Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mastadoc

47 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan panaszkodnak arra, hogy az elmúlt években sokkal drágább lett a cigaretta hazánkban, ami nem alaptalan, mivel tényleg több lépcsőben emelték meg a dohányáruk fogyasztói árait. Emiatt volt, aki áttért a saját maga által sodort cigarettára, de volt aki leszokott róla. A…..
A holodomor Ukrajna történetének legtöbb emberáldozattal járó katasztrófája. Halálos áldozatainak számát 7 és 10 millió közé teszik, amiből 3 millió gyermek volt. A "holodomor" szót kifejezetten az ukrán területeken végbement éhínségre használja a…..
Mastadoc 2015.09.25 12:16:58
@rest of boys: +1 és köszönöm!
2014-ben én voltam a világ legrosszabb versenydatsun-bloggere. Viszont versenyautóztam, amennyit bírtam. Csak írni nem győztem. Illetve győzni sem győztem. De majdnem! És sokszor. Mert a Hangyász elég menő. Bár nincs kész. Íme 2014 összefoglalva. És még alig van május! A…..
Mastadoc 2015.08.18 13:17:37
@Nínó Karotta: eleddig nem jött össze :(
Általában annyira élvezik nyáron a gyerekek a strandolást, hogy órákig ki sem lehet őket parancsolni a vízből. Aztán meg jön a fülfájás. Ugye ismerős? Ilyenkor sem kell azonban pánikba esni és a gyógyszertárba rohanni, ugyanis léteznek kitűnő házi praktikák, amelyekkel…..
Mastadoc 2015.07.30 09:24:35
Vagy inkább csak tartsunk be néhány alapvető dolgot és ezeket is megspóroljuk:
- soha ne tisztítsuk a fülünket gyertyával/vatta pálcikával/törülközővel/egyéb eszközökkel, helyette inkább reggel és este bő langyos vízzel mossuk úgy ki, hogy a fül kagyló részére helyezzük a hangsúlyt, a belső részeket ne próbáljuk elérni
- naponta 1-2 alkalommal fogjuk be mindkét orrlyukunkat és egy határozott, de nem túl erős fújást csináljunk. Nem kell hosszan kitartani, elég csak egy fújás/ alkalom
-ha víz kerül a fülünkbe és eldugul, egyszerűen fújjunk egyet a fent említett módon vagy az eldugult fülünk oldalán ugráljunk egy lábon néhányat

A fül öntisztulása igen jó, a legtöbb bajt azzal okozzuk, ha túl akarjuk tisztítani. Sokan leélik az életüket úgy, hogy semmi bajuk sincs vele, mert nem akarják mindenképpen patyolat tisztára takarítani (amit szigorúan tilos), ezáltal a fülzsír, mint védelmi vonal jól tud működni.
Ha viszont begyulladt érdemes a fent említett praktikák helyett egy jó fül-orr gégészt felkeresni, mert pl a középfül gyulladást csak erősíti bármilyen meleg behatás. Aminek az eredménye akár arcizom-bénulás is lehet. (annak kezelése hosszadalmas és elektromos árammal történik)
A patikákban kapható alumínium-acetát kb 400 Ft, és felhasználhatatlanul sokat mérnek ennyiért.

Szóval ha beüt a baj, érdemes orvoshoz fordulni, mert könnyen nagyobb bajt lehet okozni ezekkel, mint ami alapból volt. Sajnos én nem is régen jártam így. A középfül gyulladásomat igyekeztem házi praktikákkal gyógyítani, ami csak erősítette azt + kaptam egy arcizom bénulást. Aztán egy erős antibiotikumos kezelésre + elektromos terápiára volt szükségem, hogy meggyógyuljak.
Kedves ősmagyarok, honvédők, hazafiak, kedves Bayer Zsolt! Vagy csak Bayer Zsolt!  Olvasom nagybecsű soraidat, mert szoktam időnként. Nem mondom, hogy nem hányok tőle, mert de, viszont ez az én bajom. Másoknak nagyon tetszik a működésed, ami rendben is van így, nem vagyunk…..
Mastadoc 2015.06.10 10:26:50
@Trackers:
egyetértek, a helyzetet kezelni kell.
De vajon helyes e az a mód, hogy 333 milliónyi adófizető forintot költünk Magyar nyelvű plakátokra? Majd ezen plakátok rendőrség által történő megfigyelésére még ki tudja mennyit?
Helyes e az, hogy ezeket a plakátokat leszaggatjuk vagy közadakozásból ellenplakátolásba kezdünk?
Szerintem mindre nem a helyes válasz.
Viszont a bevándorlás valós probléma. Mi egy tranzit ország vagyunk, ha tetszik ha nem. Rajtunk keresztül sokkal többen próbálnak a vágyott nyugati színvonalba menekülni, mint amennyien itt maradnának. Így adódik a kérdés, mi lesz azokkal akik maradnának és mi lesz azokkal akik mennének? Mert a jelenlegi helyzetben ez nem megoldott és főként nem emberhez méltó színvonalon.
Igen, van probléma a bevándorlókkal, nem is kevés. Egy közeli városban működő menekültszálló "vendégeinek" tetteiről folyamatosan értesülök és be kell valljam nem tetszik. De az isten szerelmére, nem a plakátolás a megoldás! Főként nem azoktól akik pénzért adják el a letelepedési engedélyt (hogy azon a baráti körük meggazdagodjon).
Lehetne ezt civilizáltan is csinálni. Lehetne sokat szigorítani úgy, hogy nem fölhördülést, polgári elégedetlenséget szülne.
Bayer munkásságát nem követem, de nap mint nap kénytelen-kelletlen beleütközök valami förmedvényébe. Soha nem értettem vele egyet, valószínűleg nem is fogok. Amit viszont elismerek, az annyi, hogy a polgárpukkasztást ügyesen csinálja. Ha csak így tud fennmaradni, akkor mindenképp. Ha komolyan is gondolja, akkor... inkább nem írom le a véleményemet.

Szumma szummárum, a kormány gusztustalan módon viselkedik, felelőtlenül herdálja el az adófizetői forintokat, majd a jogos ellenreakciókból is politikai hasznot próbál húzni úgy, hogy a talpnyaló slpeppje hangos sírására szomorú, de dörgedelmes nyilatkozatot tesz.

(Halkan jegyzem meg: Ha eltűnnének, a probléma egy nagy része velük együtt tűnne el, így lehetne időt és energiát fordítani a lényegi rész megoldására)
Érdekes, bár nem különösebben meglepő eredményt hozott egy nemrég publikált felmérés, amelyben 500 családi ház tulajdonosát kérdezték meg arról, hogy eddig milyen energiahatékonysági beruházásokat végeztek el ingatlanjaikon. Kiderült, hogy a válaszadók 11 százaléka…..
Mastadoc 2014.11.28 07:08:51
kedves poszt-toló. Légy már olyan kedves megjelölni a publikáció forrását.
Arról is lesz majd cikk, hogy az eladott termékek miért ennyire drágák? Vagy keresünk e összefüggést a szegényedő népesség és a "szakemberek" által elvégzett gányolás irreálisan magas munkadíja és az amúgy is magas alapanyagok ára illetve a "komplett rendszerfelújítást" elvégzők közt?
Mielőtt valaki: én azon szerencsés kevesek közé tartozom, aki jelenleg felújítja-korszerűsíti a házát. Most tartok a harmadik évnél(!) de jövő nyár előtt még nem fogom tudni élvezni az elvégzett munkát, ugyanis nincs kész.
Miért is? A "szakemberek" részéről csak annyit, hogy kettő összecsengő véleményt illetve megállapítást nem hallottam/olvastam. Az alapokban egyetértenek, de onnantól kezdve mindegyik a saját hülyeségét fújja. Sajnos tapasztalataim alapján a tervezők/kivitelezők vagyis a "szakemberek" zöme alulképzett vagy nincs olyan elfogadott konszenzus ma Magyarországon, amely mentén egy képzéssel/önképzéssel ezen "szakemberek" tudnának egy általános alapismeretre szert tenni. Ugye mennyivel jobb lenne, ha a megkérdezett 5 szakemberből 3 azonos választ adná? Vagy egszerűen nem kellene éveken keresztül pereskedni egy rosszul elvégzett munka után? Vagy (ahogyan írta is helyesen) a rezsicsökkentés helyett egy hosszútávú hitellel támogatná a rablóbanda az embereket. Esetleg a nagy gyártók adnák reális áron a termékeiket, vagy rájönnének azon egyszerű tényre, hogy a kevesebb (haszon) néha több(vásárlót vonz be). Így egy bankkal vagy önerőből létrehozna egy fogyasztást ösztönző rendszert.
Na barátom, ez az utópia!
Amí g ez nincs, lássuk be, hogy Te is és én is csak a szerencsés 1% vagyunk és bármit is mondunk/írunk annak a súlya a lepkefing felé konvergál.
Látszik, a taurint is túl lehet adagolni. Különben hogy juthatna eszébe a redbullosoknak, hogy felzavarjanak két salakmotorost egy hegy tetejére? Ez nem pálya, itt nincs palánk, meg szalmabála, a külső íven egy dolog van, a szakadék. Még az a szerencse, hogy nem szerpentinen kellett…..
Az alábbi levelet még a blog tetszhalála előtt, tavaly októberben kaptuk. A levél írója - legalábbis az aláírás alapján - egy mérnöki irodában dolgozik, érdemes talán elolvasni, amit ír. Aztán a kommentekben jól leírni, hogy miben van/nincs igaza. Eléggé elkeseredve olvasom…..
Mastadoc 2014.07.09 12:07:59
Mint azt már többen is megjegyezték, a felelős műszaki vezető feladatairól elmélkedett a mérnök.

Az már Magyar sajátosság (szegénységi bizonyítvány?) vagy kimondom egyszerűen: csóróság, hogy a legtöbb éppíttetőnek nem hogy a felelős műszaki vezetőt nincs pénze megfizetni, de a jó szakembereket sem. (Arról külön beszélhetnénk, hogy miért van az elterjedve, hogy aki építkezik az tele van lóvéval, ergo húzzuk le a lehető legjobban). Hiába vannak a törvényi előírások, mindenki törekszik okosba' megoldani. Amikor meg a kivitelező vagy a brigád ajánl műszaki vezetőt, hát ... nem az az ember lesz aki beleköt az élő fába is, ha eltérést tapasztal.

Mondom ezt úgy, hogy jelenleg is építkezem.

Egy szerződés tényleg sokat tud javítani az elvégzett munka minőségén. Azt mindenkinek csak ajánlani tudom. Kóklerek, lehúzásra szakosodott brigádok/emberek mindig is lesznek, azokat elkerülni sajnos lehetetlen. Az meg aki ár/érték arányban is megfelel, az általában fullon van munkával így nehéz beférni a naptárba, de nem lehetetlen.

A mérnök úrnak pedig innen üzenem, hogy értem én, hogy szarul megy neki és a kollégáinak, de ha olcsón és jól dolgozik, akkor több lesz a megrendelés. Ennyi. Mi is csórók vagyunk. (Példaként csak azt hoznám fel, hogy a megkerestem 8 tervezőt. A legolcsóbb ajánlat 210eFt-os ajánlatot adott, természetesen számla nélkül és csak a tervekre. Ha a papírmunkát is kértem volna ill statikát meg esetleg számlát, akkor egy sem állt meg 300 eFt alatt. Ja és sértésnek vették, hogy az előzetes vázlatukon "rengeteg" módosítani valót jeleztünk [konkrétan a saját ötletüket valósították meg és tojtak az előzetes megbeszélésen elhangzottakra] Aztán egy baráti beszélgetés során ajánlottak egy hölgyet, aki úgy tervezte meg ahogyan azt mi szerettük volna, megcsináltatta a statikát segített az építési engedélyben meg ahol tudott, mindezt 150e Ft-ért )
Ezt állítja az egyik legismertebb megmondóember a befektetési piacon. Zsiday Viktor egy blogbejegyzésben írja le, hogy szerinte miért kell most lakást venni. A posztot módosítás nélkül közöljük. A tanulság leszűrését pedig mindenkinek az egyéni belátására bízzuk. Vegyél…..
..
Mastadoc 2013.04.19 14:03:29
Vöröshajú lányok Suzy 2013.04.18 07:34:00
..
Mastadoc 2013.04.19 14:02:39
Vöröshajú lányok Melanie 2013.04.17 20:30:00
..
Mastadoc 2013.04.18 15:25:05
Barna hajú lányok Avia 2013.04.18 07:34:00
..
Mastadoc 2013.04.18 15:24:28
Barna hajú lányok Yani 2013.04.17 07:34:00
..
Mastadoc 2013.04.18 08:16:11
@szkófild: de legalább engedi popsiba is

hálnék vele, többször is
Barna hajú lányok Kendra 2013.04.11 07:34:00
..
Mastadoc 2013.04.12 18:57:18
Szőke hajú lányok Simona 2013.04.11 07:34:00
..
Mastadoc 2013.04.12 14:50:21
sorok között Traffipax economix 2013.01.29 04:25:00
A kormány az elkövetkező 2 évben 12 milliárd forintot kíván a közlekedésbiztonságba fektetni, pontosabban ennyiért szeretnék bekamerázni az országot. A Népszabadság rémhírei szerint, akár 15-20 kilométerenként is lehet alkalmunk mosolyogni a világ legdrágább…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Mastadoc 2012.09.18 15:49:06
@Gondolkodni Próbáló Birca:

Nem az a baj, hogy hülyeséget írsz, hanem, hogy reklámozod is. De kérdeznék valamit:
ugye én akkor üríthetem béltartalmam a szádba? Mert vannak olyan emberek is, akiknél ez simán belefér.

El kellene odáig jutni, hogy a törvények nem rugalmasak. Senki, de senki számára. Az, hogy jogszerűtlenül dolgoztatták, majd okiratot hamisítottak, ne legyen már rugalmasság kérdése.
A kérdés pedig jogos volt, a válasz pedig inkorrekt. Én sem rúgom ki a beosztottamat, ha kérdez valamit. Ha számomra kellemetlen, akkor sem.
Mastadoc 2012.09.26 18:55:48
@Gondolkodni Próbáló Birca:
nekem még hasonlót sem mondott...
a korrektség meg luxuscikk lett?
Sziporkáznak az új ötletek a Fidesz háza táján - remek elképzelések látnak napvilágot, hogyan lehetne megoldani, csak a mindenre eltökélt, tuti kormánypárti szavazók juthassanak az urnákhoz 2014-ben. Igaz, a Velencei Bizottság jön vizsgálódni már az újonnan elfogadott…..
Mastadoc 2012.05.22 17:25:01
@bircaember maxval:
Azért neked gratulálok! Ontod itt az észt, amivel majdnem egyet is lehetne érteni, aztán benyögöd, hogy nem itthon élsz. Azért ehhez pofa kell!

Szabadjon már megkérdeznem, hogy miért is nem élsz itthon? Miért vándoroltál ki? Miért nem fizeted itthon az egykétkulcsos adótól kezdve az összes szánalmas és népsanyargató hülyeséget? Tudom. Közöm az nincs hozzá. Ahogyan neked sincs az itthon történő dolgokhoz. Te már választottál. Elhagytad Magyarországot. Döntésed köszönjük és tiszteletben tartjuk (nem kötelezünk semmiféle adó megfizetésére). Viszont ezért cserébe tedd meg, hogy nem szólsz bele a mindennapi életünkbe (nem szavazol). Ennyire egyszerű. Ha bele akarsz szólni, akkor tegyél a közösbe. Ha nem teszel, szádat sutba és kész. Élni és élni hagyni.

Azt viszont te is elismerhetnéd, hogy a Fidesz ugyanúgy leszarná a határon kívül rekedteket és nem adna nekik állampolgárságot, ha nem lenne érdekükben (azaz nem potencionális Fidesz szavazóknak tekintené őket). A gesztus önmagában szép. A megvalósítása rusnya. Rengeteg dolgot tehettek volna az elszakadt Magyarokért ÖNZETLENÜL. Mert ez így önző, akárhogyan is nézem.
Először Németországban ettem gyümölcstorta formájában, de akkor nem tudatosult bennem, hogy ez egy külön gyümölcs; azt hittem, a süti fantázianeve. Aztán néhány éve a piacon újra összefutottunk, és összeállt a kép.Félig érett jostaMivel a szüleivel elég jóban vagyok, nem…..
Megbecsültem januárban, aztán újra megbecsültem júniusban. Múlt héten pedig megjött a levél a manyuptól a tényleges adattal. Nézd csak, ez több, mint amit vártam, de jó! Én legutóbb 5201 fabatkát tippeltem (a fabatka-forint árfolyamot fedje továbbra is jótékony homály...),…..