Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maya40

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptembertől októberig, hat héten át forgatta az HBO a horvátországi Dubrovnikban Trónok harca - második évad címmel a Királyok csatája tévés változatát. A hírnek a helyi G.R.R. Martin-függő sajtómunkásoknál valószínűleg csak a fázós HBO-alkalmazottak örültek jobban,…..
Cukkerberg Köss zöldséget! 2012.04.07 08:06:00
Életem egyik legviccesebb élménye az volt, amikor évekkel ezelőtt New York-ban járva belebotlottunk egy kötő- és horgolófesztiválba. Körülbelül olyan dolgot képzeljetek el, mint a WAMP, de mindenki, aki csak kitelepült az asztalkák mögé, valamilyen elképesztő kötött-horgolt…..
Bár nem szabadna, egy rakás cég, sőt állami hivatal és kormányszerv kötelezi az ügyfeleit a személyi igazolványuk lemásoltatására. Pedig az adatvédelmi biztos többször is leszögezte, hogy ez a gyakorlat szabálytalan. Tamás most a Székesfehérvári Kistérségi Szociális…..
maya40 2010.07.08 09:30:37
Sok mindent írtatok itt részben okosat, részben zavarba ejtőt.
Had mondjak el pár gondolatot.

Egy 80 fölötti idős asszony iszonyúan kiszolgáltatott, és tényleg kell valaki, aki segít neki. Én is teszem egy rokon nénivel, aki már járni is nehezen tud.
Elköltöztetni?
Sokuk abba hal bele, mert kirángatják a megszokott környezetükből őket.
Láttam ilyet is.
Azt nem tudom, hol van a szövegben, hogy a fia nem csinálhat másolatot az igazolványról. Gond nélkül megtehette volna, és ráért volna aztán levelezgetni.
Abban igazuk van az aggódóknak, hogy kétszer se biztos, hogy a fénymásolási procedúra alatt nem csúszik be valami gikszer, akár szándékos disznóság. Nap mint nap olvasunk olyat, hogy öreg emberekhez hivatali személyeknek álcázott valakik jutnak be, mert ők gyanútlanok és tényleg nem tudják már követni, hogy mikor melyik igazolvány a hiteles, sőt a legtöbben nem is merik kérni.
Rendőrnek?
A múltkor pont ilyen bűnügyről szólt a hír, nyomozónak álcázott szélhámos tolvaj pakolt ki egy nénit.

Az meg, hogy az állam szarik a saját szabályaira nem újdonság. És az sem, hogy a hivatalok egymásra tolják a felelősséget. Sőt:
A Nyugdíjfolyósítóval éveken át hónapokig tartó levelezésben voltuk a saját vízfejűségük miatt.
Egyszer tévedésből csak egy példányban küldtem be a szükséges papírokat, és rá egy hónapra kaptam egy levelet, hogy ismét felfüggesztik az árvaellátás fizetését, mert valamelyik aktakukac nem kapta meg a saját példányát. Mert erre nem képesek, hogy felvegyék azt a kicseszett telefont, és megkérdezzék egymást, hogy van-e vagy nincs papír.
Helyette inkább elölről kezdték volna a herce-hurcát.
Sajnos ez itt a tintanyalók országa, ahol bármit lehet, csak nekünk "eccerűknek" kuss a nevünk. Ennyit a rendszerváltozásról!!