Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leveskockaa

2 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sok régi tuja után jöjjön valami teljesen új: ha jól számolom, kis hazánk területén legutóbb 1913-ban nyílt új villamosüzem, méghozzá a pécsi (vagy ha másként számítjuk: a kassain csak 1914-ben indult a személyszállítás). Ezek a dátumok lassan elavultnak lesznek tekinthetők, hiszen 2020.…..
leveskockaa 2020.12.19 19:06:39
@vaki78: Angolváltó, teljes, vagyis megvan az elvi lehetősége a Szentes felől a villamosvonal felé való közvetlen menetnek.
Egy határral arrébb Ausztriában, jelenleg 3 vasúti alagutat fúrnak. Mind a 3 alagút célja, hogy gyorsítsa a személy-, de főként a teherforgalmat. A Brenner-hágó alatti nagyban fogja segíteni az Olaszország és Németország közötti kereskedelmet, de tiroli tartományra is kedvező hatással lesz. Az új…..
leveskockaa 2018.09.25 19:53:48
A most épülő Ercsi elkerülő akár kompatibilis is lehet ezzel, csak egy kicsit kellene áthelyezni a te piros vonalad északi végét. Szívesen látnám az A verziót is, de biztosan sokkal drágább a domborzat miatt. Lehetne valami elővárosi jellegű forgalom Pécs környékén is, nem feltétlen csak Budapestnek lehetnek elővárosai. Szigetvár-Szentlőrinc-Pécs-Pécsvárad és tovább Szekszárd, természetesen ésszerűen a közbenső településeken megállva, például Bátaszék. Lehetséges az új "IC" pálya kihasználása a személyvonatok számára is, például Mohács irányában (B verzió, vagy A+B). A pécsi irány nem lesz soha jelentős nemzetközi forgalom hozója, értem ezt úgy hogy nem szerepel az országos rendezési tervben erre vezetett jövőbeni nagysebességű vonal, illetve nem hallottunk a közelmúltban semmit a kormány egyelőre erősen kérdőjeles "250-es" "gyorsvasútjáról", például a kolozsvári irány eléggé béna abból a szempontból, hogy a magyar érdekeknek ugyan megfelel, de nem esik egybe a bukaresti iránnyal, a domborzat finoman szólva nem alkalmas nagy sebességű közlekedésre, kivéve ha hajlandóak vagyunk kilométeres alagutakat fúrni. Visszakanyarodva Pécshez, ez az extra pálya Ercsinél az IC-knek, átmenő személyeknek (értelemszerűen Ercsi érintése nélkül) és tehervonatoknak épül. Ezekkel a fejlesztésekkel talán meg lehetne indokolni egy ilyen kanyarlevágást, illetve a megnövekedett forgalom az újonnan feltárt, bekötött településekről igazolná a beruházást.
3 Kocka Sziasztok! 2012.04.03 18:59:00
Nagy örömmel tudathatom veletek, hogy lassal egy éves huzavona után, de ismét rászántam magam a blogkészítésre. Szeretnék(nénk) itt sokmindenről beszámolni, ami titeket érdekel! Várjuk ötleteiteket, esetleges kérdéseiteket a facebook…..
http://www.youtube.com/user/leveskockaa/videos A YouTube csatornám. Az elkövetkezendő időkben mindenféle videók lesznek feltöltve ide, pl.: gameplay-ek, vicces videók, számítástechnikai tippek, stb. ..
 Ezzel a cikkel már elég rég óta tartoztam, azt hittem, hogy már kiraktam ide is, de elfelejtettem. A cikk az idei első StickMagazin számban volt, de azóta nem változott semmit a dolog, ugyan úgy kell csinálni mindent. Először is, én Wings3D-vel modellezek (amiről sadypisten…..
leveskockaa 2010.08.30 16:06:50
@Foli: ideig kovertál mer nekem legalább 40 perce
leveskockaa 2010.08.30 16:08:02
leveskockaa 2010.09.08 18:53:18
@Foli: mennyi ideig konvartál?