Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chorda tympani

1 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hobbivá vált, hogy szidjuk az egészségügyet, pedig sok esetben nem a rendszerre kellene panaszkodni, főleg nem az orvosra. A központi ügyelet egy orvos szemével Felelősség hárítás, tudatlanság, beteg magatartás   A mai social media világában egyre divatosabb, hogy mindenki minden apró…..
Chorda tympani 2020.02.23 00:23:42
@Takácsné Pálfi Ibolya: Kedves Ibolya! Elég sok orvos tapasztalja azokat, amik a cikkben le vannak írva. A betegeknek is vannak kötelességeik, nem csak jogaik. Az orvosnak is joga van az őt megillető tisztelethez, ha ezt nem kapja meg, előbb-utóbb elege lesz. Sokan az orvost rabszolgának tekintik, aki bagóért köteles éjjel-nappal haptákban állni, és minden kívánságát teljesíteni. Ez nyugaton sehol nincs így, sehol nem jár minden azonnal és ingyen. És ha már a gyári melósokat említette, igen, le kell dolgozniuk a 8 órát, míg egy orvos 24 órát dolgozik kb. ugyanolyan órabérért sok év tanulás után, mint egy gyári melós. Azért a kettő nem ugyanaz!
          Ezen a blogon Szent-Györgyi Albert írásaiból szeretnék közzé tenni néhány részletet. Hogy miért? Szent-Györgyi teljesen mást gondolt a vitaminokról, főleg a C-vitaminról, vagyis az aszkorbinsavról, mint amit ma mondanak nekünk. Mi ennek az…..
– C-vitamint szeretnék, ezer milligrammost.– Húsz darab, 1480 forint.– Ha másképp mondom, van olcsóbb?– Próbáljuk meg – mondja, és gúnyosan röhög.– Aszkorbinsav?–150 forint 10 gramm, egy késhegynyi lehet az ezer milligramm – jön a válasz. A fenti párbeszédet…..
Van néhány képes magazin, amelyeket előadásaimban a "hiteles" tájékoztatás példáiként szoktam emlegetni. Tény, hogy az olvasók számának megőrzésén, növelésén a lap túlélése múlhat, és ennek érdekében egy-egy hatásvadász főcím még megbocsátható, de ha az egész cikk…..
Chorda tympani 2013.01.25 11:19:31
@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:
Szóval szerinted az említett több, mint 30 tanulmány mind hülyeség? Ez nem túl tudományos megközelítés.
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
Chorda tympani 2011.01.31 11:31:51
@janper: azért azon lehetne vitatkozni, hogy a vírusok élőlények-e vagy sem. Szerintem nem...
A béka marad Mit bizonyítottak? 2010.11.30 16:25:57
Hangzatos címen jelent meg írás az Index Tudomány rovatában: Ismét bizonyították az akupunktúra fájdalomcsillapító hatását. Természetesen a gond nem az, hogy ha van is bármi bizonyíték az akupunktúra fájdalomcsillapító hatásáról, az is legfeljebb egyes hátfájásokra…..
Chorda tympani 2010.12.01 10:27:55
@erdészpista:
én az igazságügyi orvostani tankönyvben olvastam.
de itt is írnak róla:
aok.pte.hu/index.php?page=egyseg&egy_id=110&menu=dinam&dmid=121
Chorda tympani 2010.12.01 11:57:55
@erdészpista:
tudod mi a szégyen?
hogy a mai orvostudományt teljes egészében a gyógyszeripar érdekei határozzák meg. Ami nem hoz hasznot a gyógyszeriparnak, azt lejáratják. Szerinted a hivatalos orvosláson belül minden "tudományos?"
ajánlom ezt a cikket:
www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=364:kitalalt-egy-pfizer-szakert&catid=104:bigpharma&Itemid=291
ezek után én nem hiszek a gyógyszeriparnak, akkor már inkább a kínai orvoslás.