Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darnmarquee

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy idegen országba költözve az ember hamar rájön, hogy egy csomó dolog, amit a nyelvről tanult, nem pont úgy van, mást (is) jelent, és/vagy félreértésen alapul.  Magyarországon, amikor én tanultam, nem meglepő módon a melósok Angliájából indultak ki. Például a living room a…..
darnmarquee 2014.02.27 11:36:21
www.merriam-webster.com/dictionary/good

ami a gyakorlatban elterjedt, az nem lehet helytelen :-) határozószóként használják, tehát hazározószó. aki kicsit is ismeri az angol nyelvet, tudja, hogy a legtöb szó több szófaj szerepét is felveheti. mivel az angol képzőkben szegény nyelv, a képzők szerepét sokszor a mondatban és szövegkörnyezetben betöltött szerepe határozza meg.
Subba Johnny Gold visszatért 2013.12.12 16:00:19
És nagyon rajta van a kúrás témán: Az angolja semmit sem csiszolódott, ha jól hallom ..
„Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán.” (Schiffer András) „Ha rögeszméjüket megérintik, dührohamot kapnak” – írta Hamvas Béla az ateisták viszonyáról az istenhithez. Ma leírhatná ezt sok minden…..
Sok olyan kérdés érkezik hozzám, amikor az önéletrajz bizonytalan pontjairól kell eldönteni, beírjuk-e vagy sem az álláspályázati anyagba. A hozzám fordulók bizonytalanul leírják, hogy pl. szakmunkásként végzett, de már van egy olyan OKJ-s végzettsége, amivel irodai munkát…..
darnmarquee 2013.05.29 01:04:34
@studkell: és miért a többes szám első személy? neked nem sikerült még leszoknod róla? erről a stílusról is le lehetne szokni... köszönjük a lényegretörő hozzászólást.

nekem hasznos volt a poszt.
Subba Megtorlás 2013.02.19 11:27:55
A livingstoni fiatalok megelégelték a bicikli tolvajlást és egy elég faszán összerakott meglepivel várták az elszánt lopógépet. A második éjszakán lecsaptak és profi filmes megoldásokkal, valamint paintball puskával és szerecsendió spray-vel kedveskedtek a fickónak. A végén…..
darnmarquee 2013.02.19 16:05:24
@III. Zsuzsikám: hol derül ki, hogy itt a rendvédelem tehetetlen volt? az önbíráskodás lehet válasz a tehetetlenségre vagy csak egyszerű bosszúvágy is!
Hogy milyen lehet jobboldali elkötelezettségű újságírónak lenni a jelenlegi helyzetben, élénk találgatások tárgyát képezi újságolvasók és nem elkötelezett (ún. hagyományos) újságírók közt egyaránt. Nem véletlen, hogy a közönség olyan sikamlós érdeklődéssel olvassa…..
darnmarquee 2013.01.12 10:28:15
@kamasuka: ez az ovódás szintű erkölcs meddig tart ki még? ha ők is, akkor mi is. egyáltalán ki az az ők, és ki a mi. baloldal, jobboldal? ugyan már... nekem tököm tele van mindenkivel aki újságíróként rosszul végzi a munkáját. nem azt kellene megmutatni, hogy lehet jobban, nem pedig a mások hibájára hivatkozva elutasítani a kritikát, és abban a hitben élni, hogy, ha egyszer már valaki megtette akkor nekünk is szabad?
Ez az a videóklip amire a haverom csak ennyit mondott: Most ezt a videot megnezve te is orulsz hogy jart intercity Budapestre, amivel el tudtal koltozni, ugye? ..
darnmarquee 2013.01.11 20:19:18
Őszintén remélem, hogy a Milla október 23-i tüntetése egy hatalmas siker lesz, és tényleg megkezdődik az Orbán-rezsim lebontása. Az előjelek azonban – finoman szólva – lehetnének jobbak. Látszik ugyanis, hogy mindenki súlyosan elidőzítette magát. A Milla és a Szolidaritás…..
darnmarquee 2012.10.16 10:13:24
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
Ohh, hogy eddig erre  nem jöttem rá magamtól: egy sima üres italos palackkal pikpak ketté tudjuk választani a tojás két különböző részét anélkül, hogy kárt tennénk a sárgájában ..
darnmarquee 2012.08.27 13:55:35
..
darnmarquee 2012.08.15 13:09:30
Jobboldaliságot szívtam magamba az anyatejjel, mégha azóta, azt hiszem, sokkal több nézetem is liberális vagy szocialista, mint amennyi konzervatív. Mégis, a jobboldaliakra tudok úgy gondolni, hogy „mi”, a ballibekre pedig elsősorban úgy gondolok,…..
A BKV támogatása, fenntartása érdekében a fővárosnak máshonnan kell forrásokat elvonnia - hallhattuk már sokszor idén. És tavaly. De mit is jelent ez a gyakorlatban? A források elapadása kritikusan érinti a támogatással élő civileket, köztük a városvédőket is. Először az…..
Őszintén, hitelesen egy krémről. Siralmas körkép - ráadásul Szabó Patrícia is felbukkan - nagyon bátor húzás a hipszterszemüveg! ..
Két tévés műsorvezetőt is megszállottan kukkol egy (feltehetően) férfi rajongó, írja a mai Bors. Az interweben fellelhető valahol egy oldal, ahová a beteges lelkületű rajongó nem átall olyan felvételeket feltölteni, amiken főleg Demcsák Zsuzsa lába és Ördög Nóra szoknyás…..
A címben feltett kérdést válaszolja meg ki-ki maga. Mindenesetre az (évszám nélküli, de valószínüleg 72-73 körül forgatott) filmben bemutatott példák alapján én az igenre hajlok. Még ha nem is állta ki valamennyi épület az idők próbáját, meg ugye ez csak amolyan "best of",…..
Van egy általános tévhit, miszerint a kultusz filmek, vagy az imdb top 250 állandó tagjai jók is. Pedig kurvára nem. Ha elfogadjuk, hogy a Star Wars vagy a Mátrix a remek fogadtatás és ne adj’ isten a kritikusok véleménye miatt jó is, akkor sajnos el kell fogadnunk, hogy korunk…..
Miután Madonna pénteken kiadta új, Nicki Minaj és M.I.A. közreműködésével készült dalát, a Give Me All Your Luvin'-t, és annak a MEGAFORCE által rendezett videoklipjét, ma hajnalban a Super Bowlra hónapok óta nagy erőkkel beharangozott, szuperlátványosnak ígért félidei…..
A Malév-témához a magunk részéről annyit tudunk hozzátenni, hogy felidézzük Presser Gábor 1988-as témáját. A videóért elnézést, valami buzigyuri a Japán-őrületét élte ki a dalon. (Persze Presser bácsi nem csak a Malév reklámhangját komponálta meg, hiszen 1982-es…..
Subba Facebook: Mai sláger! 2012.01.31 21:58:00
03:20 Ambrus Attila (whiskys) regisztált a Facebook oldalára03:22 Ambrus Attila (whiskys) kedveli a(z) OTP Bank oldalát. 03:25 Ambrus Attila (whiskys) és Pintér Sándor mostantól ismerősök... ..
Boldog új évet, jó estét, jó reggelt, jó szurkolást, jó tüntetést, kedves olvasóink! Furán éreztük magunkat a hétfői tüntetésen, az Operaház és a tüntetők közé szorulva – mármint gondolatilag. Pedig a tüntetők egy része a Balettintézetnél olyannyira megijedt a…..
darnmarquee 2012.01.04 13:58:07