Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibsi

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kritika első része teljesen spoiler mentes, /Lone Wolf kritika/ Vannak filmek, amelyek többet jelentenek önmaguknál. Martin Tyldum, a Kódjátszma rendezője különleges alkotást készített 2016 őszén, Jennifer Lawrence és Chris Pratt főszereplésével. Ha végignézzük a művet, két dolog biztosan…..
tibsi 2020.06.13 00:53:16
@Mei Ling: 76 év lesz az.
A következő 2018-as készülékek között ezek biztosan viszik a prímet szerethetőségben, használhatóságban, és nem utolsósorban árban is.  Legalábbis szerintünk.Jöjjön az idei szubjektív top 10-es listánk! Belépő szint a mobilok világába Ha azt mondjuk, hogy titütűdü titütűdü titütűdü tíííí, akkor…..
Június 22-én metróépítés közben – mikor, máskor Olaszországban? – találták meg a 3.századi négyes császárság egyik uralkodójának, Maximianus a mauzóleumát. A San Vittore al Corpo templom előtt akadtak a fúrók egy impozáns római kori kőfalba, amelyről kiderült, hogy a Maximianus (285-305)…..
Míg egyre több helyről és főleg fiataltól hallom, hogy szorongással, pánikrohamokkal, diszkonfortérzettel és még számos hasonló tünettel küzdenek, mégis a mai napig tapasztalható, hogy a mentális eredetű betegségekről beszélni ciki. És nem csak az érintetteknek, hanem mindenkinek tabutémának számít…..
tibsi 2017.10.21 22:18:16
tibsi 2017.10.22 09:14:08
Mint "gyakorló" pánikbeteg, ki merem jelenteni, hogy nem klasszikus értelemben vett lelki betegségről van szó. Az agyban valamilyen hormonszint megváltozik, amit az agy tévesen dolgoz fel, a szervezetet ért támadásnak véli. Ez a pánikroham. Nálam az orvosok egy nagyon ritka jelenséghez kapcsolták a roham kiváltódását. Az egyik szívbillentyűm nem zár jól, ezért a vér áramlása a szívben nem ideális. Ezt a - másoknál is gyakori, de legtöbbször jelentéktelen - rendellenességet az agyam túlreagálja. Sajnos már volt szerencsém jó pár enyhe-közepes ill. egy nagyfokú rohamban is. Az utóbbit kísérő halálfélelem (pontosabban ez nem félelem , hanem magának a rövidesen bekövetkező, biztos "meghalásnak" az érzése) a valaha volt legdurvább dolog, amit átéltem. Már tudom, hogy milyen érzés lesz meghalni, ha eljön az ideje. Azt megfigyeltem, hogy ezek a rohamok inkább stresszmentes időszakban jelentkeznek, amikor "leereszt" az ember. Az orvosok a kábító Frontine nevű gyógyszeren kívül semmit sem tudtak ajánlani, én viszont találtam egy -enyhén tuningoló hatású, de nem kábító! - gyógynövény kapszulát, amiből napi egy darab teljesen tünetmentesen tart. Nem hiszek semmiféle csodaszerben, de ez nálam tényleg hat. A nyáron próbáltam ritkítani az adagját, ami nem jól sült el: egy 10 napon át tartó - állandóan fennálló - közepes fokú pánik tört rám. A járás is nehezemre esett! Aztán egyik pillanatról a másikra rendbe jöttem, már szaladni is tudtam hegynek felfelé!
Szóval szó sincs itt hisztiről meg lelkizésről, ez egy olyan szervi betegség, aminek nem hogy a gyógyítását, de még a hatásmechanizmusát sem ismerik pontosan az orvosok. Remélem, hogy csak egyelőre...
Mindennap használunk az élő beszédben latin kifejezéseket – hol jól, hol rosszul. Míg a sznob ember csak használja ezeket a latin mondásokat, addig a művelt azt is tudja, pontosan mit jelentenek, és honnan származnak. A DictZone latin-magyar szótár segítségével összeszedtük az 5 leggyakoribb latin…..
A technika végeláthatatlan és megállíthatatlan fejlődése szinte minden évben újabb és újabb adatokat és funkciókat nyújt az okostelefonok fanatikusainak. Lassan már nem tudjuk követni a különböző műszaki adatokat vagy programokat, amelyekkel egy-egy gyártó próbál a telefon vásárlásra motiválni.…..
Tanár vagyok - hazudok! Ez a dolgom! Éppen ezért portfóliót írok. Én vagyok a legszebb, a legjobb, a legokosabb. 30 évre visszamenőleg is pontosan tudom, hogy mikor, milyen órákat tartottam, hisz dokumentáltam, mert már akkor ígérték, hogy ez nekem jó lesz, és ugye: ígéretekkel…..
Egy kenyér, ami gluténmentes, egy kenyér, amit minimum heti kétszer dobok össze, egy kenyér, aminek az ízéhez hozzá kell szokni, egy kenyér, ami soha nem lesz olyan, mint a bolti. Ja és egy kenyér, aminek összeállítása 3,5 percig tart. Ha gluténpara van, vagy csak szeretsz…..
tibsi 2015.06.05 17:56:06
@borso.: Nem azért sütöm a kenyeret, mert jól néz ki, hanem azért, mert ehető, és egy hétig is eláll a hűtőben. Egy szelete megpirítva mesefinom, a normál kenyér a közelébe sem ér.

Ami a test reagálását illeti a gluténra, ez nem úgy működik, hogy az arra érzékenyeknél azonnal tüneteket produkál. A legtöbb esetben képes észrevétlen maradni, és csak akkor jelentkezik, ha valamiért legyengül az immunrendszer. Ezt okozhatja lelki vagy testi trauma. Nálam egy baleset után jelentkezett a dhd bőrtünet, így derült ki a dolog.
A bélrendszeri daganatok magas száma mögött ilyen felderítetlen gluténérzékenység áll, ebben biztos vagyok. Sokkal több ember gluténérzékeny, mint ahányan diétáznak.
Alibanya jegyzetel 10 százalék 2015.05.02 07:29:24
Tudja ég, valahogy nem volt kedvem éppen munkálkodni. Ez a remek ingatlanos szakma igen sok telefonálgatásból áll, meg kapcsolattartásból, meg netes barangolásból. Agyam folyik időnként. Meséltem már? Egyes elszánt emberek hajlamosak a lakáshirdetésük felét azzal kitölteni, hogy…..
Pár bosszantó gyerekbetegségtől eltekintve megtaláltam az új kedvenc fejhallgatóm. Hosszú idő óta a Beats Studio fülesét használom, amiről lehet mondani, hogy mennyire hype-olt és amúgy is sok a basszus, de igenis egy nagyon jól összerakott barát, tiszta és gazdag hangképpel,…..
       És ha leszoptunk már minden jó faszit,                 Mátyás király levelet ír,         Kinyalattunk velük minden jó puncit,                     összegyűri, kidobja,        És ha minden lánynak orgazmusa van,                visszahozza,…..
Világszenzáció: hazakerültek a Seuso-kincsek cím fogadott a Magyar Nemzet honlapján, amit mostanában azért olvasgatok, hogy megértsem a barátaim és a családtagjaim látásmódját. A cikkből kiderül, hogy visszaszereztük, hogy hazakerültek, és hogy szenzáció. Egy kommentelő…..
tibsi 2014.03.27 22:33:57
@barli: A nemzetközi jog szerint egy állam területéről előkerülő lelet tulajdonjoga az adott államot illeti, tehát a miénk ez a kincs! Sajnálom, hogy nem hoz lázba az ókori Róma, pedig az örökségük a mi kultúrkörünk alapját adja.
tibsi 2014.03.27 22:48:08
@barli: Ez igaz, de az örökségüket átvettük. Szerencsére, mert ha maradunk az őshazában, akkor a ruszkik (ill. elődeik) már rég felszámolták volna az írmagunkat is.
tibsi 2014.03.28 08:59:54
@csababácsi: Mert fennállt a veszélye annak, hogy egy arab sejk kilóra megveszi az egészet, és ha egyszer kap kiviteli engedélyt az angol hatóságoktól, akkor a kincset soha nem sikerül majd visszaszerezni. Mi is csak azért kaptunk kiviteli engedélyt, mert az angolok korrektek, és az ő szakértőik szerint is szinte biztos, hogy tőlünk csempészték ki, tehát bennünket illet. A kincs másik felét jelenleg birtokló (nem tulajdonló!) lord most nagy dilemmában lehet, mert vagy "gyorsan" átadja nekünk a nála lévő darabokat (kb. újabb 15 millió euróért), vagy - ha közben sikerül bíróság előtt bizonyítanunk a tulajdonjogunkat - megszívja, és kénytelen lesz ingyen visszaszolgáltatni őket. Persze, a bírósági eljárás hosszú évekig elhúzódhat. De az, hogy az angol hatóság nekünk kiengedte a kincs egyik felét, óriási eredmény, viszont a lordnak nagyon rosszul jött ki, mert ezek után kizártnak tartom, hogy másnak megadnák ezt az engedélyt, vagyis jobban teszi az ürge, ha velünk gyorsan nyélbe üti az üzletet...
Az időkapszulát eredetileg 2000-ben kellett volna kiásni, de egy komolyabb tereprendezési projekt után az ötletgazdák egyszerűen már nem tudták pontosan beazonosítani a helyét. Most megnézheti a felfedezéséről szóló dokumentumfilmet. Filmrészlet következik! A négyméteres…..
2013 nyarán Földesi Ferenc, a Kézirattár vezetője egy kéziratot nyomott a kezembe „esetleg érdekelhet téged!” felkiáltással. A kézirat valóban érdekesnek bizonyult, s mivel a könyvtár – nehéz anyagi helyzete miatt – nem tudta megvásárolni, talán nem haszontalan röviden bemutatni a vételre felkínált,…..
Az Ecserin vettem kilencezerért, róla szól a poszt. Akkor a Mobil boltban egy vagyonba került a 40 km/h-t tudó S51N újonnan, de kinn, az M5-ös tövénél levő Nagykőrösi úti zűrzavarban is 15 ezerért mérték őket használtan, egy Simsonnak nem volt akkoriban értékvesztése.…..
Az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy vajon elkezdődik-e a kihajthatós telefonok reneszánsz korszaka? Már mindenkinek a standard okostelefonja van, évek óta csak a méretek változnak. A Samsung "SM-W2014" könnyen elhozhatja a fent említett trendet, hiszen nem mindenkinek van…..
tibsi 2013.10.10 22:49:35
@retrovírus: Egy normálisan megírt szoftvernél a TAB billentyűt (bal oldalt a Caps Lock felett) nyomogatva szépen sorban végig lehet menni a képernyőn látható beviteli mezőkön vagy vezérlőelemeken.
Belsőség Heti merítés 2013.08.25 10:29:16
Amerikai ikon Hogy mitől tud olcsó lenni, arra nem nehéz rájönni: csak azt kapsz, ami fontos, tehát egy eltalált kasztnit, egy méretes motort, és hátsókerékhajtást. Belül csupa műanyag, minden faék egyszerűségű, kapaszkodó nincs, az ülés előrehajtáskor nem jegyzi meg a…..
tibsi 2013.08.25 16:20:43
@zootyo: 13 éves Astra F sedan, 1.6, 8 szelep, 86.000 km, 5.1 literes fogyasztás. Minden benzinszámla megvan. A motor mint az óramű. 2 hete ígértek érte 800K-t, de nem adtam.
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
tibsi 2013.07.21 16:40:57
@d.hardman: Hú, maestro, csak kellene egy esti iskola! Ma már annyi információ éri az embert, hogy képtelenség mindent megtanítani a gyerekeknek, tehát az alapokon kívül muszáj univerzális technikákat bemutatni a szükséges információk, megoldások megtalálásához.
tibsi 2013.07.21 16:51:38
@d.hardman:
"de nem is kell annyi mindent megtanítani már, ott a Wikipedia mindenhol. én akár addig is elmennék hogy szinte csak univerzális technikákat tanítanék. mármint az olvasás meg a matek meg vmi minimális lexikális tudás után, ami ahhoz kell, h tanulni megtanuljanak a hallgatók."

No, végre valamiben nagyjából egyetértünk!
Mit tehet az ember lánya, ha másfél hét alatt végignézte az összes Star Trek filmet, és már a fülén jön ki a világűr romantikája? Akciófilmet néz. Pontosabban nézne, ha lennénk olyanok, amelyeket érdemes megnézni. De nincsenek ilyenek, úgyhogy ismét a Penge című filmre…..
Ne menjenek tovább, megvan a hét hülyéje, aktuális barma az Istennek: a volvós nő ezt most tényleg megérdemelte, sőt, óriási szerencséje volt, hogy nem ölt meg néhány motorost. A 400 tagú konvoj rendőrségi engedéllyel haladt North Myrtle Beach irányába, ahol a helyi drag…..