vagyok az egyetlen negatív élmény, hogy állandóan fázom. De inkább 1-2 ruharéteggel többet veszek fel, mint azelőtt és minden rendben van :)
Előbb-utóbb most már csak visszavesznek a nagy mellényből a fiúk, mielőtt hatalmas zakó nem lesz belőle. Előbb-utóbb csak rájönnek, hogy azt a nemzeti együttműködéses maszlagot meg a fedezetlen ígérgetést, azt komoly publikum már nem veszi be. Azzal lehet ugyan hülyíteni…..
West Virginia 2010.07.18 08:20:16
@hodara: Az ország jelen pillanatban önfinanszírozó az IMF hitel csak tartalék megnyugtatja a befektetőket.

Szerinted a befektetők meddig lesznek "nyugodtak", ha az IMF közli, hogy zárolják a számunkra 2 évvel ezelőtt jóváhagyott hitelkeretet??? Kábé 24 órán belül bedől a forint, és utána szó szerint a gazdasági vízözön. Pláne ha az EU is beint a polgári kormányunknak...