Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gizdacsavo

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az énekesnő a Facebookon jelentette be, hogy az idei évadban már nem ő lesz a zsűri női tagja.  Utódjáról egyelőre nem tudunk semmit, kommentekben tessék segíteni az RTL-nek. Búcsúzzunk Tóth Gabitól egy gif-összeállítással!..
gizdacsavo 2017.03.11 00:39:04
Mikor? Melyiket? Saul fanyalgói 2016.03.04 07:59:32
A Saul fiának egy alternatív plakátja. A Saul fiának és alkotóinak természetesen a Mikor? Melyiket? blog is nagyon-nagyon gratulál! Korábban írtunk is már a filmről, először még csak a lebegtetésekor, majd a megnézése után. Közben meg minden fórumon jöttek a különböző fanyalgások, hogy a Saul…..
Ahogy korábban írtuk, állítólag légkondicionálatlan helyiségben, 12 órán át várakoztatott az RTL Klub egy szombathelyi kötélugró csapatot a Hungary's Got Talent hétvégi forgatásán. Bánhegyi Attila, a csapat vezetője eredetileg a Nyugat.hu-nak számolt be a felvételek…..
gizdacsavo 2015.07.07 22:07:39
@tt1991: valóban, így sokkal hitelesebb a cáfolat cáfolata. Egy neve elhallgatását kérő valaki beszámolt róla, hogy "ők" (kik is?) mit tapasztaltak. :)

Az eredeti nyugat.hu-s nyilatkozatban a csapat legalább vállalta a nevét. A fenti cikk meg éppen úgy lehet igaz, mint egy TV2 alkalmazott szarkavarása, vagy egy a tehetségkutatók válogatóján ezerszer látott, tehetségtelen, fahangon vernyákoló és méltán hazazavart félbolond sértődött hazudozása. Különösebben az sem érdekel, hogy melyik, a cikk üres vádaskodás és szenzációhajhászás.
Úgy drukkoltam, hogy Van den Bosch Sydney fejére kerüljön a korona a Magyarország Szépe végén, és a mezőny messze legmenőbb nevű versenyzője vonuljon majd kalocsai mintás, pántlikás menyecskeruhában a Miss World vagy Miss Univerzum döntőjében, ahol persze soha nem fog nekünk…..
Ádámék otthagyták a Biohairt a Soroksári Auchanban, miután másodszor sem bírtak 5 percet szakítani egyéves kisfia hajára: Szeretném megosztani veletek a mai napon (05/10-én) szerzett friss tapasztalatomat a sorksári Auchan-ben működő Biohair-rel kapcsoaltban. Tudom, most jön a…..
Na nem az igazi, amit a Trónok harcában is használtak, hanem egy mása. Március 27-től 30-ig lehet megtekinteni az Allee-ban, és ha minden igaz, tán még bele is lehet ülni. A trón ünnepélyes leleplezése celebek társaságában történik, Dukai Regina, Szekeres Nóra, Tolvai Reni,…..
gizdacsavo 2014.03.25 15:30:20
@stoppos76: Próbáltam nem csak az értelmi szintjük szerint szerepet találni, de egyébként jogos. :)
Barbara nem érti, miért kellene 6 millió forintot letennie az Erste Banknál hitelezett házukra fedezetnek, ha fel akarja újítani a tetőt. Mi sem: 5 éve van ingatlanfedezetű devizahitelünk (8.000.000,-Ft) a házunkra, az ERSTE Bank-hoz érkezik 2005 óta a fizetésünk, és azóta a 2.…..
Ha azt mondjuk, hogy nem a legelegánsabban reagált a köztévé műsorvezetője a hétfő reggeli bankrobbantásra, akkor még finoman fogalmaztunk. Ahogy az Index is megírta, távirányítású vagy időzített bomba robbanhatott a CIB Bank XIII. kerületi fiókjának előterében hétfő…..
gizdacsavo 2014.01.15 14:32:57
@Fánkevő Fáncsi:

Egészen zseniális a válaszod. Ennyi féligazságot, fröcsögést, hamis feltételezést és sima ostobaságot mások direkt sem tudnának összehozni. Csak egy örökérvényű tanács: soha ne nyomjál full kretént. :)

Csak a kedvenceimet emelném ki:
"Az "átalakítás" - magyarul szerződésmódosítás a adós részéről. Erre nincs lehetőség a szerződésben, egyoldalúan az adós nem módosíthatja a szerződést. Csak a bank teheti meg. Ilyen egyszerű."

Ez szimpla hazugság vagy tévedés, attól függően, hogy tudatosan uszítasz, vagy csak simán bevetted a sok maszlagot a netről és hőzöngőktől. Úgy nézem te vagy az, akinek el kellene olvasni pár szerződést. Ja és lehetőleg ne csak az "IngyenhitelBARosoknak Kft." pénzügyi vállalkozásét, hanem kereskedelmi bankokét. Ismét látszik, hogy lövésed sincs, miről beszélsz. :)

"A végtörlesztés egy olyan előtörlesztés amikor a teljes hátralévő összegedet ki kívánod fizetni egyben. Ez nem fogalomzavar, minden végtörlesztés előtörlesztés is egyben, te nagyon hülye, te."

Gratulálok, sikeresen kigugliztat a felhozott fogalmakat. Na most, ha láttál volna már banki hirdetményt, kondíciós listát a problémás időszakból (még amikor nem volt jogszabály rá), akkor tudnád, hogy bár a végtörlesztés valóban az előtörlesztés egy speciális esete, de a bankok zöme külön díjakat és feltételeket szabott a két esetre. Te nagyon hülye, te. :)

"Nem kéne annyit okoskodni öreg, hányszor ismételjem még, hogy csak akkor szólj hozzá, ha olvastál ilyen szerződést."

Barátom, én sok százat olvastam, ellenben neked minden hozzászólásodról üvölt, hogy vagy fingod sincs a témáról, vagy max a saját/családod szerződését ismered, és az alapján üvöltözöl. :)

"Egy másik része előtörleszthető ugyan , de olyan és hasonló kondíciókkal, mint amit említettem. Egyszerűen a bank nem kíván megválni sem az ügyfelétől, sem attól a profittól amit az ügyfél kitermelt volna 20-25 év alatt. Ilyen egyszerű. Te idióta."

Boldogok a lelki szegények és a sajtkészítők, csak ezért segítek neked, bár úgysem fogod megérteni.

A devizahitelek legtöbbje annuitásos konstrukció. Próbáld kiguglizni, hogy mit jelent. Amíg keresgélsz, addig elmondom, hogy az annuitásos konstrukció miatt, a bank egy 20 éves futamidejű kölcsön esetén, általában 10-12 év után bőven a pénzénél van, mivel a futamidő első felében az ügyfél kifizeti a 20 év kamatainak zömét, a végén meg már szinte csak tőkét törleszt. Ha nem lenne sok minden más, már csak emiatt is égbekiáltó ostobaság, amiket írtál.

Esetleg arra is rákereshetnél, hogy Magyarországon egy kölcsönnek a banki várakozások szerint mennyi a várható futamideje (nem az, amire felvették, hanem ami után lezárják), valószínűleg meglepődnél. Kicsit segítek: 20 év esetén nem 20 év. :)

Végül még annyit, hogy Magyarországon a devizahitelesek problémájáért az alábbi szereplők hibáztathatóak:
- a pénzintézetek és pénzügyi vállalkozások
- az állam
- a hitelközvetítők
- az ügyfelek

Mindegyikük hibás, de jó magyar szokás szerint megy a körbemutogatás. Az állam szerint szemét bankok, a bankok szerint a felelőtlen ügyfelek, a közvetítők szerint a bankok és az ügyfelek, az ügyfelek szerint pedig a rohadék bankok.

De ne zavartasd magad, csak ordibáld tovább habzó szájjal, hogy rohadt bankok és szemét multik. Nem szabad hagyni, hogy a tények elhomályosítsák a szubjektivitásodat. :)
gizdacsavo 2014.01.15 16:27:17
@Fánkevő Fáncsi:
"Hát igen ez a kérdés, ez az amit láthatóan titkolni kívánsz. Egy medzsik volt?
Esetleg írnál egy dátumot, hogy mikor történt? Mi tette ezt az "átalakítást" lehetővé, milyen jogszabály? Miért váltottál, HUF-ra, ha az egyszerűen még magasabb havi részleteket jelent, mint a CHF alapú, még az elszállt CHF mellet is. Erről meg nem is tudsz, igaz? Hát ez az.
Miért nem írsz dátumot? Csak nem azért mert két mozdulattal visszakereshetőek az akkori jogszabályok és CHF árfolyamok ?"

Ezt ugyan nem nekem írtad, de a tömény butaság ilyen mértékben már irritál. :)

Ha ír dátumot, mitől leszel okosabb? Ha már mindenáron vissza szeretnél keresgélni, hogy megcáfold, akkor ne az árfolyamokat és jogszabályokat keresd vissza te nagyon okos, hanem az adott bank kondíciós listáját és hirdetményét. Mondjuk még ha meg is lenne minden infód, az sem jogosítana fel arra, hogy lehazugozz másokat, mivel egyedi megállapodás keretében is módosíthatták a szerződést.

Ha bankot is hiteltípust is írna, lehet, hogy még a fentieket sem kell kikeresni, mivel pl az OTP bank világhitele eleve a devizanem váltásokra épült, emlékeim szerint már 2007-2008 környékén. (Az más kérdés, hogy a konstrukció egy kalap szar volt.)

Az meg, hogy miért váltotta át, nem igazán tartozik rád, bár elég sok és egyszerű oka lehet. Mást ne mondjak, pl az árfolyamveszteség realizálását felvállalva, meg akart szabadulni a további árfolyamkockázattól. Persze ez nyilván magas neked, mert még ott tartasz, hogy a bank végtörlesztésnél előre kéri a 20 év kamatait. :)
gizdacsavo 2014.01.16 09:08:57
@waces:
Én már feladtam. Nem csak, hogy nem ért hozzá, de szemmel láthatóan még az értő olvasás sem erőssége, így meg nincs értelme etetni a trollt. :)

Annyit nem képes felfogni, hogy a dolgok nem tisztán feketék vagy fehérek, hogy a hitelezés nem egy homogén terület, és az egyes esetekben a szereplők felelőssége is eltérhet.

Ő tipikusan az a "hitelkárosult", akinek valószínűleg nem hogy kölcsönt, de még egy nyalókát sem lett volna szabad önállóan bevállalnia.
A Bors szerint a Vundersőn és Zuperszexi legkínosabb jelenetének díját Boros Lajos, az egykori konkurens szerepeltetése és megalázása nyerte. A rádiós életkorával, egészségi állapotával is tréfálkozott Sebestyén Balázs és Vadon Jani. A lap szerint senki sem értette, hogy…..
Drága X-Faktor-hogyvoltot olvasó emberek! Elnézést, hogy a múlt vasárnapi táboros részt nem hogyvoltoztam le időben, de ha az égető időhiány nem is, de legalább az szolgáljon mentségemre, hogy rohadtul érdektelen volt a legjobb 24-be jutásról szóló adás. Tudom, hogy ez nem az a…..
Kialakult az X-Faktor mentorházának mezőnye, 24+1 előadó eset egymásnak még nyáron, hogy kiderüljön, melyik 12 (inkább 13) jut be a tehetségkutató élő adásába. A felvételek most hétvégén kerülnek majd adásba, azaz vasárnapra már mindenki tudni fogja, hogy kik jutottak…..
A Viasat3 társkeresős reality-jének második kiadása az alapfelállás vázolása és az előző adás gyors hogyvoltozása után a pletykakörrel nyit, a képernyőn öt kis vinyettában ott a négy szingli, de párt kajtató celebnő feje, középen meg Csárli, aki egyébként Gábor, de majd…..
Lement a román–magyar, aztán lement a magyar–észt, aztán szépen lassan lemegy egy újabb világesemény selejtezősorozata, aztán szépen lemegy egy újabb olyan magyar generáció, amelyik többre volt hivatott, aztán újabb generáció hagyja abba a szurkolást, aztán minden kezdődik…..
gizdacsavo 2013.09.18 13:03:59
@benoke77: A magyar foci úgy szar, ahogy van, a körülötte lebzselő piócákról, nyerészkedőkről és ingyenélőkről meg jobbb nem is beszélni. Éppen ezért védeni sem akarom, viszont felejtsük már el ezt a "de bezzeg a pólósok, meg kajakosok" dolgot.

Vizilabdában, kajakban, stb. azért tudunk ott lenni az élmezőnyben, mert amatőr sportok. Ugye nem gondoljuk komolyan, hogy egy olyan sportág, amiben Montenegro a világ egyik legjobbja, bármilyen szinten is összehasonlítható egy nemzetközi sikersportággal? Mindenki megnyugodhat, vizilabdában is addig vagyunk az élmezőnyben, amíg kb a kutyát nem érdekel az egész, a magyarokon meg 3-4 másik országon kívül. Amint elmenne profi irányba, már egyből kevés lenne a tehetség és szorgalom.

A magyar focival sem az a baj, hogy öntik bele a pénzt, mert anélkül esélytelen, hogy bármi megváltozzon. A fő baj, hogy a pénzt rossz helyre öntik (kb egy feneketlen zsákba), illetve ellopja az erre szakosodott sáskahad. El kellene dönteni, hogy változást akarunk, eltakarítani az élésködő tolvajbandát, adni a pénzt és építeni valamit, vagy hagyni a fenébe leépülni az egészet. Viszont utóbbi esetben meg feleslegesen dobjuk ki a sok pénzt az ablakon jelenleg.
gizdacsavo 2013.09.18 15:24:01
@benoke77: Az érdeklődésnek elég sok fokozata van. :) Majd ha annyira érdekli őket, hogy a töredékét is beleöljék annak, amit a sikersportágakba, akkor lehet komolyan venni az ő szerepüket. Hamburgerevő világbajnokság is van az amiknál, az is érdekli őket...

Azzal egyetértek, hogy a jelenlegi formában nem kell több pénz a fociba. Azzal viszont nem, hogy "majd, ha eredmény lesz". Ez teljesen reménytelen elképzelés. Vagy átszervezni, kitakarítani és pénzelni kell, vagy hagyni a francba leépülni az egészet. Viszont ha leépül, akkor eredményekre felesleges várni.

@fátum: Az "amatőr" alatt nem arra gondoltam, hogy nem kapnak érte fizetést. Kb. arra gondoltam, amit te is írtál, hogy nem mozgat meg komoly pénzeket, ezért képesek vagyunk versenyben maradni az itthoni feltételekkel is.

Ehhez kapcsolódóan érdekesség: ha jól emlékszem talán Dárdai nyilatkozta még anno (ha nem ő volt, bocs), hogy érthetetlen az itthon túlfizetettnek gondolt játékosok hogyan élnek meg, amikor ő egy hónapban kb annyit költ csak táplálékkiegészítőkre, mint egy magyar focista átlagos havi fizetése. Lehet túlzott, meg extrém a példa, de a problémát szerintem jól szemlélteti: az eredményekhez képest a focisták magyar viszonylatban túl sokat keresnek a közvélemény szerint, viszont így sincs esélyük partiban lenni a külföldiekkel.
A hozzászólásokra itt reagálnék annyival, hogy megpróbálom röviden elmesélni a történetem. A helyzet az, hogy 16 évesen, mikor megvolt a megfelelő baráti támogatottságom, életmódot váltottam. Elhagytam minden cukros és fehér lisztes kaját. 35 kg-t fogytam. Úgy bizony.…..
gizdacsavo 2013.07.09 14:35:15
Leírtad, hogy tanácsokat nem kérsz, ezért ezekkel nem fárasztanálak. Viszont annyit ezzel kapcsolatban is megjegyeznék - minden bántó szándék nélkül -, hogy a poszt alapján elég komoly hiányosságaid vannak a témában (90 napos csodadiéta, napi két abonett, virsli, mint jó reggeli, szénhidrát teljes kiírtása az étrendből, stb, stb.), ezért ha végül elszánod magad, ne szégyelj segítséget kérni vagy alaposabban utánaolvasni.

Ami viszont sokkal fontosabb lenne, önmagad elfogadása. Tényleg sok a bunkó ember, és elhiszem, hogy nagyon sok negatív élményed van a testalkatod miatt, de annyira azért nem rossz a helyzet, mint ahogy érzed. A barátaid egészen biztosan nem undorodnak attól, hogy megérintsenek, nem nevetnek rajtad, stb. (lsd strandos poszt). Azt ismered, hogy: "Amiről azt gondoljuk, hogy mások gondolják rólunk, azt valójában mi gondoljuk saját magunkról."? Kb tényleg ez a helyzet.

Értem, hogy azért hoztad létre a blogot, hogy a sorstársakkal beszélgetve - egymást győzködve - könnyebben elfogadd magad. Biztos vagy benne, hogy ez a helyes út? Attól, hogy sokan leírják, hogy nekik is mennyire rossz, attól megkönnyebbülsz? Nem inkább még jobban lehúz, hogy ha látod, mennyi tahó ember van?

Talán tényleg egy szakember lenne egy megoldás. Nyilván ha elfogadnád magad, idegenek viselkedése, megjegyzései sem bántanának annyira. Megértem, hogy most nem érdekelnek fogyi tanácsok, most hiába fogynál le, továbbra sem éreznéd jól magad a bőrödben.
gizdacsavo 2013.07.10 11:56:46
@fat.acceptance:
"A támogatás és megértés is fontos, egy ilyen világban nagyon sokat adhat... Tapasztalat."

Nem tudom, hogy ezt támogatásnak veszed-e, de megosztanék pár személyes tapasztalatot a saját életemből, hátha valamit hasznosnak találsz.

Rólam röviden annyit, hogy a vékony és a dagadt állapotok között változom (75 és 125 kg között, férfi, 185 körüli magassággal), jelenleg éppen a dagadtból tartok a vékony felé. Hízásra erősen hajlamos vagyok, meg persze az ellustulásra is. :)

Viszont amit fontos különbségnek érzek kettőnk között, hogy én dagadtként is jól éreztem magam a bőrömben (lelkileg, mert fizikailag azért az izületeim, vérnyomásom annyira nem). Ehhez két dolog kellett nekem:
- tudomásul venni, hogy egészséges lelkű, normális ember nem foglalkozik más testsúlyával, mivel semmi köze hozzá, így a tahókat könnyű ignorálni
- az aktuális testsúlyom saját magamnak köszönhető. Ha sok nasit eszem, ha nem mozgok eleget, stb. akkor így nézek ki és pont. Ha a kényelem, a kajálás, vagy bármi más (munka, család, barátok, hobbi, stb.) fontosabb, mint hogy mozogjak és figyeljek az életmódomra, akkor az is az én döntésem. Ez dagadtsághoz vezet, de ez a döntéseim eredménye, nem más hibája, nem a környezeten múlik, stb.

Most éppen azért tartok a vékonyság felé, mert a súlyom elkezdett zavarni, kényelmetlenné válni. Viszont erre könnyű volt a megoldás, sok mozgás, megfelelő étrend és életmód.

Nekem könnyebb volt a helyzetem, mert
- 30+ eves vagyok, ebben a "felnőttebb" korban valamivel javul a környezet, nem röhögnek a szemedbe
- egyszer korábban már leszámoltam a kifogásokkal (genetika, környezet, stb. tehet a kinézetemről), és mivel lelkileg nem voltam beborulva, csak egy határozott döntésre volt szükség, meg persze akaraterőre.

Még egy gondolat: írtad, hogy amikor 70 kilóra fogytál, akkor sem érezted jól magad. Ha ez megint sikerül, gondolj arra, hogy ez olyasmi, amire büszke lehetsz. Lehet nem leszel 40 kilós topmodell, viszont rohadt sok munkád lesz a 70 kilóban is. Egy teljesítmény, amit senki nem vehet el tőled.
A finalisták produkcióját elnézve nagyjából a műsor felénél egyértelmű volt, hogy az idei Britain’s Got Talentben komoly esélye van a magyaroknak a győzelemre, annak ellenére, hogy sosem voltunk a brit korona alattvalói. Hiszen a BGT-ben, ahogyan az a közönségszavazós…..
„...van egy talán szokatlan stílusom, ami abból áll, hogy szeretek érthetően beszélni, tehát amire azt mondom, hogy fehér, az fehér, nem szeretem a nyelvet megölni.” (Kósa Lajos, 2011 október) "Kedves Attila, ha Budapesten túlságosan meleg lenne a helyzet, várunk vissza!" - így…..
gizdacsavo 2013.06.07 22:57:18
@Kirekesztett néger: "Miért kellene más nyelvet beszélniük a magyar politikusoknak, mint a magyar polgároknak?

Egy átlagos érettségizett ember szerintem elveszik az olyan nemzetközi toleráns szakszavak között, mint a sovinizmus, xenofóbia, antiszemitizmus. Még a szakértők is gyakran összekeverik őket."

Az a baj, hogy átlagos magyar még egy "átlagos érettségizett" embernél is jóval sötétebb, így nem hiszem, hogy a politikusoknak az ő szintjükön kellene megragadnia (bár igaz, hogy többségük ugyanolyan sötét és bunkó, csak kisuvickolták). A buzizást félretéve, én azt sem szeretném, hogy a "bazmeg" legyen a leggyakoribb kötőszavuk, pedig az ízes közbeszédben ugye elég gyakori.

Demokráciában pedig nem "magunk közül valót", magunkhoz hasonlót választunk, hanem elméletben egy olyan személyt, akiről azt gondoljuk, hogy képes megfelelően képviselni az érdekeinket és vezetni bennünket. Én pl nagyon nem szeretném, ha engem, vagy a haveri körömet választanának meg, mert tudom magunkról, hogy alkalmatlanok lennénk, lopni meg nem szeretünk (ezzel sajnos máris túlteljesítettük az elmúlt kb 60-70 év "politikusi" garnitúráját).
Nemrég jelentette be az RTL Klub, hogy a két estésre hizlalt X-Faktorban három zsűritagot is lecserélnek. Megy Keresztes Ildikó, Malek Miklós és Nagy Feró, Geszti Péter viszont marad, és vele együtt az ivararány is: érkezik Alföldi Róbert, Szikora Róbert és Tóth Gabi is. Azt,…..
A TV2 annak ellenére elindítja a Voice2-t, hogy a tehetségkutató első szériája hogy is mondjuk finoman, hát nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ahogy anno megírtuk, a Voice 950 ezer - 1,3 millió néző érdekelt, miközben a decemberben véget ért X-Faktor döntőjét 2,2…..
gizdacsavo 2013.03.23 17:07:50
@albino combino: "na maradt még olyan 2 oktávos ember kis hazánkban aki nem dalolt még a tévében?"

Nem maradt, ezért indul majd egy újabb hasonló borzadály gyerekekkel.
Véget ért az első Voice-évad, aminek döntője pont azoktól a gyermekbetegségektől szenvedett, mint az egész műsorfolyam. Néhol lassú volt és vontatott, meglepően sok hamis hanggal, elbaltázott dalválasztással és üresjárattal. Az érdemi résznek kb. fél 11-re vége volt, utána…..
Megint sikerült ánuszt formázó szopókát csinálnia saját szájszervéből Jimmy fia Krisztiánnak. Ha jól emlékszünk, a Zámbó-rokon úgy indult el az X-Faktor idei válogatóin, hogy ő aztán saját erőből, keményen tolva fog itten előre jutni, nem a fater hírnevét és…..
gizdacsavo 2012.11.08 12:34:44
@kristofxx:
"Lehet, hogy a középkori vásárok ennáj jobbak voltak, mert ha valaki ott nem tetszett, legalább megdobálták és elkergették, az elég egyértelmű kritika volt."

Javaslom az Asterix képregényeket ebből a szempontból. Ha Jimmy Jr-t hallgatom a Nix-Faktorban, neki is betömném a száját és fellógatnám egy fára, mint a bárdot. :)
gizdacsavo 2012.11.08 13:22:48
@avionics: Ennél nincs fontosabb! Következő cikknek javaslom a "Jimmy Fia Krisztián teljesítményével lassan kiérdemli az Árpy Unokaöccse Krisztián nevet". :)