Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dracon

0 bejegyzést írt és 616 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz (nyilván személyesen Orbán Viktor) folytatja, sőt, innovatív eszközökkel "továbbfejleszti" Magyarország kettészakítását. Mintegy kétezer jobboldali érzelmű lengyel ember érkezik a kormánypárt március 15-i "Békemenetére". A turistautat az MTI…..
Sokan még a nevüket sem ismerik - nem sokáig marad ez így, azt hisszük -, mégis ők vannak perpillanat a toppon: Barcelonában a Huawei mutatta be a világ legizmosabb mobilcsaládját, tetején az 1,5 gigahertzes, négymagos processzorral (rajta pedig Android 4.0-val) hajtott Ascend D…..
Dracon 2012.03.04 13:29:50
@csima: A mai világban, ami nem kínai az hamisítvány. Ideje elkezdened megtanulni mandarinul mert az új uraiddal hasznos ha tudsz beszélni.
Vastagbőr Visszaszereztük! 2011.05.24 16:06:00
"Visszaszereztük a Molt, jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedd délutáni sajtótájékoztatóján. Orbán úgy fogalmazott, a magyar kormánynak ki kell állnia a magyar emberek érdekeiért, a kormány most ezt tette, a Mol stratégiai energiavállalat újra magyar kézben…..
Dracon 2011.05.24 23:05:08
@Viktus:
Olvastam ahogy írtam nem is vitatom hogy jogos a szöveg.
Mindenki teljes joggal ezt elmondhatta volna a két réti négernek. Mindenki kivéve a BIRÓT!
A bíró nem azért ül ott hogy az amúgy egészséges ellenszenvét és igazság érzetét kifejtse a cigóknak, hanem azért hogy amit követelnek - ha meg tudják indokolni a jogosságát - megítélje neki.
Az az érzésem hogy nem volt jobb szövege a bírónak azért mondta ezt. Ez pedig így nagyon zsenge.
Dracon 2011.05.24 23:32:28
@Kristl:
"+1 Azért elgondolkodtató, hogy mégis miért volt szükség a vagyonmozgatásra az adórendszer reformálása mellett... Hisz egy "új polgárság" vagy milyen program keretében, ha honi polgároknak dobnak piacra limitált mennyiségű részvénycsomagot... akkor "sokan" jól járhatnak...
"
Ebbe azért ne éld bele magad.
A többivel amit írtál nincs is gond ez a cél lehet jó és stratégiai is. Ahogy írtam. De a kivitelezés és az időzítés belpol hatása valamint a kommunikáció az egy kalap szar. Illik viktor patkányhoz.
És én csak annyiban értek veled egyet a békepuszi kapcsán hogy ez inkább csak a tulajnak szól, putyin és viktor ezt most lemutyizta amúgy barátilag.
Tegnap tárgyalóasztalhoz ült Pintér Sándor belügyminiszter és a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nemrég megalakult sztrájkbizottsága, az tárgyalás után pedig szakértői egyeztetés kezdődött. Hogy pontosan miről egyeztettek, arról nem nyilatkoztak ... nem véletlenül.…..
Dracon 2011.05.22 22:09:12
www.origo.hu/itthon/20100614-a-rakosi-es-a-kadarkorzsak-meg-elo-politikusai.html

Lázár György
"Miniszterelnöksége alatt gyorsult fel Magyarország eladósodása. Az ország 1978-ra a fizetésképtelenség határára került, adóssága a hetvenes évek végére elérte a 8 milliárd dollárt, ezért 1982-ben Magyarország - a szovjet vezetés tudta nélkül - titokban belépett a Nemzetközi Valutaalapba. A nyolcvanas években az ellenzéki mozgalmak megerősödését látva felszólította belügyminiszterét, Horváth Istvánt, hogy "le kell tartóztatni, aki törvénysértést követ el". 1987-ben "a dinamizálás és a fiatalítás" jegyében Grósz Károly váltotta a kormány élén, ám a belső ellenzékével küzdő Kádár nyomására megtették a párt főtitkárhelyettesének. 1988-ban nyugdíjazták, ezt követően visszavonult a közélettől."

Milyen jellemző a családra. Igaz a fia csak a legeladósodottabb magyar város polgármestere, de igyekszik felnőni az apjához.
Dracon 2011.05.23 13:45:51
@picur3ka/mesterhazymiklospart:
No minden elismerésem, azért tettem ide hogy lássak egy kis kommunistázást máshol már láttam. Te vagy az első aki számolni is tud meg utána is nézett.

Már azon gondolkoztam hogyha estig nem lesz reakció akkor fel kell adnom magam de így tökéletes :D

A Prágához pedig annyit hogy azzal nincs senkinek baja hogy kellenek az átalakítások, én is ezt szajkóztam már régóta. Itt a fő gond a visszamenőlegességgel és kiszámíthatatlansággal van, de ezt is elmondták már jó néhányan.
Jó példa erre a lengyel rendőrség esete. Ott a 15 éves!!! nyugdíjjogosultságot akarták felvinni 25-re!
De nem visszamenőleg hanem minden aktívra érvényesen. Ott már ez is kiütötte a biztosítékot és 40000 rendőr ügyvédi letétbe tette a felmondását tiltakozásul.
Ezzel elérték azt amit itt is elakarnak érni. Nevezetesen hogy a szigorítás fokozatosan a most belépőkre vonatkozzon, akik ezt előre vállalják.
De nem hiszem hogy a mi rendőreink ilyen tökös legények lennének.
Dracon 2011.05.23 21:59:44
@fokabacsi:
"Hanem azt, akit a napokban mutattak a TV-ben, hogy a rendészeti szakközépiskolát is beszámítva , 37 évesen nyugdíjba mehetett! mert ez hajmeresztő, és bicskanyitogató! Jó tudom most ez már nem így van! "

Igazad van DE azt is vedd figyelembe hogy az iskolát máshol is beszámítják a szolgálati időbe (szakközepet mindenképpen) és azt is hogy ez nem annak a srácnak a bűne hanem a rendszeré.
Mivel a gyerek csak akkor tudott így elmenni ha a főnöke (az országos rendőrfőkapitány) azt mondta hogy kirúgja a jelenlegi helyéről ÉS NEM AD neki máshol elfogadható helyet.
HA a gyerek maga akart volna elmenni akkor csak a felét kapná a molyfing nyugdíjának ami azért nem nagy üzlet lássuk be.
A teljes rendvédelmi "üzletág" úgy van kitalálva hogy nagyon gyors a előremenetel mert a népek gyorsan elmennek nyugdíjba. Ez hirtelen máról holnapra megváltoztatni nem lehet. Az a teljes rendszert magával rántja. Ezért kell fokozatosan ezt bevezetni. Mert abban szerintem még az érintettek is beleegyeznek (nagy nehezen) hogy szükséges a változtatás. Nekem van egy olyan ismerősöm akit a szocik (lampert monika gyakorló qrva) rúgott ki a BM-ból a teljes főosztállyal együtt. Ő is nyugdíjas azóta is. 45 éves volt mikor ez történt.
Tökéletes módszer volt arra hogy munkaügyi bíróság nélkül ezt el lehessen intézni.
Hétfőn átszervezték a BM-et, megváltoztatták a szervezeti felosztást, kedden megkapták a felmentési parancsot hogy nincs helyük és széles e országban sehol se találtak nekik. Ezért mivel megvan a 25 év viszlát irány a nyugdíj.
Gondolod ő tehetett erről? Így tervezte?

Az meg itt végképp bicskanyitogató hogy a párttv ilyen esetekkel hergeli a népet. Mikor szerintem nem lehet több a számuk mint néhány 100 ember, akiknek 90% biztos hogy azért nyugdíjas mert tavaly pintér patkány mikor bement a BM-be akkor elkezdte a takarítást.

No de nincs ezzel baj. Én már tavaly "kiszerződtem" a TB-ből. Azóta mivel nem kapok semmit a TB járulékomért ezért azt se fizetek mert minden jövedelmem ki van rakva külföldre. És csak akkor jön haza ez a pénz ha ezek a férgek lámpavason végzik.
Mert amíg ez a birka nép nem érti meg hogy nem változott semmi és kommunista gengszterváltók ugyanúgy beleröhögnek az egyszerű ember pofájába, addig itt nem lesz más csak a népirtó/népsanyargató kormányok uralkodása.
Most először látok arra esélyt hogy ebbe azért beletörhet viktor patkány foga, ezért minden erőmmel támogatom rendvédelmiseket és a már hozzájuk csatlakozó kinyílt szemű egyéb szakmabelieket (BKV, VDSZ tanárok stb)
A PlayON (leánykori nevén CD Projekt) bátor vállalkozásba fogott: ezentúl nemcsak játékokat, hanem könyveket is ki fog adni, méghozzá a lengyel Andrzej Sapkowski fantasy regényeit. Aki nem tudná: Sapkowski írásai alapján készült a The Witcher című pc-s szerepjáték, aminek a…..
Dracon 2011.05.17 22:32:14
Hát igazán nincs jobb mint a vaják.

Wiedźmin - tényleg szójáték leginkább egy hímnemű wiedźma - vagyis boszorkány vagy banya. Ez nálunk leghamarabb a boszorkányúr megnevezést kaphatná de ez nem adja vissza azt hogy ő egy mutáns harcos boszorkány és szörnyvadász

"Vedymini, a. wiedźmini wśród Nordlingów (ob.) tajemnicza i elitarna kasta kapłanów-wojowników, prawdopodobnie odłam druidów (ob.). Wyposażeni w wyobrażeniu ludowym w moc magiczną oraz nadludzkie zdolności, stawiać mieli v. do walki przeciwko złym duchom, potworom i wszelkim ciemnym siłom. W rzeczywistości, mistrzami będąc we władaniu bronią, byli v. używani przez władyków Północy w walkach plemiennych, między owymi toczonych. W boju wpadali v. w trans, wywoływany, jak się mniema, autohipnozą lub środkami odurzającymi, walczyli ze ślepą energią, będąc całkowicie niewrażliwymi na ból i poważne nawet obrażenia, co umacniało przesądy o ich nadprzyrodzonej mocy. Teoria, wedle której v. mieli być produktami mutacji lub inżynierii genetycznej, nie znalazła potwierdzenia. Są v. bohaterami licznych podań Nordlingów (por. F. Dellanoy, "Mity i legendy ludów Północy"). Effenberg i Talbot,
Encyclopaedia Maxima Mundi, tom XV "

"Az Északi népek Vajákjai egy titokzatos elit kasztja a harcospapoknak, valószínűleg a druidák egyik ága. A népi hiedelmek szerint mágikus erejük van és természetfeletti képességeik. Harcban álltak a rossz szellemekkel, szörnyekkel és mindenféle más sötét erővel. A valóságban mesteri szinten bántak a fegyverekkel és ezért az északi hadurak kihasználták őket a törzsek között folytatott háborúikban. A harcban gyakran transzba estek kábítószerek vagy autóhipnózis segítségével és vad energiával harcoltak gyakran teljesen érzéketlenül a fájdalomra és a gyakran súlyos sérülésekre, ami megalapozta a természetfeletti erejükbe vetett hitet. Nem sikerült bizonyítani azt a elméletet ami szerint mutáció vagy genetikai kísérletek eredményei lennének.
Hősei az Északiak számos elbeszélésének (por. F. Dellanoy, "Az Északi népek mítoszai és legendái")

Enciklopédia Maxima Mundi XV. kötet

Andrzej Sapkowski: Czas Pogardy 5. oldal.

Más nyelveken:

Witcher (angol)
Zaklínač (cseh)
Sorceleur (francia)
Raganius (litván)
Hexer (német)
Ведьмак/Wied'mak (orosz)
Elnézést kérünk, hogy nem értettük meg a Lázár-Balsai tandem alkotmánymódosítási törvényjavaslatából, hogy pontosan mit szeretnének ... Az nem számít, hogy mi van a törvényben, sőt, hogy mi szerepel az alkotmánymódosításban, mi a konkrét szöveg, most megtanultuk a…..
Dracon 2011.05.18 19:38:46
@Marcellusca:
Dehogy
olvasd el ezt most volt a langlovagok.hu-n
Ami ebből látszik az rosszabb mint a gulag.
Gyakorlatilag a visszahivott rendor/katona/vámos/határőr alaphangon KÖZMUNKA FELÜGYELŐ LESZ!
Vagyis majd ő fogja a korbácsot lengetni a kényszermunkások felett.
Gratula a büdös mocskos bolsevik patkányoknak. Gondolom kinyitják a recski objektumot is mint rehabilitációs közmunka szanatóriumot.....

"Tisztelt Tisztségviselők!

A mai napon Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr informális egyeztetésre hívta a szakszervezeti vezetőket a korkedvezményes nyugdíj és a nyugdíjasok visszarendelésének tárgykörében.

Az ülésen a VPDSz elnöke és a Választmányi elnök úr vett részt.

Első körben a Miniszter és az érdekképviseleti oldal megállapodott a tárgyalási ütemtervben, eszerint a mai napon elhangzottakat az érdekképviseletek legkésőbb holnapig írásbeli előterjesztés formájában megkapják, pénteken kifejtik ezzel kapcsolatos részletes véleményüket, majd hétfőn RÉF ülés megtartására kerül sor. A végleges javaslatok, illetve azok a javaslatok, amit a Miniszter a kormány előtt képviselni fog vagy magáénak vall, annak az anyagnak a véglegesítése a hétfői napon történik meg.

Az Alkotmánymódosítással kapcsolatban elmondta, hogy az mindenképpen elfogadásra kerül, a csütörtöki házbizottsági ülés határozza majd meg, hogy mi lesz a parlamenti forgatókönyv a jövő héten.

A további témakörök tekintetében a legfontosabb kérdés a nyugdíj, az illetmény, illetve a visszarendelhetők személyi körének meghatározása lesz.

A Miniszter kérte az érdekképviseleti szerveket, hogy jelöljék meg azokat a munkaköröket, amelyek esetében az érdekképviselet álláspontja szerint valóban komoly pszichikai terhelés alatt állnak a kollégák. Általános szabályként szögezte le, hogy a visszarendelés az 57. év alatti állományt érinti. Aki az 57. évet betöltötte, azzal nem foglakoznak.

A visszarendeltek körét két csoportra kívánja osztani a minisztériumi koncepció. Ennek egyik köre azok, akik átszervezéssel, illetve közös megegyezéssel mentek el, a másik kör pedig, akik FÜV vizsgálat eredményeképpen kerültek szolgálati nyugállományba. Akik FÜV alkalmatlansággal mentek el, ill. akik a hivatásos szolgálatra alkalmatlan minősítést kaptak és az egészségkárosodásuk 70% felett van, azok nem kerülnek visszarendelésre, akiknek 40% alatt állapították meg az egészségkárosodásukat, azokat felülvizsgálat nélkül visszarendelik, akiknek 40%-69% között van az egészségkárosodásuk, azok felülvizsgálatra kerülnek és amennyiben korlátozottan alkalmas minősítést kaptak, azokat könnyített hivatásos szolgálatra visszarendelik.

A Miniszter tájékoztatta az érdekképviseleti vezetőket, hogy ezen kollégák a hivatásos állományú jogviszony alá tartoznak majd, egyenlőre készenléti állományba kerülnek, de ennek jogi háttere nincs kidolgozva, az új szervezet, melyet az érdekképviseletek „kényszerléti rendőrségnek” neveztek foglalkoztatja majd ezeket a kollégákat hivatásos állományú jogviszonyban. Azon kollégák, akik a FÜV-ről visszarendelésre kerülnek, könnyített szolgálatra kerülnének beosztásra, ami azt jelenti, hogy munkavégzésük 6-22 óráig lenne meghatározva. A Minisztérium ezt még pontosan ki kívánja dolgozni. Elsősorban szervezői munkát kellene végezniük, például a közfoglalkoztatás feladatkörében, illetőleg munkavezetői, felügyelői, irányítói, munkakört tölthetnének be. A kistelepülések biztonságát is szolgálhatnák ezen kollégák. Jogosítványaik, illetve intézkedéseik a hivatásos állományúak intézkedési jogosítványaival lenne egyenlő. Az így visszarendeltek 2 garnitúra bevetési ruhát + bilincset kapnának.

Ezek a kollégák a fent említett új szervezetbe kerülnek beosztásra, amely a rendőrség irányítása alatt tevékenykedne, de elképzelések szerint feladatkörükbe tartozna a feketemunka ellenőrzése, illetve elvégeznék a számlaellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat is. A nettó fizetésük a jelenlegi nyugdíjnak megfelelő mértékű lenne, ez kerülne bruttósításra. A rögzített nyugdíj jogintézményét a tárca továbbra is életben kívánja tartani, ugyanúgy választhatnának a két nyugdíj közül a kollégák, bár a nyugdíjkorhatár egységesen ezekre a kollégákra is vonatkoznának, akik rendelkeznek szolgálati nyugdíjrögzítéssel.

A táppénz továbbra is 90% maradna. Aki elmúlt 50 éves és megvan a szolgálati ideje, az kiemelt bérezésben részesülne, például a szorzószám emelkedése alapján. A cél az, hogy a mindenkori hivatalban lévő állomány jólétét garantálják.

2012. évre vonatkozóan a miniszter 5-6%-os illetményemelésre lát lehetőséget.

Aki a mostani társadalombiztosítási szabályok alapján rokkantnyugdíjasnak minősül, elmondása szerint a civil jogszabályok vonatkoznak rá.

Ezt követően Felkai László államtitkár úr az életpálya-modellből emelt ki néhány részletet, eszerint kedvezményes lakáskölcsönnel 25-30 évre segítenék a hivatásos állományú tagok tulajdonszerzését, az 50 éves kort betöltők esetében munkaidő-kedvezményről lehet továbbiakban szó, továbbá a rekreációs szabadság bevezetésének lehetőségéről beszélt. Megemlítette, hogy az új Közszolgálati Egyetemen átképzési szakokat indítanának, ami a bevetési egységektől kiöregedő állomány átképzését biztosítaná.

A Honvédség hivatásos állományú tagjai is ennél az új szervezeti egységnél teljesítenének majd szolgálatot, és azon honvédek esetében, akik visszafoglalkoztatását a tárca nem tudja megoldani, azok is ezen közmunkszervezetbe kerülnének beosorolásra, ezt a feladatot a Belügyminiszter koordinálja az ő esetükben is.

A VPDSz elnökének kérdése, mely szerint mi lesz azokkal, akiket nem tudnak visszafoglalkoztatni, illetve a vámosok milyen szervezetbe kerülnének visszarendelésre, továbbá mikor kívánja hatályba lépteti a kormány a jogszabályt, illetve milyen idejű átmenetet kíván biztosítani a nyugdíjasok részére a kormány, a Miniszter a következő válaszokat adta:

Minden visszahívottat foglalkoztatni kívánnak, a visszahívott vámosok, rendőrök, katonák, börtönőrök elsősorban az eredeti szolgálati helyükön kerülnének visszafoglalkoztatásra, amennyiben erre nincs lehetőség, úgy az új készenléti szervnél kerülnének szolgálatba helyezésre.

A jogszabályt a kormány vélhetően 2012. január 01-jén kívánja életbe léptetni, de erre garanciát a Miniszter nem vállal.

Az átmeneti rendelkezésekkel kapcsolatban a Miniszter elmondta, hogy max. 3 havi átmenetet tud elképzelni, három hónapon belül a kollégák nyugellátását havonta csökkentenék 20-20-20%-kal.

A fenti tájékoztató nem tekinthető véglegesnek, csak a RÉF plenáris ülését követően alakul ki a végleges álláspont, azonban még ez sem jelenti azt, hogy a kormány ezeket a módosítási javaslatokat fogja figyelembe venni, így a fenti levél kifejezetten tájékoztató jellegű.

Tisztelettel:

Holecz Gábor elnök
Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete
"
Dracon 2011.05.18 20:45:02
@lyken: Szerintem igen forró nyár elé nézünk. Ha ezt tényleg elkezdik szeptemberben és mindenki kap 3 hónapot miközben havonta 20%-ot elvesznek tőle, hát megnézem hogy lesz-e nyilvános fidess október 23.-a vagy csak shitt pali fog beszélni a királyi tv.ben
Ja annyit azért nem ért tudni hogy elég ravasz dolog ez. A ragyás azt mondta hogy mindenkit visszavárnak aki jön azt újra hivatásossá faragják és elveszti a nyugdíjas jogviszonyát.
Ez azt jelenti számomra hogyha mondjuk 1 hónap múlva kibasszák mert nem felel meg egészségügyileg akkor már nem nyugdíjas lesz hanem munkanélküli aki dögöljön meg.
Ha nyugdíjas marad dacolva a terrorral akkor nem kap nyugdíjat míg el nem éri a határt de ha dolgozik most is akkor ezt most se kapja szóval nincs nagy különbség.
Tehát a munkaképes ma is dolgozó állományt szerintem nem palizzák be. Akit be tudnak rángatni azok az azonnali éhhaláltól menekülnek azért fogják vállalni, de amikor végleg kidőlnek akkor fognak csak igazán szopni.
Rémálom ez hogy ez nálunk megtörténhet és a nép engedi. Igaza volt annak a geci fletónak, kurva országban élünk, és mi vagyunk a kurvák.
Szenzációs ez a Fidesz, csak így tovább :) Ősszel bezár a Zöld Pardon és a Rió a Petőfi-híd budai hídfőjénél, a helyén egy nagy Országzászlót állítanak, a terület pedig az alkotmány hatályba lépésének emlékhelye lesz. Beszarás-behugyozás.Koronaúsztatás? Ugyan…..
Dracon 2011.05.12 21:29:13
@nagyon_buta:
Kösz az infót, sajna az én fiaim már kinőtték azt a kort hogy a kinőtt ruháik jók lennének oda. De tovább küldöm a levelet mindenkinek.
ide is elküldöm janos.lazar@parlament.hu hátha küld valami levetett ruhát vagy még jobb a legó kockákat, had legyen a kicsiknek esélyük vinni valamire.
Dracon 2011.05.12 22:07:05
@Dendrobatidae:
Ja adják vissza :D pl. a Tihanyi apátságé volt kvázi a teljes Balaton, minden falvával együtt. Gondolom a hívők repesve írják majd az apátságra a nyaralóikat :D
Dracon 2011.05.13 08:05:38
@fogsunder:
A legjobban annak a pofára-esésnek örülök (hithű ateista lévén :D) hogy az új egyházi törvény szerint a Hitgyüli is történelmi egyház lehet/lesz.
Hát azt a pofát amit erre a bigott katolikusok tettek azt filmezni kellene. Lesz itt még vallásháború :D Majd szépen kivégzik egymást - Isten és a szeretet nevében - és nyugi lesz.

Amúgy meg az összes egyháznak pont úgy kellene működnie mint a pártoknak. Legyen nyilvános a költségvetés és tartsák el magukat a hívők pénzéből. Persze lehet azzal jönni hogy akkor nem lenne elég az semmire és nekik vannak közfeladataik.
Igen vannak mert akarták hogy legyen. Ez nem más mint pénzszivattyú, visszakérték az iskolákat templomokat utána meg arra hivatkozva hogy van nekik ilyen követelték a fenntartásra a pénzt.
Én pont ellenkezőleg visszavenném az összes ingatlan tulajdonjogát az egyházaktól. És odaengedném nekik vagyonkezelésre és haszonélvezetre. Az infrastruktúra fenntartása viszont továbbra is az állam kezében lenne. Ekkor nem a püspök döntene hogy ki újítja fel a bazilikát és nem ő fizetne érte, hanem a vagyonkezelő és közbeszerezne mindent.
Nem adnák normatív támogatást az oktatáshoz, hanem lennének állami iskolák ahol felekezeti oktatás folyna.
Ezt az egyházak nem tűrnék el mert egyből nullára apadna a zsarolási potenciáljuk. Azt még kevésbé tűrik ha konkurencia jelenik meg (lásd Hitgyüli)
Csodálatos jó hír kaptunk .... Miközben a polgári kormány a legmagasabb fokozatba kapcsolja az ádáz harcot a gaz táppénzesek ellen, addig a Föld másik felén nagyszerű események történtek. Nemrég írtunk arról, hogy Semjén min.helyettes úr napokat töltött Paraguayban, az…..
Így jöjjön be az ötösöm a lottón: erősen számolgatja a minisztérium, hogy mi lesz akkor, ha 2012-ben NEM felezik meg a szuperbruttót, ami amúgy szép nettó bérnövelést jelentene a dolgozóknak. A jelenlegi státusz az, hogy "újraszámolják a modelleket" ... no, ezt már…..
Dracon 2011.05.12 11:37:42
@Seduxen:
Biztos rászólt Csányi viktorra hogy szar volt a tavalyi év mert csak 35milliárdot keresett, és abból nem telik parizerre.
viktorka meg hirtelen utasította a láncos kutyáját hogy ne szívassa tovább csányi havert, inkább szopassuk azokat akik nem legóztak jól és nem vitték semmire se az életben. Azok nem tudnak visszaugatni úgyse
Szépen beleillett a két-har-mad! arroganciájába és a narancsdiktatúrától rettegő népszavás publicisztikákba a Matolcsy által benyújtott 2011-es költségvetést kritizálni merészelő Költségvetési Tanács tavaly decemberi kiherélése.Az [origo] szépen összefoglalta a…..
Dracon 2011.05.05 15:37:36
@csoko20:
Annyit kapnál ezekért a férgekért mintha rendes embert öltél volna... Megéri?
Ezeket inkább addig kell szembesíteni önnön faszságukkal amíg meg nem üti őket a guta.
Nekem vagy 3 hete volt egy futó kalandom az önkori egyik hiperaktiv fideszes képviselőjével, aki szerintem valami reklámfilmet forgatott arról hogy mennyire szeretik az emberek. Kijött a piacra haverkodni a csóró néppel. De rosz lóra tett a geci mikor odajött hozzám bemutakozni. Ott vigyorgott vele az operatőr és mikor bemutatkozott az ürge (bár ne tette volna mert ismerem mint a rosz pénzt) nyújtotta a kezét hogy lám lám leereszkedik hozzám.
Erre én csak annyit mondtam a kamerába hogy
"Csak nem képzeli ez a féreg hogy kezet fogok vele? Még a végén fel használhatják ellenem mint bizonyítékot"
Hát gyorsan eltűnt a stáb, és még jó ideig ott ácsingóztak és látszott rajtuk hogy nem értenek valamit. No meg azt totózták hogy kihez kellene még odamenni aki nem küldi el őket a kurva anyjukba.

Ezt kellene már ennek a birka népnek megérteni hogy nem új uralkodó osztályt kell kinevelni hanem KÖZSZOLGÁT. Akik minket szolgálnak és nem a saját zsebüket és ha úgy gondoljuk hogy el kell zavarni őket a picsába vagy ne adj isten rabosítani akkor ez nekünk jogunk!

De jelenlegi politikus féreg populáció függetlenül a színétől mind egytől egyig egy paszulyfára felkapaszkodott niemand, persze tolja a süket dumát arról hogy ő persze legózott és azért tart itt, ahol tart. DE JÖN MÉG KUTYÁRA DÉR!
Dracon 2011.05.05 19:21:57
@kovi1970: De van úgy hívják hogy kemény gamma-sugárzás. Az szépen kivilágítaná őket.
Dracon 2011.05.05 19:26:05
@nemsiker_s: Lehet hogy a szocik többet loptak, de azért én megnézném az első éves részeredményt is. Itt már a viktorék átvették a vezetést. És meg van legalább 3 évük.
Vastagbőr Pintér már csak tudja 2011.05.04 10:10:00
A Széll Kálmán tervben jelentették be, hogy senki nem mehet a nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, azóta tartanak a tárgyalások a rendvédelmi szakszervezetek és a Belügyminisztérium között. A tárgyalások mellett folyamatosan zajlanak a tüntetések, pénteken jön a következő…..
Dracon 2011.05.04 19:52:17
@konyhakész pumi:
Ja csak hogy tudd mióta belengették a törvényváltoztatást, az összes nyugdíjazási papírt felfüggesztették szóval már nincs olyan szerv ahol ezt meg lehet csinálni. Már csak az maradt az egyenruhások számára hogy saját kérésre nyugállományba vonul, ha megvan a 25 éve és leszarja azt hogy nem kap semmit, de legalább jót rúgott a kormányba.
Dracon 2011.05.04 19:56:17
@trojka:
"A 2011-es évben a korengedményes nyugdíjazás lehetőségét az 1953-ban születettek vehetik igénybe.

A szabályok szigorításának az a lényege, hogy az alapjogszabály, amely a jogosultsági feltételeket tartalmazza, 2012. január elsejével hatályát veszti, azaz egy év hosszabbítás van, és nincs tovább… :(

A korengedményes nyugdíj igénybevételéhez szükséges szolgálati idő nem változott, az előrehozott öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati idővel kell rendelkeznie a munkavállalónak, vagyis 37 évvel. Ez alól az 1952-ben és 1953-ban született nők kivételek, akiknek a csökkentés nélküli korengedményes nyugdíjához rendelkezniük kell 40 év szolgálati idővel.

A korengedményes nyugdíj összege a csökkentett összegű előrehozott nyugdíjhoz kapcsolódik, ami azt jelent, hogy az életkor hiánya miatt férfiak már nem tudnak csökkentés nélküli előrehozott nyugdíjba menni, de a csökkentés mértéke a 8,4%-ot nem haladhatja meg.

A nők közül azok, akik rendelkeznek 40 év szolgálati idővel, még csökkentés nélkül tudják igénybe venni, mind a korengedményes, mind pedig az előrehozott nyugdíjat, de ha a szolgálati idejükből hiányzik, akkor arányos csökken a nyugdíj összege is.

A korengedményes nyugdíjba vonulás többi szabálya nem változott. Felhívjuk azonban arra a figyelmet, hogy a korengedményes nyugdíjra vonatkozó megállapodásnak – az előzetes munkaügyi központi eljárás végrehajtásával – 2011. december 31-ig meg kell érkeznie az illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatási szervhez.

A korengedményes nyugdíjba vonulás legkésőbbi időpontja 2011. december 31.

A kulcsmondat: „Korengedményes nyugdíj akkor állapítható meg, ha … a munkavállaló a korengedményes nyugdíjra való jogosultsághoz szükséges életkort és szolgálati időt 2011. december 31-éig betölti, illetve megszerzi…”

A munkavállaló a korengedményes nyugdíjazásra a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt megelőzően legfeljebb 5 évvel jogosult, amennyiben még nem jogosult előrehozott öregségi nyugdíjra.

Az 1954-ben született hölgyek és urak esetén – egyformán – az öregségi nyugdíjkorhatár 63 év és 183 nap (2017. II. félév 2018. I. félév). Az életkori feltételből levonva az 5 évet, 2012. II. félév – 2013. I. félév az eredmény, ami azt jelenti, hogy a korengedményes jogosultsághoz szükséges életkort az 1954-es születésű hölgyek és urak nem töltik be 2011. december 31-ig, így – sajnos – nem vonulhatnak korengedményes nyugdíjba.

Az 1953-ban született hölgyek és urak esetén – egyformán – az öregségi nyugdíjkorhatár 63 év (2016.). Az életkori feltételből levonva az 5 évet, 2011. az eredmény, ami azt jelenti, hogy a korengedményes jogosultsághoz szükséges életkort az 1953-as születésű hölgyek és urak betöltik 2011-ben, és amennyiben a szükséges szolgálati idejük is megvan, korengedményes nyugdíjba vonulhatnak."

www.konyvelozona.hu/2011/01/korengedmenyes-nyugdij-2011/
Dracon 2011.05.04 21:08:11
@konyhakész pumi:
Egyetértünk. NEM VOLT AZ ENYÉM AZ A MINISZTERELNÖK.
Ha akarod szolgálni a mostani patkányokat akkor megteheted kérd a reaktiválásodat, a HSZT engedi hiszen még nem érted el a felső korhatárt, és biztos pajzsra emelne a BM hogy lám lám ilyen is van.
Nem lehet hosszú távra tervezni, mert mindig jön a választás? Lehet, hogy a politikusok igen, de az emberek nem négyéves ciklusokban élik az életüket. (Fotó: Jason Reed/Reuters) Oszama bin Laden halálát a világ megkönnyebbüléssel, az USA pedig kimondott eufóriában ünnepelte. A…..
Dracon 2011.05.04 09:43:55
@KopaszMercis:
Viszont a patkány okos állat és az egyik legjobban idomítható rágcsáló. Sőt ha valamit megtanítanak neki (pl. a piros dobozból ne vegyen kaját mert megrázza az áram, a kék doboz viszont veszélytelen) Akkor ezt egyrészt igen hamar megtanulja másrészt átadja a kölyköknek a tudást.
Szóval még egy patkány nemzet esetében is lehet gondjuk a patkány politikusoknak.
Lassacskán az is megfordul az ember fejében, hogy a Magyar Posta Zrt. tiltott állami támogatásának ötletes módját látjuk megvalósulni a permanens kormányzati levelezhetnék egyenként is néhány százmilliós megrendeléseinek sorozatával. Egy azonban bizonyos: Orbán Viktoréknak…..
Így hangzik az Orbán-doktrína. Pintér Sándor már tavaly év végén elszólta magát egy fórumon, hogy az elszegényedő társadalom miatt olyan jelenségek lesznek az országban, amelyekkel a Rendőrség nem fog tudni megbirkózni. A gyöngyöspatai balhéra válaszul most…..
Dracon 2011.04.29 12:48:51
@ezittenkéremmagyarország: Ne sértegesd már a faéket.
Most még tele szájjal röhögünk ezen az emberen, csak nehogy az arcunkra fagyjon a mosoly ... iszonyú pofátlanul nyomja a demagóg szöveget, melynek farvizén ügyesen átvenné a hatalmat a pártban: Gyurcsány Ferenc azt szeretné, hogy az MSZP a hatályos törvényekben megköveteltnél…..
Dracon 2011.04.27 15:05:32
@d-evike: Ha véletlenül visszaszavaznám akkor arra kérlek hogy te személyesen legyen ott és felügyeld hogy bevegyem.
De ha nem akkor csak azok vegyék be akik rá fognak szavazni.
Dracon 2011.04.27 15:12:48
@d-evike: Szép idézetek. Nincs is velük baj.
A baj ott volt hogy miután fletó kitombolta magát, elmúlt belőle a harci kedv, és végül a teszetosza maszop tagok az összes reform kísérletét (barátilag összefogva az ellenzékkel) megtorpedózták.

Az hogy ezt hagyta, az fleto korszakos bűne ami miatt el kell takarodnia. Hiszen miután kiderült az öszödi beszéd nagyon jól tudhatta hogy neki itt több babér nem terem. Nem volt veszteni valója, ő volt a legszabadabb miniszterelnök (nála csak Bajnai volt szabadabb), meghozhatta volna az összes fájó megszorítást, és most 9 évvel előrébb lennénk. Ehelyett elbasztunk 9 évet és a fidesz kommunista párt most kétszer akkora megszorítást tol le torkunkon és azt óbégatja közbe hogy mosolyogjunk mert ha nem akkor hazaárulók vagyunk.
w Szent szar 2011.04.26 06:50:00
Ha volna Orbán Viktor környezetében csak egyetlen mélyen vallásos ember, már szájon kapta volna. A szentségnek nem az a legfőbb ellensége, aki nem hisz benne, hanem aki a krumplilevesét melegíti rajta. Krisztus feltámadt! Ugyanott Wartburg eladó.   Én például legfeljebb…..
Mandiner blog Az alkotmányról 2011.04.25 08:01:00
 „Az a bölcsesség, ha népének hite és szokásai szerint él az ember.” (Hegel)  Van úgy, hogy az ember álmából riad fel, jeges verítékben fürödve, „Úristen! új alkotmány van!” – hasít belé villámcsapásszerűen. Majd megnyugszik lassan és…..
    Talán nem csak a mi figyelmünket kerülte el, milyen erős tartalommal kényezteti a sokat szenvedett magyar médiapiacot a Magyar Jelen. Múlt héten láttam meg egy standon a fenti címlapot (itt nagyobb méretben is megcsodálható), és nem volt kérdés, hogy megveszem a…..
Dracon 2011.04.22 18:38:30
@hhh.:
Ok akkor szerinted ha a cigányok meg a négerek most hódítanának akkor minden rendben lenne?
Erősebb kutya baszik alapon akkor minden ok?
Bár a cigányok őseiről még a hódítást is el lehet mondani kis belemagyarázással hiszen főleg a török hódítások idején jöttek be mint "hozzáadott érték"
Dracon 2011.04.22 21:19:55
@Chiga:
De ha úgy nézne ki ez a zsebnáci akkor meg cigánynak hivnák :D
Amúgy szegénynek hogy elbaszták már az ünnepét a rendőrök szétzavarták az egész tetves bandát, azok meg csak annyit kérdeztek hogy mit tegyünk biztos úr hogy ne kapjunk pofont.
Szar ügy. Lehet otthon nyalogatni a sebeket. Meg itt játszani a hazamegmentő hőst. De csak arra futja nekik a nagy igyekezetből hogy megint az asztal alá igyák magukat a falusi kocsmában miközben lezsidózzák a kocsmárost hogy már megint vizezi a bort.
Ennyi a banda.
Dracon 2011.04.22 21:53:42
@Alonee:
Szerintem kedves zsebnácink csak a saját nevében tud beszélni és abban a tragikus tévedésben van hogy azt hiszi ezt a véleményt osztják mások is.
Mikor meg kapja a pofont az élettől mert ez nem így van akkor csak néz ki a fejéből és összeesküvést emleget.
Dracon 2011.04.22 09:52:49
@Con Storm:
Ez nem bosszúállás hanem annak a megakadályozása hogy azok az emberek akik az elmúlt korszak bűneiért felelősek vagy hasznot húztak belőle, most ne röhöghessenek bele a pofánkba és ne tehessék meg most is ugyanazokat a bűnöket amiket megtehettek a rendszerváltás előtt.
Ezért fontos hogy tiltakozz a történelmi lehetőség újbóli elszabotálása miatt a pártodnál!
Dracon 2011.04.22 12:33:56
@Con Storm:
Hmm azért néha a gyógyszert vedd be mert szar lenne hosszú hétvégére a kórházba kerülni hidd el.
Dracon 2011.04.22 14:54:11
@Con Storm:
És a wikipédia mióta van elfogadva hiteles forrásnak? No ennek szaladjál neki még egyszer. És egy jó tanács ne nagyon hivatkozz sehol se a wikipédiára mert akkor még a kényszerzubbony is rád fog kerülni.
Varánusz Muszáj Herkules 2011.04.21 06:03:00
"Dőltömre Varga Miskák lesnek,Úgy szeretnék gyáván kihúnyni,S meg kell maradnom Herkulesnek.Szeretném már magam utálni,De, istenem, ők is utálnak:Nem szabad, nem lehet megállni."Nem tartott sokáig a nemzeti pántlikás giccspiac legfrissebb porcelán küblije fölötti…..
Dracon 2011.04.21 15:09:52
@forallmankind:
Hát ha egy kis szerencséd van akkor jövő évtől.
Ha nincs (és márpedig miért is lenne...) akkor azonnal ahogy matolcsy patkány rájön hogy a 250 milliárd sem lesz elég hogy a rabló banda jól lakjon.
Dracon 2011.04.21 15:17:05
@orbánmentesítő: ebben meg tudunk egyezni. De azért gondolkozz el azon ha ő lesz az első akkor még válogathat a lámpavasak között. Tényleg megérdemli ezt a lehetőséget?
Dracon 2011.04.21 17:00:56
@Shinigami Daiko:
Kizárás nem lesz.
Nem azért mert nem érdemeljük meg hanem azért mert ez nagyon sokba kerül. (Nem nekünk hanem az EU-nak)
Annyira pedig nem lesz szar a helyzet itt hogy Merkel néni kitegye az asztalra azt a pénzt amiből újra fel kellene építeni a határon az EU külső határvédelmi rendszerét. Inkább kibekkelik viktort. Hiszen egy kizárási procedúra biztos tovább tartana mint viktor jelenlegi mandátuma, így inkább bíznak majd benne hogy a probléma megoldódik magától.
Tíz perc alatt is lehet marhagulyást főzni. Persze csak levesporból. Ehető lesz ugyan, de valami megmagyarázhatatlanul kellemetlen utóíz marad utána a szánkban... Ilyen lesz az új alaptörvény is: alkotmány, levesporból.Ha minden a tervek szerint alakul - nem mondanám, hogy jól,…..
Dracon 2011.04.18 20:41:09
@Con Storm:
Ni már itt van a másik IQ bajnok.
Hogy hogy ilyen későn reagáltál most engedtek eltávra?

Amúgy meg a WC-ben azt teszek az Tákolmánnyal amit csak akarok és amire érdemes....
Dracon 2011.04.18 20:49:29
@Gáborom:
Pont az a baj Gábor hogy a Te általad említett kőőőrök emberei vannak most hatalmon.
Az MSZP lehet hogy reflexből, lehet hogy azért mert lehetett, szimplán tolvaj volt.
De a mostaniak azon felül hogy semmivel sem kisebb tolvajok, még a lopás közben pofánkba is röhögnek mondván hogy ez nekik jár. Ha meg éppen nem jut a sok hiénának akkor elveszik Tőled meg mindenkitől az országban.
Ja és persze ehhez hozzá jön mindaz a kommunista módszer amit viktor patkány jó tanuló módjára eltanult Kádár apánktól. Hiszen megértette azt a régi igazságot hogy a diktatúra csak akkor szar ha nekünk diktálnak, ha mi diktálunk akkor nincs jobb rendszer nála.
Dracon 2011.04.18 20:59:39
@Jofiu:
Hálistennek akik születésüktől fogva állampolgárok azoknak nem kell esküt tenniük az alkotmányra. Mert akkor most sokan bebuknák az állampolgárságot. Akik meg idegenek és megkapják azoknak meg mindegy hogy mi van benne. Nem az alkotmány miatt akarnak állampolgárok lenni.
Szóval nem érzem azt a késztetést hogy ezt a Tákolmányt kötelezőnek és legitimnek érezzem. PONT ÚGY AHOGY A FIDESZ NEM ÉREZTE LEGITIMNEK A 89-EST!
A hétvégén egymásba érnek a kormányellenes megmozdulások. Én ma úgy gondoltam, a Hősök terén vidám mozdulj-t játszó rendvédelmiseket lesz érdemes megnézni közelről. A térre kiérve nem csalódtam, illetve mégis, de pozitívan. A vártnál is több ember, és ennél is több…..
Dracon 2011.04.17 02:12:16
@Goompah:
Minden verziónak megvan az oka.
Pl az hogy valakit fiatalon elküldenek mert nincs helye az átszervezés után vagy egy járőrt elküldenek mert nem bírja már az utcát és nincs máshol helye, az egy és ugyanaz az eset. Az első csipi szemed a másodikkal egyetértesz. Meg tudod mondani hogy hogyan kellene ezt szabályozni?

De mondok extrém példát. A honvédségben a 90-es évek kezdete óta létszám csökkentés van mert a nálunk erősebb kutyák meghatározták hogy mekkora lehet a sereg létszáma. Ennek következtében komplett fegyvernemek tűntek el.
Például megtudnád-e mondani mit kezdjen magával az a fiatal hadnagy aki éppen hogy elvégezte a tiszti iskolát a SZU-ban és rakétatüzér lett majd mikor hazajött egy pár év múlva felszámolták az alakulatát őt meg elküldték nyugdíjba. Nem sok olyan hely van ahol egy ilyen ember el tud helyezkedni ráadásul ők kisvárosokban éltek ahol amúgy sincs munkalehetőség.
Ők tehetnek róla hogy 40 évesen nyugdíjasok?

De ahogy írtad a kommentem utolsó részével egyetértesz, akkor egyetértesz a tüntetéssel is mert igazából ez a fő ok.
Dracon 2011.04.17 02:17:13
@Trebitsch: Hát ezt azért az érintettek nem szeretnék ezért megy a balhé és igazuk is van. Gondolom a sok fiatal is meggondolja hogy ilyen "nagy perspektívával" kecsegtető állást elfogadjon nem gondolod?
A Daniel Cohn-Bendit interjú meghamisítása miatt ismét előtérbe került a sajtószabadság problematikája. A vicces az, ahogyan az ügy kapcsán mindenki átugrott a ló túloldalára. A korbányimádó majmok a sajtószabadságra hivatkoznak, az ellenzéki cerkófok pedig -és most figyelj!-…..
Dracon 2011.04.14 21:18:17
@Lrdx: A zöldséges igenis dögöljön éhen ha rohadt árút akar a vevőre rásózni.
A Jobbik sem szavazza meg az új alkotmányt. Úgy tűnik, éppen a hatalmi szempont miatt kerültek beáldozásra a hagyományos jobboldali elképzelések. Végleg eldőlt: az új alkotmányt a parlamenti frakciók közül egyedül csak a Fidesz és a KDNP képviselői fogják megszavazni, tegnap…..
Szeretem, ha a Nemzet Trollja beszédet mond. Szórakoztat, mert minden szaván érezni mennyire komolyan veszi a hűségesküt. Na nem azt, amit nekünk tett hangosan, hanem amit Orbán Viktornak a választások előtt a felcsúti pajta mélyén, a bennfentes sarokban sutyorogva.Tegnapi…..