Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hatar.comment

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2017. nov. 4.-én hosszú idő után végre elkezdődött a 3-as metró, már nagyon esedékes, felújítása. A felújítás engem is érint, mivel a Nagyvárad tér közelében lakom, és az Íves út buszmegálló közelében dolgozom (Ez Káposztásmegyer szélén található). Mivel BKV-val járok dolgozni, így kíváncsian…..
krízispr Panaszkezelés KFC módra 2017.10.16 14:50:03
A Szabó Z. -vel történtek új szintre emelhetik a biztonsági őr -fóbiát, pedig a sztoriban az üzletvezető a hunyó. KFC, véresre vert újságíró: szomorú valóság az ügyfélpanaszok kezelésének magyarországi hétköznapjairól. A posztot frissíteni fogjuk a KFC Magyarország reagálásával. BRÉKING: 19. 30…..
Ilyen nagy melegben senki sem szeret sütni, főzni, de azért némi édes kényeztetés azért mégis kell. Addig kutattam, tanakodtam, míg elkészült a tökéletes, egészséges gyors túrógombóc. Hozzávalók: 25 dkg túró 4 dkg zabpehely (darálva)/ zabpehelyliszt 1 fél citrom leve/héja másfél ek.…..
Bármennyire is divat valami a nők terén, az korántsem biztos, hogy az elnyeri a férfiak tetszését is. Sokszor képtelenek megjegyzés nélkül hagyni, ha meglátják rajtunk a bizonyos darabot. Ilyenkor kisebb harcok alakulhatnak, de végig rajtunk áll, kitartunk-e mellette. Sokan azt állítják, a…..
 A vizes világbajnokság július 14.-én indul. Ez alkalomból néhány napja bemutatták azokat  a formaruhákat, amelyeket a hoszteszek fognak viselni az események alatt. A VB fő grafikai elemei visszaköszönnek a ruhákon, illetve a színválasztás ami még illik a rendezvényhez. Íme itt van a négy fazon-a…..
hatar.comment 2017.07.11 15:43:09
@morph on deer: de gustibus non est disputandum :)

Értem és ezek engem is szomorúsággal töltenek el, de csak 2018-ban tudok majd reagálni mindarra ami Mo-on történik. Akkor kellene mindenkinek ... szelíd visszafogottsággal a megfelelően ikszelni ;)
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem még az ilyen kis apróságok is teljesen lázba tudnak hozni, ha Katalin hercegnéhez fűződnek. A tündérmesébe illő történetével és kifinomult stílusával teljesen belopta magát a szívembe, szóval róla biztosan sokat fogtok itt olvasni...
Az HBO legújabb saját gyártású sorozata, a Hatalmas kis hazugságok évadnyitója kapcsán azt írtam, hogy a széria grandiózus látvánnyal, remek alkotógárdával és biztonsági játékra építő nagyágyú színésznőkkel operál, meg egy történettel, amit már láttunk, amiért már…..
Na, ilyen az, amikor csinálnak egy kurva jó filmet, és aztán semmi reklámot nem tolnak alá. Tegye már fel a kezét, aki látta ezt a filmet, aki hallott róla, akinek ajánlották, akinek mondta valaki, hogy ez baromi jó, nézzük meg a moziban! De várjál, melyikben, hol játsszák ezt? Láttuk a trailerét?…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Néhány hónapja örököltem egy nem túl jó állapotban lévő lakást Budapesten, az V. kerületben. Szeretnék tovább adni rajta, mert nem nagyon van rá szükségem, a pénzre viszont annál inkább. Mit gondolsz, érdemes-e felújítani mielőtt belefogok az…..
Ez a svéd nyaraló egyszerűen varázslatos. Maga a környezet, ami körülveszi is lélegzetelállítóan szép. Nem beszélve a vintage hangulatot árasztó épületről. A berendezés, a bútorok, a kiegészítők különlegesek és abszolút illenek a ház hangulatához. Engem kicsit povence-i…..
Érdekes előadásokat hallgattam meg a minap álláskeresés témában. Az előadók mind profi HR-szakemberek voltak. Az első ilyeneket mondott: "...ez afféle mass social broadcast, hogy szabadon fogalmazzak...", meg "...a LinkedIn lehet egy job dating site..." és "...a karrierépítő blog…..
hatar.comment 2015.11.05 15:11:52
@Aëtius: Az első nagyon jó komment. Teljesen egyetértek. Egy tapasztalt szakmai vezető ki tudja választani leendő munkatársát mindenféle HR-es 'segítség' nélkül. Sőt.
Nagyon helyesen: a próbaidőnek célja van. Mindkét fél mondhat a végén nemet.
Én az utóbbi években több olyan cégnek is nemet mondtam, ahol azt láttam, hogy nem megfelelő a munkaerő kiválasztása. Az interjú milyensége - ki interjúvol, mennyi körös, vannak-e tesztek, mit kérdeznek, ők mit és hogyan mondanak el a cégről, sőt már maga a hirdetés, stb. - rengeteget elárul egy cégről.
hatar.comment 2015.11.05 15:15:46
@Hujber Tünde: Igen, és sajnos már itt kibuknak olyanok, akiknek pedig ott lenne a helye a szakmai interjún. Csak valamiért a huszonéves kislányka kényelmetlenül érzi magát az elsőkörös interjún, mert pld. a jelölt túl sokat és okosakat kérdez, és ő ezért, bosszúból és fontossága teljes tudatában kukázza az egyébként szakmailag kiváló jelöltet.
Én ezért szoktam saját magam végignézni - mint szakmai vezető - az önéletrajzokat. Sok idő nem mondom, de gyöngyszemeket találni.
Zsuzsanna még ugyan Magyarországon van, de nagyon elszántan készül arra, hogy a lánya után költözik Hollandiába. Ami külön megkapó a történetében, az az elszántság, és hogy próbál nem kapkodva, hanem a lehetőségeket végiggondolva dönteni. Talán ti is tudtok neki segíteni,…..
hatar.comment 2015.10.23 13:42:54
@nakivi: Én meg az ön hozzászólásán vagyok felháborodva. Ítélkezik, irigykedik. Na és ez a lesajnáló hangnem - megdöbbent a posztoló. Azt hinném, ha valaki ennyire belelát pld. a hollandok életébe, akkor azt a másfajta mentalitást is sikerül magáévá tenni. Hát tévedtem.
Számomra az jött le, hogy Zsuzsa nem ingyenélő, hanem dolgozott egész életében rendesen, vagy pedig ápolta édesanyját, ami kitesz egy három műszakos munkahelyet. Dícséret érte.
Remélem sikerült a terve. Amennyiben Hollandiában nem, úgy javaslom Angliát, ott óriási a kereslet az idősgondozói munkára.
Hajrá Zsuzsa! Sok sikert és kitartást. You can ... :)
Az idősebb korosztályhoz tartozók – tudásuk és tapasztalatuk ellenére – nem alkalmasak vezetőnek. Legalábbis ez a közvélekedés Nagy Britanniában, az Institute of Leadership and Management felmérése szerint. Az ötven év feletti korosztály egyszerűen szóba sem kerül. Pedig Nagy…..
hatar.comment 2015.10.23 10:51:34
@Velemenyem szerint....: szerintem ez így nem igaz. Mint a generáció tagja megdöbbenéssel olvastam ezt a kommentet. Igenis a többség egyfolytában tanul és továbbképzi magát. Sokszor sokkal intenzívebben, mint a fiatalabb korosztály és pont azért, hogy versenyképes maradjon a piacon.
"többségének viszont most cége van és igen gazdag) vagy elkallódtak" ---- ezt megint nem tudom, hogy honnan vette a kommentelő. Sok fiatal megirigyelhetné az ötvenesek vitalitását, tudását, tapasztalatát. Elkallódtak???!!!
Ah ... na nem is mérgelődöm. Lesz még a hozzászóló is 50-es. Sok sikert neki ;)
Álláskeresési tanácsadó munkám során tapasztalom igen sokszor, hogy egyszerű problémákat is túldimenzionálnak, túlgondolnak az álláskeresők. Nem tudom, mi okozza ezt, de sejtem, hogy az álláskeresés „tudományát” misztikumnak beállító cikkecskék, és a „jaj, nehéz…..
hatar.comment 2015.10.13 14:14:55
@tzi: Ez is Magyarország ;) Továbbra is úgy gondolom, hogy mindenki felelős önmagáért és ha mindenki nemet mondana az ilyen simlis munkaadóknak, akkor kénytelenek lennének változtatni. Összefogás kellen. Más téren is ...
hatar.comment 2015.10.13 14:25:41
@jobangel: ezt a lefelé licitet nem értem. Ha kiköt 3-5 év szakmai tapasztalatot és 350 -450 bruttót ígér, akkor 3 évre 350, 4-re 400, 5-re 450, amennyiben beleírja a hirdetésbe, hogy szakmai tapasztalattól függően. Azért ez egy nagyon jó támpont lehetne a jelentkezőknek és máris nem jelentkezne az, aki a leírás alapján tökéletes a pozícióra, de min. 500-at akar keresni. Máris egy csomó munkát és időt megspórolnak mindkét oldalon. Én nagyon szeretnék látni -tól -ig számokat a hirdetésekben. Nem olvastam sehol, hogy ez az angolszászoknál bármi problémát okoznak. Kiváló előszűrés.
hatar.comment 2015.10.13 19:40:50
@Doubledeceker: úgy látom szerencsés vagyok - igaz rengeteg munkám van benne ;) Engem valamiért soha nem sz...nak. Persze én soha nem is használom ezeket a szavakat. Legutóbb 35%-kal többről jött az ajánlat, mint amennyit az interjún kértem, pedig az sem volt kevés. Adhatták volna a kevesebbet, de nem. Ők jócskán ráraktak.
Persze kellemetlen interjúkban és elutasításban nekem is volt már részem. Hazugságban (rövid u-val) nem.
Na, nem is olvasom többet ezeket a blogokat és kommenteket, mert ...
Szóval azért történnek ám jó dolgok is!
Gyerekkorunk kedvence otthon is egyszerűen elkészíthető, ráadásul szuperolcsó, hiszen alig kell hozzá alapanyag. Csupán fél liter tej, 3 dl sűrített tej, 1 kg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor és 12,5 dkg margarin kell az omlós finomsághoz. Az elkészítés kissé…..
Egy szimpla vacsorára, de akár egy baráti beszélgetés mellé is elkészíthetjük ezeket a remek krémeket! Tonhalas sajtkrém (4 fő részére) 1 doboz olajos tonhalkonzerv (150 g töltő tömeg), 1 kisebb darab mogyoróhagyma, 200 g natúr krémsajt, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors Díszítés:…..
Nem egy ilyen házzal találkoztunk az utóbbi időben, ahol az ember kívül találkozik egy mutatós épülettel, gyönyörű kerttel, aztán ami bent várja, már közel nem ennyire egyértelmű. Ezzel a Duna soron található házzal is ez a helyzet. Persze ez lehet, még mindig a jobbik…..
Gyorstalpaló következik kolbászországból: a Kolbice ugye nem más, mint minikolbik, egy kenyértölcsérbe töltve. Ez az alap, innen indulunk, viszont idén Hamburger Dayen már találkozhattunk a Kobuval, ami nem más, mint a kolbász, burger formájában. Ha esetleg nem értitek, ne essetek pánikba, fényt…..
Sikerült eljutni arra a szintre, aminél most egy ideig biztosan nem lesz lejjebb, akkor sem, ha Orbán Gáspár lesz a következő sportállamtitkár. Mert az a tájseb, az az intellektuális környezetszennyezés, amit Tállai András jelent a magyar közélet egyébiránt roppant mód…..
hatar.comment 2015.10.01 19:19:20
@spinat: Örök optimista vagyok és mindig reménykedem, hogy egyszer a józan ész győzedelmeskedik :)
Nehezen viselem, hogy ez a sok tudatlan, ostoba emberrel teli hivatal (is) viszi az adóforintjaimat és kekeckedik a rendes adófizetőkkel.
Nem is akármilyenre van „összerakva”. Nyilván nem véletlen, hogy a négyzetméterára a 2 millióhoz közelít. Hatalmas egybe nappali, konyha, étkező teljes alsó szint (egyik fele) egy térben, néhány különleges ötlet és megoldás és csodás kert jellemzi dióhéjban a minimalista…..
2015 szeptember 8-án egy magyar online tévé egyik operatőre Röszkén dolgozott, éppen a menekülteket filmezte. A rendőrök közül kitörő menekültek közül az esetről készült videófelvételek tanúsága szerint először egy kislányt, majd egy gyermekével a karjában menekülő…..