Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andresini

35 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lépjünk tovább, a hanyatlás legjelentősebb okai csak most következnek. 1985 egy fontos évszám. Ez volt az első olyan év, amikor az USA nettó exportőrből nettó importőr lett. A külkereskedelmi hiány évről évre csak növekszik, ezt csak hitelekkel lehet fedezni. És ki a legnagyobb…..
Az USA egyik legnagyobb problémája, hogy az országot nem a demokratikusan megválasztott elnök, és a törvényhozók, mint a szenátus, államtitkárok, egyéb szakemberek irányítják, hanem egy olyan szűk csoport, amelyet nevezhetünk akár Elitnek, akár globális háttérhatalomnak, a…..
A világtörténelem során számos birodalom emelkedett fel a semmiből, évszázadokon keresztül meghatározó szerepet játszott a világ történéseiben, majd hirtelen megszűnt létezni. A vég bekövetkezésében számos ok játszott szerepet: lehetett ez pénzügyi, éghajlati, politikai,…..
Eljutottunk a jelenbe. Volt persze még Orbán, Medgyessy meg Gyurcsány kormány is, majd most újra Orbán, meg egy fontos megállapodás. Ismét csak a külföldiek: az MSZP kormánya a nagy jólét miatt kénytelen volt IMF hitelhez folyamodni, amivel kb. 200 ezer évre adósodott el az ország…..
Az előző bevezető részt azért tartottam fontosnak, hogy lássuk azt az összefüggést, hogy az idegen uralom volt az oka a magyar nemzet meggyengülésének. A gengszterváltás (Szaniszló Ferenc szavával) egy bohózat volt, úgy ahogy van. A kommunista vezetés hirtelen demokratává…..
Felvidéki magyarként természetes dolognak tartom, hogy az anyaország mindenkori állapotát (gazdasági, szociális és politikai helyzetét) nyomon kövessem, aggódva figyeljem és szóvá tegyem, ha a magyar nemzet hanyatlik. Márpedig jelenleg ez a helyzet. Ezek a negatív folyamatok nem…..
A hétvégén bajnoki szünetet tartottak, de csak azért, mert egy nagyon fontos selejtezősorozatra került sor, az EB-selejtezők immár 3. körére. A 4. fordulót majd kedden rendezik, erről is lesz rövid beszámoló, de most emlékezzünk vissza mi is történt pár nappal…..
Ami ezen a blogon még nem került említésre, az a Bajnokok Ligája sorozat. A selejtezők során a magyar bajnok szereplését megemlítettük, de az elitmezőnyről eddig még nem esett szó. Ezen változtatva, és kicsit megkésve, két kör utáni rövid beszámoló következik. A mezőnyben…..
Az olasz bajnokság 2. fordulójában igazi gólfesztivált rendeztek a csapatok, csak ketten nem lőttek gólt, két mérkőzésen pedig 6 találat is született. Lássuk a részleteket a 3. fordulóval együtt: A fordulók meccseire általában szombaton este és vasárnap délután kerül sor. A…..
A 3. fordulóban az volt a kérdés, a Wolfsburg, Schalke, Stuttgart trió elindul-e végre felfelé a tabellán, illetve folytatja-e jó sorozatát a Hoff és a Mainz. Nos a válaszok: nem, nem, nem, igen, igen. Nos, akkor kezdjük, a tovább után a 4. fordulóval is foglalkozunk. A pénteki…..
A magyar bajnokság 6. fordulójának keresztbe tett az időjárás, így csak kurta fordulót rendeztek, no nem mintha sokmindenről maradtunk volna le a Kecskemét-Haladás és a Paks-Pápa meccseken. Az év rangadóját is ebben a fordulóban renedzték, volt tehát ok az izgalomra. Lássuk: A…..
Haj, de régen is volt már! A magyar labdarúgó válogatott pénteken megkezdi EB-selejtezőit, sajnos ismét csak nem kijutásra esélyesként, de volt olyan időszak, amikor még számolni kellett Európában ezzel a válogatottal. De mint az elején írtam, ez már nagyon régen…..
Totális Futball NB 1: 5. forduló 2010.09.02 00:00:00
Míg a nagy nyugati ligák csak most kezdték el a szezont, a magyar bajnokság immár 5 fordulón is túl van (igaz, még van egy elmaradt mérkőzés). Ezt a fordulót nagyon széthúzták a szervezők, igaz, hétvégén nem lesz bajnoki, hanem kezdődnek a válogatott mérkőzések, így…..
Az olasz bajnokságról is egy nyúlfarknyi cikkben emlékezek meg az 1. fordulóról. Legelőször is, megemlíteném az átigazolásokat, mert az érdekesebb volt, mint talán az egész forduló. Az álmos Mercato felpezsdült, a Milan megszerezte Ibrát és Robinhot, ez ütőképes csatársor…..
Egy nagyon rövid kis összefoglaló következik a spanyol bajnokság első fordulójáról. Következtetéseket nem lehet levonni még, azt viszont láthatjuk, hogy az erőviszonyok körülbelül ugyanolyanok lesznek, mint tavaly. Ja és külön öröm, hogy tippjeim között volt telitalálat is.…..
A német bajnokságban az a furcsa helyzet állt elő, hogy azok a csapatok állnak a tabella élén, amelyekre nem számítottunk, igaz csak két fordulón vagyunk túl. A második érdekesség, hogy szokatlan módon hét, azaz 7 darab idegenbeli siker született és csak két hazai. Lássuk a…..
Nemrég a kollégám azt találta mondani az angol Premier League-ről, hogy ez a világ legjobb bajnoksága. Nos tévedett, mert a legjobb bajnokság ezen a hétvégén kezdődik, és a neve Primera División. A spanyol első osztály egyszerűen azért a legjobb, mert itt játszák a futballt,…..
Totális Futball Serie A: Kezdődik 2010.08.26 12:44:00
Az olasz bajnokság sokáig a világ legjobb ligája volt, a legjobb csapatokkal, játékosokkal. Majd fokozatosan jöttek a kisebb-nagyobb sikertelen időszakok, bár volt olasz házidöntő is a BL-ben, az olasz nagycsapatok visszaszorultak az angol és spanyol klubcsapatok mögé. A 2006-os…..
A német bajnokságba a szezon előtt több sztárjátékos is érkezett. Az ő játékukra is kíváncsi volt a közvélemény és a szurkolók is az első pillanatoktól kezdve kiemelkedő teljesítményt várnak tőlük. Na meg azt, hogy a bajnokság végén mindig a németek nyernek, bocsánat,…..
Totális Futball NB 1: 4. forduló 2010.08.22 15:32:00
Az első pár forduló álmoskás mérkőzései után itt volt az ideje, hogy a csapatok elkezdjenek játszani is, és észrevenni, hogy ennek a bajnokságsag bizony tétje is van. Persze nehéz úgy jól játszani, hogy az NB 1 klubjainak legalább felénél edzőváltásra és legalább 20…..
Melyik bajnokságról van szó? Remek iram, izgalmas mérkőzések, kiváló játékosok, tömött stadionok, kiváló stratégák a padon, rendezett gazdasági helyzet. Igen, a német bajnokságról van szó. Az angol Premier League után kezdetét veszi a Bundásliga is, nézzünk szét a…..
Július végén megkezdődött a Soproni Liga Nemzeti Bajnokság küzdelemsorozata. Azóta eltelt néhány forduló, közbeiktattak egy évszázad mérkőzésének közel sem nevezhető angolok elleni válogatott meccset, európai kupaküzdelmeket felemás eredménnyel, de reményekkel, majd…..
Totális Futball Kedvező sorsolás 2010.08.08 00:10:00
Egy előző cikkemben magyar kupacsapatainkat temettem. Volt is rá okom. A Debrecen és a Győr is hazai pályán szenvedett vereséget, igaz erősebb ellenféllel szemben maradtak alul,  azt azért elvártuk volna, hogy becsülettel küzdjenek, megpróbáljanak legalább egy reménykeltő…..
Egy korábbi posztban azt írtam, hogy már az eszemre fogok hallgatni. Mind a Debrecen, mind a Győr búcsúzását prognosztizáltam. Jelen állás szerint ez megtörténik. Nem amiatt vártam a kupacsapataink kiesését, mert annyira gyengék lennének, hanem mert az ellenfelek voltak túl…..
Totális Futball Kezdődik az NB 1 2010.07.29 21:14:00
Már csak 1 nap és útjára indul a  labda a hazai bajnokságban is. A ligakupa küzdelmei már korábban elkezdődtek, ezek a meccsek mintegy erőfelmérőnek, vagy felkészülésnek tekinthetőek, de kisebb-nagyobb következtetéseket is levonhatunk ezekből, persze az igazi változások a…..