Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyalog_kakukk

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van olyan, hogy a világ három legnagyobb zongorsitája? És lehet az, hogy mind magyar?  A Kurtág György 90. születésnapjára publikált sorozatunk egyik posztja arra kereste a választ, hogy létezik-e, olyan, hogy a világ három legjobb komponistája egy adott időpontban. Ennek a felvetésnek mintájára…..
Nem vagyok egy nagy chef, de időről időre találok egy-egy ételt ami nagyon megtetszik, elkészítem és tényleg jól sikerül. Nincs elképesztően sok ilyen, de ami van azt szívesen megosztom itt a Sliceandsmile-on. Az első poszt A Pizzáról fog szólni. Sokan sokféleképpen…..
gyalog_kakukk 2015.04.08 16:34:52
Ne bántsátok, megtalált egy cikket pizzarecepttel a bűvösszakácson, és néhány saját képpel illusztrálva kitette/átírta:
buvosszakacs.blog.hu/2013/04/01/az_olaszok_meg_az_ida_neni

Az eredetit az egyik legjobb itthoni pizzát sütő ember írta, szakmailag nincs benne hiba, szerintem nem érdemes rugózni rajta. :)
Ahogy elmélyülünk a barbecue világának felfedezésében, úgy erősödik bennünk egy olthatatlan vonzalom a texasi BBQ-kultúra iránt. Austin és száz mérföldes körzete a BBQ spirituális központja, olyan zarándokhely, ahová egyszer minden barbecue hívőnek el kellene jutnia. Texas…..
Szándékosan nem olcsót írtam, mert a felsorolt ebédek nem olcsók. Nem is drágák, hanem nagyon jól árazottak, az ár-érték nagyon stimmel ezeken a helyeken, még ha van is esetleg közte olyan, ami drágának tűnik, és nyilván nem fér be minden napra, de azért kezeskedem, hogy nem túlárazott. A szubjektív…..
Debrecenben úgy néz ki, a hamburgeres helyek a Nagytemplom közelében vannak: tavaly decemberben az Ikonban uzsonnáztunk egy fantasztikusat, most pedig ettől nem messze a Korzó Ételbárban ettünk, egy közel sem olyan remeket... Pedig az elején minden olyan jól indult: csodaszép…..
gyalog_kakukk 2013.08.05 13:16:58
@dedalon74: akkor a tied nem hideg volt, és végre a zsemlét is megpirították? :)
Nem rossz a bárányburger, de még lenne rajta mit csiszolni...
Egy történet arról, hogyan lehet okosan, és tervszerűen nekivágni a világnak, felkészülve a nehézségekre és leküzdve azokat. Az már megint egy másik kérdés, hogy miért veszíti el Magyarország sorra az olyan embereket, mint Gyé és családja... TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
gyalog_kakukk 2012.09.18 15:06:02
@Lord_M_: kaphatnék egy kis segítséget én is? :)
Szintén Business Analyst-ként gondolkozom külföldre költözésben, a helyzetünk is hasonló, nincsenek gondjaink de ki szeretném próbálni családostól (feleség +1 pici baba) külföldön...

Előre is kösz!
gyalog_kakukk 2012.09.18 21:55:35
@Lord_M_: köszönöm, várni fogom! :)
Katalin úgy gondolta, hogy az első használat alkalmával leváló sarkú szandálja helyett inkább nem hoz el egy másikat a XX. kerületi Interspar cipőboltjából, hanem visszakérte a pénzt. Bár az üzlet a cserét szó nélkül felajánlotta elsőre, ezután már várni kellett a…..
Általában ritkán írok magyar reklámokról, de most több okból is kivételt teszek. Az első, hogy kifejezzem elismerésem annak a csapatnak – élén Sós Bálinttal – akik múlt héten a cannes-i Young Director Awards versenyen harmadik helyezést értek el. A második apropó pedig maga…..
gyalog_kakukk 2012.06.27 11:22:33
@qwertqwert: pedig nem olyan bonyolult az...

Ha te nem vágsz hozzá jó arcot -- azaz nem nézed mosolyogva hogy bántalmazzák
... lehet hogy már ő sem fog. -- ő sem fog mosolyogva szabadkozni, hogy leesett a lépcsőn

azaz ismerd fel a bántalmazást a környezetedben...
a reklámot amúgy érted? :)
gyalog_kakukk 2012.06.27 11:29:20
@Nocomment: áh, erre akartam válaszolni
2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök! Már…..
Minden fotómegosztó máshogy kezeli a képeket. Más méretű thumbnaileket készít, más szoftverrel méretezi át a fotókat, máshogy próbál helyetted gondolkozni. Elkezdtem összeszedni az ismertebb oldalak tulajdonságait, de ezekhez ezer beállítást kell tesztelni segítsetek…..
gyalog_kakukk 2012.02.21 17:33:03
@Void Bunkoid: 5-6 mpx alatt nincs minőség? A4re nyomtatva kockás? :)

Nyomtattál már valaha fotót 10*13as méret fölött, vagy csak a monitoron nézegeted nagyítóval a képeidet?

Ugye ne kevered össze egy iphone 5 megapixelét egy Canon 10D-vel?
Subba Reptéri lehúzás 2011.05.11 16:37:00
Jó szájízzel érkezz, vagy hagyd el kishazánkat! Lehet ennél jobban bemutatni Magyarországot?Számla a reptéri Leroy étteremből: Egyé ezeröccázé bundáskenyeret, és fizess még egyszer annyit a felszolgálásért! Reakció az étterem vezetőjétől:És egy EPIC Handrástól…..
Az első bonyolultabb Vomberg-recept a Gyermelyi szakácskönyvéből, amit volt merszem elkészíteni, és hát nem is sikerült valami fényesen. Ez valószínűleg azért van, mert képtelen vagyok komolyan venni a recepteket. Ez egy igazi szakácsnál nyilván halálos bűnnek számítana,…..
gyalog_kakukk 2010.11.24 10:59:30
szárzeller: vibrantegeszseg.lapunk.hu/tarhely/vibrantegeszseg/galeria/188559.jpg

a sima zeller nem jó, főleg nem a zöldjével együtt :)
(szerintem ez volt az egyik legnagyobb baja az elkészítésnek)