Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gbkMnkii

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán a legjobb frissítésű (mit frissítés! svédasztal!!) ultraverseny. Talán a legváltozatosabb futófelületet kínáló (ösvény, aszfalt) ultraverseny.  Talán a legkevésbé szintes A-ból B-be tartó ultraverseny, ami igazából körpálya - tehát mindenki megtalálja a számítását. A Berlin100 mérföldes…..
gbkMnkii 2017.09.26 16:26:24
@őze bálint: Igazabol nyilvan jobb lett volna egy A-->B futas, de nem volt annyira gaz. Engem jobban szetszedne ez a korinthosz futas itt bajan, annyira ingerszegenynek tunik kepek alapjan a palya hogy leirhatatlan, de kulonbozoek vagyunk, kinek mi fekszik jobban.

Csak ez a szubjektiv erzetem, lehet egyszeruen a hohaztartas/keringes szar. :) 17 fokban kezdtunk, de hajnalra 6-8 fok lett, ez a faradtsaggal megspekelve, nekem baromi huvos volt. Kesztyut, sapkat mar sokkal hamarabb elkezdtem viselni, de a vegere elokerultek a vastagabb cuccok labra es felsotestre is.
Lehet az ilyen lassu futas+seta 'versenyeken' a kaloriafelhasznalas is jobban menne ha lenne 2-3kg plusz.
"Az Utazónak több kérdése is lett volna, de ahogy a férfira nézett, csak ezt kérdezte: Tudja, hogy mire ítélték?– Nem – mondta a tiszt, és rögtön folytatni akarta magyarázatát, de az Utazó félbeszakította: – Nem tud a saját ítéletéről?– Nem – mondta újra a tiszt, majd egy pillanatra elhallgatott,…..
gbkMnkii 2017.07.10 15:16:04
@őze bálint: Pedig tok szuper lenne megvenni valami store-ban ahol kozvetlen nektek mehetne az osszeg. Kulfoldrol ez lenne a legjobb, ahogy nezem amikor hazamegyek pont nem lesz vetites a Toldiban. :)

Ha kerhetek ilyet onzo modon, amikor lesz valami link a letoltesre akkor posztold ki. Koszi. ;)
Az Ultrabalaton idén szépített velem szemben, 2:1-re javította az egymás elleni mérkőzéseink arányát. Nem örülök neki, de ez van, már nem tudom visszacsinálni. Ez nem az én versenyem volt, egyáltalán nem, de nagyon sok olyan dolog történt, amiből tanulhatok és amit hasznosíthatok. A kudarcélmény…..
Ha egy szóval kellene jellemeznem, hogy milyen volt számomra a 2016-os év futás szempontjából, akkor azt mondanám: SZAR (vastagon, nagybetűvel). Ha kicsit bővebben ki kell fejtenem, akkor pedig ilyen: először egész jó volt, aztán nagyon szar lett, aztán a szar középszarrá javult, aztán picit…..
Két hete Gútán (avagy Kolarovo) futottam egy erőfelmérő tesztmaratont az alapozás kellős közepén. Ez az a része a Szlovákiának, ahol Hungaroring sima az aszfalt, sík a terep, csodás kerékpárutak vannak, kedves kis falvak. Tavaly is voltam Gútán vízkeresztkor, szerettem. Sífutórajtszámot adnak,…..
gbkMnkii 2017.02.02 10:01:53
@őze bálint: Elfogadom a velemenyed. Bar en meg nem jarok ott ahol te meghuzod az ultra hatarat, szoval a tulelesi dolgot meg nem tapasztaltam meg. (16 ora volt a legtobb amit egyben futottam)
Azert arra kivancsi lennek amikor megallitok veletlenszeruen embereket hogy segitsenek ki hogyan reagalna. Majd tesztelem a hipotezised. :)
gbkMnkii 2017.02.06 10:20:51
@rrroka: Balazs 24 oranal huzza a hatart, valamelyik versenybeszamoloban irt rola. :) Terepre 1.5x szorzoja van azt hiszem. Lehetne tok jo matekpeldakat kitalalni. gbkMnkii futott 16 orat terepen 1500+ szinttel, az alabbi teljesitmeny tekintheto ultra-nak ha a S.B altal hasznalt metodologiat kovetjuk. Valaszat indokolja. :)
gbkMnkii 2017.02.07 14:59:32
@őze bálint: Egy spiccre megfutott 6 ora nekem meg mindig nagyobb ultra mint egy poroszkalos 100km. :)
Szerintem tok jo hogy mindenkinek mast jelent, nincs ezzel baj. Regebben azt sem tudtam elkepzelni hogy nem mindig futnak az emberek ilyen hosszu versenyen aztan most meg, nezz oda en is belesetaltam. :-)
Haanchee fut Kedves Leonidasz! 2016.05.23 12:07:33
Kedves Leonidasz! Köszönöm, hogy érdemesnek találtál arra, hogy idén meghívj magadhoz, hogy látogassalak meg, de sajnos nem tudok menni. Szeretnék, mindennél jobban szeretnék elmenni hozzád, megtenni azt az utat, ami hozzád vezet, de sajnos nem fog menni. Idén biztosan nem. Szomorú vagyok emiatt,…..
gbkMnkii 2016.05.29 11:44:10
@haanchee: Nagyon köszi, a gyomromtól függ sok minden, megpróbálok nem pánikolni. Laulasmaa ultra, Észtország, 3 hét múlva.
gbkMnkii 2016.06.23 10:43:18
@haanchee: Koszonom a tippeket, jelentem megmaradt minden (ha masert nem, mar ezert megerte), eletem elso trail versenyehez kepest is jol ment. A tobbi itt: www.estonian-ultrarunners.com/node/74?language=en
Pár érdekes cikk a közelmúltból, némelyik már lejárt vagy sokkal régebbi (csak most leltem rá), mindenki találhat köztük valamit magának. Bocsika, simán lehet, hogy ismétlem magam, és valahova már linkelgettem. Dehát ismétlés a bukás anyja...
Olyan vagyok, mint egy drogos, aki nem jut a napi betevő adagjához.Az én drogom a futás, és borzalmasan hiányzik a napi futásadagom. Elvonási tüneteim vannak.A nemfutástól görcsölnek, rángatóznak az izmaim.Minden második éjjel azt álmodom, hogy versenyen vagyok. Futottam már az Ultrabalatonon, és…..
Ez most egy remek szenvedéstörténet lesz, mert úgy tapasztaltam, hogy az olvasói piacon erre van inkább igény. Ha szenvedek és rosszul megy a futás, akkor vagyok igazán népszerű (meg akkor, ha valami jó eredményt érek el, de ez a kevésbé gyakori). Mondhatnám, hogy emiatt alakult (vagy inkább…..
gbkMnkii 2016.03.12 23:12:14
@haanchee: Hmm, akkor egyikőtöknek sem volt jó napja most.
Nagy elvárásaim nem voltak, az elmúlt pár hónapban felfordult az életem, munkahelyet váltottam és Prágába költöztem, az utolsó pillanatig függőben volt a szabadság kérdés is, szóval csak szerettem volna beérni 10:00 körül. Próbáltam a pulzusra figyelni és hoztam amit megbeszéltem magammal. :) Csak kétszer hánytam, ami nálam szuper jó eredmény, így örültem a 9:41-nek.
gbkMnkii 2016.03.15 10:00:52
@haanchee: Ha szigoru akarok lenni onmagammal a 2. split eleg rosszul sikerult, de majd legkozelebb. :) Koszonom, neked is sok sikert hogy sikeruljon a Spartai indulas. Hajra!
Talán még akciós a Lidliben a haskerék és mindenféle kínzóeszköz, 1499-ért six packs-ed lehet! Persze tenni kell érte, de tán most ez a legjobb ár ezért a tutiságért. Miért ezzel kezdem az évadtervet? Mert nagyon sokat köszönhetek neki a tartás- és a teljesítményjavítás terén. Múltkor ígértem, hogy…..
gbkMnkii 2016.01.19 20:02:25
@őze bálint: Örülök hogy írtál erről a témáról, én is az erősítés mellett vagyok, nem csak a futott km-ek számítanak. A haskerékkel régóta szemezek, lehet hogy beszerzek egyet én is. Ha csinálsz még pár videót nyugodtan pakold fel. :)
A másik témával hátha tudok kicsit segíteni. Vannak akik moziba járnak, vannak akik pattintanak egy sört, van aki sorozatot néz, vannak akik Messi-nek szurkolnak hogy adjon szuper gólpasszokat. Én annak hogy kennyS az EnVyUs-ból lőjön egy ace-t a sötétből B-re jövő rush-ra. De ugyanígy elszomorodtam amikor decemberben visszavonult minden idők legjobb sc:bw terran player-e Flash a KT Rolster-ből. Tudod engem ez (is) szórakoztat, kikapcsolódok közben. Ettől függetlenül ugyanúgy lenyűgözött Alistair Brownlee 29:07-es (!) 10k-ja mondjuk az olimpián.
Fogd fel úgy hogy tanulhatsz valamit olyat amit eddig nem ismertél, lehet találsz benne valami érdekeset. (Jah és én 30 vagyok :))
Néha úgy mennek a dolgok, mintha egy normális országban élnénk. (Na nem a magukat túlértékelő focistáink EB-re jutására gondolok, ami a stadionépítésesk, agyonfizetett játékosok további premizálását és a dzsudzsák szó dzs-vel kezdődő szótári szavává válását hozza…..
gbkMnkii 2015.12.19 20:55:05
@rrroka: Elég nagy balféknek tűnik. Ettől százszor érdekesebb volt Eddie Izzard vállalása, ő jótékonykodásból (is) futott és bár ő sem volt nagyon tapasztalt, de ha ismered a munkáit akkor simán a sztorikkal is el lehet lenni. :)
Nos hát ugye ott tartottunk, hogy az előző írásomat nem nagyon reklámoztam, mert csak nyávogtam benne, na de most ez egy életöröm poszt lesz. :) Sokat vaciláltam, hogy melyik versenyre menjek, miután kipihentem a maratont és úgy éreztem, hogy van bennem még spiritusz. Volt ugye a…..
gbkMnkii 2015.11.11 09:11:11
@DSL: Szerintem semmit sem kell, fuss ahogy jól esik. Ha már írtad, mitől lesz más/jobb ha komolyan vesznek? Nem kötekedés csak kíváncsi vagyok, nekem ez úgy hangzik mintha te pakolnál még magadra fesleges terhet.
A 3. beillesztett képen látszik hogy pont akkor köröztél le, arra értettem. :D
gbkMnkii 2015.11.12 10:47:03
@DSL: Imádom az internetet, jól félre lehet érteni minden mondatot. A gratulációm él a többit felejtsd el. ;)
Ez egy régi jó Soderbergh-film címe, de gondoltam, generálok pár kattintást a headline-nal. Akit még nem rettentett el a cím, jöjjön el most szerdán 20h-ra a Vírus Klubba a bűnös pesti belvárosba (AnKERT, 1061 Paulay Ede u. 33.) a hangzatos Teljesítményfilozófia /…..
gbkMnkii 2015.11.08 09:26:42
@őze bálint: Azt megkérdezhetem hogy mikor alkottad meg azt a tételt hogy az ultra 200km illetve 24h felett kezdődik? Sajnos nem tudtam elmenni, de ismerősök mondták hogy elhangzott egy ilyen kijelentés.
A jelenlegi folyamatok alapján boldog-boldogtalan ultratávokon indul mert kell (?), aztán -valljuk be véleményformálóként- ledobsz egy ilyen atombombát a nép közé. :))
gbkMnkii 2015.11.09 11:03:44
@őze bálint: Mindamellett hogy elismerem az eredményeit, amikor spirituálisba csúsztatja valaki a dolgot akkor kicsit túltolja.
Bár amennyit tudok róla pont ő az akinek ugyancsak játszanak ezek: "született sporttehetség" illetve testi adottságok.
De ez a szép a dologban, hogy lehet máshogy gondolni. Én egy 6 órás 50km-t mondjuk én sem sorolok ultrához, valaki igen és ez így van jól. Pusztán kíváncsiságból kérdeztem rá, de elfogadom a válaszod. :)
Még mindig nem tudok rendesen maratont futni, de kezdem elfogadni ezt a tényt. Végül is érthető, hogy mivel nem erre a versenyszámra készülök elsődlegesen, hanem hosszabbakra - és ezeket jobban is szeretem -, nem úgy dolgozom fel sem fejben, sem testben a maratont, ahogy akár…..
gbkMnkii 2015.10.18 23:20:36
@haanchee: Talán jövő tavasszal, idén már csak Velence.
Ilyenek ezek a rajtszámok, sehogy se jó. ;-)
"Szeretek futni" - válaszolt az index kérdésére menet közben Andrej Radzikowski, aki végül a 2. helyen finiselt. Ha el is tekintünk attól, hogy ilyen állapotban csak vélemény-nyilatkozatot lehet tenni, semmint  ténynyilatkozatot, akkorsem ilyen egyszerű az egész. Szájbiggyesztős…..
gbkMnkii 2015.06.28 18:32:58
@őze bálint: Lehet rossz fogalmazás volt, inkább kiállás. Ezt a deseda ultrat néztem, de tökéletesen nem reális hogy végig bírnék menni, és arra gondoltam hogy megpróbálnám a 9 kört az kb a fertő távja és megköszönném a lehetőséget. Körözés de mégsem pár km-es a kör, van verseny hangulat és nem kell kísérő sem, ami kell az adott körre azt elbírom kézben. Nagyjából ez a terv.
gbkMnkii 2015.07.22 11:24:17
@Bozót: Köszi, feljegyeztem.
A frissítőasztalok jellegzetessége egy A-ból B-be tartó hosszú versenyen, hogy pontosan utánozzák egy ember életívét (erejét, kinézetét). Kezdetben dús, mutatós, majd az idő múlásával jön a hanyatlás: a megkopás, szegényesebb felhozatal, leraboltság, kifosztottság,…..
gbkMnkii 2015.08.24 14:38:51
@őze bálint: Így tettem 90 körül ettem ha jól emlékszem, lehet teszek vele még próbát, mert elsőre a tigris sem jött be, aztán szépen lassan beépítettem a frissitési folyatba.
gbkMnkii 2015.08.27 14:45:51
@Bozót: Vegan vagyok, nem eszem mézet sem.
Deseda: Valóban nem volt banán (én speciel, nem annyira hiányoltam, mondjuk ha be lett volna hűtve néha lehet jólesett volna.)
Volt ilyen barackkompót, meg szárított cuccok, mazsola tuti.
Az az igazság hogy a baromi nagy melegben minden irtó gusztustalan tud lenni pár perc alatt. Sosem értettem azokat akik pl.: dinnyét esznek, vagy ilyen jellegtelen savanyú almákat amiktől csak a gyomrod fájdul meg. (anno nagyatádon ez volt a felhozatal)

Igazából az én véleményem nem annyira mérvadó mert:
1. Én nem osztom Balázs véleményét hogy spártai módon azon menjünk ami az asztalon van. Amikor írta ezt a terepen a csalamádé, sajt dolgot, azt hittem viccel az elején.
2. Veganként jórészt úgyis mindenhova cipelem a saját kis frissítőmet.
gbkMnkii 2015.08.28 09:21:12
@Bozót: Eddig inkább rövidebb távokon indultam (6 órás), ez volt az első hosszú versenyem. (120-nál álltam ki) Amit most ettem: Aszalt gyümölcs, zabszelet, mogyoró, ropi, itt a fórumról kaptam az ötletet a vitatigrishez, sima rizs, 3 gél, minimális szendvics, ez a szezámlapka, italnak: víz, iso, kóla, alkoholmentes sör + sótabletta.
@nezumi: Nem kétlem, csak szerintem nem futáshoz való, hanem inkább a túrázáshoz. :) Azt viszont mindig jó olvasni, ha elégedettség van, tehát ha ez bejön a terepfutásokon majd mindenkinek, akkor az szuper, hogy gondolnak rátok.
Emlékeztek még a Lutra albumokra a 90-es évek elejéről? Ragasztgatós albumok voltak, fapadosabb kivitelben mint a mai gyerekbolondító matricásfüzetek. A neten találtam egy régi albumot (Sebesség!) és az jutott eszembe, ha felcserélünk egy betűt, lehet Ultra album is…..
gbkMnkii 2015.08.10 11:32:26
Nagyon jó volt az outsideonline-os cikk, köszi.
Anna Frost azóta igen szép eredményeket ért el, itt említ néhány dolgot, bár lehet hogy inkább a sérülésével kapcsolatos mint az OTS-el, néhol kicsit giccses, de pár perc csak:
www.youtube.com/watch?v=UT2BPCmJDkk

Kíváncsi lennék néhány hazai sztorira is azoktól akik elég sok verseny/ultrát nyomnak/nyomtak egy évben, hogy ha nem is életreszólóan, de éreztek-e már ilyet és hogyan élték meg.

Amíg aktívan versenyeztem, minden évben volt két hét, amikor csak akkor kellett kimenni ha volt kedvem, abban az időben töltődtem fel. De a triatlonnál kicsit másabb, szűk a versenyidőszak, a futásban gyakorlatilag márciustól-novemberig tart a versenyidőszak, sokan szerintem az utolsó versenyről esnek be az alapozásba és rögtön km-et gyűjtenek.
Az első rész után, amiben a balatoni ultrázás keletkezéskörülményeiről, a Bp-Moszkva futásról, Babuciról, a dunai jeges edzésekről volt szó, most további abszurd szemelvények következnek Schirilla mester életéből (forrás: Egy távfutó vallomásai).  Az egyik hihetetlenebb, mint a másik. Úgy tűnik, ő…..
„Lehet, hogy egyszer kell egy nagy pofont kapnom a futástól, de ezt a pofont nem most fogom megkapni!” Ez az idézet tőlem származik, és a 2015-ös Ultrabalaton előtt valamikor 2 héttel szaladt ki a számon. Az eleje Milántól való, aki azt mondta, hogy lehet, hogy kell egy pofont…..
Két éve a Futóblog segítségével összehoztuk az Ultrabalatont és a Balaton egyik jelentős borászatát, a Varga Pincészetet egymással. Úgy tűnt, hogy egy rövid terméktámogatás lesz a dologból. Ehhez képest előrébb lépett a dolog, idén egyenesen Varga Pincészet frissítőpont…..
gbkMnkii 2015.06.04 13:52:36
@őze bálint: Először is gratulálok, remélem lesz belőle post. :)
De legalább alkoholszag volt, ami különösen felejthetetlenné tette azt a szakaszt. Ahogy hallottam másnak sem nagyon adta ez a rész, lehet hogy fordítva sült el a nagy jófejkedés.
Behúztam az 50km-es Országos Bajnokság 2. helyét szeptember elején, majd rá egy hétre 48. lettem kb. 10000 egyéni indulóból a Wizzair Félmaratonon, ez egyben egyéni legjobb időm féltávon. Versenybeszámolók jönnek sok hangulatos videóval, amit pár nap múlva követ a…..
gbkMnkii 2015.05.19 09:30:12
@őze bálint: Annak mégjobban örültél volna ha tisztességesen bemelegítesz, majd közlik 8 perccel a rajt előtt, hogy a rendőrség kérésére csúsztatják a rajtot 15 perccel. ;-)
A bringások egy részét így is úgy kellett megkérnem/megkérnünk hogy inkább a bringaúton menjenek. Én nem tudom a hátterét ennek a bringaverseny történetnek, de elég kellemetlenül jött ki.
KÍváncsi lettem volna mennyit robogsz, most azért erősebb volt a mezőny mint tavaly, idén a hirtelen nagy meleg illetve ez a csodapálya volt a nagy kihívás.
gbkMnkii 2015.05.19 10:31:02
@őze bálint: Kísértem, de néha megkívánta a helyzet hogy önkéntes alapon szóljak a bringásoknak hogy ne a pályán tekerjenek. :D
Januárban futottam 50km-t és tényleg elég furcsa hogy nem maraton, de nem is 6 óra. Az ob meg ennyira hidegen hagy, hogy elmondhatatlan, ezért nem fogok leigazolni meg tagdíjat fizetni. :)

Jó mondjuk te különösen sokat versenyzel, szóval ha most jöttél volna, gondolom akkor is legalább 5+ versenyed lenne. Na majd jövőre :)!

Mindenesetre remélem a 100km nem ezen a rövidített pályán lesz.
gbkMnkii 2015.05.19 15:23:39
Vita Maxima-teszt, egekbe szökő pulzus, sokrétű analízis. Antropometriai, szív- és légzési rendszeri adatok, energiafelhasználási és teljesítményi indexek, edzésmódszer-javaslatok. Többet tudtam meg magamról és a testemről, mint bármikor 15 perc alatt. Ráadásul az adatok nagy részét értem és…..
gbkMnkii 2015.04.08 23:41:38
@őze bálint: Köszi, ez érdekes, én ennyi zselét egy 6 óráson sem bírok megenni. Azt hittem a maratont végigtekered csak izoval. Aki olyan gyorsan végez mint te. :)