Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jarek

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számomra mindig különösen érdekes, miként látja Magyarországot valaki, aki „félig kint van, félig bent", azaz aki magyarként, de máshol felnőve, szocializálódva szembesül a haza valóságával. Réka mai írása azonban nem csak azért érdekes, mert Svédországban nőtt fel,…..
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..
jarek 2012.12.14 14:31:20
@hackbard.celine: azért menekülnek, mert látják, hogy akik már kint vannak milyen jól élnek. Ráadásul egy iparág épült már arra, hogy a friss orvosokat külföldre vigyék, lásd fejvadász cégek. Menekülnek, mert rossz a gazdaság helyzete.
jarek 2012.12.14 14:52:05
@preddy: köszi, erre nekem nincs szükségem. Teszek magamnak félre elég pénzt öreg napjaimra. Szerencsére az egykulcsos adó kedvez azoknak, akik sokat dolgoznak és jól keresnek, így jut tartalékra is.
Talán nem véletlen, hogy a kormány épp most hirdette ki a felsőoktatás államilag finanszírozott helyeire vonatkozó keretszámok drasztikus csökkentését - állítják sokan. A szabad ég alatti tüntetések szempontjából kedvezőtlen időjárási viszonyok, és a vizsgaidőszak…..
jarek 2012.12.12 20:27:27
@gtri: nagyon helyes, hogy röghöz kötik őket. Legalább valami visszajön a pénzből, amibe került a képzésük.
jarek 2012.12.12 21:07:43
@Pfdd: nekem nem fog gondot okozni a gyerek tandíja. Nem rinyálunk, hanem tartalékolunk, gyűjtjük a pénzt a gyerek taníttatására már a születése óta. Meg különben is, ott a diákhitel. Ha vége az egyetemnek, akkor külföldre mehet bárki és onnan könnyedén ki tudja fizetni a részleteket.
jarek 2012.12.12 21:26:55
@Kékcsillag: és így is kell, erről van szó. Legalább te érted mi a dörgés. Nem felélni kell a pénzt, meg plazmatévéket venni, hanem befektetni, kamatoztatni.

Aki keményen odateszi magát és tanul, annak meg is lesz a jutalma, mehet külföldre és degeszre keresheti magát pénzzel és akkor már a diákhitel fizetése sem okoz problémát. Az otthoni adófizetőket sem terheljük feleslegesen így.
A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..
Tovább szűkítené a még el se fogadott regisztráció lehetőségeit egy most benyújtott Fideszes módosító javaslat. Az alaptörvény második módosításához nevű törvényt azért nyújtották be a Parlament elé, hogy az alkotmányellenes regisztrációt beleírják az alaptörvénybe,…..
Ilyen nincs és mégis van. Tájékozódom így estefelé, és nyakonvág a szalagcím: Orbán: Magyarországon nem lesz tandíj . Kattintok is serényen az egérrel, hátha valami érdekes sül ki belőle. A gyerek hamarosan egyetemérett, nem árt ha figyel az ember. Olvasom a bekezdést, ami…..
jarek 2012.10.02 10:51:29
@Belagezapista: lehet, hogy árnyaltabb a kép, de attól még igaz, amit írtam. Leginkább a képzett emberek mennek külföldre és ragadnak is ott. Lásd orvosok, ápolók. Egy 8 általánost végzett takarítót biztos nem fognak külföldre hívni.

És én azt tapasztalom az ismerőseim alapján is, hogy a képzett, tanult emberek elmennek otthonról és degeszre keresik magukat külföldön. Eszük ágában sincs hazamenni. Egy képzetlen ember esetén a külföldi munkavállalás inkább ideiglenes, nehezebben ragad meg külföldön hosszabb távon. Felteszem nem fogják még 50 évesen is alkalmazni a konyhán, amikor egy 20 éves sokkal gyorsabban végzi el azt a munkát, kevésbé beteges, többet bír. Ergo előbb-utóbb ezek a kétkezi munkások haza fognak menni. A dplomás meg 50 évesen is fel tudja venni a versenyt egy fiatallal, több tapasztalata van, szélesebb körű ismeretei, stb.

A középfokú oktatást ne keverjük ide. Egy alap-középfokú tudást minden állampolgárnak meg kell szereznie, ez nemzeti érdek. Ezért muszáj támogatni állami forrásból is.
jarek 2012.10.02 11:15:33
@Belagezapista: nemzeti érdek, hogy itthon minél több mérnök legyen, de ez nem lehetséges, mivel mint írtam Mo. nem tud versenyezni a nyugati bérszinvonallal. Képezhetsz akármennyi mérnököt állami pénzen, azok nagy része úgyis el fog menni otthonról 5-ször akkora fizetésért egy sokkal élhetőbb országba. Nézd meg a felméréseket, hány fiatal tervezi, hogy egyetem után külföldre megy. A számuk évről-évre nő. Pedig őket még ingyen képzik.

2008-ban nem szavaztam, de ha szavaztam volna, akkor a tandíj bevezetése mellett szavaztam volna.
jarek 2012.10.02 11:53:30
@Belagezapista: félreértettél. Ellenzem az ingyenes felsőoktatást. Most nem fogom keresgélni a cikkeket amikben közölték a felmérések eredményeit. Asszem a HVG vagy a Portfolio.hu oldalán volt.

Igaz, hogy a tervezés még nem jelent tényleges külföldre költözést, de minél több ember tervezgeti annál többen fognak közülük valóban elmenni külföldre ha jobban belegondolsz.

A szegények abból is kivannak zárva, hogy elmenjenek egy luxus étterembe. Akkor legyen ez is ingyenes miattuk? Igazából a tömegközlekedés is drága, akkor a szegényeknek legyen ingyenes? A világ igazságtalan, nem lehet mindenki egyenlő, az ember sorsát már az meghatározza hova született. Ezzel nem lehet mit tenni, aki szegény helyre születik annak nehezebb a felkapaszkodás. Diákhitelt viszont ő is kaphat, amit majd vissza tud fizetni, amikor megszerezte a diplomát.
Judit és férje egy multin keresztül jutottak ki Angliába, gyerekekkel, így aztán közvetlen tapasztalata van a kezdés nehézségeiről, az iskoláról, és persze az albérletkeresés kálváriájáról. Mert kálvária, az volt. „A férjem és én már évek óta fontolgattuk, hogy pár…..
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
jarek 2012.09.14 10:24:29
@gigacherry: azt hiszem elérkezett az a pont, amikor azt kell mondjam, hogy én önnel nem vagyok hajlandó tovább tegeződni. Aki ekkora sötétségben él az megérdemli, hogy minél nagyobb távolságot tartsanak vele szemben. Úgy látszik, hogy a különböző női magazok, a Bódi Szilvi féle életszemlélet, valamint Fókusz és hasonló tévéműsorok az ön elméjét is sikeresen kikezdték. Ön is csak azt fújja, hogy nekem ne mondja meg senki, mi köze hozzá, én azt akarom, én így én úgy, én, én, én mindenhol. Már csak az ismert reklámszlogent felejtette el még hozzá tenni: "mert megérdemlem". Egész egyszerűen a nők nem képesek
komplexebb összefüggéseket átlátni, és össztársadalmi szinten gondolkodni. Ha ön, illetve hölgytársai nem szülnek elég gyereket, akkor az a nemzet megmaradását veszélyezteti. Ezenfelül nemzetgazdasági kérdéssé is válik hiszen nem lesz elég munkás aki eltartaná a nyugdíjasokat és innentől kezdve már mások is érintve vannak a kérdésben, ennek jogán szólhat bele más is abba, hogy a nők inkább szüljenek. Emiatt lett ez pl. már parlamenti téma is, értem? Szeretném ismételten felvilágosítani, hogy gyermeket csak nők tudnak szülni, ebből következik, hogy ha a nők nem szülnek gyereket, akkor a társadalom először elkezd öregedni majd kihal vagy egy másik, termékenyebb népcsoport veszi át a helyét (esetünkben a cigányok, ill. a bevándorlók). Ön ezt szeretné?

A nők csak ne fecséreljék idejüket karrierre, ami eleve nem teljesülhet be teljesen, hiszen úgyis mindig jön egy férfi aki az adott munkát jobban el tudja
látni. Ezt úgy látom ön is helyesen felmérte, ezért nem is tervezi, hogy előre jusson a szamárlétrán. Másrészt ennek fizikai okai is vannak. A férfiak agyának puszta tömege és térfogata is nagyobb, mint a nőké. Emellett fizikailag is erősebbek. Pl. megnézném hogy végezné egy nő egy tüzoltó munkáját, ahol sokszor szükség van izomerőre és kitartásra is, de mondhatnék példaként egy katasztrófát is. A nők az elsők akik pánikba esnek és keresnek egy férfit, hogy kimentse őket szorult helyzetükből. Ezért is van az, hogy rengeteg férfi hal meg nő helyett, miközben olyan nincs, hogy egy nő áldozza fel magát egy férfiért, hogy azt megmentse. Úgy látszik ilyenkor nem olyan fontos az emancipálódás. Más példa: ott van Polgár Judit. Jó sakkozó, a férfiak között is szerepelhet, de ott a jobbakkal szemben labdába sem tudott rúgni, a férfiak szellemi erejével nem tudott mit kezdeni. Ez így is van rendjén, ez evolúció. A nők úgy alakultak, hogy elcsábítsák a férfiakat és utódokat szüljenek nekik és azokat felneveljék. Több ezer éve ez az élet rendje, csak most ezzel a fene nagy emancipálódással félre csúszott az egész és rohan a társadalom a pusztulás felé. Lám, ez történik akkor amikor a nők szavazati jogot kapnak, egyből jön a leépülés, megroggyan a férfiak által megépített sok százéves jól működő államrend. Nemcsoda, hogy egyes országokban a nőknek senki nem akar szavazati jogot adni máig sem.

Egyébként nekem nagyon az az érzésem, hogy ön kamuzik, szerintem ön valójában nem házas. Nem nagyon láttam még olyan férfit, aki eltudná viselni hosszabb távon, hogy egy nő többet keres nála. Elég kiterjedt baráti köröm van és bizton állíthatom, hogy ezzel nem én vagyok így egyedül. Én pl. arra sem vagyok hajlandó, hogy egy olyan autóba szálljak be, amit egy nő vezet, inkább megyek taxival, vagy gyalog, nemhogy még egy nálam többet kereső nővel éljek együtt, pfff.
jarek 2012.09.24 11:22:14
@amit még megtehetsz: te meg nem látens, hanem full b..i vagy, ugye?
A világ egyik legdrágább focistája nem csak a pályán népszerű. Reklám és szponzori szerződéseivel elég pénze van ahhoz, hogy hódolhasson hobbijának, a luxusautó-gyűjtésnek. Megmutatjuk, mit tudott eddig összegyűjteni Cristiano Ronaldo. A portugál válogatott…..
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
Új divat terjed Csehországban a romák közt: egyre több video kerül fel a megosztókra, amelyen kisebb-nagyobb csoportok ököllel, botokkal, rúgásokkal egymásnak esnek. A rendőrség egyelőre tehetetlen, de a jelenség már évek óta jelen van fiatal futballhuligánok között is. A…..
Proszektúra Bayerrel együtt élni 2012.07.19 11:23:00
A Magyar Hírlap online a mai napig is legolvasottabbja Bayer Zsolt Viharfelhők című július 17-űn megjelent írása, amelyiknek egyik jellegzetes bayeros hevületű mondata: Ezért kell nekünk kimondanunk: az a gyilkos állat cigány volt. És nem valami szexuálisan aberrált pszichopata.…..
jarek 2012.07.19 13:31:55
Valahogy olyanról nem hallani, hogy egy magyar férfi félrecsalta a cigánylányt, hogy megerőszakolja, majd megölje. Ezek mintha jellemzően a cigány közösség tagjai közt lennének megtalálhatóak, ahol igen nagy elismerésnek örvend az a tett, ha egy cigány fiú ágyba visz egy magyar lányt.

Nem kedvelem Bayert, de amit ír az igaz. A cigányok egyrészt maguk tehetnek a sorsukról, másrészt meg sem próbálnak jobbá válni, de legalább a társadalmi együttélés legalapvetőbb normáit betartani. A saját igénytelenségük, tudatlanságuk és kultúrájuk az oka annak, hogy képtelen munkából megélni és felzárkózni a 'nyugathoz'. Ha nagyon akarnának ez nekik is sikerülhetne. Ennek következménye nem lehet más, mint az, hogy a magyarok lenézik és megvetik őket. Megaztán ez itt Magyarország, nehogy már a többségnek kelljen alkalmazkodni egy kisebbséghez. Sajnos rengeteg magyar tinédzser és fiatal veszi át a cigány fiúk viselkedésmintáit, szóhasználatát. Valahogy úgy néz ki a helyzet, hogy hosszabb távon egy kisebbség fogja asszimilálni a többségi társadalmat.

Egyébként meg nekem és bárki másnak is - beleértve Bayert - joga van ahhoz a véleményéhez, hogy ilyen tettek alapján megelítéljen egy egész etnikumot, főleg ha ilyen és ehhez hasonló esetek szinte előfordulnak a magyarok ellen, míg fordítva ez nem igaz.

A 'jogvédők' meg igazából megélhetési 'jogvédők', védik a cigányokat bármi történjék is hiszen ezért kapják a fizetésüket. Pedig mutathatnának példát is azzal, hogy teszem azt beíratnák a gyerekeiket egy 8. kerületi vagy egy szabolcsi általános iskolába, ahol a cigányok vannak többségben... Saját maguknak köszönhetek ezek is azt, hogy a 'jogvédő' szó mára már inkább szitokszó lett itt Magyarországon, köszönhetően annak, hogy a tevékenységük iszonyatosan egyoldalú és így felháborító. A cigányok által a magyarok ellen elkövetett jogsértések ellen is fel kellene lépniük.
jarek 2012.07.19 14:13:27
@abaka:
"Erdekes. Kivancsi vagyok mit szolnal, ha ugyanezt hallanad egy nemet szajabol a magyarokrol..."

Szerintem a magyarokkal külföldön nincs annyi gond, mint a cigányokkal idehaza, úgyhogy nem értem miért írtad ezt. A magyarok többsége Németországban és egyéb országokban is dolgozik és nem pedig lop és gyilkol.

De gondolom az meg faj, ha valaki mas arra erzi feljogositva magat, hogy teged ilyen kijelentesek miatt tudatlan rasszista nacinak nevezzen.

A nácizás bevett jogvédős klisé, amit lényegében minden helyzetben el lehet sütni, ezért nem is kell vele komolyan foglalkozni. Én nem beszéltem arról, hogy ki kellene írtani a cigányokat, ergo náci sem vagyok. A tudatlanságáról tesz tanubizonyságot az, aki a mondataim alapján lenácizna. Rasszista sem vagyok, legalábbis a szó hagyományos értelmében. A színesbőrűekkel, a kínaiakkal, arabokkal, stb, semmi bajom sincs.
jarek 2012.07.19 15:25:08
@abaka: te egyébként cigány vagy vagy csak egy jogvédő, aki megpróbál széllel szemben pi*álni? Az emberek tapasztalata teljesen más, mint amit te itt megpróbálsz védeni. Kiváncsi lennék te pl. beiratnád-e a gyereked egy többségében cigány iskolába vagy pedig te is csak szájkaratézol, anélkül, hogy megmutatnád nekünk 'náciknak' hogyan kell együtt élni a cigányokkal.

A II. világháború után az angolok nagyon gyűlölték a németeket, az összeset, még azokat is akik nem követtek el semmit. Aztán megbékéltek egymással, mert az angolok látták, hogy a németek már nem ártanak senkinek és milyen dolgos nép, sok tehetséges emberrel. Ha a cigányok is a németek útjára lépnének és elkezdenének tanulni, dolgozni és békében élni, akkor rövid időn belül a magyarok sem általánosítanának és mondanák azt, hogy a cigányok így meg úgy. Addig amíg ez nincs így és cigányokkal van tele a börtön, valamint nagyon sok magyar szenved tőlük és a nagy részük munkanélküli, iskolába nem hajlandó járni, addig a magyar társadalom úgyis ki fogja közösíteni és meg fogja vetni őket, akármennyi jogvédő is fog habzó szájjal nácizni.
Bándy Kata eltűnése nem véletlenül váltott ki akkora figyelmet, együttérzést és összefogást - még ha ez többnyire virtuálisan manifesztálódott is - mint amekkorát az elmúlt napokban tapasztalhattunk: az őt nem ismerők számára is azonnal nyilvánvalóvá volt, hogy egy…..
jarek 2012.07.13 21:44:03
@Hohenzollern: hát nem tudom, úgy látszik az USA-ban az emberek akarata negligálni tudja az egyetemes emberi jogokat is néhány államban és ezt a kivégzett gyilkosokon kívül nem sokan bánják arra felé. Az egyetemes emberi jogokat maroknyi ember alkotta meg (felteszem egyikek sem gyilkolták meg brutális kegyetlenséggel a gyermekét) szubjektív értékrendjük alapján, ennél fogva a jövőben más emberek akár át is írhatják azt és kimondhatják, hogy egy gyilkosnak nincs joga az élethez. Szeretném megélni azt a napot.
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..
jarek 2012.04.01 16:09:19
@dr. Bubó: Én nem tudok ilyen fekete vagy fehér alapon nézni egy embert. Attól mert csalt a doktori megszerzésekor még tehetett sokat a magyar sportért és az olimpiai aranyért. Nem hiszem, hogy egész életében csalt és lopott volna. Ezt ugyanúgy nem hiszem el Orbánról és Gyurcsányról sem. Az embereket nem megbélyegezni kell, hanem tárgyilagosan a tetteiket nézni. Schmitt Pál igenis tett le az asztalra valamit, annak ellenére mondom ezt, hogy nagyon elítélem amiért nem hajlandó lemondani.
Kedden éjjel a munkatársaimtól kaptam a hírt: Gyöngyöspatán áll a bál, tömegverekedés tört ki, súlyos sérültek vannak. Nem mondhatnám, hogy meglepődtem. Hetek, sőt, hónapok óta számítottunk valami hasonlóra. Nem lehet, hogy a magukat polgárőrnek nevező csoportok következmény nélkül szekálják,…..
jarek 2011.04.29 22:47:34
számomra az is felháborító, hogy nekem napi 9-10 órát kell dolgoznom, hogy gondoskodni tudjak a családomról, miközben tisztességesen fizetem az adót. ebből a pénzből, és abból amit a többi magyar adófizető befizet a cigányokat segélyezik, milliárdokat költenek integrálásra, ingyen házra, amit 1 hónap alatt lelaknak. Eközben rengeteg nyugdíjas néni és bácsi fillérre számolgatja ki minden hónapban a pénzét, hogy meg tudjon élni, orvosok annyit sem keresnek mint egy buszvezető, stb. persze ezek a jogvédő marhák magasról lesz@rják a magyarokat, hiszen hiába szegények, nem cigányok, így akár éhen is halhatnak.

bíztam a fideszben, hogy valamit majd fel tud mutatni, de ez szánalmas, hogy külföldi meg egyéb jogvédők nyomására a magyarokat kezdik el korlátozni és nem a cigány terrort számolják fel. cigányok miért masírozhatnak az utcán csoportokban? szerintem sok magyarban félelmet keltenek! pedig ilyet naponta látni Pesten is. aztán meg pl. a falubeli idősek hogyan védjék meg magukat, a terményeiket, hogyan szabaduljanak meg a cigányok fenyegetéseitől, a kötekedő fiatal cigánykölyköktől? ezt elmagyarázhatná már a Pintér vagy valamelyik TASZos nekik, merthogy a rendőrség eddig és ezután sem fog ezekkel az ügyekkel foglalkozni. pár hét, a rendőrség elmegy, a cigányok meg folytatják a bűnözést

ahh de jó lenne, ha ezeket a jogvédőket kötelezni lehetne, hogy leköltözzenek fél évre családostul egy ilyen faluba, valamelyik cigány putri mellé, lehet kinyílna a szemük ha látnák min mennek keresztül a magyarok ott nap mind nap
jarek 2011.04.29 23:28:14
nekem egyetlen más néppel sincs bajom csak a cigányokkal, velük szemben viszont rasszista vagyok, előítéleteim vannak, gyűlölöm őket, pont úgy ahogy az egész családom és az ismerőseim is. és nem így születtem, hogy egyből utáltam őket, hanem a sok éves tapasztalat miatt alakult. egy degenerált, elkorcsosult, belterjes, primitív de ugyanakkor szapora és összetartó faj a cigány. semmi értéket nem látok bennük, és egy pillanatra sem sajnálnám ha örökre eltűnnének, még fizetnék is érte, hogy az első sorból láthassam ezt. persze a nagy büdös valóság az, hogy ez az ország előbb-utóbb úgyis a cigányoké lesz, hála a liberális politikának és a jogvédőknek az értelmes, okos magyar elmegy külföldre, az itthoniak nem vállalnak gyereket, de dolgoznak látástól vakulásig, miközben fizetik a cigányok szaporodását és dolgoznak helyettük is. két végéről ég a gyertya sajnos a magyarok szempontjából és nincs rá remény, hogy ez megváltozzon, még a kétharmad is kevés volt hozzá.. apró öröm az ürömben, hogy ahogy nő a cigányok száma, úgy nő az esély is, hogy egy ilyen jogvédő összeakadjon az utcán egy cigánnyal, aki köszönet helyett majd azt fogja neki mondani, hogy "napakoljálki kisgeci", csakmert ők ilyenek

egy rövid story még: amikor eladtuk a lakásunkat és jöttek az érdeklődök, akkor szinte az össze megkérdezte, hogy szép ez a lakás, jó a környék, de ugye nincsenek cigányok a környéken. szóval én azt mondom, hogy ami kép él a magyarokban a cigányokról azt a romák maguknak köszönhetik és ezen nekik kellene változtatni nem nekünk, akik működtetjük ezt az országot
Mi más lenne az első lépés egy építkezésen, mint a bontás? Korábban már írtam arról, hogy a belvárosban egy meglehetősen ambiciózus beruházás indult a Deák Ferenc és a Harmincad utca között. A beruházás ahhoz a Csipak Péterhez köthető, akinek a Fashion streetet is…..
HamPLÓ Mit szeretsz Budapest(b)en? 2009.05.05 19:12:00
A Városkép blogon ment a polémia arról, hogy kinek mitől élhető és/vagy szerethető Budapest, és egy kommentező rádöbbentett, hogy ma még több dolgot szeretek Budapestben, mint tizenöt évvel ezelőtt. Én, aki gyakran foglalkozom a várossal, sem veszek észre dolgokat... ki…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
jarek 2009.02.11 09:43:51
Én nem értek egyet azzal, hogy a cigányok felemelése a magyar nép feladata lenne. Akárhogy is nézzük itt több mint 1000 éve magyarok élnek, ebből kifolyólag nekik kellene alkalmazkodni hozzánk és nem fordítva. Nekik kellene maguktól elsajátítani a többségi társadalom normáit és szabályait és nem pedig magyar adóforintokat önteni egy veszett cigány integrációs programba. A cigányoknál azokat az embereket kiközösítik, lenézik, kivetik maguk közül akik tanulni akarnak. Az okos cigány gyerekek is éppnen ezért nem tudnak kitörni a gödörből. Ez sajnos nem kitaláció, hanem ezzel foglalkozó embertől hallottam. Így szinte lehetetlen őket bármire is megtanítani, hisz mondhatjuk, hogy a kultúrájukhoz tartozik a tudatlanság, ezek még az erőszakból sem értenek talán. Szerintem az oktatásuk helyett egyelőre arra kellene költeni a pénzt, hogy a rendőrséget megerősítsék és az ország minden pontján erős legyen a rendőri jelenlét. A törvényi szabályozáson is szigorítani kellene, hogy egy gyilkos ne ússza meg 6-8 évvel és az embernek joga legyen olyan módon megvédeni a magántulajdonát ahogy az neki tetszik, persze közveszély okozása nélkül. Pl. joga lehessen áramot vezetni egy kerítésbe a birtokán belül. Talán akkor lehetne elérni náluk valamit, ha egész egyszerűen minden jogsértés meg lenne torolva, büntetve. A cigánysággal midnenhol gondok vannak, minden országban legkevesebb kerülik őket, Angliától kezdve, Amerikán át a környező országokig. A románok, csehek is úgy utálják őket, mint a magyarok nagy része. Én nem akarom elhinni, hogy mindig mindenhol a többség a hibás és nem a cigányok. Nem jó, hogy ilyen nagy divat a liberalizmus. Be kellene látni végre a politikusoknak, hogy vannak olyan kultúrák amelyek egész egyszerűen nem illenek össze és tök felesleges azzal próbálkozni, hogy két ellentétes kultúrát összeillesszenek. A megoldás a vasszigor. A kommunizmusban a cigányok sem mertek pattogni, ha megjelent egy fakabát ott akárkinek akármilyen szinű volt a bőre ott kuss volt. Ehhez hasonló rendőri erő, tekintély és szigorú btk kellene első lépésben.
w Gyere bátran, Törökország! 2007.07.25 06:00:00
A török EU-csatlakozás hidegrázós téma, amióta az ötlet felmerült. Az ellenvetéseket könnyen összefoglalhatjuk: ezek muszlimok. Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz, Mária hozzál gyorsan sört! Ezek a hetvenmillió allahisták be akarnak türemkedni a mi keresztény Európánkba.…..